Махане на памперс и биберон

• 124 284
  • 1 640
  •   1
Отговори
# 1 590
Ани имам предвид, че общото ни будно време вкъщи не надвишава 3 часа. За тези 3 часа успявам да го сложа няколко пъти на гърне, но да си призная вчера за първи път имахме един успех, различен от времето за след сън. Ако си седя по цял ден вкъщи с него ще го науча за 2-3 месеца, но в това хубаво време седи ли се вкъщи? Колкото до това да го уча да пишка навън, определено му харесва повече да тича по гащи отколкото да се спарва в памперса, който в един момент и му тежи. Не ми е проблем да му преобувам гащите 3-4 пъти повече. Пък нека е малък и ако ще и да не се учи.

Последна редакция: вт, 11 юли 2017, 15:31 от Cassiopeia99

# 1 591
  • София
Аз забелязвам някакви проблясъци чак сега, след като махнах памперса и навън, и вкъщи. Остана само с този за сън. Вкъщи си казва, има и пропуски, разбира се, но като цяло се оправя. Навън обаче не ще - тича събут и се смее. Като се напикае, идва, обяснява и чака да го преобуя. Та затова нося два чифта резервни дрехи. В повечето случаи сменям само веднъж навън, а често се случва и да устиска цялата разходка и да пишка чак вкъщи.
Докато опитвах да го уча само вкъщи, хич не схващаше, струва ми се, че му идваше много това разделяне - вкъщи, в количката, навън, за сън...

# 1 592
Ами различни са децата, просто се пробват варианти.

# 1 593
Аз съм на принципа или се маха изцяло памперса или не .Няма такива вкъщи без навън с памперс .В тея жеги не ви ли става жал да държите дете на вън с памперс ? След годината дори .Аз не мога да си го представя ? По добре да сменя два чифта дрехи от колкото да го държа с памперс ,но всеки сам си отговаря за собствените си деца .Поне на вън е хубаво да е само по гащи .

# 1 594
Е как опикан непромокаем протектор не е проблем и можеш да го переш на 2 седмици  Sob Отвратително.
Явно за едни е мръсно и ужасно, но като чета за други не е проблем.
И ако детето е на 2+ години, наистина става отведнъж, но при по-малки деца, много рядко се получават така нещата. Не че не опитах и аз де.  Прах по много напикани гащи, и накрая се примирих, че явно нещата не стават от раз по желание на майката, а чак когато детето реши да съдейства.

# 1 595
Не ми е жал да е с памперс навън, в жегите си седим вкъщи.
А и както казах за две седмици се научи моя син, беше пролетно време. Отделно, че когато пробвах да го държа по гащи, преди да почне да съдейства, пишкаше през 10 минути имам чувството.

# 1 596
Не знам какъв чак толкова беше и моят зор миналото лято да уча сина ми на гърне. Направо си се чудя на акъла. Но напикаванията при него бяха само по 2-3 на ден най-много и то най-вече вечерно време. Беше започнал да се стиска от преди да го оставя по гащи. От юни до септември го учих. Септември спря да се напикава и започна да показва, че му се чишка. Факт е, че едва след като махнах памперса за обедния сън спря да напикава гащите и да се обърква. Не мога да си представя да оставя дете, което пишка през 10 минути  без памперс. Трябва да е свикнало поне до някъде да се контролира.

Съветът ми към тези от вас, чиито деца сега са на година-година и половина е да не се мъчите сега. Минала съм през това и ако няма някакъв здравословен проблем е съвсем излишно да мъчите и себе си и децата си.

Синът ми едва наскоро започна да си казва за пиша, но пак се случва а има инциденти.

# 1 597
Бебето в момента стиска, хем е на година и четири месеца само. И е едно много любопитно и податливо на учение дете. Смятам да го пробвам с гърнето, но нямам намерение да излиза навън без памперс, преди да започне да пишка в гърнето. За мен е безсмислено - то ще види, че е мокро (брат му не се впечатляваше), но като не знае защо и къде да пишка - кел файда. Та идеята ми е първо вкъщи да се изпишква по предназначение осъзнато, после вече каквото сабя покаже. И понеже повтаря като маймунка всичко, ще накарам брат му да пишка в гърнето пред него. Иначе няколко пъти се изпишква в банята в канала, но го отдавам на случайността Simple Smile.

# 1 598
Не съм напълно съгласна ,и все пак има деца ,който преди да навършат 2 години вече си казват и за пиш и за ако, преди да е имало памперси да не би да са ги чакали да станат над 2 ,за да ги учат да казват .Много често майките изпускат момента и после стават нещата малко по към третата година ,дори и мързеливи понякога

# 1 599
Не мисля, че в България масово се изпуска момента за сваляне на памперса. Тук имаме традиции от времето на соца все пак. