Стара Загора 75 - Презареждане!

• 93 290
  • 759
  •   1
Отговори
# 150
Аз лично не съм чула досега някой да е родил нормално при д-р Христов, но може и да греша.

# 151
Аз лично не съм чула досега някой да е родил нормално при д-р Христов, но може и да греша.

Сериозно?  ooooh!

# 152
здр, моята лична лекарка роди при него нормално, когато беше на 42, първо раждане. Затова се насочих натам. Само се моля да имам късмет, не искам операция ... Praynig Praynig Praynig

# 153
  • Стара Загора
За нормално раждане след секцио - д-р Николай Лазаров.
Не познавам друг АГ специалист в града, който би се наел за VBAC.
Ако, както казвате - всичко е наред и шансовете са много добри, той е вашия човек. Simple Smile
Работи на частен кабинет и в държавното АГ.
http://kabinet.bg/item/%D0%B4-%D1%80-%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0 … 0%BB%D0%BE%D0%B3/

# 154

Сериозно?  ooooh!
Абсолютно сериозно!

# 155
Здравейте, предстои ни записване на ДЯ и моля за мнения за ДЯ Кокиче на Алана? И вярно ли е, че отделно се събират пари за "консумативи" и какво включват те, освен мес.такса от 50лв.? И какво е препоръчително да нося всекидневно като дрехи и т.н.за детето?
Предварително благодаря на всички отзовали се....

# 156
Здравейте, предстои ни записване на ДЯ и моля за мнения за ДЯ Кокиче на Алана? И вярно ли е, че отделно се събират пари за "консумативи" и какво включват те, освен мес.такса от 50лв.? И какво е препоръчително да нося всекидневно като дрехи и т.н.за детето?
Предварително благодаря на всички отзовали се....

Здравей, не мога да кажа мнение за конкретната ясла, но още при записването ти казват какво е нужно да носите. На нас (в друга ясла) ни искат само всеки месец да носим по 1 пакет мокри кърпи и нищо друго. Но на една приятелка ( за друга ясла) й искаха да носи термометър, така че те ще ти кажат. Отделно дрешки за преобличане трябва да носите

# 157
Всеки ден мериш температура на детето и показваш отчетеното на госпожите. Моя си го държа в чантата, понеже е по-скъп (за чело и ухо). Иначе в чекмеджето в предверието стоят всички термометри, надписани поименно. Бъркаш, взимаш си термометъра, мериш и прибираш обратно!

# 158
Мили мои,
колко е раждането в Ниямед - ако е нормално и секцио? Упойката отделно ли се плаща - колко е, ако знаете.
В сайта пише цена, но е подчертано, че е за неосигурени лица. Или такива, които нямат направление.
Е, какво значи това - моят лекар на ЖК отказва да ми даде направление, защото разбра че няма да раждам при него. Това направление знам, че може и от болницата да се издаде.
Но, ако ще ми струва повече  -да ида да висна пред кабинета, за направление при лекаря от ЖК.  newsm78 newsm78 newsm78

Малко объркано стана, ще се радвам на информация  Hug

# 159
  • Стара Загора
Лекаря, който ти е водил бременността е длъжен да ти даде направление и това, че твоят те изнудва да раждаш при него е повече от недопустимо! Не само да виснеш ами го постави на мястото му този "лекар".
Моят ми издаде направление още като влезнах в девети месец, защото във всеки един момент може да започне раждане и трябва да си го имаш.
И мисля, че има значение спрямо цените, не че с направление ще ти излезе като в АГ, но все пак...

# 160
Благодаря ти, утре отивам! Миналия път, когато запитах, най-нахално ми каза, все едно между другото, че имало освен обменната карта и едно направление. Обаче аз нямало да родя до 10 дена/колкото е била валидността на направлението/ та затова не е необходимо да ми го издава/. Но по моя сметка, то е с валидност 30 дена. И дори по измисления от него термин, пак съм в 9-ия месец сега, така че - стискайте палците, утре висвам пред кабинета Wink

# 161
Мили мои,
колко е раждането в Ниямед - ако е нормално и секцио? Упойката отделно ли се плаща - колко е, ако знаете.

500 лв нормално, 1000 лв секцио, ако искаш епидурална 200лв. (отделно се заплаща)

# 162
Всеки ден мериш температура на детето и показваш отчетеното на госпожите. Моя си го държа в чантата, понеже е по-скъп (за чело и ухо). Иначе в чекмеджето в предверието стоят всички термометри, надписани поименно. Бъркаш, взимаш си термометъра, мериш и прибираш обратно!

Браво, при нас не искат такива неща newsm78. Сутрин го оставям и това е, никаква Т не мерят

# 163
Благодаря ти, утре отивам! Миналия път, когато запитах, най-нахално ми каза, все едно между другото, че имало освен обменната карта и едно направление. Обаче аз нямало да родя до 10 дена/колкото е била валидността на направлението/ та затова не е необходимо да ми го издава/. Но по моя сметка, то е с валидност 30 дена. И дори по измисления от него термин, пак съм в 9-ия месец сега, така че - стискайте палците, утре висвам пред кабинета Wink

Какви права има бременната жена:
"Бременните жени имат право сами да определят кой ще наблюдава бременността им, ще извършва прегледите и ще назначава изследванията, необходими през този период. При рискова бременност наблюдението се извършва само от АГ-специалист.
Наблюдението на бременността от специалист по акушерство и гинекология се извършва с „Медицинско направление” (бл. МЗ-НЗОК № 3), издадено от личния лекар.
Бременната има право да смени акушер-гинеколога, ако не е доволна от оказаната помощ. За целта личният лекар трябва да й издаде направление. Специалистът, установил бременността, също може да включи жената в програма „Майчино здравеопазване”, без да изисква ново, т.е. второ направление. Това може да бъде извършено както при първично, така и на вторично посещение. В диспансерното наблюдение има задължителни лабораторни изследвания, които трябва да се извършат в различните срокове на бременността:
- пълна кръвна картина (хемоглобин, еритроцити, левкоцити, хематокрит, MCV, MCH, СУЕ); изследване на кръвна захар; урина – един път при първо посещение, и по един път в V и VІІІ лунарен месец;
- определяне на кръвна група и Rh-фактор – един път – в I-ви триместър (или при първо посещение);
- изследване за сифилис и хепатит В (НвS Ag), а при съгласие на бременната - и за HIV, както и два ехографски прегледа - един в началото на бременността, и втори - между 16-ата и 20-ата гестационна седмица (около петия календарен месец);
- изследване на онкопрофилактична цитонамазка (назначава се от специалист по АГ);
- изследване на влагалищен секрет за микробиологично изследване – един път при първо посещение и още веднъж в ІХ лунарен месец;
- проследяване на сърдечната дейност на плода - от V лун. месец – по един път във всеки лунарен месец; а в ІХ и Х – по два пъти.
Изследване за определяне на кръвна група и Rh фактор не се назначава, ако вече е определено по друг повод. В този случай кръвната група и Rh фактора се вписват в Картата за профилактика на бременността.
При рискова бременност се назначават една или две допълнителни ехографии, в зависимост от възрастта на бременната - дали тя е над 35-годишна възраст или е под 20 години. Прави се и серумен скрининг за:-алфа-фетопротеин, -свободен бета ЧХГ за оценка на риска от синдром на Даун и дефекти на невралната тръба."
http://www.nhif.bg/web/guest/faq

0800 14 800
Национален телефонен номер

# 164
  • in Wonderland
Здравейте.
Имам три чувала с книги, които вече не мога да съхранявам и се чудя какво да ги правя. Дали ги вземат в библиотеките, като дарение? А изкупуват ли ги още някъде?

Общи условия

Активация на акаунт