Котки vs деца

• 5 892
  • 68
  •   1
Отговори
# 45
Извинявай Таис, но ти сама позволяваш лошото отношение към животинките.
Научи се да отказваш и да казваш не.
Това е твоя дом и не би трябвало да търпиш такова отношение.
Просто кажи на детето, че котката не го харесва, защото е грубо и също кажи, че не желаеш да ти тормозят домашния любимец.
Ако приятелката ти се възмути я насоли и нея. Може също да и намекнеш, че е редно да възпита детето си да не мъчи животните.

Приятелка ми е чрез мъжа ми, писах вече. Затова съм по-мека, и тъй като той не може да направи забележка на чужди хора, аз се пека на бавен огън в случая. А и както казах, харесвам и нея, и детето, извън котките други проблеми нямаме. Не искам да се изпокараме.

Иначе си права, не трябва да ги свалям.

Теичка,   bouquet Сега лятото ще се виждаме по-често навън, ако се случи да дойдат - запъвам се, че котките ги е страх и толкова. Ще обясня за 436 път, че и те душа носят и не им е приятно да бъдат гнявени. Че ще има цупни е ясно, но няма да поддавам повече.

И според мен проблемът идва основно от хора, които никога не са гледали животинче вкъщи. Някак им се струва, че главното му предназначение е да бъде играчка.

И какво като е приятелка на мъжа ти? Нещата трябва да се казват директно, не да се мълчи. Ако ти е истинска приятелка ще разбере, а ако не, толкова ти е приятелка. Говори с нея следващия път. И бъди по-твърда. Просто казваш, че не желаеш котката ти да бъде тормозена и е хубаво да и намекнеш, че в твоя дом такова поведение не трябва да има.
Имала съм подобен случай с дете на съседка. Чак приятелки не сме били, но добри познати. Момичето и така тормозеше де що види куче и коте. И улични и домашни. Още в началото предупредих малката да не дразни  да не пипа кучето ми, защото може и да я ухапи. Бяха ми на гости и директно казах на майката нещо такова "Това е моето куче и не може детето ти да го тормози както останалите животни. Ако го ухапи не е моя вината" Тя вика, абе нищо няма да стане, това е булонка. Ха ха, булонка си беше, но булонка стръвница.
Тръгнах след 1 минута да изляза, че ми звънна телефона, а детето веднага го хвана и го оскуби за главата. Ама аз си го знам моето. Веднага я нападна и я захапа жестоко по дупето.
Майката се опита да се възмути, но веднага я сецнах с нещо такова "Предупредих те, че ще стане така, не ми се оплаквай. На мен не ми е приятно да ми се тормози животното. И на теб няма да ти е приятно някой да ти тормози детето. Малко трябва да се съобразявате" Плюс това обясних, че като е животно не означава, че трябва да сме груби и не е хубаво да оставя детето си да насилва животни.
Това беше единственото дете, което кучето ми е ухапало. И други са си играли с него, но нежно и то нищо не им е правило, а им се е радвало.
Не знам, може да ви звучи грубо, но аз съм си директен човек и хората го знаят.
Понацупи се майката, тръгнаха си. Известно време не идваше. После се видяхме и обясни, че съм права и е говорила с детето си. Та малкото започна да е по-мило с животните. Явно доста я е заболяло.

Ама ти явно си по-мека. Но намери начин да бъдеш твърда и да поставиш въпроса и да изясниш тия неща.

# 46
  • София
Директна съм, поне десет пъти съм обяснявала твърдо, че на котките не им е приятно да бъдат мачкани. Все си мислех, че ефект ще има. Нъцки.

Ще стана по-строга  Crossing Arms

# 47
Ееее, много неразбрани хора. ooooh!

# 48
Директна съм, поне десет пъти съм обяснявала твърдо, че на котките не им е приятно да бъдат мачкани. Все си мислех, че ефект ще има. Нъцки.

Ще стана по-строга  Crossing Arms
От по-строга едва ли ще има ефект, просто го кажи за стотен път и не сваляй котките. Може и да им светне нещо. Като споменеш, че и на теб ти е ужасно неприятно, че не те зачитат и ти тормозят котките въпреки всичко.

