На планина или море - юнско лято ни зове, априлски бебета 2015 тема 2

• 35 803
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
  • софия
Нашата лекарка съветва да не се къпе, така беше и с баткото. Peace

# 511
Рози,и моят юнак днес е поспалив,че и не хапва много,но той още си е с хрема и на това го отдавам. При нас времето е както казват синоптиците ''променлива облачност''.През деня беше жега и бяхме 2 часа навън,а сега дори ми стана хладно навън по къс ръкав.

# 512
  • София
И аз знам, че не трябва да се мокри боцкането първия ден.

Megi - и ние така, за 3 часа навън и ни заваля... Сега се провали разходката, пак се изсипа, а малката точно заспа след малко игра на люлката и пеене с мама:)

А пък аз...Както се оплаках днес следобед за неакането, така си го получих веднага след това... Сменях тениски и гащи;)

И аха да ви се похваля, че ми мина гърлото, така се оказах с афта:( ще се гръмна

# 513
И ние днес яко спане... сега се забавлява  с баща си. Сутринта ме събуди в 7 за ядене и с мъки и на пресекулки успях да дремна до 9, не ме остави и това е, дори в леголо при мен го бях взела. И като каза ще спи после... цял ден, сега будува. Не ми се мисли довечера кво ще става...
Снощи така сме се смели с него, слагам го в кошарата да спи и му давам биба, цоква 2-3 пъти, изплюва я и напалва юмрука, почва да се чува един смешен звук, светвам да го видя - той вади ръцете и все едно нищо няма, след няколко такива упражнения присрами и го гледам, налапал половината юмрук, иска му се цели ама не му идва на ум да врътне ръаката ами се върти целия и юмрука си остава наполовина в устата,а  той леко изнервен... абе смяхме се на негов гръб! Simple Smile

# 514
  • София
Хаха Вели, и ние така си ядем юмручетата, а от два, три дни имаме нова екстра - долната устна си смуче, но супер звучно го прави.

А за влагата, принципно само в банята и тоалетната до сега е имало проблем. Шкафа е в коридора, той е част от портманто с огледало и в сания коридор влага няма, но беше залепен плътно за стената и е до вратата на тоалетната и явно в комбинация ор всичко това се е задържала вътре влага.

# 515
  • Враца
Alvinda моята беба пък от няколко дни си смуче горната устна, супер гадно е, но не знам какво да направя за да я спра...На някой случвало ли му се е?

# 516
  • София
Хриси си смуче и горната и долната то на по скоро прилича на дъвката не в мисля че е проблем.
Някой дали ще ме добави във фейсбук групата Embarassed

# 517
  • Бургас
Хриси си смуче и горната и долната то на по скоро прилича на дъвката не в мисля че е проблем.
Някой дали ще ме добави във фейсбук групата Embarassed

Aз. Пиша ти на лични

Как мина срещата? Аз мислих да мина,че бяхме на лекар в трета,само да ви видя. Обаче люлките пред Краставицата са по-интересни от вас. Добре,че не дойдох,че се наложи да я нося на ръце от там до нас (стадиона) Което си е трудно -с едната ръка бутам количката, с другата нося голямото магаре Simple Smile

# 518
Мамите от Бургас къде сте,никой няма на пантеона

Rafi, чакахме до 11.15 и тръгнахме, че много се кривеше Алекс. Съжалявам, че сме се разминали Sad
Разминали сме се за малко в и 11:20 бях там. Този маршрут не съм го минавала с количката до сега и не можах да го преценя, ама си е бая вървене  с препятствия Simple Smile

И нашата педи каза, че може да се къпе след ваксината.

# 519
Днес сложихме първата ваксина, дадох панадол профилактично и засега няма Т. Забравих да питам док може ли да я къпя тази вечер, че по спомени от баткото май не биваше да се къпе в деня на ваксината.
Казаха ни,че може да се къпе,но решихме да пропуснем,на една позната са и казали да не къпе бебето след ваксина.Един ден пропуск не е проблем.Скатах си 30 Мин за мен.Wink

# 520
  • софия
Искам да попитам на какъв период сменяте залъгалките?

# 521
  • София
Welinity, ама бая сте се позабавлявали на гърба на детето:)

Ние снощи много сладко спахме. Малката към 22.30 вече беше заспала и стана в 4.30. После реших сутринта да не я взимам веднага и я слушах само към 7.30-8 как почна да се хихика на играчките и да попръцква. Смених я и яде. А тя беше в такова добро настроение, че само ме гледаше, докато ядеше и а съм я погледнала, а е пуснала зърното и се смее:)

Днес ще ходя на обяд да хапна с колегите и ще нося на hr документа за майчинството.
Само че имам един въпрос. Последния ми болничен в НОИ излиза до 18.07. Това значи, че найчинството ми започва от 19.07, нали?
Не знам къде съм блеяла и съм попълнила "18.07" и сега ще го принтирам наново:(

# 522
Рози, от 19-ти, да. Аз както си мислех, че съм подала всички документи, в петък ми се обадиха от Личен състав на пожар да ходя да попълвам още молби и декларации. Та ходих като се връщахме от морето. Само, че беше една нова, дано не е объркала нещо, че не ми се занимава с глупости. ooooh!

# 523
  • София
Абе, на мен все още не са ми изплатили юнския болничен, майчинството ми почва на 04.07. Да вдигам ли алармата или да чакам до утре?

И ние не го къпахме снощи, толкова беше кисел, болеше го боднатото само при допир, едвам гледаше и рвшихме че няма нужда, натопих един тензух с вода, и му измих гънките само, и му измих дупето.

# 524
  • Бургас
Юнския болничен утре трябва да ти го платят

Общи условия

Активация на акаунт