На планина или море - юнско лято ни зове, априлски бебета 2015 тема 2

• 35 842
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
Привет и от нас! Айляк го раздаваме тези седмици и само ви чета от телефона...
И на тримата много ни харесва престоят при нашите, много ни глезят, а и на природа си е друго- постоянно сме навън с количката, влизаме само за кърмене, аз не мога да се престраша още като вас на публични места.  Laughing Както бяха писали някои мами иначе и ние сме на третия етаж без асансьор и без таткото ми е много трудно да излизам сама с  бебка, тя тежи близо 6кг. + бебешкия кош....а аз съм си пак 45кг, никой не вярва, че съм раждала  Joy

welinity и аз съм като орлица над малката, също ревнувам от ЛЛ и от свекървището. Много, много не давам да й говорят срещу нея и да я пипат по ръчичките и лицето Naughty Докато при майка ми като е съм най-спокойна! Още в началото тя ме пита как да я хване и как да я облича, и вече знае моето мнение, зачита го. На нея ако нямам доверие, на кой?

За ерго раничките - и аз ги разглеждам от няколко дни и като гледам, че пишете за удобството им май ще навия ММ да вземем. Той мисли, че няма да ми е нужна, но как да му обясня, че сама с нея в града не мога да изляза без чужда помощ  newsm78 Мен ме притеснява само дали бебка ще стои в нея, но при положение, че любимата й поза за гушкане е точно с лице към мен, близо до гърдите, мисля, че ще й се хареса. Рози, да кажеш как се справяте вие  Peace

И аз искам да ви намеря във ФБ групата, все забравям да питам  Thinking

# 361
по-скоро проблемът е,че става дума за свекървата
И аз така подозирам ...  Whistling Също като Мацето не разбирам къде е проблема в носенето на ръце от най-близките хора на детето. Така или иначе това няма да трае до 18 му година - още малко и даже няма да могат да го хванат. Ако го пазите пък заради това, че няма имунитет - ми то няма да има поне още 6 години ... hahaha На мен ми е много мило като ми гушкат децата!  Flutter
Даайте го малко по-лабаво и не се затормозявайте излишно за несъществуващи проблеми!  Peace

# 362
А защо ти е неприятно да я носи на ръце?За да не свикне ли? Ако е за това, не мога да го разбера. Калоян не го нося на ръце постоянно, през повечето време си стои или на шезлонга или на гимнастиката, занимава се сам, в момента в който се размрънка го взимам веднага, не чакам да спре, успокоява се и може да продължи пак сам. Откликвам на нуждите му веднага и няма нужда да е на ръце постоянно. При свека е един път в седмицата, и тя го държи по често в ръце, но защото иска да го гушка, оставя го от време на време играе си с него. Детето е спокойно и знае че в момента в който има нужда ще бъде откликнато към нея. Рискя да " свикне на ръце" е минимализиран, а и да свикне, голям праз, има слингове и ранички, и в момента в който пропълзи едва ли ще иска да стои в ръце. Отплеснах се, ама това е моята стратегия, и честно ми е много спокойно, не мисля постоянно дали ще свикне с еди какво си.  Wink та не си разваляйте отношения и настроение от "да не свикне. "
Ами не точно заради това,но аз искам преди да я взема на ръце да пробвам да я успокоя по друг начин,почти винаги става и детето спира да плаче.Не ми е приятно,защото съм казвала,че искам да ме пита дали може да я вземе.Понякога бебето спи,тя го грабва,разсъмва го и ми я оставя крива и ревяща.Затова не ми е приятно,не че ще свикне дребната да я носят на ръце.Беше на месец,когато ми дойде болна вкъщи,не ми каза,чак като се закашля призна.Оф,голямо оплакване.А иначе дали свикват наистина на ръце?

# 363
  • София
Vaseto идол си ми, аз съм ти казвала, само с второто ще се постаря много за да кърмя за да ми е още по айлак. Simple Smile

Вие си знаете за свекървите. Според мен не е редно да им спираме връзката с тях, това са техни внучета, тяхня кръв.

Лудетина, не не свикват. Колко по бързо откликнеш на плача толкова по бързо ще се успокои. Ще знае че когато му е тъжно мама е тук до него. Васето каза, няма до 18 годишни на ръце да ги носим, още няколко месеца. Wink. Повярвай и на мен ни е трудно понякога, имам зверски болки в колената. Давай го поведро и се насляждавай на майчинството и детето. Бебета са бебета само една година.  Simple Smile

# 364
  • София
О, чакайте да станат по 10 кила и нагоре, пак ще си говорим. Sunglasses
Особено какви оплаквания съм чела в мамата за приспиване на ръце с часове, ежедневно, и така 2 години...  Crazy 
А не, мерси, няма да си правя опити свиква ли, не свиква ли.

