На планина или море - юнско лято ни зове, априлски бебета 2015 тема 2

• 35 836
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Като чуя че на 3месеца препоръчват започване на сокчета пюрета жълтък направо ми идва да се гръмна. newsm78

# 406
Днес Антошка се държа мъжки - биха му втория Синфлорикс. Изрева само докато му я сложат и после изведнъж млъкна и се успокои - като с копче. Казаха, че шествалентната се слагала през месец, та затова следващия пак ще бием две и последната шествалентна на 6 месеца. Такава ни е схемата.  ooooh! И сега вече смешките. Естествено - много бил дебел, но като го изтеглиха беше 7,600 - качил е 1,100 за третия месец и докторката каза, че това вече било нормално. И е 65 см. Нямало да му изписва витамини, защото добре се бил хранил. Да съм почвала сокове - ябълка и морков. И на изпроводяк не изпусна да добави и пюрета - плодови и зеленчукови ... с жълтък!  Shocked Нещо е изтрещяла явно, тя с големия по-смислени неща съветваше. Ама аз се съгласявах и кимах с глава, де. Не ми се занимава с избор на друга, че те тук общо взето всичките са такива - поне при тази не се чака, достъпът е лесен и детските консултации са в определени дни, без сбирщина на болни.  Rolling Eyes

Е добре ти знаеш, ами ако е някоя мама, която няма опит какво правим, тя цяло меню ти е предписала, при положение, че сте само на кърма  #2gunfire

# 407
Здравейте и от мен. Днес пак водих малката на лекар заради пъпчиците, защото се увеличиха. Е , варицела си е - до 5 ден ще излизат , след това ще започнат да изчезват. Много ми е гадно, а като я гледам с тези пъпчици направо ми става лошо Sad Уж до 6 месец имали имунитет, още повече , че аз съм я карала и мислех, че чрез кърмата се предават антитела и е много ниска вероятността да се разболее бебка, но явно не е така.  Дано поне я изкара леко  Praynig  Каза ни да не третираме с нищо, да се обадим само ако вдигне температура.

# 408
Ех,Vaseto29,наистина ме развесели с това захранване! Ами тя жената нещо сигурно е прегряла  Grinning

# 409
И мен ме ядоса вчера педиатъра-Дани си яде по 130 гр на хранене,6 пъти на ден,сега ще прави 3 месеца.От няколко дена иска да яде по 5 пъти на ден,и аз си питам да и давам ли по 140 гр след като ще е по 5 пъти на ден и тя ме навря да не казвам къде-не можело 3 месечно бебе да яде 5 пъти само,била съм я прехранила,много качвала ,щяла да има рахит,задължително да имало 6 хрнения.Ядосах се,ами не иска да яде по 6 пъти,будя я,тя стиска устни и не иска.И как ще я прехранвам?Някой с повече опит да каже,може пък наистина да бъркам.Никкога не е яла в 3 ч вечерта,от както навърши месец последното и хранене е в 21.30ч.Прехранвам ли я?Тежи 6.800 и е с ръст 62 см,роди се 3.800.

Последна редакция: вт, 23 юни 2015, 16:18 от ludetina85

# 410
Ей-тва за жълтък на три месеца Joyи една ракийка да му сипеш остава. Нямам думи просто..
А за яденето- щом като не иска детето,значи не трябва да го будиш.Все едно аз да карам моя да не яде. Иска си още на три часа-прави 7 хранения още. Биберон не ще,водата я повръща-давам му малко мляко и това е.
Ние пък вчера ходихме при една лекарка на частно,че нашта беше извън града.Малчо рева 6часа без да спре.Като започна да го преглежда беше заспал(в колата се омаи),съблякох го,тя го преслуша и като му натисна ушите той подскочи два метра.Там се криел ключа от бараката...Изписа ни Отипакс,Панадол и вит ц. В петък ни вика да направи ултразвук на мозъка-заради непрестанния плач. Сега според вас трябва ли да отложа отново ваксинацията,понеже и миналия месец така направих.