# 49

Ще стана по-строга  Crossing Arms
От по-строга едва ли ще има ефект, просто го кажи за стотен път и не сваляй котките. Може и да им светне нещо. Като споменеш, че и на теб ти е ужасно неприятно, че не те зачитат и ти тормозят котките въпреки всичко.

Точно така. Плюс ако случайно докопа котката, хич да не ти пука, отиваш и си я взимаш като отново повтаряш, че не желаеш да ти тормозят котето. Може да кажеш на майката, че като иска детето и да играе с котка да си му вземе и да си я мъчи.
Поне аз така бих казала де Grinning

# 50

Ще стана по-строга  Crossing Arms

Грешката (и в историята на Елора, впрочем) е, че слагаш фокуса върху котките. "На тях не им е приятно, на мен не ми е приятно". Хората, които не се замислят много за животните, просто няма да те чуят. Сложи фокуса върху вредите за самите хора - "Кучето е много злобно и напада." "Котката хапе и забива зъби много дълбоко" "Онзи ден ме одра, когато исках да си поиграем, още ме боли одрасканото, много силна е станала". Тогава майките ще си държат отрочетата по-настрана от животното с лоша слава.

Самата фраза "булонка-стръвница", например, има невероятен психологически ефект.  Mr. Green

# 51
То аз всъщност нямаше нужда да използвам израза "булонка стръвница" Laughing ,защото кучето бързо се доказа като такова.
Но аз пък съм на мнение, че децата трябва да се възпитават в отношението си към животните.
Какво като е животно? И тях ги боли като ги ударят, както и хората.
За съжаление понякога хората са на по-ниско ниво и от животните в някои отношения.

# 52
"аз пък" е излишно, защото всички, списващи в темата, сме на това мнение.  Grinning Практически е невъзможно да възпитаваш чужди деца, така че, ако искаш любимецът да бъде оставен на мира, посочваш вредите за другото същество, за да му задействаш инстинкта за самосъхранение.

Последна редакция: нд, 07 юни 2015, 17:23 от Nickkie

# 53
Живея с котарак и самата аз се съобразявам с неговите настроения , така ,че няма вариант някой  независимо голям или малък да  го кара да прави нещо против волята му ... Когато ми идват гости /най вече с деца/   предупреждавам , че  драска и хапе ,ако не му харесва да го мачкат и после ако има пострадали НЕ СЕ КАРАМ НА КОТКАТА , защото съм предупредила . Всеки който си е тръгвал надран и нахапан ако дойде следващ път знае и се съобразява . Обичам животни , не карам никой да ги обича насила ,но щом е в къщата ми ще се съобразява с животинката .

# 54
Аз съм си мислила да взема на заем игуаната на един приятел и като идват, да им я давам нея за игри. Ама ме е гнус от влечуги. И много са интересни повечето хора, не си взимат животно щото цапа или не траят, а иначе хорските любимци си мислят, че винаги са на разположение за мачкане.

# 55
  • на брега на морето
Аз съм си мислила да взема на заем игуаната на един приятел и като идват, да им я давам нея за игри. Ама ме е гнус от влечуги.
Напразно, знаеш ли какви са топлички и приятни за галене  Grinning

# 56
  • някъде в орбита...
Котьо Тръмп, ако не бях такава дива фенка на котките, щях да си взема някакво влечуго Blush

Таис, никакво сваляне на котетата. Като искат да ги свалят - не може. Точка. Няма "ама", няма "защо", няма обясняване. Просто не може. Моя идиотчо до сега да са му разказали играта до сега иначе.

# 57
Аз съм си мислила да взема на заем игуаната на един приятел и като идват, да им я давам нея за игри.

Е, браво! А за игуаната не ти ли е жал?  Crazy
Или щом не е твой любимец, може да го тормозят?

# 58
Не, с идеята, че ще ги е страх да го докоснат Simple Smile това пък въобще не ми мина през ума за тормоза Simple Smile))

# 59
Хич не съм привърженик на това, че всяко дете е прекрасно. Тъкмо напротив - децата в незнанието си често са малко по-нетактични и лукави по един техен си начин. Всичко да им се прощава грам не ми влиза в разбиранията.

Ако някое дете тормози животинката ми така ще скръцна със зъби, че няма и да си помисли повече. Нищо, че е помиярче котарак и има само едно око.

На децата им трябва възпитание. Опрощаването на дребни неща след време дава едри плодове.

Общи условия

Активация на акаунт