Четири малки котенца спешно търсят дом или временен приют

• 1 684
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте,

Децата намерили изхвърлени котета в кашон в едно дере. Приютихме ги у дома, обезпаразитихме ги. Храним ги с мляко за котета през 2-4 часа, също и през нощта. Две от тях са много слабички...
Не знам колко са големи, вероятно на седмица.

Днес едното също ме притеснява, много е вяло и отпуснато, иска да спи постоянно, а досега бе доста пъргаво и лакомо, по-едро е от другите... Rolling Eyes

Обаждахме се на 4 лапи, писах на Animal Rescue и на Catfriends, нямаме отговор от тях.
Проблемът е най-вече, че след седмица заминаваме в чужбина и няма на кого да оставим котетата.

Моля споделете и помогнете. Пуснах и тема във facebook страницата "Котките в София", май още не е активна.

Търсим постоянен или временен подслон за седмица за котетата, докато се върнем.

# 1
  • Sofia
   Здравей! Simple Smile Ако наистина става въпрос само за временен дом за 1 седмица, докато ви няма, мисля, че можеш да оставиш котенцата и в някоя ветеринарна клиника, но разбираемо, ще трябва да заплатиш престоя им там. За съжаление, няма как да помогна, защото моите косматковци в момента не са ваксинирани. Sad При положение че иде реч за толкова кратък срок, смятам, че ще се намерят хора, които биха поели грижата за котенцата безвъзмездно – това за клиниката ти го споменах като краен вариант, просто да знаеш, че има такава опция. На дружествата не разчитай – те работят на доброволни начала и са препълнени с животни, няма начин да приемат котетата, пък макар и временно.

Успех! Peace

# 2
Мислех го за ветеринарната клиника, доста солено ще ми излезе за 4 котета. 420 лв сметнах цена за четирите за 1 седмица, плюс 120 лв за ваксина задължително трябва да имат и паспорт.  Rolling Eyes

Цената я четох за един хотел за котки в София (той е към ветеринарен кабинет), във ветеринарни клиники не съм питала още.
Тез котета поне да бяха по-големи, по-лесно да се гледат, а те са с биберон още, искат грижи почасово, децата ми прекарват ваканцията си у дома, грижейки се за тях, вместо да играят навън. Голямата - на 11 години, става всяка сутрин в 4 часа да ги храни. Радвам се на отговорността й, но и съзнавам, че други хора трудно ще поемат такива задължания.

Благодаря ти за съвета, ще попитам в други кабинети...Не че имам големи надежди.  Confused

# 3
  • Sofia
   Не се безпокой, не би трябвало да са такива цените (естествено, говоря само от логическа гледна точка). Peace Паспорт и ваксина също няма да са необходими – даже мисля, че ваксина няма как да бъде поставена на толкова малки котенца. Предполагам, че за такъв тип нестандартна услуга от клиниката ще ти направят някаква отстъпка или ще ти отправят персонална оферта – май-малкото, котенцата са с миниатюрни размери и не им е необходимо много място. Трябва ти, обаче, клиника с денонощен режим на работа. Когато ходим на почивка, винаги оставяме нашите любимци в "ЦВК", но мисля, че за теб не е особено удачен избор. Моят съвет е да се свържеш с "Добро хрумване" – www.dobrohrumvane.com – знам, че са много човечни, освен че са добри професионалисти, и приемат доста животни за безвъзмездно лечение, така че съм сигурна, че ще могат да помогнат и за твоя случай...

Друг вариант, за който се сещам, ако никой не изяви желание да се грижи за котенцата безвъзмездно, е да предложиш скромна сума (примерно, 80-100 лв.) на човека, който ще поеме временна отговорност за тях. Peace

# 4
Четири котета по 15 лв, за 7 дни - толкова, 420 лв.  Rolling Eyes
Свързах се с Добро Хрумване, не приемат котки за подслон, били само клиника.
Посъветваха ме да се свържа със сдружение "Приятели на котката", аз съм им писала - няма отговор.  Нямат телефони в сайта си, нито във фейса, не мога да пусна съобщение на страницата им.

Това с предлагането на пари малко ме тревожи, да не би човек да се полакоми за парите само, как да знам дали ще се грижи за котките... Thinking

Оф, не знам, опциите отпадат една по една... Confused

# 5
  • На земята, която е всъщност звезда.
Ситуацията е много неприятна.

4 лапи също са само клиника, нямат хотел и няма как да ги оставиш при тях. Анимал Рескю по принцип са препълнени, могат да помогнат само, ако имат свободен приемен стопанин. Но, ако нямат, как да ти помогнат? А и всички тези приюти са на самоиздръжка, винаги имат някакви животни за операции или чакащи за операции, непрекъснато молят за фин. помощ, шансът да имат време и средства да се погрижат за нови малки животинчета е много малък.  Sad Според мен не ви остава нищо друго, освен да звъните и да търсите стопани на котетата сред познати, приятели, роднини, фейсбук приятели и пр. 

# 6
Обаждах се и писах, където се сетих.
Нищо.

Не знам какво ще правя в петък.  Rolling Eyes
Имах надежда, че като търся поне временен подслон, ще има отзовали се. Няма.

# 7
  • Sofia

Имах надежда, че като търся поне временен подслон, ще има отзовали се. Няма.

За съжаление, вероятно това, че котенцата все още трябва да бъдат хранени през няколко ча́са, отказва почти всеки. За да има възможност за такъв тип интензивна грижа, човек трябва да е или безработен, или да работи от вкъщи. Но да не забравяме и ставанията през нощта...

# 8
Актуализация на информацията...

Котетата са около 20 дневни, не както смятах 1 седмица - ама нямам опит.
Две са доста жизнени и лакоми, две - по-дребнички.
Най-малкото почти няма живец и го храним почти насила. Снощи мислех, че ще умира, беше отпуснато и не реагираше, не мислех, че ще изкара нощта. Завих го да му е топличко и го отделих от другите да не му се качват на главата. Днес сутринта обаче беше по-добре. Пак е вяло и почти безразлично за нещата наоколо...Хапва по мъничко, страни от другите.

Срещу заплащане едно момиче се съгласи да ги вземе.
Обаче пак да 2 дни "хартисват": събота 23ти и неделя 24ти - момичето заминава на 23ти, ние се връщаме на 24ти.

Някой доброволец за 2 дни да ги обгрижи?  Praynig
За 3 - 4 седмични котета храненията може да са 4 пъти дневно. Пробвам ги вече на пастет - по-големите проявяват интерес. Ще им сложа и мляко в купичка да опитат. Учат се и на котешка тоалетна.

Всичките ни приятели ги няма този уикенд, така се случи - ваканционно време...

Все още тая надежда!  Praynig

# 9
  • Sofia
   Браво, че сте намерили някакъв вариант, в крайна сметка. Peace Хрумна ми още нещо, в случай че не успееш да издириш доброволец за въпросните 2 дена. Този "хотел" (слагам кавички, защото понятието "хотел" е доста пресилено) за кучета и котки – www.trifonovland.com – може би би ти свършил работа като евентуална алтернатива. Стопанисва се от един-единствен човек, който се занимава с професионална дресировка на кучета. По принцип, в сайта пише, че цената на котка за 1 нощувка е 10 лв., но съм убедена, че ще можете да се договорите за 20 лв. на нощ да ги вземе всичките 4 котенца. Много разбран и комуникативен човек е, поне доколкото си спомням. Бяхме оставили едната ни котка преди 3-4 г. в хотела му. Останахме доволни, но честно казано, леко полевите условия не ни допаднаха особено и повече не сме ползвали услугите му. Все пак, имай го предвид. Peace Хотелът се намира в "Суходол".

# 10
Досега ми отказваха в клиники и "хотели" под предлог, че котетата са много малки,  и че не са ваксинирани - което е риск за тях да се разболеят, или да са болни и да разболеят другите животни. А са наистина малки за ваксина. И че трябвало да се грижат и нощем за тях, а те или не работели нощем, или не им се занимава с такова обгрижване. Не е като възрастна котка да й оставиш храна и сама да се обслужва.  Tired

# 11
  • Sofia
   Този човек, за когото споменах, работи на различен принцип – той даже мисля, че спи там, във въпросния "хотел". Но пак повтарям, че условията са леко първобитни и на нас лично не ни допаднаха, за да се върнем отново. На теб, обаче, може би точно такова място би ти свършило работа в този случай. А и става въпрос за една нощ, все пак – не е чак толкова голяма грижа. Само че трябва да говориш лично с него – аз само си разсъждавам. Peace

# 12
Благодаря за идеите. Ще го имам предвид.

Общи условия

Активация на акаунт