Януарско бебче,слънце го напече ,зъбче има вече .

• 64 222
  • 525
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте и от мен  Simple Smile. Да се представя първо. Родих малкият голям мъж на 26.01. Вече сме почти 10 кг и 73 см.Захраних го с почти всичко,но без жълтък и риба. Напоследък много ме притеснява,спря да спи вечер, буди се на 15-20 мин и мрънка постоянно.Заспива само с разредено сокче,тъй като не иска вода.ЯДе към 3 сутринта,но после пак сме на сок  newsm78. Някой има ли същият проблем и моля за съвет как да се справя с този малчиган,който не спи по цяла нощ?

Абсолютно същата ситуация и при нас Sad
Буди се през час, давам биба, вода, по някое време го кърмя и така до зори.
Ако знам какво да му направя, за да започне да спи...

# 271
Здравейте,момичета.Снощи беше мааллкоо по-добре със съня,но го нахраних и в 12.00 и в 4.00.Да и мен ме притеснява,че е едричък, но......какво да направя- лакомник си ми е Simple Smile . Зъбки и ние нямаме и на мен ми белее, но дали не е от недоспиване?? Хи-хи-хи

# 272
И моето не спи и според мен е от жегата - тези дни като имахме една-две по-студени нощи, положението беше много по-търпимо.Иначе не помага ни климатик, ни нищо! ooooh!

# 273
  • София
За всички от София и с достъп до аптеки Ремедиум - промоция на пюрета 190 мл на Хип. Не всички са намалени, но аз купувах зеленчукови с месо и бяха около 1.70 лв.

# 274
Фатално ли е, ако бебето не иска да яде каши? 

Попара давате ли вече? Как я правите? Какви сухари използвате? 

И един въпрос за проходилката- може ли да я слагам в проходилка, след като не може да сяда още? 

# 275
  • София
ivaila_871 Каша понякога слагам в обедното пюре (има и готови с овесени ядки). Не знам дали е фатално, но след като това е втората заместваща храна, значи детето ти трябва да яде зърнени култури, намери начин да му ги предлагаш Simple Smile
Относно проходилката...при ортопеда при които бяхме, категорично забрани употребата й.Факт е , че е по-лесно за майката, но по-добре го остави това дето само да се научи.Всичко идва с времето си, когато е готово ще седне , пълзи и върви.Няма смисъл да се насилват нещата.Нормално, около 1годинка започват да ходят (разбира се има и изключения). Общо взето двигателното развитие е в следния ред:
1.Започва да се обръща по корем в 2те посоки
2.Започва да се надига и да сяда стабилно(моето дете без помощ се научи за около една седмица, просто я оставям по дупе на по твърдо, да се тренира сама)
3.Изправяне в кошарката като се държи с ръчички, за нея.(от тоя момент го пускаш детето извън кошарата, само да си пълзи или с проходилка, както ти искаш)
4.Пълзене( може и да не пълзи)
5.Първи крачки Simple Smile

# 276
Ivaila_871 и аз бих те посъветвала да пробваш друга каша, респективно др. вид зърнени култури, а и не е нужно да е от готовите. Аз й правя на моята мома и да ти кажа понякога се случва да не яде, може би не е гладна, но тогава и не бях сложила плод. Не се отказвай  Hug
За проходилките не мога да дам съвет от опит, принципно ние няма да взимаме (свекървата доста настоява  Simple Smile), не че някой толкова ме разубеждава, но смятам, че е повече за удобство на родителите.
Ние още не можем да пълзим (напред), но иначе стойката я заема от месец вече, та си чакаме. Има ли вече госпожици с обеци? Преди пак бях питала, но никой не си "призна"  Grinning

# 277
Не сме слагали обеци още. Simple Smile Може би догодина.

Ще опитам тогава с друга каша. Може би от зъбките не иска нищо да яде- само мляко.... и мляко.... Sad
И пюретата взе да отказва...

# 278
  • София
Фатално ли е, ако бебето не иска да яде каши? 

Попара давате ли вече? Как я правите? Какви сухари използвате? 

И един въпрос за проходилката- може ли да я слагам в проходилка, след като не може да сяда още? 

ivaila_871

И според мен е хубаво да дадеш каша Wink
Давам попара сутрин - 2 сухара, обезсолено краве сирене колкото кибритена кутия, масло на върха на ножа и попарвам с вода, може и с чай. Сухара е ETI Сухари без сол, от този магазин http://kati-eshop.com/za-nas , писала съм за този магазин и преди, тук са най-евтини храните и памперсите  Sunglasses
Ортопеда беше категорично против проходилка и аз също.

# 279
Здравейте мами. Не съм писала скоро, бяхме при бабите и аз след 7 месеца да си почина. Това бе първото ни дълго пътуване и Тео бе много добър. Сега ще въвеждам попарата, взехме си и домашно краве сирене. Първо няколко дена ще го давам със зеленчуковото пюре и после каша. Всичко си хапва юнака- зеленчуци,месо, плодове и каши.Нощем се буди 3 -4пъти, но само за биба и вода. Утре ще купим проходилка и ще го видим как ще се справи. Ъова е от нас. Хубав и приятен ден на всички! Party

# 280
  • София
Ще опитам тогава с друга каша. Може би от зъбките не иска нищо да яде- само мляко.... и мляко.... Sad
И пюретата взе да отказва...

Чела съм, че на Холе са доста добри кашите и се харесват от бебоците (аз тях купувам), може да ги пробваш. Както е предложила niaaa, може да пробваш и с домашни, някои бебета ги предпочитали. Не знам дали слагаш плодово пюре в кашата, но определено помага.
Аз също забелязвам, че Боян е станал почитател на млякото. Каша обикновено също хапва добре. С пюретата, обаче, е голяма борба (а като се сетя в началото на захранването с какво желание ги ядеше...). И аз си мисля, че може да е от зъбите и се надявам скоро да прояде пак.

# 281
  • София
Здравейте,

Някоя от вас да знае референтните стойности на хемоглобина при бебета/деца ?

# 282
Здравейте,

Някоя от вас да знае референтните стойности на хемоглобина при бебета/деца ?

Нормално е да е нисък след 6-ти месец, затова захранването трябва да включва жълтък и други животински продукти. Мисля, че някъде над 100 трябва да е. Но не се притеснявай, ако е по-малко.

# 283
  • София
Ще захраня с жълтък , смятах да го оставя за следващия месец, но няма как. Месо въведох, но явно има по-големи нужди.

Другото, което ме притесни, беше Ph-то на урината, много високо със стойност "9" .Видимо детето е здраво. След няколко дена сме на консултация и ще питам какво е това чудо. Ако някой е по запознат да пише. Simple Smile

# 284
Здравейте  Simple Smile

Ние сме на море и срещата ни с пясъка беше много вълнуваща. Чудех се, вие давате ли супичка преди обедното пюре, от вашата давате ли?

Общи условия

Активация на акаунт