Как преодоляхте болката от раздялата след дългогодишен брак?

• 47 758
  • 498
  •   1
Отговори
# 210
Ma като има толкова много мъжове а вие сте толкова красиви и млади че ги зарязвате всеки ден по 4 пъти що има толкова наранени жени само в тази тема? Зад клавиатурата сте много смели, млади и красиви, всичките без авторката която се оказва нормален човек.

И много интересно, всички зарязвате мъж който вече е при друга Simple Smile Кво зарязвате изобщо??? Как зарязвате мъж който вече не се интересува от вас???
Иначе по вашата логика и аз зарязах Ахджелина Джоли и Мишел Пфайфър Simple Smile

Авторке, бащата на детето е един. Всеки хойка, включително и жените, напоследък са освирепели, твърдят че мъже няма и се налага да ги крадат. Според тях ако един мъж е обвързан е ценен, ако е свободен значи му има нещо след като никоя не го  е взела. Всеки се напива, дай щото се е напил да го зарежеш като 99% от писателките тука които до една са праведни и безгрешни, готови за Рая. И разбира се коя от коя по-млада, коя от коя по-красива Simple Smile

Заиграл се е с младата кифла, нищо страшно не е станало. Но и аз съм на мнение да спреш със срещите вечер. Тотален ignore, и да достига само рапокъсана информация за теб до него, ЗА ТЕБ, не за детето. Нека ревнува, ние мразим някой да ни пипа играчките дори вече да не се интересуваме от тях.
По-страшното е че не се интересува от детето си, там според мен е истинския проблем. Кифлата ясно, иска мъж, не ще да кукува сама. Но повечето се опитват освен съпруга да откраднат и вниманието към детето му, за да се пренасочи към нея и към тяхното бъдещо дете.
На колко години е мъж ти?

Последна редакция: ср, 10 юни 2015, 10:54 от Анонимен

# 211
И накрая малко да се посмеем. Aз съм само 5 години по-млада от бившата, но може би с 25 кг nо-лека, . Имам по-добра професия, печеля два-три пъти повече от нея, обличам се по-елегантно от нея... (и моето мнение за нея не е обективно, признавам). Когато тя ме видя за пръв път, всичко което е казала за мен на детето си е, че имам незрял вид. Е по голям комплимент за една  45 годишна жена има ли?
Т.е., за теб е комплимент да те мислят за глупав, инфантилен недорасляк?    newsm78
Странно.....

Мъжът може да носи основната вина за изневярата, но аз не бих оневинила любовницата.
Забърквайки се със женен мъж, тя прекрасно знае какви ги върши и какво причинява, така че това идеално говори що за "човек" е.
И няма никакво значение дали мъжът я сваля или тя го съблазнява.След като знае, че е обвързан, мястото й не е при него.

Според мен искаше да каже, че изглежда като момиченце и затова е незрелият й вид, сравнен с бившата, която прилича на дебела леличка, явно. Освен това е и по - умна. Поне аз така го разбрах, да ме поправи ако греша.

# 212
 Scooba , никой не е длъжен да прощава изневяра , както и мъжът не е длъжен да издържа жената , да я глези и т.н. Ти даваш съвет в стил - разбирай го , ще му мине и ала бала . Но това никой не е длъжен да прави и изобщо в този живот май само на децата си сме длъжни. Всичко се прави от добро желание и следва да бъде оценено .
 Разбирам авторката ако е зависима финансово да търпи изневери , но тя писа , че е напълно независима в това отношение . Та да взима мерки да го забрави емоционално и да си живее пълноценно живота (с или без мъж). По - добре сама отколкото зле придружена , така си мисля аз...
 А тези "семейни" вечери са напълно объркващи за детето ви . Нека се виждат насаме или той да идва вкъщи , но ти излизай на фитнес или танци (абе нещо си там си измисли) . Той иска с дъщеря си да се види , не му пречи , но не му се натрапвай. Ако за теб тези "семейни" вечери са полезни , то консултирай се с психолог дали за детето са полезни , поне да си сигурна .
 Аз съм много млада и нямам право да ти давам акъл или съвет , но се опитвам да се поставя на мястото на детето ти (и нашите и на много други деца родителите са разведени и това НЕ Е НИКАКВА драма) ... но моделът на поведение е важен . И най - важното за едно дете е да вижда родителите си щастливи без значение дали са заедно . Опитай се да бъдеш щастлива както са те посъветвали по - опитните ! Успех и всичко най - хубаво !   bouquet

# 213
  • някъде в орбита...
Scooba, къде ги видя тез жени бе? Аз като гледам един куп народ даде личното си мнение, точно както беше поискано от авторката. А много хора тук говорим от личен опит.
Бащата на детето е този, който е в ролята на такъв. Не е задължително да е биологичен.

# 214
  • София
Ma като има толкова много мъжове а вие сте толкова красиви и млади че ги зарязвате всеки ден по 4 пъти що има толкова наранени жени само в тази тема? Зад клавиатурата сте много смели, млади и красиви, всичките без авторката която се оказва нормален човек.

Знаеш ли от какво е нараняването? От предателството. Понеже явно не го разбираш така, както го пишем тук готините, млади и красиви жени  Wink, може би ще го разбереш, ако някога си имал истински приятел. И този истински приятел ти открадне жената, която обичаш. Би ли бил наранен от неговата постъпка? Ще простиш ли това предателство от страна на приятеля си?

Та така - аз не съм била наранена от това, че мъжът ми е ходил да чука друга - никакъв проблем съм нямала да изчукам, ако поискам, първият срещнат на улицата. Собственият ни кум ми беше страшно навит - а той беше приятел на бившия ми мъж. Wink Наранена съм била, защото ме е предал, защото е разрушил доверието ми в него.

# 215
Към авторката:
Някъде бях чела една мисъл, която много ми хареса мисля , че беше на Паулу Коелю , а именно че "човек може да допусне една грешка и повече да не я повтори, но повтори ли  я ще я потрети". Знам какво проживяваш, защото аз преживях същото, но с времето всичко мина. След пет години мога да кажа, че взех най правилното решение за себе си и за детето си като не се върнах при бившия ми мъж, въпреки че имах тази възможност. Запазих достойнството си. Клишето за времето е много вярно, просто на всеки един от нас му трябва различен период от време - това е  bouquet!!!

# 216
Аз като мъж споделям, че трудно може 43-годишна жена да се конкурира с 23-годишна. Нищо, че ходи на фитнес и носи нови дрехи.
А не е и нужно да опитва да се конкурира. С наближаването на менопаузата жените според мен трябва да се фокусират върху неща като домашен уют, хобита, деца, в бъдеще внуци... Не да се бори за мъж, който му се чука младо - как ще се пребориш с младото? Оставяш го този да си ходи, щом иска младо, и си търсиш нов мъж, но над 50 и с вече отслабващо либидо, който не са му приоритет младите мацки, защото сам се вижда, че вече не става за тях.

Ако е искала авторката да не е самотна, трябвало е да си роди още 1-2 деца, особено както казва че е добре материално е можела да си позволи да ги гледа, вместо да се фокусира толкова върху кариерата. Тази кариера, както се оказва на практика, не служи много добре за привличане на мъж - поне нейния мъж повече го е привлякло младо тяло, отколкото кариера.

# 217
Аз като мъж споделям, че трудно може 43-годишна жена да се конкурира с 23-годишна. Нищо, че ходи на фитнес и носи нови дрехи.
А не е и нужно да опитва да се конкурира. С наближаването на менопаузата жените според мен трябва да се фокусират върху неща като домашен уют, хобита, деца, в бъдеще внуци... Не да се бори за мъж, който му се чука младо - как ще се пребориш с младото? Оставяш го този да си ходи, щом иска младо, и си търсиш нов мъж, но над 50 и с вече отслабващо либидо, който не са му приоритет младите мацки, защото сам се вижда, че вече не става за тях.

Ако е искала авторката да не е самотна, трябвало е да си роди още 1-2 деца, особено както казва че е добре материално е можела да си позволи да ги гледа, вместо да се фокусира толкова върху кариерата. Тази кариера, както се оказва на практика, не служи много добре за привличане на мъж - поне нейния мъж повече го е привлякло младо тяло, отколкото кариера.

Ако се съсредоточи върху гледане на деца и пренебрегне кариерата си - няма гаранция, че няма да я изостави. Тогава ще е по-зле. Изоставена и без сигурни доходи.

# 218
Уважаеми Крис, страшно интересно е да се чуе мъжката гледна точка. На първи прочит изглежда разбивающа всички изложени женски съждения. Все пак ще ти кажа, че освен по въпроса за разпалване на либидото, на този етап в никоя друга област не се давам на 23-годишните. Освен това, защо считаш, че мъжете могат да мислят за либидото си на 43 години, а жените за внуци и хобита. Мен лично предложените от теб теми не ме вълнуват изобщо на този етап. Без някога да съм изповядвала каквито и да е било феминистки разбирания, ще ти споделя, че мнението ти за това какво трябва да правят жените и мъжете на 43 години, е доста дразнещо, да не кажа по-силна дума. Повярвай, че няма никаква разлика в светоусещането между двата пола по въпросите на секса, просто начините , които мъжете и жените избират, са различни. Даже бих казала, че от гледна точка на начините, мъжете изглеждат доста по- комплексирани и изхабени на тази възраст от жените.

# 219
Авторката... не виждам да пишеш нищо за вземане на мерки срещу предателството и унижението от бившия ти съпруг... оправдаваш го тук, съжаляваш го, не знам си какво... Нищо за достойнството си не каза. Имаш ли такова? Искаш да го преживееш и преодолееш... Как ще стане това, като постоянно го виждаш на "семейни вечери" и все си му под ръка? Той само да каже дума и веднага ще го приемеш обратно... С какъв акъл?
Ами няма какво да кажа, освен, че си заслужаваш болката и страданието, понеже сама се подлагаш на тях, доброволно. Аз ти казах още на 3-4 страница как да преодолееш този идиот и да продължиш напред, ти обаче не искаш. Ти искаш да знаеш как става, но не смяташ да го приложиш, предпочиташ да си страдаш за мухльото и да си съсипваш психиката. Твое право...

Да те питам и аз нещо, понеже изобщо не разбирам такива жени, които дават да ги тъпчат...

Ти като млада (по-млада от сега имам предвид, защото на 43 изобщо не си стара) имала ли си гаджета, късали ли сте...? Тогава по същия начин ли плачеше за тях и ги чакаше да се върнат и позволяваше да ти подават трохички надежда с "добре де, щом толкова искаш, хайде, ще се видим... след 2 седмици, че имам много важни ангажименти дотогава и няма да имам време за теб", след което пак страдаше и така с години до следващия, за който пак страдаше и му позволяваше да те тъпче?
Тоест, тази ти ненормална реакция (той ме тъпче, но аз си го искам, затова му давам да ми с*ере на главата) винаги ли е била такава в подобна ситуация или през последните години си изгубила всичкото си самоуважение и не желаеш да имаш такова?

Питам, защото дъщеря ми, на близо 17... като се раздели с някого (независимо кой с кого е скъсал), му бие игнора до дупка още от ден първи на раздялата (колкото и да я боли), идвали са чак до дома ни на крака, понеже тя не била вдигала телефона и не отговаряла на съобщения и не знам си какво... и искам да съм сигурна, че това не е нещо, което с възрастта ще изчезне у нея... искам да съм сигурна, че като стане на 40, ако попадне в твоята ситуация, ще изрита боклука като мръсно коте и ще смени ключалката...

на този етап в никоя друга област не се давам на 23-годишните.
Напротив. По достойнство и самоуважение те бият и 15-годишните.

# 220
...
Мъжът може да носи основната вина за изневярата, но аз не бих оневинила любовницата.
Забърквайки се със женен мъж, тя прекрасно знае какви ги върши и какво причинява, така че това идеално говори що за "човек" е.
И няма никакво значение дали мъжът я сваля или тя го съблазнява.След като знае, че е обвързан, мястото й не е при него.

Това е за хора със съвест, разум и морал. Въпросната кифла не притежава нищо от изброеното, едва ли въобще се замисля над подобни въпроси, но пък има други "качества". Ще го ползва още малко  време, докато все още става, после, а може и по-рано, ще му бие шута и ще си намери нов, по-млад лапни - шаран.
В случая е валидна поговорката : "Търкулило се гърненцето, и си намерило похлупак."

# 221
Освен това, защо считаш, че мъжете могат да мислят за либидото си на 43 години, а жените за внуци и хобита.

Защото е сексист и ейджист, както ми прави впечатление, че много хора в тоя форум са и сигурно е характерно за обществото. Жени могат да правят деца и на 43, а други да скачат с парашут и да не мислят изобщо за семейство.

За авторката: дали са ти добри съвети. Най-важното е да си дадеш време и да се грижиш за себе си физически и емоционално. По-лесно е да се каже, знам... "Семейните" вечери само продължават илюзията за връзка и агонията. На първо време, отдалечи се максимално от този човек. Единствените контакти препоръчвам да са кратки и делови, само за детето и имоти, нищо друго. Ако още нямаш адвокат, намери. И съм съгласна за развода напълно.

Дай си време. Отнема доста след такава продължителна връзка. Хората може да преживеят загубата на такава връзка като смърт на любим човек понякога. И не се критикувай. Не си провал като съпруга. Ако е имал мъжът ти проблеми, по-добре като голямо момче да е споделил с теб и да е поискал да отидете на семейни консултации. Но той е предпочел по-лесния вариант.

И не бързай да търсиш нов мъж веднага. Такива rebound връзки често са по грешни причини и с неподходящи хора. Когато се успокоиш, усетиш се сигурна и силна в новата си роля на свободна жена, може да се появи и подходящ партньор, но просто "нов мъж" не трябва да е самоцел. Моя колежка намери голямата си любов на 53 години, и това беше първият и брак.

# 222

По-големи глупости не бях чела! Crazy Crazy Crazy
Направо за пенсия да мисли!
На 43 години!?

Много добре, че си е гледала кариерата, а не повече деца.
Сега е финансово независима. Peace

# 223
Добре де, мъж на 40 бил стар да се заглежда по младо но жена на 43 биела 23-годишните. Това у форума може помежду си, по женски да се навивате колкото искате. В реалния живот, и от мненията тук всяка изоставена е изоставена заради по-млада.
И като мъж - не, не е комплекс, мъж който може да си позволи 23-годишна няма как да е смачкан и комплексиран, иначе 23-годишната няма да го отмъкне защото на нея комплексиран не й трябва.
Пак като мъж - след 40 мъжа хойка, хойка пък се прибере, на него му е късно да се занимава с бебета, раждания. Той детето вече си го е направил, остава му да си вее х*я и да си издържа и подкрепя детето (бе на 15 не е вече дете но трябва да му осигури старт) и майка му.
Не че 43-годишна лелка няма да забие някой у фитнеса но шансовете й са далеч по-малки от на 43-годшиния мъж и 23-годшината кифла. Да, кифли са, но не пречи да бръкнем в кацата с мед.
Другата разлика е че мъжа и на 20 и на 50 не иска да се обвързва (да знам, мамите тук не са искали обвързване но са ги преследвали и натискали за връзка и деца) докато жената и на 23 и на 43 иска да се обвърже. Иначе авторката защо драпа толко за тоя мъж като толкова свестни и свободни мъже има?
Мъжа се бил прибирал след 50 при жена си ма тя не го искала Simple Smile А стига бе, няма да взема новото, ще си драпам за старото Simple Smile
Да, доста жени над 40 изглеждат фантастично, но само изглеждат и отдалече. Изобщо не може да се сравнява в леглото с 23-годишната бургия. А щом авторката е толкова красива и не се дава на 23-годшините защо мъжо й не е при нея а при младото Simple Smile
Мъжко мнение - остави го да се нахойка. Докато не му писне младата няма да го върнеш. В твоя полза е че младите много бързо омръзват и се прибираме при добре познатото. Кротваме се за известно време и пак при младото.
И накрая - мерака умира последен Simple Smile

# 224
Жената на 23 няма да иска да се обвърже с мъж на 43, това ти го казвам от опит, Scooba. Mr. Green Mr. Green
Не се заблуждавай, че жените на 23 са се засилили да раждат деца на мъже, които може да са им бащи. Sunglasses
Ще се забавлява с него и ще си намери по-млад.
А той ще иска да се прибере при жена си, не защото драпа за нея, а защото младата вече не го иска. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт