На планина или море - юнско лято ни зове, априлски бебета 2015 тема 2

• 35 836
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
Аз никога не съм приемала децата като пречка за социален живот. Peace
И аз не приемам детето като пречка, но все пак си има някакъв режим, къпем я, яде и после си спи. По скоро ме притеснява ако не може да заспи и се вкисне. Пък и трябва да я местим като се прибираме и така. Иначе за през деня и аз не виждам проблем.

# 391
  • София
Berolino - оставяйте я на някой, родители, близък. Ние така ходихме на ресторант за годишнината, а и на сватбата изкарахме към 4 часа сами. Качих се до стаята само да я нахраня. Макар че, както каза vaseto, не пречи децата да са част от социалния ви живот.
Но наистина часовете за себе си са нужни!!! Не мога да ви опиша колко заредена се прибрах след народните танци миналата седмица:)

Vstoilova - не мога да дам мнение, само стискам палци да не е варицела!

Да ви се похваля - май все пак решихме да скокнем до морето за 2-3 дни:) Дано се организираме тоя път, пу-пу!
Само дето се оказа, че и малката има стафилококи и сега ще иДирвам пустия Бактробан. Чудя се само дали е ок да пътуваме с тая инфекция, ама док нищо не каза...:/

# 392
Рози,бактробан няма никъде по аптеките.Виж в базар.бг.Имаше не отваряна опаковка,а ако не намериш,мога да ти дам от нашия,а после ще ми го върнеш.Слагала съм само на клечка за уши ,така че няма място за притеснение.
Ели,каза по-напред за носенето на ръце и бутане на количка.В тази връзка да попитам как според вас да науча Ивайла да стои в количката като е будна?Не мога да изляза с нея никъде ,освен пред блока.Не стига ,че по цял ден е като сумнамбул и не спи,ами и в количката не иска.И да уточня,че и по гръб не иска да стои и реве,а по корем будна не върви.

# 393
  • в ябълковата градина
И на мен не ми се иска да приема, че бебето пречи на социалния живот, но е факт особено когато става дума за кърмено бебе. Два месеца вече не сме се разделяли за повече от половин час с него. Ресторантите (другите гости) не са толерантни към ревящи бебета.

# 394
Е да пречат на социалния живот не.Ние в събота бяхме на кумата на рожден ден и малкия беше с майка ми. проблемът беше,че аз много се притеснявах и ми беше мъчно за малчо. Имаше си хапване,но майка ми каза,че не иска да заспива.Като се прибрахме и цокна малко и заспа в ръцете ми. Чакал си е мама

# 395
  • София
И ние го мъкнем навсякъде с нас, но пък винаги можем да го оставим на свекърите. Грушенка, къде са ви правили коментари? Ние го водим в ресторанти с детски катерушки, това предполага детски джангър.  Wink

Цвети, закачи много играчки на количката и повдигни матрачето с одеяла ако няма с какво. Вече не им се спи по цял ден. И Жасмин беше писала, спираш,вадиш от количката, ако не пече силно слънце свали сенника да разглежда. Аз нямам търпение да минем на другия кош, да седи и да си разглежда. Wink

Ти беше май писала че ще има бактробан след 20ти юни?

# 396
Моят юнак в количката или гледа, или се унася за около 20 мин.Повече не спи навън и то спре ли количката да се движи - край със съня. Лошото е,че в последно време почна и у нас да спи по толкова малко през деня. Само сутрин евентуално поспива около 1 час или час и нещо непрекъснат сън.
За социалния живот - можем да излезем с него, но трябва да се съобразим все пак къде и за колко време, да го буташ в количката, но то си е редно все пак - бебе си е. Важното е да не реве много,че хората да ни изтърпят!

# 397
  • софия
Относно социалния живот, ние навсякъде сме с децата, като им пречат децата да не ни канят.Баткото като беше бебе приятели ни канеха на гости без него, много ме дразнеше това и не ходехме.

# 398
  • София
Ние също ходим навсякъде с каката а сега е с бебка.Понякога когато излизаме сама вечер каката прави драми.

# 399
  • София
Berolino - оставяйте я на някой, родители, близък.
Това, което предлагаш е супер, само дето мойте близки, родители са на над 100 км разстояние  Laughing Laughing Laughing
Иначе с баткото се разделихме за повече от 4 часа за първи път като тръгнах на работа - беше на 2 г. 5 месеца.
На антибиограмата какво ти излезе? Личната нали е затова да ти предпише лечение. Може и други капки освен бактробан.