# 411
Ние пък вчера ходихме при една лекарка на частно,че нашта беше извън града.Малчо рева 6часа без да спре.Като започна да го преглежда беше заспал(в колата се омаи),съблякох го,тя го преслуша и като му натисна ушите той подскочи два метра.Там се криел ключа от бараката...Изписа ни Отипакс,Панадол и вит ц. В петък ни вика да направи ултразвук на мозъка-заради непрестанния плач. Сега според вас трябва ли да отложа отново ваксинацията,понеже и миналия месец така направих.
Щом детето не е напълно здраво, ваксина е противопоказна към момента.

# 412
  • София
Лудетина и Калоян яде 5 пъти на ден, даже толкова си пише на АМ кутията че трябва да яде. Какъв Рахит какви преяждания, Калоян яде пи 150 мл.

Гелато, възпаление на ушите ли има?

# 413
Маце явно има,макар че нямаше с какво да види ушичките,защото я посетихме докато дава смяна в АГ-то.Но при самия допир той пищеше.И аз го проверявах вкъщи така,но явно не както трябва.Сега нещо силно ме притесни. Под ризата му облякох сутринта бяло боди по което се вижда,че се е потил,а потта е жълта! Това какво значи? Утре в 4 каза да идем,звъня мъжо преди малко,но дотогава ще изкукам...

# 414
  • София
Ей, ужас, само коментари за болни бебчета и тук, и във фейса... Бързо  да оздравяват Praynig

vstoilova, аз доста четох и разговарях с разни доктори за варицелата, нали дъщеря ми беше болна точно Фифи като се роди. Та за жалост сто процента гаранция няма за имунитета, но поне ще я изкара по-леко благодарение на антителата, които е получило от теб.

# 415
  • София
Welinity - и аз затова не искам с помпата... Чакаме си значи:) снощи пак чукнахме голяма пауза-почти 6 часа и като заспа на средата на втората гърда полудях..ходих в банята да се иЗцедя малко.

Снощи пак се чупих за танци, оставих малката ревяща и ревяща я намерих:( Мм не е успял да я успокои, ама не съм и сигурна, че е иЗползвал всички методи... Като се прибрах го заварих измъчен напрАвоо .... Викам му: ей сега виждаш какво ми беше в "ония" вечери...

Gelato -пфу, много кофти! Жълта пот? Sad дано е ок мъничето....
Много ми е тъжно като чета за болни бебчета:(

Аз само ги мисля тия уши, снощи Вики пак ги натопи във ваната:( На мен това ми е слабото място...

В този ред на мисли, да не забравя да си купя Отипакс-планираме да прекараме уикенда на морето!
Надявамс е всичко да е наред, но кажете все пак, какво трябва да съдържа бебешката аптечка?

# 416
ludetina85 и според мен бебето си показва колко пъти иска да яде. Деа от 3тата седмица беше на 7 хранения - в 24 часа пропускаше. От 10на дни пропуска и в 03:00. Децата са различни - някой се хранят по-често, други - по-нарядко.
Бързо оздравяване на всички болни бебчета.
И мен ме интересува, какво трябва да съдържа бебешката аптечка. Ние вече пътувахме веднъж за 2 седмици (бяхме на гости на майка ми), но слава богу не сме имали проблеми. През август обаче ще ходим до Банско и до морето. Чудя се дали изобщо е необходимо да се носи нещо - аз не бих дала лекарства на толкова малко дете без консултация с лекар.
Вчера смених педиатъра, дори ми е по-близо от предишната Simple Smile
Маце, благодаря за инфото, че може да се смени до края на месеца.
Mari81, благодаря за препоръката.

# 417
Аз от едно време като тръгна някъде все едно керван стягам.Баткото като го пратих на село една торба с лекарства занесе. За нашите бебчета мисля,че трябва да има Панадол, Отипакс, морска вода за нослето,термометър,капки за коликите... Май това е засега,поне аз това ще нося към село в петък.

# 418
  • Бургас
Момичета и на морето има аптеки. Даже и денонощни. Не давам нищо на бебето без да я е видял лекар.

# 419
  • София
И аз не бих взела нищо повече от панадол/нурофен/свещички ефералган, спирт, физиологичен разтвор и евентуално нещо за промиване и превързване на рани. Peace

Нашият снощи каква пауза направи... яде в 12.30, към 1 заспа и сутринта в 8.30 леко се размърда и размрънка, та го досъбудих, защото, нали, млекоцентралите... Crazy
Не се оплаквам де.

Общи условия

Активация на акаунт