# 365
  • София
Ми не сме ги родили да ги гледаме от далеч, ако трябва и 50 кг ще ги разнасяме. Сигурно ще мрънкам и ще се оплаквам, ама като знам че има хора които всичко биха дали да минават през това, и съм била на тяхно място, бих предпочела сега като е 5 кг дa си го разнасям. Което впрочем много рядко ми се случва, аз го успокоявам седнала и така го успивам седнала. Мързела е голяма работа, а мен ме мързи страшно. Wink

# 366
Това май е вечен спор:).Не исках да споря с никой.И не,не е проблемът в свекито,наистина ми е неприятно това,че аз и казвам как точно искам да се грижа за детето,а тя си прави каквото си иска.Това е.Държа си бебка на ръце,разбира се,обикаляме си из апартамента,навън и показвам цветя,животни,но наистина ми се струва,че като я подържа малко повечко и после реве и не иска да стои легнала.Мен са ме носили денонощно на ръце.Не искам да нося малката нон стоп,а ако мога да и отвличам вниманието и по други начини,не само с носене.Е,ако не стане,ще си се носим Simple Smile

Последна редакция: сб, 20 юни 2015, 22:23 от ludetina85

# 367
  • София
Ох, а тези, дето мъкнат на ръце, т.е. ръка и бутат количка с другата... Не искало да седи в количката, ужас. Говорете ми после как не свиквали. Crazy

Естествено, че си права, лудетина. Ти решаваш как да гледаш детето си, бабите следва да се съобразят. Peace

# 368
Аз моя принц го нося нон стоп. По лекарско предписание по 30 мин. след хранене, заради ГЕР-а, но сега захитря и не ще легнал. А ако е в кошарата иска да има някой до него да му говори. Свекито дойде да удари едно рамо тези дни и утре си заминава  Sad, ей- сега го приспа-естествено на ръце, аз изпих едно чайче.
 Абе много се лигави това моето дете бе,направо е като бесен. С първия зъби избиха на осем и половина месеца, но малкия ще прави май сюрприз.

# 369
  • София
Аз не споря, казвам моята гледна точка от моята камбанария. На мен ми е просто по лесно така, да успивам на ръце, да успокоявам на ръце. Всеки си знае.   bouquet извинявам се ако е прозвучало като спор.

# 370
И  то защото не пита,а направо я грабва.Ами дразня се,майка ми и баща ми ме питат кога могат да я вземат на ръце,а тя направо я грабва.
Ами и мен това ме дразни. На погачата като дойде грабна я и я държа сума ти време и я гледа в очите. Накрая детето се разплака, че му се спи. Аз я взех и тя после само повтаря "дай ми я, дай ми я". Особено когато детето е спокойно и си седи в шезлонга и си гледа нещо не виждам смисъл някой да го взима. Иначе като плаче и аз откликвам, но пробвам и други начини за успокояване. Ако не става - се гушкаме. И на мен ми се е случвало да бутам количката с една ръка и да я нося със другата. Чела съм, че до 4тия месец не могат да свикнат с носенето, а просто имат нужда от гушкане.

# 371
Аз не споря, казвам моята гледна точка от моята камбанария. На мен ми е просто по лесно така, да успивам на ръце, да успокоявам на ръце. Всеки си знае.   bouquet извинявам се ако е прозвучало като спор.
Няма нужда от извинения,тук сме да споделяме мнения.Simple Smile

# 372
  • Под кленовите дървета
Както свикват на ръце, така и отвикват. Понякога и количка бутам и нося, че й се гледа, а писва в количка. Купихме от Доларама одеало за пикник и ми е под количката. Като ревне сега вадя одеалото, пльоскам под дървета на шарена сянка и я вадя от количка. По корем, по гръб, гледа си, говорим си и като заспи връщам в количката и продължаваме разходката.
Спря да се буди нощем и сега ще ми гръмнат циците направо. Аз я будя сутрин към 5-6 да изцока поне едната гърда, че ме мързи да ставам да цедя.

# 373
  • София
Аз обожавам да си го гушкам и нося и го правя възможно най-често (въпреки че тежи над 7 кг и имам проблеми с кръста). Толкова бързо порастват децата и все по-рядко дават да ги гушкаш, та се наслаждавам максимално на момента Simple Smile Съответно давам и на всички близки да го гушкат и да му се радват, а и той много се радва на вниманието.

# 374
И аз не разбирам притесненията , че детето ще свикне с дадено нещо. Щом има нуцда да я гушкам, ще го правя по цял ден. Откакто беше на 5 дни я гушкат и майка ми и свекърва ми - даже тогава почти изцяло я гледаха те, аз не можех да стана от леглото от главоболие след упойката, ставах само да я кърмя. Има моменти, когато съм много изморена и я оставям в леглото или на гимнастиката, но не и когато плаче. 

Общи условия

Активация на акаунт