Януарско бебче,слънце го напече ,зъбче има вече .

• 64 217
  • 525
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Здравейте,

Да ви питам , въведохте ли жълтък? Вчера бяхме на педиатър и ми каза да го въвеждам , а си мисля , че е рано...

# 256
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Не съм въвеждала, бях на консултация на седми август, бебето е захранено със зеленчукови пюрета, оризова безмлечна каша и плодово пюре, коментирахме за месо, след осми месец, за жълтък не сме коментирали.

# 257
Захраних дъщеричката на 6 мес. първата седмица със зеленчук, на втората добавих картоф, а на третата и жълтък/месо като ги редувах (източник на желязо са). А и риба вече сме яли, през уикенда пак  Simple Smile 
За спането, в последно време се буди през нощта без да е гладна, но не може да си заспи в кошарата, попея й, но след  5 мин. пак се буди, а като я взема до нас и няма проблеми, това може ли да е от зъбите или просто търси внимание?
Нещо много ни позамря форумът  Sad

# 258
Захраних дъщеричката на 6 мес. първата седмица със зеленчук, на втората добавих картоф, а на третата и жълтък/месо като ги редувах (източник на желязо са). А и риба вече сме яли, през уикенда пак  Simple Smile 
За спането, в последно време се буди през нощта без да е гладна, но не може да си заспи в кошарата, попея й, но след  5 мин. пак се буди, а като я взема до нас и няма проблеми, това може ли да е от зъбите или просто търси внимание?
Нещо много ни позамря форумът  Sad
Може и от зъбки и от жега. Пробвай да дадеш водичка. Ние така заспиваме.
А за храненето и на нас личната ни каза да давам жълтък, но аз изчаквам да стане на 8. Намерих едно пюре на сънвал с картоф и спанак( няма сметана като хип), но има пълнозърнесто оризово брашно. Според Вас какво означава като е пълнозърнесто. Давах пюре с ориз и мисля, че не е проблем да дам спанака така. Как мислите?

# 259
  • В големите очи на малчо, а географски - София.

Според Вас какво означава като е пълнозърнесто. Давах пюре с ориз и мисля, че не е проблем да дам спанака така. Как мислите?
[/quote]
Според мен пълнозърнест означава кафяв ориз, щом бебето е захранено с ориз, би трябвало това да е добре.

# 260
Здравейте и от мен  Simple Smile. Да се представя първо. Родих малкият голям мъж на 26.01. Вече сме почти 10 кг и 73 см.Захраних го с почти всичко,но без жълтък и риба. Напоследък много ме притеснява,спря да спи вечер, буди се на 15-20 мин и мрънка постоянно.Заспива само с разредено сокче,тъй като не иска вода.ЯДе към 3 сутринта,но после пак сме на сок  newsm78. Някой има ли същият проблем и моля за съвет как да се справя с този малчиган,който не спи по цяла нощ?

# 261
Аз също давам 1/4 жълтък през ден в зеленчуковото пюре. По- натам и по 1/2 ще въведа. 

Малката също не иска да спи много, буди се, върти се постоянно... зъби ли е ... не знам... Sad 

Исках да попитам за кашите на Слънчо. Давала съм й само оризовата. Но ми става като вода, въпреки че слагам повече лъжички каша, отколкото пише, за да е по- гъста. Как я правите вие?
Каква друга е добре да дам след оризовата? Елда? Или?

А за месните пюрета- май след 8м. е най- добре? Какво мислите? 

# 262
  • София
Здравейте!

Реших да изчакам до следващия месец с жълтъка, защото сме почнали месото и да въведа поне 3 вида и така.На тази възраст или жълтък или месо трябва да присъства в месото, заради желязото.Не знам защо рибата толкова късно се дава в България, явно защо сме в такъв район.В скандинавските и океански държави, риба се дава от много рано. Simple Smile

Относно пълнозърнестият ориз, това си е кафевия ориз.Според мен ако е въведен няма проблем да се дава на бебе , разликата е че не е белен ами с люспичка , т.е. съдържа влакнини и за малки и големи е много по-полезен от белия.

За бебенцата, които не спят през нощта.....Със сигурност съществува неразположението със зъбките, както и горещото време (добре, че разхлади). При мен няма такъв проблем със спането, детето ми на 2месеца си отказа храненето в 03:00ч сутринта. Хубаво е преди нощният сън да минат поне 3-4часа в игра, занимания и разходки, иначе казано да го поизморите това дете Simple Smile. Възможно е да не му стига храната.Пробвай да дадеш от безглутеновите бисквитки на Плазмон в млякото или успокояващ чай "Лека нощ" (преди имаше на HIPP, но сега май го няма, но със сигурност се предлага подобен на други марки) .Другото което може да се направи е да дадеш по-гъсто АМ (ако сте на такова), поне да разбереш дали проблема е , че е гладен или просто се глези на мама. Simple Smile

Не съм ползвала досега каши на Слънчо, но и аз съм имала такъв проблем в началото, като престои повече и се втечнява, като добавка и слюнката на бебето ... така става Simple Smile След ориза, аз лично дадох елда по препоръка на педиатъра.Когато попитах за царевичната, категорично ми каза да не давам.(нямам идея защо).Царевицата си я въведох покрай пюретата.

За зъбите какво давате? До сега не съм ползвала нищо? Ще пътувам и се чудя дали да не взема за всеки случай.

# 263
polist, аз давам  дентокинд на мама натура за зъбките. Преди месец малкия стана отново неспокоен ,плачеше през половин час,след тези таблетки се успокои. Имам и гел за венците, но не мисля,че има ефект от него.

# 264
Аз също давам Дентокинд по 3 пъти на ден и то доста отдавна, тъй като е хомеопатично и за да има ефект трябва да се натрупа,от време на време го мажа с гела за зъбки на Бочко-начесването с напръсника го успокоява.
Чувала съм от други мами, че когато много ги мъчат зъбите дават Нурофен за успокоение вечерта и бебета спът цяла нощ.
От скоро му слагам по една бисквитка на Плазмон безглутенова през вечер,харесва му.
Относно кашите аз лично не харесвам Слънчо и не бих дала на бебчо,поради състава и. Давала съм на Нестле и Тьопфер безмлечни оризови и съм много доволна от тях. Сега му взех на Блевит ориз и царевица бечмлечна и нея  я харесва след нея ще му дам елда.

# 265
Peti_s, не бих могла да й дам вода нощно време без да я събудя, т.к. пие от чаша или от такава с твърд накрайник и ако не е седнала и готова да пие, ще се излее всичко. Дано бебоците ни се успокоят скоро, че май доста от тях спят неспокойно.
Аз давах Арника в продължение на три седмици, но педиатърката като чу, каза да я спра (тя е и хомеопат). Вие с каква продължителност давате хомеопатичните средства? Принципно по упътванията пише, докато има облекчение, но то при никненето на зъбки дразненето е с месеци   Sad
Bebeshki, добре дошла  Hug

# 266
  • София
Аз също не съм въвела жълтък, но месо въведох веднага след зеленчуците. Боян, обаче, не ми изглежда да му е голям фен... Той като цяло вече не е почитател на зеленчуковите пюрета, а в началото ги ядеше с такъв апетит.
При нас няма проблем  със спането, даже напротив - момъкът е много поспалив (още си спи по около 5 часа през деня). Само дето в последно време толкова му се спи вечер на последното хранене, че хапва само 120-150мл. и не ще и да чуе за повече. За сметка на това започна да се буди към 4-5часа сутринта, да хапне набързо още 100мл.
На мен кашите ми се втечняваха, като ги правех с кърма, сега ги правя и са ок.
От два дни Боян има зъбче, всеки момент чакаме да пробие второ. Беше много неочаквано, изобщо не ни подсказа с поведението си. Дано и така и със следващите.

# 267
  • София
Здравейте и от мен. Моята Лора е на 7 месеца вече и от 2 месеца не знам какво е да спиш през ноща. Като беше 3-5 месечно бебе бях за завиждане с 8-9 часа сън вечер. Но сега не само че не спи нощем, но по цял ден мрънка, хленчи, плаче, кисели се, не спи, просто прави всичко възможно да ме побърка. Има 4 зъба, постоянно чеше венците, но не мога да разбера възможно ли е тази нервност и раздразненост да се дължат само на зъбите!? Мажа гелове, поръчвам едни специални от Гърция, давам таблетки за зъбите, за успокоение и сън- резултат НУЛА. На всичкото отгоре откакто включих пюрето и кашата кърмата ми драстично намаля (не че преди беше много, но все пак устисках без дохранване с АМ! до 7мия месец) , да не говорим, че кърменето вече е доста неприятно с тези остри драскащи горни зъби. Най-вероятно това допълнително я изнервя. Дотолкова ми се размъти мозъка от безсъние, че взех й поръчах кехлибарено герданче за успокоение. Наистина това, което казват, че 6-8 месец са критични за майката и бащата ( ако участва в отглеждането) са критични. Относно захранването - не разбирам защо има такава масова психоза какво да се прави. Или се доверяваш на педитъра или си избираш една от десетките предлагани актуални схеми и действаш . Моята педиатърка предложи следната схема, която следвам без много да се замислям, защото съм избрала опитна, информирана и диалогична лекарка - зеленчуци ( 5ти месец), зеленчуци+месо (5 и 1/2) месец, млечна плодова каша ( без глутен до 8мия месец), жълтък ( след 7ми месец), плодови пюрета след 7мия месец, попара с масълце и сирене за закуска след 7 и 1/2 месец. Тя казва, че след 6тия месец кърмата не може да задоволи всички нужди от витамини и микроелементи, особено от желязо, на бебето и трябва много да се внимава.
 Ако някой е имал успех с овладяването на безсънието и нервността, нека пише и даде някакви идеи, че вече не се търпи.   Tired

# 268
Аз от както Ема се роди я успокоявам с бял шум - само това помага.
Спим на включена духалка, само да бръмчи. Или ако е мноого кисела и нервна й пускам сешоар. Пробвай!

# 269
  • София
Здравейте и от мен  Simple Smile. Да се представя първо. Родих малкият голям мъж на 26.01. Вече сме почти 10 кг и 73 см.Захраних го с почти всичко,но без жълтък и риба. Напоследък много ме притеснява,спря да спи вечер, буди се на 15-20 мин и мрънка постоянно.Заспива само с разредено сокче,тъй като не иска вода.ЯДе към 3 сутринта,но после пак сме на сок  newsm78. Някой има ли същият проблем и моля за съвет как да се справя с този малчиган,който не спи по цяла нощ?

Най-накрая астрален близнак  Laughing
Доста е едричък юнака Wink
Според мен зъбите го мъчат.
На мен все ми се белее нещо отдолу и все няма зъб Wink

Последна редакция: сб, 22 авг 2015, 20:49 от apolonia

Общи условия

Активация на акаунт