Махане на памперс и биберон

• 124 300
  • 1 640
  •   1
Отговори
# 1 575
Връщай памперса и не се коси, Sweet Dreams. Нощното стискане е физиологичен процес, детето не е узряло явно. Ще те изненада приятно скоро, няма смисъл да го мъчиш.
+1.
Никога не съм разбирала, защо трябва да тормозите и детето и себе си със сменяне на напикани чаршафи, дрехи и т.н. Писала съм, цял месец имаше по максмум 1 изпускане в памперса сутрин, и то май веднага след като се събуди, една вечер каза, че не иска памперс нощем и до там. Не съм сменяла чаршафи, пижами, нито пък съм будила детето за да пишка. То не бяхме видели сън 3 години, та хич нямах желание пак да си го причинявам. Не знам как става, мисля че наистина идва един момент в който физиологичната система узрява и се приключва с нощните напикавания. Само не се сещам до 4 или до 5 години го водеха за нормално. newsm78

# 1 576
А то е? Лейди Стардъст, към мен ли беше отправено?  Grinning
Да, извинявам се, че малко грубо прозвуча, ама ми стана жал за детето.
Каране на родител, ядосано дете, което поема отговорност??, за мен това не е правилния начин. Всичко трябва да стане възможно най-ненатоварващо за психиката на децата. Да нямат страх да се изхождат, да съдействат и прочие. Пък когато тогава, няма норматив.
Подкрепям! И на мен ми стана жал за собственото ми дете. Хич не ми се искаше да ни подлагат на натиск от ДГ за махане на памперса, пък и ММ е идол на малкия, пък и малкия е козирог, и същата седмица си бяхме разменили ролите с ММ - аз на работа, а той 24 ч цяла седмица вкъщи с малкия. Явно му е дошло в повече, като го ангажирах да почне да слага детето на гърне през час и от там му е дошло в повече и локви да бърше цял ден и си изпусна нервите същия ден - скара му се гадно и това обиди малкия, щото тати е този, който не се кара, мама е лошата вкъщи... И, повтарям се, и на мен ми стана жално, че татко му му се накара, за нещо, което детето не е длъжно да знае да прави, и че малкия толкова насериозно го е приел, че през нощта алармира, че е мокър. Притеснил се е да не би пак да му се скара тати, да не би да разочарова тати отново... Просто тати му е идол.
Естествено, с ММ си поговорихме кое как не трябва да става повече. Не знам, моето дете в сериозни ситуации (карането от тати го е приел като сериозна ситуация) като разболяване, ходене до БП през нощта, ходене на непознато място, непознати хора, нещата, в които се иска да вмъква специално внимание ги приема като голям човек. Иначе, през останалото време си е маймун и половина.
Слава богу, направихме я крачката, минахме я и тази задача, и вече се радваме на проветрено дупе в слипче.  Mr. Green

# 1 577
  • София
Записвам се и аз и започвам да чета ,имам желаниедщ да изчета всичко но нямам време .... Моето дете е на 5 м и ми предстой и на мен да махам памперса Simple Smile

# 1 578
 Shocked На 5 месеца или на 2 години и 5 месеца? Според мен трябва да започнеш да четеш едва след около 2 години ако е първото.

# 1 579
  • София
Shocked На 5 месеца или на 2 години и 5 месеца? Според мен трябва да започнеш да четеш едва след около 2 години ако е първото.
Защо тогава ?Има майки ,които се опитват да махнат към годинка (все пак зависи и от детето)когато детето започне да сяда и затова аз искам да се информирам от по -рано защото с някои неща доста закъснях !

# 1 580
  • Варна
Аз и преди съм Писала при нас беше. Голяма. Борба с този памперс мислвх около година и половина да го махне ноо само аз си мислех....
Много се изтормозихме и двете след  като навърши две г. Редовно я питах има ли ако, пиш иска ли да седне на гърнето. през всички етапи сме минали казвах и че мики маус няма да си играе с нея ако не седне на гърнето и пр. Неща.. Е така Около 4-5 месеца и накрая един ден на мен ми омръзна викам когато сама пожелаеш тогава. Кофтито беше че сменях и на новородения бебко памперса и след това и на нея после пак и така постоянно аз сменям памперси... И една сутрин тя се събуди викам и хайде на гърнето като големите каки и тя се съгласи викам ей сега ще получиш подарък браво, след 1час пак пожела сама да седне и отново дадох подарък него ден ходих около 10 пъти за подарък всеки път като правеше нещо. На гърнето и от този ден повече не сме слагали памперс беше на 2г и 5м. една вечер се беше събудила и искаше да пиша стана и седна на гърнето свърши и се върна  в леглото.. По Бавно но пък от раз.. И сега дребния няма да го насилвам когато започне да разбира ще му го повтарям постоянно пък когато той си реши. Успех ☺️