# 400
  • София
Момичета, намерих Бактробан.. В Ремедиум има, в Медея и в нашата кварталната. Ако някой иска да свирка.
Cvety - мерси все пак :-*

Аз Вики вече на доста заведения съм я водила, без детски кът.

За количката - както Мацето писа, шарения да има.

Ek_velika - е,  става и на някой приятел тук, например:)

# 401
Аз пък от първото бебе до сега нито веднъж не съм поискала да остана сама, да имам време за себе си, дори напротив - времето не ми стига. И на ясла не го пуснах големия, никой не разбираше защо и все още ме гледат странно като кажа, че ги гледам двамата заедно. Дори отучих баткото от памперс след като се роди бебето. Не знам ... може и годините да оказват влияние, пък и станах майка за пръв път след 30, бях се надивяла вече.  Whistling

# 402
  • София
Vaseto - може, ма то годините не са толкова критерий да ти кажа. Че като гледам колко над 30 има, дето грам не са се наживели....Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Не че ми се ходи да трещя някъде, ама единия час на фризьор, двата на танци... някак си ми идваха особено добре в началото, помните колко бях шокирана от новото начало:)
Сега, откакто малката се очовечи и посвикнах, сякаш мисля по друг начин и онзи ден на сватбата не толкова ми беше хубаво да сме сами с мм, ами ми беше спокойно, че малката не е точно под колоните, а спинка кротко горе в стаята.

Ние преди време си говорихме на тема "на коя страна спят децата", ама май моето започна да ме шашка:) В кошарката си спи на нейно дясно, по диагонал, в количката също, ама там ще взема да преместя играчките от деугата страна. Само че и в активната гимнастика поддържа същия диагонал:) В един момент главата й опира в арката и тя почва да я блъска:) Нещо я влече дясното...и колкото й да я обръщам на другата страна, пак я заварвам по нейния си начин:(

Снощи пак направихме една почти петчасова пауза и май ако не я бях събудила аз (нещо си сумтеше насън), нямаще да иска да яде.
Ама гърдите ми щяха да се пръснат... Как и кога ще се регулират като една вечер яде често, една не....:/
Сега сутринта същата работа - аз тека, малката се кикоти на спалнята:)

# 403
Рози аз още снощи щях да ти пиша ама не се наканих - аз през единствената до момента 5-6 часова пауза нищо не ги правих гърдите. Сега е трети ден след тоя случай и още в едната леко се напипва втърдо място, ама гледам малкия да го изкуче, не ми се иска с помпата през нощта, че неможе се оригулира кърмата при зачестяване на големите паузи (дано да е скоро това зачестяване).
Мен детето 2 часа като не е при мен в стаята и ми липсва... изпитвам и аз нужда от време за себе си. По тази причина в петък отивам на банкет с колегите, не ни е готин колектива, ама поне малко да разнообразя. Тази седмица ММ е отпуск и ще си открадна време за 1 кола маска, ще вляза в един магазин втора употреба с една приятелка, че тя не ми дава да навирам малкия там. Иначе за пазаруването стигнахме до извода, че примерно в Кауфланд е по-разумно ММ да се пусне с количката с малкия докато аз напазарувам в магазина и да се чакаме на паркинга. Просто с количката с малкия единия така или иначе е неефективен, а ММ го ползвах да ми бута количката с пазар Wink

# 404
Днес Антошка се държа мъжки - биха му втория Синфлорикс. Изрева само докато му я сложат и после изведнъж млъкна и се успокои - като с копче. Казаха, че шествалентната се слагала през месец, та затова следващия пак ще бием две и последната шествалентна на 6 месеца. Такава ни е схемата.  ooooh! И сега вече смешките. Естествено - много бил дебел, но като го изтеглиха беше 7,600 - качил е 1,100 за третия месец и докторката каза, че това вече било нормално. И е 65 см. Нямало да му изписва витамини, защото добре се бил хранил. Да съм почвала сокове - ябълка и морков. И на изпроводяк не изпусна да добави и пюрета - плодови и зеленчукови ... с жълтък!  Shocked Нещо е изтрещяла явно, тя с големия по-смислени неща съветваше. Ама аз се съгласявах и кимах с глава, де. Не ми се занимава с избор на друга, че те тук общо взето всичките са такива - поне при тази не се чака, достъпът е лесен и детските консултации са в определени дни, без сбирщина на болни.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт