На планина или море - юнско лято ни зове, априлски бебета 2015 тема 2

• 35 817
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
Аха ясно, значи няма някаква медицинска причина изискваща малко бебе да се води на плаж. Миналата година пропуснах заради бременността, само си топвах краката, като минавах по крайбрежната, май и тази ще е така. Аз обичам да се кисна във водата, а с това кърмене не става.

# 496
  • София
Giada, Eli, това с неакането при нас си е от раждането така. Само на кърма е, но първо акаше 1-2 пъти на ден, после по веднъж на ден или два и сега последно като пътувахме 5 дни закова, а след тях 3 направо вече  се чудя защо така. А иначе както описвата като консистенция и цвят всичко е ОК. Като изключим това, че много пръцка и понякога изглежда като да се напъва всичко изглежда нормално, мисля че напъването е от колики обаче.

Маце, на мен ми е враствал така нокътя на палеца. С гентамицинов крем и риванол се оправи.

Вели и Митачето се научи да дъвче вече. Хваща си одеялото, придърпва го и го напъхва в устата Simple Smile много е сладък, започнах да му слагам лигавник да си го яде, ръцете също са му в устата доста често, а бибта хич не я ще.

Последна редакция: вт, 30 юни 2015, 01:09 от alvinda

# 497
  • Бургас
Аз не мога да дойда на срещата ,защото каката цяла нощ беше с Т и ще се водим по лекари  ooooh!

# 498
  • Бургас
Lina_bs, ще ни липсваш. Оправяйте се по-скоро.

Rafi_11, няма медицинска причина. Въпреки че след навършване на 1 г. дори е препоръчително децата да се водят на плаж - морската вода и въздух каляват. По-скоро като няма на кого да оставиш бебето (а и дори и да има с кърменето е по-сложно) си търсиш варианти.

# 499

Вели и Митачето се научи да дъвче вече. Хваща си одеялото, придърпва го и го напъхва в устата Simple Smile много е сладък, започнах да му слагам лигавник да си го яде, ръцете също са му в устата доста често, а бибта хич не я ще.

И Деа си яде одеалото/пелената с която я завивам и си лапа ръцете. Опитва се да ги ползва за биба, но не се получава - не заспива. А пък бибата я плюе.
Един въпрос към майките раждали със секцио - мажете ли белега с нещо и с какво? Аз сега си взех био ойл, но все си мисля, че е повече против стрии, въпреки че пише, че е и против белези.

# 500
  • София
Аз мажа със содермикс белега, по препоръка на лекарката, ама мажа как дойде, а трябва сутрин и вечер.

Оф ние висим след Благоевград в задръстване, а звяра ще огладнее скоро... дано издържи до София

# 501
Мамите от Бургас къде сте,никой няма на пантеона

# 502
  • София
Момичета, да ви се оплача в страни от темата за бебетата, но трябва да споделя с някой. Скапаната влага ми е съсипала един куп обувки. Вчера бях на имен ден и викам дай да сложа нещо по-така че напоследък все съм спортно. Отварям шкафа и щях да получа удар - всичко вътре беше в мухъл, направо се разревах. Тази сутрин изхвърлих 5 чифта, по-стари които са неспасяеми, а на останалите голямо търкане падна. И сега ми е много криво. Не знам как да се справя с тази влага, сега няма да смея пак да ги прибера в този шкаф. Ще накарам ММ да му пробие дупки, пък каквото стане. Оплаках се, мрън Sad

От друга страна Митачето от вчера след обяд спи по-спокойно и малко си отдъхнах, че цяла седмица иска само на ръце и щом го оставя в кошарата се буди и мрънка. Дано да задържим положението.

# 503
  • Бургас
Мамите от Бургас къде сте,никой няма на пантеона

Rafi, чакахме до 11.15 и тръгнахме, че много се кривеше Алекс. Съжалявам, че сме се разминали Sad

# 504
  • в ябълковата градина
Alvinda,
ние тъкмо сме на тази вълна, но за гаража. След дълго проучване си взехме влагоуловител и сме доволни. Ето тук може да ги видиш, трябва да се прецени обема на помещението и влажността: http://www.climaset.net/proizvoditel/twe/ Първата сметка за ток с уреда не е дошла, но се надявам да е малка.

# 505
  • София
Момичета, да ви се оплача в страни от темата за бебетата, но трябва да споделя с някой. Скапаната влага ми е съсипала един куп обувки. Вчера бях на имен ден и викам дай да сложа нещо по-така че напоследък все съм спортно. Отварям шкафа и щях да получа удар - всичко вътре беше в мухъл, направо се разревах. Тази сутрин изхвърлих 5 чифта, по-стари които са неспасяеми, а на останалите голямо търкане падна. И сега ми е много криво. Не знам как да се справя с тази влага, сега няма да смея пак да ги прибера в този шкаф. Ще накарам ММ да му пробие дупки, пък каквото стане. Оплаках се, мрън Sad

От друга страна Митачето от вчера след обяд спи по-спокойно и малко си отдъхнах, че цяла седмица иска само на ръце и щом го оставя в кошарата се буди и мрънка. Дано да задържим положението.

Само в този шкаф ли има влага?да най добре дупки в гардероба и го дръпнете от стената. Възможно е от нокри обувки да се е получило конденз вътре. Пореви малко на ТМ и ще ти купи нови, по хубави.  Wink

# 506
  • София
Абе вчера както си гояорехме за акане, така днес Вики още не е акала хубаво... Едни припръцквания само. Сутринта си гукахме, ама после откакто е яла в 11 само спи. Стана към 14ч за едно бързо цокане само от едната гърда и преди малко се събуди, после повърна, задави се пак... Яде, оригна се и ме направи цялата в мляко... Изнерви се, цокна малко, заспа пак върху мен:/ Пфу, миличкото.
Не знам дали има връзка, ама май като е дъждовно и облачно като днес, спи повече.

Аз щях да готвя днес, ама яко ме мързи... После ако е хубаво времето ще се помоткаме с тати и може да ядем навън.

Alvinda - това е знак да си поискаш нови, хихи
Извън шегата - разбирам те, и ние инахне драми с мулъла в другата квартира и бях бясна:(

# 507
Днес сложихме първата ваксина, дадох панадол профилактично и засега няма Т. Забравих да питам док може ли да я къпя тази вечер, че по спомени от баткото май не биваше да се къпе в деня на ваксината.

# 508
  • София
Нашата педи изрично каза че можем да го къпем. Даже без да я попитаме. Но ако искаш питай си я вашата. Ние ще го къпем. Няколко момичета обаче сподвлиха че са им казали да не къпят

# 509
Днес сложихме първата ваксина, дадох панадол профилактично и засега няма Т. Забравих да питам док може ли да я къпя тази вечер, че по спомени от баткото май не биваше да се къпе в деня на ваксината.
На мен педиатърката ми каза да не къпя бебето в деня на ваксината и така и направих.

Общи условия

Активация на акаунт