На планина или море - юнско лято ни зове, априлски бебета 2015 тема 2

• 35 839
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
  • София
За гушкането - и мен не ме е страх от вируси, нито от свикване. Аз самата често я приспивам по корем в мен и можем с часове да си седим така. Адски ми е приятно да се гушкаме:)
Дразня се на това, че понякога не се съобразяват хората. В началото Вики много се шашкаше, сега е по-податлива, ама някой път не е на кеф. Или пък като посегнат да я гушнат, докато спи.... Това ми е единственото съображение:) Щото някой път малката иска само мама или тати и не се кефи дори на бабите... Simple Smile

Anny S - в тази поза им е най-комфортно на бебчетата. Само да се оправи времето и ще направя една разходка:)

Да ви разкажа за сватбата, а?
Жестоко беше!!! Отидохме към 18ч, ама церемонията започна към 19.30. До тогава малкта успя да заспи в ръцете на баща си и я оставихме в столчето за кола. Събуди се с яко пръцкане и, съответно, после изпснах церемонията, че трябваше да я храня:)
Вътре в ресторанта будуваше, усмихваще се, вдигаше си роклята и я лапаше:) Голяма атракция беше:) Малко обаче й беше стрес гласа на диджея от колоните. Та я сложихме зад един ъгъл, където уж да не е толкова шумно:)
И точно са голямата лудница мама дойде - към 21ч. седяха си в една стая горе, аз я нахраних веднъж и после малко слеф полунощ си тръгнахме. Много съм доволна и заредена:)

# 376
  • София
Здравейте от дъждовен Кюстендил Simple Smile ние дойдохме да берем череши, а то дъжд. Малчо цяла сутрин обикаля от едни ръце на други, направихме кефа на бабите и дядовците, че всички сме се събрали Simple Smile аз пък сутринта като го нахраних им го връчих и си поспах още два часа - кеф Simple Smile
В началото ми беше малко криво като беше съвсем малък и искаха да го гушкат, ама вече е по-добре. Според мен особено първите месеци е задължително гушкането, и двамата имаме нужда от това. За сега или на дивана си се излягаме или нс един офис стол, който сега смятам за незаменима вещ Simple Smile

# 377
Здравейте, ние тъкмо се прибрахме от еднодневна почивка с колеги, а беба я гледаха двете баби. Добре се е представила, похвалиха я, че била много кротка и спокойна.
На мен обаче незнайно защо ми потънаха гемиите, депресирах се нещо. Имам чувството, че с това бебе съм закотвена, липсва ми работата, общуването с много хора... Утре всички са отново а на работа, аз оставам пак с децата да върша едно и също в следващите много месеци напред. А мислех, че ще съм свежа и в настроение след тази почивка. Извинете, че ви товаря с глупости, но се надявам, че като си го излея ще ми олекне.

# 378
Здравейте, ние тъкмо се прибрахме от еднодневна почивка с колеги, а беба я гледаха двете баби. Добре се е представила, похвалиха я, че била много кротка и спокойна.
На мен обаче незнайно защо ми потънаха гемиите, депресирах се нещо. Имам чувството, че с това бебе съм закотвена, липсва ми работата, общуването с много хора... Утре всички са отново а на работа, аз оставам пак с децата да върша едно и също в следващите много месеци напред. А мислех, че ще съм свежа и в настроение след тази почивка. Извинете, че ви товаря с глупости, но се надявам, че като си го излея ще ми олекне.
Ако това ще те успокои,чувствам се по същия начин,не винаги,но...даже си поревах предната седмица.

# 379
Ревност, чувство за собственост, всеки откача по някакъв начин ... аз го дадох днес, но се наложи да намеквам за измиване на ръце преди да се вземе и да не се търка в 3 дневната брата на дядо му. Като цяло видяха, че да го държиш означава, че не се вижда муцунката му и след 10 мин мирясаха, оставиха го в коша и започнаха да му говорят и пеят, а той милия раздава ли раздава усмивки!!! Така и те и Нико, че и мама щастливи.
Вчера моя човек врътна една 6 часова пауза, чак не ми се вярваше, ама разбрах кво е тва да са ти "напращели" гърдите. Не е приятно усещането. И явно много му идва млякото на втората гърда цоква по малко и се отказва, сега се притеснявам да не объркаме пак притока на мляко.

# 380
И аз съм много ревнива към всичко около мен.А сега пък с бебка хептен.Почти не я давам на никого, като на тръни съм.
За гушкането и на мен хич не ми дреме, че ще свикне.Да, натежава ми доста и след дълго носене ме боли всичко, но щом има нужда от мен-ще я гушкам.Естествено гледам да я занимавам в шезлонга, на леглото, на дивана, но когато приплаче се гушкаме за малко и след това пак е готова в легнало положение да отбием време.А пък и мисля, че и бебетата имат нужда да постоят изправени-поставям се на тяхно място нон-стоп да лежа.

# 381
  • София
С кой си говорехме на тема "раздрънкване на бебетата"??Simple Smile
Преди малко така дръннах главата на Вики, на път за банята... Ужас. Ама аз се стреснах, тя - не. Даже ми се хили на повивалника и във ваната... Тцтцтц. А някой път като я хвана така й пукат костичките, че се плаща да не я счупя.

Horton - аз също бях така, ама нали уж ми е първо, ново ми е... Сега поне като малката разреди яденетата се завърнах към някои хобита и гледам по цял ден да съм навън. Я с приятели, я с други майки, че малко това ежедневие си е нож с две остриета...

Welinity - значи сте си изкарали супер:)
Аз също се чудя, Вики така както разрежда, какво да правя с това напращяване... Хич не ми се става да се "облекчавам"...Sad

# 382
  • София
Рози, и аз 2 пъти го дръннах в таблата на спалнята, вдигайки го за уригане. Ама той не реагира, само аз се притесних. Имаше 1 приказка, че децата оцеляват въпреки родителите си. Simple Smile

# 383
  • София
Аз голямото го уцелих в главата с дистанционното веднъж, докато се кърмехме, сега това ако го центрирам с таблета, не знам, не знам... hahaha

# 384
Аз си изтървах телефона върху главата  на дребната-изкарах си акъла.Тя само ме изгледа учудено . Simple Smile

# 385
Horton - аз също бях така, ама нали уж ми е първо, ново ми е... Сега поне като малката разреди яденетата се завърнах към някои хобита и гледам по цял ден да съм навън. Я с приятели, я с други майки, че малко това ежедневие си е нож с две остриета...

И на мен някой път ми минават подобни мисли, затова и според мен трябва да си открадваме по малко време за себе си. Аз този уикенд я оставих на ММ и излизах насам-натам (маникюр, козметик, масаж) и се връщах за храненията. Супер ми се отрази. Малко е кофти, че така не можем да излезем с ММ заедно, но в момента няма на кой да я оставим, пък и трудно ще излезем за повече от 2 часа. От сега се чудя каква схема да измисля за рождените ни дни, за да отидем на някое заведение.

# 386
  • Бургас
Понеже единственият човек, на който можеше да  оставяме каката не беше надежден тя я взимахме с нас.  Седнем на масата в заведение,тя се размрънка, грабвам количката и обикалям наоколо. След 15 мин,ако няма подобрение смяната поема баща и. Ако сме ходили на гости някъде освен с играчки ходехме и пижамата и завивката с която спи. Заспива тя по някое време и после я увиваме , таксито и у нас. За първи път сами излязохме с мъжа ми,когато каката беше на 1 г. и три месеца.

Сега никъде не ми се ходи. Само искам някой да вземе децата, а аз да си седна на дивана и да гледам тъпо в една точка, наслаждавайки се на тишинката Laughing

# 387
  • Пловдив
Аз нямам някакво особено желание да излизам по заведения и т.н.,понеже повечето ни приятели тук са все покрай децата,та основното ми развлечение е излизане и разходки в квартала.Като се чуя как го описвам изглежда скучно,но всъщност ми харесва,последните 10 г това правим,лятото навън с децата,зимата в моловете.Но то като ти стане навик свикваш,а и аз отдавна съм отвикнала да излизам по кръчми,сега основно си ходим на гости ,децата си играят ,други пият,играем карти и т.н Пак да кажа,че на мен ми харесва,когато няма кой да ти помага с децата,се оправяте сами с таткото и така.

# 388
От сега се чудя каква схема да измисля за рождените ни дни, за да отидем на някое заведение.
Че къде е проблема?! ММ днес има рожден ден и довечера сме на заведение ... с децата и компания.  Whistling Сами не сме излизали никога след първото дете. Баткото не сме го оставяли на никого до сега /без нас/ и въпреки това начинът ни на живот не се е променил особено. Както си го направиш. Аз никога не съм приемала децата като пречка за социален живот. Peace

# 389
Аз също не мисля, че децата пречат на социалния живот.  Бебка ми се иска да я водя навсякъде с мен. Даже бях готова да я взема в София като ходихме да купуваме кола, но ММ възрази и я оставихме на свекърва ми.

Сега аз да ви помрънкам малко. Днес рано рано ходихме при педиатърката, че ММ забеляза пъпчици по главичката на Теди. Прегледах я имаше и по телцето на няколко места, притеснихме се много съответно и побързах още рано да я заведя да я види. Доки първо си помисли, че е варицела, но сестрата настоя, че не могло да бъде варицела при бебе на 2 месеца. Но според док или е това или е от някаква храна, която съм яла. Изписа ни фенистил гел и едни ампулки, които да й давам и каза, ако се увеличат утре пак да я заведа да я погледне, а ако останат същите да имам търпение , че минавали бавно.
Чудя се без да е имала контакт с някой болен - дали може да е варицела?  newsm78
Дано поне не го боли детенцето. Видимо е много спокойна и не е по-ревлива от обикновено.
Сестрата пък се зачуди защо качвала толкова много (1500 втория месец, а сега 400 гр от миналия вторник до сега).

На ортопед ми каза педи да я заведа на 10 Юли, че ортопеда идвал само всеки втори петък на месеца.

Общи условия

Активация на акаунт