На планина или море - юнско лято ни зове, априлски бебета 2015 тема 2

• 35 847
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Добро утро!
Да се похваля - бях сама снощи. Мм на планина. Обикновено като съм сама (и преду да родя) виках някой да спи у нас. Вчера се престраших и си останах с малката. Нито проверявах по 100 пъти дали е заключено, нито нищо. Легнахме си в 23ч и се излежавахме до 11.
Вашите бебчета разредиха ли храненията?
Вики вече доста ги разреди, на 3-4 часа,  якой път се наяжда само от едната гърда и май бях на път да получа запушване тая сутрин. Не беше сукала от едната гърда повече от 6 часа и усетих едно като... не знам как да го обясня... Лека тежест, ама горе, близо до подмишницата. Сега я насилих да я изцока напълно:)
Явно ще трябва да чакам да се регулират нещата, тъпото е, че и вчера и оня ден беше кисела и ми вися вечерите на гърдите през час, час и нещо...
И се завърна предишната ситуация - всяко оригване да е придружено от повръщане.

Vodna liliq - аз не изпитвам ревност. Чак ми е странно... Ок съм да се занимават с бебето, в рамките на разумното де. Наревете се и си поговорете с майка ти...обясни й че не ти е приятно и й се извини, че си я навикала.

Vstoilova - жилави са бебоцитр, не бой се. Ако я боли ще плачка, сигурно ще се зачерви. Аз така я разнасям моята, ако ме видиш... Ама се възползвай, докато са гъвкави:)Simple SmileSimple Smile

# 346
Ползвали ли сте АМ Хипп комбиотик 1?Нещо НАН не понася на малката напоследък,не искам да го сменям,но пък след хранене се гърчи,реве,почервенява,досега колики почти не сме имали,би трябвало да отшумяват,а при нея сега се появяват.

Аз ползвам Хип комбиотик, защото и моето бебе не понася Нан и Аптамил. Засега съм доволна само от ХИп.

# 347
И аз съм от ревнивите... ЛЛ като го взе да му се порадва преди 10 дни само дето не я нападнах... усещам се как посягам да си го взема от ръцете й и се възпирам. После с ММ коментирахме , вика идеше ми да ти плесна един, тя жената му се радва ти само посягаш към него. 2 дни след това се престраших баща ми да го вземе, ама ММ вика ква физиономия направи не е истина... та така, Утре ще е големия ден, ще трябва и на свекърва ми да го дам, а тя квато е лигава и като почне.... Ники... а аз хич не харесвам да му викат така... Ама аз съм си със силно изявено чувство за собственост по принцип, не само към детето ами и към ММ, към близки приятели, абе луда работа. Но за доброто на детето трябва да се пречупя и да го давам на хората, че после ще има да рева що иска само в мама.

# 348
  • Враца
Welinity и аз съм като теб от ревнивите, особено от майка ми. Почти всеки ден сме при нея, ми тя иска постояннно да я държи, да бута количката, не ми дава да припарвам почти и аз се дразня...яко и само я овиквам.

# 349
Ро3и , аз я премятам много , затова този път се изплаших и замислих дали не трябва да съм по внимателна.
Аз съм от обсебяващите и към децата и към ММ и към приятели. Но сега давам да се радват на детето.
Аз днес реших да се поглезя на маникюр , че от раждането се поизоставих , а ноктите винаги са ми били най-красивият аксесоар.
Преди 3-4 дни бях пък на фризьор при една нова фризьорка и забелязах в салона , че има от ангелите на Chudesna. Simple Smile

# 350
При мен не е точно ревност,по-скоро изпитвам неприязън да я оставям на свекървата,дори и да я подържи за малко.И  то защото не пита,а направо я грабва.Ами дразня се,майка ми и баща ми ме питат кога могат да я вземат на ръце,а тя направо я грабва.Хем сме говорили,че не искам бебето да е постоянно на ръце,нито да го взема,когато плаче.Но не!Ами мъча се да не ми личи заради мъжа ми,но щом ми каза,че предния път отстрани е изглеждало все едно майка му дърпа бебето от мен,а аз не го пускам,работата не е добре.Simple Smile

# 351
  • София
Аз също се дразня на свекървата по същата причина че не пита и много я пипат по лицето особено свекъра.А поне сто пъти съм им правила забележка още с каката.
Ох омръзна ми това гадно време. ooooh!

# 352
  • в ябълковата градина
Бебето беше още на 20-тина дни и свекървата тръгна да го гушка. Аз и казах, че малко се притеснявам тъй като е много малко бебето. Сега знам, че се обиди. Но е факт, че толкова малко бебе няма имунитет. Възрастните пътуват в градския транспорт, знаете там каква мърсотия е и с тези дрехи да го прегръща. Даже дори да не са болни, могат да са носители на някакви вируси и въобще не смятам, че е редно да се прегръща толкова малко бебе и да му се завират възрастни хора в лицето. Не е това начина да изрази любовта си и умилението си.
Майка ми знае мнението ми и по тази причина не е проявявала желание да го размята на ръце, и без да го прегръща знам че му се радва.

# 353
  • Благоевград
Към кого да се обърна да ме добави във фейсбук групата?

# 354
  • София
Ооо и на мен ми се обидиха, като не давах да се гушка в началото. Сега и мм постави ново правило - вечерните срещи - в нас, че по едно време само го лашкахме малкото, точно заспи - ние тръгнем на гости... Съответно така и гоститата разредиха.
Майка ми само идва по-често да ми помага, през ден-два, ама тя дори не я гушка, освен ако мен ме няма и не реве. За в нас си има домашни дрехи:)
Обаче съм ок с това да я занимават и тн, когато малката очевидно е в кондиция затова. Така и аз си почивам;)
Та скурцайте със зъби, но не прекалено, а се водете по бебето. Че и при мен не се усетиха в началото - малката кисела, те се изреждат да я оглеждат и да й гукат.

Vstoilova - как е положението сега, успокои ли се? Същото и аз съм си го казвала - да не я размятам толкова.....Simple SmileSimple SmileSimple Smile а като се сетя как в началото си мислех, че ще ме е шубе да я гушна.
Ние след малко отиваме на сватба. Ще бъде шоу:) особено така, както гледам, малката ще е гладна точно за церемонията  Joy

# 355
  • София
Оо Ро3и да разправяш как е минала сватбата.

Не знам, мен просто не ми пука явно много, вируси дебнат от всякъде и колко повечесв опитвам да го мисля толкова по зле. Давам, мачкат го, гушкат го абе всичко му правят. Ей са го взехме от свека, ми щадтлив, наяден, наигран усмихнат, те щастливи. Какво друго му трябва на човек. Мен сърце не ми дава да се скарам като ги гледам тях щастливи.

# 356
Определено се успокоих. А и тя е спокойна , спинка си при майка ми в момента. Само при нея спи през деня не знам защо и само в нейните ръце се успокоява винаги. Сега я оставих за малко , за да покараме с ММ , че съм взела книжка преди повече от година , но съм карала само 2 пъти от тогава и трябва да посвикна.
Приятно прекарване на сватбата и да видим снимки на тоалетите ви във фейсаа :*

# 357
Оо Ро3и да разправяш как е минала сватбата.

Не знам, мен просто не ми пука явно много, вируси дебнат от всякъде и колко повечесв опитвам да го мисля толкова по зле. Давам, мачкат го, гушкат го абе всичко му правят. Ей са го взехме от свека, ми щадтлив, наяден, наигран усмихнат, те щастливи. Какво друго му трябва на човек. Мен сърце не ми дава да се скарам като ги гледам тях щастливи.
Мен не ме е страх толкова от вируси,въпреки че не са за подценяване,но се оправдавам с тях.Как са кажа на свекървата иначе,че ми е неприятно да носи бебка на ръце.

# 358
  • София
А защо ти е неприятно да я носи на ръце?За да не свикне ли? Ако е за това, не мога да го разбера. Калоян не го нося на ръце постоянно, през повечето време си стои или на шезлонга или на гимнастиката, занимава се сам, в момента в който се размрънка го взимам веднага, не чакам да спре, успокоява се и може да продължи пак сам. Откликвам на нуждите му веднага и няма нужда да е на ръце постоянно. При свека е един път в седмицата, и тя го държи по често в ръце, но защото иска да го гушка, оставя го от време на време играе си с него. Детето е спокойно и знае че в момента в който има нужда ще бъде откликнато към нея. Рискя да " свикне на ръце" е минимализиран, а и да свикне, голям праз, има слингове и ранички, и в момента в който пропълзи едва ли ще иска да стои в ръце. Отплеснах се, ама това е моята стратегия, и честно ми е много спокойно, не мисля постоянно дали ще свикне с еди какво си.  Wink та не си разваляйте отношения и настроение от "да не свикне. "

# 359
  • Бургас
по-скоро проблемът е,че става дума за свекървата

Общи условия

Активация на акаунт