Как преодоляхте болката от раздялата след дългогодишен брак?

• 47 604
  • 498
  •   1
Отговори
# 420
Не знам майките или бащите имат по-голяма роля, но определено какъвто син възпиташ такава снаха ще "търпиш".    Laughing
Убедила съм се, че изборът на синът за жена е пряко зависим от маминото възпитание.
Т.е., свекървата възпитавайки сина си, индиректно е заложила модела на снаха, с която ще се сдобие.

# 421
  • Другата България
Не знам майките или бащите имат по-голяма роля, но определено какъвто син възпиташ такава снаха ще "търпиш".    Laughing
Убедила съм се, че изборът на синът за жена е пряко зависим от маминото възпитание.
Т.е., свекървата възпитавайки сина си, индиректно е заложила модела на снаха, с която ще се сдобие.

Абсолютно съгласна съм с казаното!

Къде сте ги намирали такива мъже наистина не знам. Дори не се сещам да познавам такъв, какво остава връзка да сме имали.
Някои не се замислят, че след като попадат на определен вид мъже /според техните разбирания/, може и в тях самите да е проблема...ама на, всяка се мисли за неотразима без да предположи, че ако не намира е време да се вгледа И в себе си.

# 422
  • София
За мамините синчета мама е най - важна, тя е номер 1. Мама се слуша за всичко.

Мили мами, какъвто си направите синът, такъв ще ви го ползва снахата. Wink Форумът е бг-мама, струва си мамите тук да се замислят над това.
То сигурно щото татито няма никакъв принос във възпитанието на синковеца, особено на тема "Употреба и взаимоотношения с жени". Rolling Eyes

Ами в случаите на "мамини синчета" явно няма. Wink

# 423
Искам само и аз да подкрепя съвета, че ако самочувствието на авторката е сломено, вниманието и връзката с друг мъж и да се почувства харесвана и желана ще помогне, както и осъзнаването на това какво прави този човек в момента (да не описвам картинката под завивките), което да й даде реална представа за ситуацията, а не заслепена само за чувствата към него да мисли и да се обвинява. Както и другите са отбелязали, вие сте интелигентна жена, поддържате се, със сигурност много мъже биха искали да са на мястото на този. Не оставяйте новите прически да отидат на вятъра. Според мен и вие имате нужда от мъж до себе си, а не да стоите самотна с книгите и подобни опити за разсейване. Приятелите са едно, мъж е друго.

# 424
Отказвам някоя мама като не си е свършила работата навреме, аз да й я върша. Ако искам да гледам мъж, ще си го родя.
Я! Това беше лаф, който преди години вкарвах от време на време в употреба. Сега вече пиша една дълга и напоителна извинителна реч към евентуалната снаха, която ще се върже на синковеца след някоя и друга година. А може би е най-добре да ѝ връча една гьостерица да го налага по гърбината и кратуната.

# 425
Отказвам някоя мама като не си е свършила работата навреме, аз да й я върша. Ако искам да гледам мъж, ще си го родя.
Я! Това беше лаф, който преди години вкарвах от време на време в употреба. Сега вече пиша една дълга и напоителна извинителна реч към евентуалната снаха, която ще се върже на синковеца след някоя и друга година. А може би е най-добре да ѝ връча една гьостерица да го налага по гърбината и кратуната.

Много е важно възпитанието на едно момче. Заради криворазбрани възпитателни методи, сега майка ми има проблем с брат ми. Да е мислила, когато е бил малък. Не може на 20 да има изисквания да чисти и да си пере дрехите примерно, след като му е втълпявала години, че това не е негова работа. Мен ме учеше да чистя, да готвя, да пера,  а него не го учиха, щото той бил момче.  ooooh!
Стана голям мундар. Донякъде се оправи, когато дойде да живее с нас в София. Аз отказвах да му пера, готвя, чистя и гладя. Ми научи се.
Имам леля, която възпита децата си по еднакъв начин и ги научи на всичко, без да дели работата на мъжка или женска. Сега момчето е голям оправен мъж, на който не му пречи да готви, да чисти и да пере. Ми мъж е, не е бебе.  Laughing И жена му сега доволна, че има на кой да разчита, а не да пада всичко върху нея.

# 426

Много е важно възпитанието на едно момче.
О, да! Всъщност, и момчетата, и момичетата трябва да се възпитават да не се държат за полата на мама и да не очакват друг да им свърши работата.

# 427
  • Другата България
То щото на момиче не е важно.

# 428
То щото на момиче не е важно.

Не съм казала, че не е важно. В случая говоря за момчетата.

Особено е гадно когато се намесват във възпитанието различни хора и децата се объркват. Примерно при нас майка ми неглижираше този въпрос. Леля ми се опитваше да раздели къщната работа и да научи брат ми да работи всичко. Майка ми се противеше на моменти. Едните баба и дядо се опитваха да го научат също, а като отидеше при другите баба и дядо, те се стремяха да го научат буквално на мързел.
И досега си го натяквам на майка ми. Всеки път като стане въпрос и го заявявам директно, че тя си е виновна и да не се оплаква. Такъв беше и баща ми - мързел. Питах я "Приятно ли ти беше по време на брака татко да лежи и да лентяйства и да пие, а ти да вършиш всичко? Нали затова се разведе. " Отговорът и беше "Не". Тогава я питах " С какъв акъл възпита сина си да има такова поведение" Мълчи и гледа умно.  Laughing

# 429
Не правя разлика при възпитание на момче и момиче. Важното е родителите да ги научат да могат да поемат отговорност, всякаква, без капризи - това не го мога. Всичко друго е въпрос на обстоятелства, но те са без значение.

# 430
  • София
Много е важно възпитанието на едно момче. Заради криворазбрани възпитателни методи, сега майка ми има проблем с брат ми. Да е мислила, когато е бил малък. Не може на 20 да има изисквания да чисти и да си пере дрехите примерно, след като му е втълпявала години, че това не е негова работа. Мен ме учеше да чистя, да готвя, да пера,  а него не го учиха, щото той бил момче.  ooooh!
Стана голям мундар. Донякъде се оправи, когато дойде да живее с нас в София. Аз отказвах да му пера, готвя, чистя и гладя. Ми научи се.
Имам леля, която възпита децата си по еднакъв начин и ги научи на всичко, без да дели работата на мъжка или женска. Сега момчето е голям оправен мъж, на който не му пречи да готви, да чисти и да пере. Ми мъж е, не е бебе.  Laughing И жена му сега доволна, че има на кой да разчита, а не да пада всичко върху нея.

Ти остави тази работа. Ще ти кажа под секрет, че мъжете независимо дали са научени или не, МОГАТ ДА ВЪРШАТ АБСОЛЮТНО ВСИЧКО ВКЪЩИ, както и жените - домакинската работа не е квантова физика, та да иска специално обучение. Въпросът е, че ги мързи - напоследък забелязвам, че ги мързи и мъжете, и жените. Както и да си ги научила, мързи ли ги, ще клинчат. Истината е, че мързелът не мори, а мъчи. Peace

# 431
Popule, права си. Могат, ама гледат да прехвърлят всичко това на някой друг да се гърчи.
Но пак възпитанието е от значение, но не е всичко. Макар че аз съм възпитана да работя, пак понякога си позволявам да мързелувам  Embarassed Rolling Eyes 
Брат ми е прехвърлил 30-те горкия и още не може да си намери жена. Хубав е, взима много добра заплата. Но съм му ходила на гости в квартирата му. Ад под небето  ooooh!  Една позната с която излизаше си говорихме и ми каза защо не се получи.
Само като е видяла апартамента и е разбрала с какъв човек си има работа и почти веднага е скъсала с него. За съжаление той не го осъзнава и смята, че жените просто са лоши.Та верно, мързела си го мъчи.  Laughing

# 432
До мислене е. Много мъже не го правят, защото смятат, че е срамно мъж да върши подобно нещо. Къде къде по-мъжко е да седне и да чака жена му да го свърши.
Но все пак всичко си зависи и от нея. Ако тя се съгласи да го прави, така ще бъде, и са си прави. Не е луд този, който яде баницата.

# 433
  • София
Popule, права си. Могат, ама гледат да прехвърлят всичко това на някой друг да се гърчи.
Но пак възпитанието е от значение, но не е всичко. Макар че аз съм възпитана да работя, пак понякога си позволявам да мързелувам  Embarassed Rolling Eyes  
Брат ми е прехвърлил 30-те горкия и още не може да си намери жена. Хубав е, взима много добра заплата. Но съм му ходила на гости в квартирата му. Ад под небето  ooooh!  Една позната с която излизаше си говорихме и ми каза защо не се получи.
Само като е видяла апартамента и е разбрала с какъв човек си има работа и почти веднага е скъсала с него. За съжаление той не го осъзнава и смята, че жените просто са лоши.Та верно, мързела си го мъчи.  Laughing

Ами той го осъзнава, но си търси "правилната" жена. И ако потърси по-задълбочено, което сигурна съм, не прави, защото си му харесва да си живее по този начин - чук и беж, ще я намери. Wink Щом е хубав мъж, със собствен апартамент и добри доходи, нЕма начин да няма някоя навита да му стане господарка на къщата. Момичета красиви и бедни от село, дал Господ. Въпросът е, че той не ще сериозна връзка. Hug Ако си поговориш по-сериозно с него и вникнеш в подтекста на това, което ти казва, ще разбереш, че съм права.

# 434
господарка на къщата. Момичета красиви и бедни от село
Как хем бедно селско момиче, направо слугинче, ще става господарка на къщата? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт