Сладкарничка за книги - тема 45

• 23 692
  • 745
  •   1
Отговори
# 705
Ох, прибрахме сме, поразопаковах багажа, пуснах втора пералня, как ще събера сили да я простирам...

Вени, не знам още за уикенда, ама най-много да ми свирнеш някой ден, като ще си по-свободна по обед и да минем да те видим Simple Smile

Еви, аз пак да благодаря за препоръката за Ейджи Йошикава. Много обичам да чета японски автори и изобщо за Япония. Голяма и стара слабост ми е Simple Smile Още се чудя, как ли щяха да се стекат нещата, ако си бях следвала желанията преди години, ама минало заминало Simple Smile

Освен да направим една среща на сладкарничката в Търново Simple Smile

# 706
Ули, дано да ти харесат. И аз обичам да чета за изтока. Даже си имам една мечта - да отида в Китай и да видя глинената армия. Тя моята работа е малко като във филма Куче в чекмедже - Татко ще ми купи колело, ама друг път Laughing, но това не ми пречи да продължа да си го мечтая.

Изгледах един филм с Ал Пачино http://www.imdb.com/title/tt1772288/ Хареса ми.

# 707
Ох бе, прекрасни - липсвате ми!  Hug Hug Hug

Добре дошло на новото ни попълнение, а на Джой - добре завърнала се. Къде беше, разказвай?  Peace

Честита нова прическа на Каленцето, на Мария и Мариетка емоциите ме кефят на макс, а за Мариетка си знам, че е невероятно талантливо същество! Видях тортата, уникална е  Peace

Нелче, ще намериш рокля, не се притеснявай! Ти, с твоята хубава фигура, няма начин да не откриеш  Heart Eyes Hug Hug

Аз не помня вече кога бях в почивка ...
Активно ме натоварват с нови и нови отговорности. Вече съм и на каса  ooooh! #Crazy
Точно аз, дето не мога да се оправям с пари изобщо  Rolling Eyes

Имам изпити, курсови за писане, а съм доникъде ... не знам как ще се оправям  ooooh! ooooh!

Иначе съм много впечатлена от една книжка, даже скоро писах за нея - "Последният пир". Ама много е хубава, направо останах силно впечатлена  Heart Eyes

Чета ви непрекъснато, но просто рядко имам време, за да напиша нещо. Дори и сега е телеграфно, но нямам кога, просто исках да се обадя  Hug Hug

# 708
  • ГОре на черешата...
Бъбълчеkiss

# 709
Мариетка,   remybussi  remybussi

За "Тютюн" забравих да кажа - обожавам тази книга! Чела съм издание, което е след 90та година най-вероятно, не знам. Беше ми от задължителната литература и смея да твърдя, че я харесах повече от "Железния светилник", която също харесах много. Просто "Тютюн" за мен е пример за модерен за онова време роман, образец за световна литература, а Димов е един от напредничавите ни писатели  Peace
Радостна съм, че програмата в училище ме е срещнала с такива книги, които може би никога нямаше да прочета  Crazy

Не можах да прочета "Осъдени души" обаче, просто сюжетът не е мой. "Поручик Бенц" не я разбрах, защото военната тематика ме е спъвала винаги, а когато има много военни препратки и свързани с войната символи, се обърквам и не долавям смисъла ...  newsm78

# 710
  • Кърджали
Аз, за мое съжаление, една голяма част от задължителната литература в училище не съм я чела (срам за човек дето толкова обича да чете). Лятото нямах време книга да погледна. Та и "Тютюн" не съм чела, ама колко тютюн съм брала. ..Но лятото бях на нивата, на тютюна, след един такъв ден последното което ти се подхваща ежкнига.
Все си казвам че трябва да наваксам.

# 711
Не мога да ви настигна  Embarassed

Аз Тютюн не можах да прочета до края... много... скучно ми беше. И Железният светилник не съм прочела до край, но там ще ги прочета и 4те части някой ден Simple Smile ходила съм на театър да го гледам Simple Smile

мария, браво бе! На няколко км от мен на тия водопади и да не кажеш...  Crossing Arms И в Търново като се видите, пак да не кажете  Crossing Arms Whistling Crossing Arms Sad

# 712
Липсвате ми Hug, но изчетох всичко и сега малко по адекватно ще се включа.
Нямах време днес за нищо, понеже все ме няма, ходя по вили и могили и днес като се запретнах в това дъждовно време, чистих, прах, чистих, чистих, чистих, готвих, подреждах Laughing, кой беше казал че в събота и неделя се почивало ooooh! Grinning Ако бях седнала на компютъра, щеше да ме домързи и нямаше да стана, та затова си наложих вето Laughing

Петенце, видях че си писала, чакам те с удоволствие като минаваш на път с малката принцеса Hug Heart Eyes

В Търново ако се срещате, само свирнете ден преди това, за да се организирам и съм там Crazy Party

Нелко, честита ви Сара, много да ви радва и мама също, тя как е впрочем, по добре ли е вече, беше се притеснила скоро с нея?

Джой, къде се губиш бе момиче Hug

Добре дошла на Щуротията Hug

Мария, не се притеснявай мила, ще се видим следващият път Hug

Какво става с Дев newsm78, не е идвала скоро, вече подредиха ли се?

Миж, вземи ти изпрати малко слънце насам, че да не ти пратим дъжд на теб Crossing Arms Grinning

Точи, ама как се радвам да те видя Hug Кви са тия хапчета начи, да се оправяш и да ги спираш, сънлива не те искам, искам те усмихната и позитивна както винаги Heart Eyes

Каленце, красавице Hug

Еви, тази калорийна бомба организмът ти даже няма и да я усети Wink, още повече, че доколкото те чета, рядко ти се случва Hug

Сигурно ще пропусна някого, но да се чуства напрегръщан от мен Hug

Лека ви нощ Hug

# 713
  • Belgium
Хоп-троп, любими книжни посестрими  Hug

Малко си седнах на "четирите буквички", както казваше дядо ми, та идвам да ви навестя.

Сватбата и рождения ден вчера минаха супер готино, а по между тях успяхме да вмъкнем и промоцията ма един приятел, който произвежда крафт бири и по-специално "Бял щърк". Снощи напълно разбрах смисъла на израза bar-hopping  Crazy

Гледам заговорили сте за "Тютюн". Моята най-любима книга на Димов си остава "Осъдени души".  Heart Eyes Всъщност това и една от най-любимите ми български класики. Напълно европейски роман, който е успял да надскочи локалното, от което не може да избяга почти никой наш класик. Димов е просто огромен талант.

Като се замисля повечето задължителни произведения ги прочетох, готвейки се за кандидат студентските изпити. В противен случай едва ли щях да съм изчела толкова много от тях.

Еви, този филм с Ал Пачино и аз съм го приготивла за гледане, но още не съм стигнала до него. Днеска се измъчих с една тежка скандинавска депресия та ще го оставя за по-натам.

Гиговче, мернах назад едни много свеж педикюр, да го натопиш скоро в моренцето ти желая  Laughing

Аз изчезвам на море след 2 дни, дано не вали много  Praynig

Венка, прочете ли триълрчето, м?  Crazy

На Мариетка тортата и на Нели ягодовото букетче направо ме накараха да огладнея  Heart Eyes

# 714
  • на североизток от Рая
Ехааа, Бъбъл се разписа, колко радост ми донесе това!  Hug А този Последен пир я погледнах, но нещо не ми хареса корицата. А аз почвам да чета от там. Не казвам, че няма да я докопам някой ден, но засега остава назад. Бъбъл, ще запомня какво си писала за нея,  Hug! А пък ти ще успееш с всичко, с което си се и са те натоварили. Можеш да носиш повече от две дини под една мишница, вече ни го доказа не веднъж.  newsm10

Лу, коя е скандинавската депресия? Заслужава ли си? Те са все депресиращи скандинавските романи, но пък аз ги харесвам много.

Гигова, пиле хубаво,  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes!
Скрит текст:
Мама уж е добре, но тя си знае, доста крие от нас. Онзи ден ходих с нея на лекар, да видим, пак ще ходи.
Благодаря, че питаш, много е мило това.  Hug

Освен да направим една среща на сладкарничката в Търново Simple Smile

Освен така да стане, да!  newsm68 А Мариета ще дойде с торта с подходящ надпис. Нали, нали?!?  Party

Слив, Марти  е художник. Направете нещо, не го оставяйте това дете, има ръка, ,така ловко работи, че ми беше кеф и дълго гледах рисунките му.

Лека нощ, отивам да се пошляя и на друго място.  Whistling

А от утре започвам да броя първият от дългите почивни дни.  Crazy

# 715
  • София
Венка, прочете ли триълрчето, м?  Crazy
А, тъкмо ти писах в другата тема  Grinning.

А пък аз преядох с ягоди за пореден път. Даже малко съм се обринала и подозирам, че предозирам  ooooh!.

# 716
  • София
Художник е той...Ще става пластичен хирург.Тъкмо ще прави страшни цици  Mr. Green
Бъбъл  Hug
Гиг,сега поне работната седмица ще ти е истински работна.Няма да си мислиш колко къщна работа имаш и кога ще я свършиш   bouquet
Лу,весело изкарване на морето.
Точ,все те забравям да снимам полата,ама утре на светло ще се размърдам.
Ай,сполай ви и лека!

# 717
  • Belgium
Нели, скандинавската депресийка е филм, не е книжка  Laughing

Ето този, но не го препоръчвам, адски е тежък: http://www.imdb.com/title/tt3305316/?ref_=nv_sr_1

Венка, точно прочетох в другата тема  Laughing Нареждам се да я взема от теб по някое време. Тя е твоя нали така? Надявам се не е прекалено кървава и психарска.

Точ   kiss

# 718
Привет, девойки прекрасни! Wink

Завърнах се от Боровец, където буквано умрях от студ. И то при все, че си бях взела жилетки, чорапи, яке (тънко, но все пак). Такава страхотна, гъста мъгла не бях виждала от доста отдавна! И при все това, малко без да искам, прекарах страхотно и ааадски сладко! Blush

И освен това много държа да се похваля, че съм прочела абсолютно всичко книги от задължителната училищна литература. Малко на инат, но факт и затова се възползвм от случая да отбележа. Wink Бях решила, че ще кандидаствам с литература и това е необходимо. В годината, когато трябваше да се случи въпросното кандидастване, се падна точно "Тютюн", който беше абсолютният ми фаворит. Междувременно обаче се случиха разни други неща и така и не отидох на изпит по литература и не писах за Димов. А колко можех да сътворя...

На дъното на класацята ми е романите на Талев, толкова се измъчих с тези сякаш безкрайни романи, с объркания им сюжет, изпишните герои, които се появяваха и изчезваха безследно, историческите факти, които не ме интересуваха изобщо... Но и тях съм чела и 4-те!

Да се видим тази седмица?
Много ще се радвам! Обаче ми е много напечено в работата, да го направим през уикенда?

Да, да, хайде! Party И не само защото дължа на Вени пари и аз. Wink

Здравей и от мен, Щуротийке! Wink

О, Лу , тъкмо го свалих този филм и аз. Ще го гледам тези дни.

# 719
Сетих се още нещо като казах за филма Laughing - Миж, гледали ли сте с твоя мъж Predestination (2014)? Ние снощи го гледахме, доста ни изкефи и се сетих, че и вие гледате подобни неща у вас.

Общи условия

Активация на акаунт