Махане на памперс и биберон

• 124 304
  • 1 640
  •   1
Отговори
# 1 560
  • София
Ама то детето трябва да започне да се контролира. Ако махне памперса сега има да сменя чаршафи по нощите (ако изобщо усети, че се е напишкало). Ако ли не - детето ще спи мокро.

# 1 561
Според мен за вечерта не е проблем да спи с памперс още тяколко месеца,  иначе голям тормоз ще падне и за майката и за детето... Сега да споделя и аз- от 27.06. махнах дневния памперс,  но все още не ми казва нито голямата,  нито малката нужда... Слагам го периодично на гърне вкъщи и му давам лего да си сглобява и така се застоява и върши работа... Като сме навън въобще не иска да пишка,  сега му хванах цаката с една пластмасова чаша- разнасям я навсякъде,  крием се зад някакъв храст и пишка в нея...
Чудех се ако му дойде голямата нужда в парка и наблизо няма тоалетна,  какво се прави... :/

Последна редакция: чт, 06 юли 2017, 16:07 от eleaa

# 1 562
Моят син днес си напикал леглото сутринта и тогава чак дойде да ме събуди.  Laughing Стиска се през нощта, но сутрин ако не реагирам на време се изпуска.

Елеа, обръщаш го с гръб към теб, клякаш и вдигаш крачетата. Другият вариант е да го накараш да клекне и така да се изака.

# 1 563
А слагате ли някаква торбичка,  после да се изхвърли в коша или не?  Не съм била свидетел как правят мамите в парка,  извинете за въпросите...

# 1 564
Събирам с мокри кърпички и изхвърлям в близкия контейнер или кош.

# 1 565
Благодаря,  Диди!

# 1 566
Няма защо.

# 1 567
Това ме подсети за нашата първа вечер без памперс. Както ви разказах, татко му му се беше накарал лошо този път и той се беше обидил и ядосал, че искаме нещо от него, с което той не може да се справя. Същата вечер не беше с памперс, ами с памперс-гащи 4 размер (малко му бяха малки) и ние си заспахме, по едно време чувам "мамооо, ела тука! Виж Нерчо намокри се". Гледам 2 часа през нощта и той стои изправен в леглото си и притеснен, че е мокър. Аз като станах и тръгнах да го утешавам и да търся обяснение за случилото се (хем го преобличам, хем му обяснявам, че няма нищо, че памперса е пропуснал", докато се усетим той заяви, че му се ходи по голяма нужда - за пръв път поиска да седне на гърнето да прави нещо. Така го сложихме, стоя около 15-20 мин, като едва гледаше от сън и накрая не направи нищо. Но тогава разбрах, че той е поел отговорност, че е разбрал какво се иска от него.

# 1 568
Чудесен пример сте за какво НЕ трябва да се прави, при приучаване на детето да ходи до тоалетна.

# 1 569
А то е? Лейди Стардъст, към мен ли беше отправено?  Grinning

# 1 570
Аз пък бих си помислила,  че детето се е наплашило и стресирало... Щом при вас този подход е подействал,  значи наистина всичко е строго индивидуално...

# 1 571
Аз на моето дете обяснявах, че влакчето (нарисувано на гащичките) се сърди, когато го напишка изатова трябва да си казва, че има пиш. При напикаване на гащите минавахме на гащи без картинка докато не започне пак да казваи да не се улисва в игри.

# 1 572
А то е? Лейди Стардъст, към мен ли беше отправено?  Grinning
Да, извинявам се, че малко грубо прозвуча, ама ми стана жал за детето.
Каране на родител, ядосано дете, което поема отговорност??, за мен това не е правилния начин. Всичко трябва да стане възможно най-ненатоварващо за психиката на децата. Да нямат страх да се изхождат, да съдействат и прочие. Пък когато тогава, няма норматив.

Последна редакция: чт, 06 юли 2017, 16:01 от Анонимен

# 1 573
Sweet Dreams, давай! Ако не пробваш, няма да разбереш кога е момента. Виж аз от притеснение се реших да му го махна на моя и се оказа, че може човека и без памперс.  Grinning
Това е проблема,че съм пробвала.Две нощи беше суха и на 3-тата го махнах.Първата нощ добре.Втората се напишка и дори не беше усетила.Станах случайно да я проверя и беше вир вода.Казах си,че от първия път няма как да стане и да бъда търпелива.И така за 1 седмица напика всичко.Едвам смогвах на чаршафи и постелки.Тя се напикаваше без да разбере и да се събуди.Принудех се да го върна памперса. Tired

# 1 574
Връщай памперса и не се коси, Sweet Dreams. Нощното стискане е физиологичен процес, детето не е узряло явно. Ще те изненада приятно скоро, няма смисъл да го мъчиш.

Общи условия

Активация на акаунт