# 1 581
  • София
Защо тогава ?Има майки ,които се опитват да махнат към годинка (все пак зависи и от детето)когато детето започне да сяда и затова аз искам да се информирам от по -рано защото с някои неща доста закъснях !

С кои неща закъсняхте с това 5 месечно бебе?

# 1 582

Като прочетеш цялата тема, ще разбереш защо.  Grinning

# 1 583
Когато синът ми беше на 8-9 месеца и го слагах на гърне всеки път имахме успех. Спрях защото ме домързя и реших, че ще възстановя опитите след няколко месеца. Сега имаме успех само след ставане от сън. Вече съжалявам малко, но каквото такова. Проблемът е следния- имам желание да го уча, но не знам кога да стане това- сутрин ставаме, гледам да наготвя за него за закуска и обяд, ако имаме време и за нас за вечеря и излизаме. В количката го държа с памперс за да не я намокри. Ако отидем в парка мога да взема няколко чифта гащи и да се учим да пишкаме прави навън. За обяд се прибираме да ядем,спим и после пак вилнеем навън. Събират се сигурно 2-3 часа, когато мога да тичам след него вкъщи с гърнето. На вас мами кога ви остава време да учите вашите малчовци? Колкото до биберона...никога не му е бил фен и сам го изплю преди годинката.

# 1 584
На колко е детето?
Бягането с гащи на вън е доста алтернативна идея  Stop . След сън е съвсем достатъчно като начало и при успех (детето пишка в гърнето), може да пробваш и след хранене. Ако идеята е схваната го оставяш по гащи вкъщи, като се напишка - посочваш гърнето. Ако не схване след няколко дни, връщаш памперса и така до успех. Това при условие, че детето е над определена възраст обаче и съдейства (има желание да седи на гърнето).

# 1 585
На година и половина.

# 1 586
Малко е още за упражнението по гащи според мен, но все пак е индивидуално.
Слагай го периодично на гърнето, пък ако прави нещо, може да го оставяш без памперс.
Племенникът ми (1г. и 7 м.) вече ака в гърнето по собствена инициатива. Най-вероятно докато се стигне до махане на памперса ще стане над две годишен, та всеки си преценя кой път да избере - дългия или краткия.

# 1 587
То без желание от твоя страна няма как детето да се научи .Вкъщи колкото и задължения да имаш трябва да го слагаш на всеки час да пишка ,сложи подлуган на количката ,за да нея напикава,има и непромокаеми чаршавчета ,дори и да я напикаване не е голям проблем на слънце ще изсъхне за нула време и можеш да я переш веднъж на две седмици в жегети ,носил една раница дрехи като сте навън за преобъване и го учиш и там да пишка и ака  .някой дори разнасят гърнето с тях.Колко време ще ти отнеме вкъщи да го сложиш да пишка ,че чак пък и да нямаш време ?По скоро липсва мотивация от твоя страна .

# 1 588
А защо детето трябва да е без памперс в количката и да се мъкнат гърне и дрехи навън?
Започва се обучението вкъщи, при успех се маха памперса само у дома. После вече може да се излиза ПЕШ, на близки разстояния без памперс. А може да се действа и като мен - свалих памперса вкъщи, а чак след като бях сигурна, че детето си казва навън. Нямало е опикани дрехи, гафове и объркване. Всичко стана бързо, буквално за дни. Но е факт, че не стана на една година, а на две и 7 месеца.  Желание не ми липсваше да стане и по-рано, но детето не поддаваше. Иначе от 8 месечен го почнах с опитите.

Последна редакция: вт, 11 юли 2017, 14:55 от Анонимен

# 1 589
  • София
Е как опикан непромокаем протектор не е проблем и можеш да го переш на 2 седмици  Sob Отвратително.
Първо, детето е малко и едва ли бързо ще схване за какво иде реч. Ако пък толкова ви се иска сега да махнете памперса, пробвайте, но както Lady Stardust съветва.

Общи условия

Активация на акаунт