На планина или море - юнско лято ни зове, априлски бебета 2015 тема 2

• 35 817
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Аз на баткото коларголови съм му слагала, но винаги след консултация с педиатър. Няма ли кой да го погледне и да Ви предпише нещо?

# 466
Ходихме на лекар вчера и каза,че всичко,което трябва да правя съм почнала да го правя.т.е. вит. С за пиене,промивките и изсмукване на секрета. Да,ама като е набъбнала тая ми ти носна лигавица, други капки й трябват. Аз забравих да питам за Виброцила,защото предния път явно беше по-лека хремата и минахме без отпушващи капки. А тази лекарка я случихме на детски кабинет на смяна и няма как да й издиря телефона. Нашата доки е в отпуск и я замества една бабка,на която доверие й нямам. Та затова питам. Коларголови слагахме предния път, но на самоинициатива през месец не знам дали е редно и не съм му взела. Абе то егати късмета,че и почивни дни се случи!

# 467
  • Бургас
Бургаската среща остава ли?  За да знам да пиша във ФБ

# 468
alvinda, и ние имаме същия "проблем" с акането. Хем и при каката беше същото, но пак се притеснявам понякога. Според педиатърката на 3-я ден от паузата трябва да сложа мини клизма (май така се казваше  newsm78), става въпрос за някакви свещички. Но на мен вече ми писнаха тези вечни лекарства, с които ме съветват да тъпча детето. Засега нищо не съм давала, от две седмици прави паузи, понякога 5 дни, друг път само 2. Направи ми впечатление, че едновременно с това, че разреди акането, почна и по-малко да повръща, така че се надявам да е просто част от израстването.

И хремичка имаме, megi791, meпонеже бяхме болни от грипче. С помпата излизат най-много малко бели сополки, ама така хрипти... Засега капя само малко физиологичен разтвор, щом не е жълт или зелен сопола.

Тази вечер като една истински улегнала семейна жена ще варя сладко от вишни, така че съм на линия за бъбрене във форума  Mr. Green Mr. Green

# 469
  • София
И нашият бебо почна да прави големи интервали между акането, до 5 дни. Даже май вече се пооправя, последната седмица върши работата през ден. Аз съм взела мини медена клизма Мелилакс с идеята да я ползвам, ако продължи повече от 5 дни. Подходяща е за бебета и я водят безвредна  Peace

# 470
  • София
Юху! Идвам да се отчета и тук;)
Операция "за три дни до морето" приключи успешно!
На отиване малката тиквичка спа през целия път, само една почивка за папкане направихме. Ако не се бяхме замотали и не тръгнахме по-късно сигърно нямаше и да спираме.
После я заведохме директно на плаж на Смокиня, на бара, на който с баща й ходим от преди да се познаваме (всеки сам за себе си) и където се залюбихме преди почти 4 години:) А-у с компанията, към 8 се върнахме в Созопол, ядохме и я водихме на бар да я види и другата част от дружината. Ама патето пак спа като пън!
За сметка на това вечерта много се буди и после на другия ден почти не спа:/ Гукаше и се забавляваше, ама не спеше.
Точно отидохме към Градина, тя заспа в колата и трябваше да я пррхвърляме... Това ми е най-омразното:(
И после там на бара въобще не спа. ЗанимавШе се с играчките в количката, придреме малко и някой се изсмее и извика и тя се стресне и айде пак...Та към 4 бързо бързо с мм се изнесохме на разходка по "приспивните павета" (Стария град), после свекърите дойдоха да се видим, че минаваха на път за Китен и така.
Само дето ми се объркаха циците:) Единия ден Вики само спа и яде през 3-4 часа, на другия - през 2-2.5....В събота вечерта като беше кротанче и спа 5 часа се сещате как се бях надула като бройлер:)
На връщане даже спирахме нарочно, малко почивка и цокане. Събудих малката, хапна и директно заспа, както я върнах в столчето.
Ама готско си беше с кърмаче на море:) Но явно рядко има толкова малко бебе по морето, навсякъде ни се дивяха.
Правихме си всичко, което правим като ходим на море (без мама да купонясва до изгрев слънце, ама не ме е яд да ви кажа честно), ходихме където си ходим.. Количката изненадващо добре се справи по всякакви терени, включително и пясък:)

Само че, знаете ли какво ме дразни. Столчето за кола има една възглавничка вътре, която обаче е мноо дебела. Без нея е твърдо, с нея - спарено:/ имате ли идея от къде може да се купи такава, ама за лятото???

Vaseto - чакаме те да разправяш как е минал рождения ден:)

Вие тука говорите за липса на акане с дни. Това при кърмени бебета?
Мойто ако не се изака поне 4 пъти, епа на... :/

Giada, метни един буркан;) Аз съм решила тия дни да си сваря сок от нещо... Чудя се от какво само.

# 471
  • София
Ро3и, аз и във фейса ти писах за столчето, няма начин, тръгвате рано кат не е жега. Има и едни хавлиени приставки, в smartshade гледах че имат, не знам дали стават за столчета.

Ние продължаваме да сме в чужбина, Калоян се държи много добре. Никой не може да му запомни името, събра много подаръци, на разходки сме всеки ден, по ресторанти и заведения, тук е като курорт, гъмжи от хора. Нямам търпение да си изкараме цял август тук.  Wink

Аз имам ужасен проблем, явно от внезапното поддуване на краката са ми врастнали ноктите и ми загнояват, единия палец ми е много зле. Някой помощ? Мисля да ида на хирург. Как се процедира? Не съм имала такъв проблем до сега

# 472
Маце, второто да го кръстите Самуил Simple Smile За ноктите не мога да помогна, ама много неприятно!

Рози, радвам се на готиното ви море! Аз вече мечтая за гръцко, че на нашето не ми се ходи нещо...Ама компанията май се оказа несериозна, а сами с децата ще е скучно, та се ослушвам и разпитвам още...Колкото до сладкото, май ще го варя до зори! И утре не знам кой ще гледа децата, сигурно ще филмирам каката с детския канал, че да се самоотглежда.

# 473
  • Под кленовите дървета
Аз имам ужасен проблем, явно от внезапното поддуване на краката са ми врастнали ноктите и ми загнояват, единия палец ми е много зле. Някой помощ? Мисля да ида на хирург. Как се процедира? Не съм имала такъв проблем до сега
за гнойкта - сварен белтък тегли всичко. но за врастването не знам

# 474
  • Бургас
Lina_bs, остава срещата за утре (вторник) от 11ч. на Пантеона.

Megi791, дано да отмине хремата по-скоро.

РоЗи, супер сте си изкарали Simple Smile

Мацето, аз имах подобен проблем с предната бременност, цели 2 пъти на пръстите на ръцете. От самолечение нещата станаха по-зле. Мога да ти дам само един съвет - промивай със спирт върху тампонче / памуче и при първа възможност на хирург.

И на мен как ми се ходи по чужбинско, обожавам да пътувам, но за сега планираме само по-близки дестинации.

И ние вчера обиколихме Несебър (разходка) - Слънчев бряг (обяд) - Свети Влас (плаж). Времето беше страхотно, малко слънчице и лек ветрец да не ни е жега. Децата се държаха много добре, бебче спа на плажа в кошницата за кола, а ние тримата с каката до колене в морето, че не си бяхме взели банските. Чак в колата на връщане заваля як дъжд, имаше и задръстване заради ремонт на пътя, но се прибрахме успешно.

# 475
  • в ябълковата градина
Рози, супер сте си изкарали. Ние последно решихме август да отидем. Наистина ще е по-топло, но бебето ще е малко по-голямо.
Аз тъкмо мислех, че са ни минали коликите и от 2-3 дни е голям рев, може и да е скок в растежа, дано минава по-бързо.
Той е на кърма и ака между 3-4 пъти. Но аз не бих се притеснила и да не ака, защото брат му правеше паузи от по 11 дни без акане, но беше спокоен и не се напъваше.
Маце, много неприятно това, може би първоначално компрес с йод да дръпне гнойта ще е добре.

# 476
  • София
РоЗи, и ние акахме на всяко ядене доскоро, но явно не може да продължава вечно така, нещо се регулира сигурно. А и ние сме месец напред от вас Wink
Сестра му също си спомням, че в един момент спря с честото акане, но чак по 5 дни паузи не помня да е правила... Трябва да си извадя бебешкия дневник да проверя.
Но иначе и аз не съм забелязала да се мъчи и напъва много, освен обичайното пръцкане привечер, а изаканото си е рядко, кашаво и жълто, не толкова зърнисто като преди.

Маце, задължително на хирург, за забралото - Ихтиол

За столчета, кошници продават разни подложки, но не зная дали ще е безопасно да се махне оригиналната. А обикновено всяка марка си има памучен хавлиен калъф, върши работа

# 477
И ние ще се включим към Бургаската среща;) В 11 на пантеона ли?

# 478
И ние ще се включим към Бургаската среща;) В 11 на пантеона ли?

Да, утре в 11 на пантеона

# 479
И ние с малката ще дойдем на срещата, малко може да закъснеем, че сме големи бутли сутрин.  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт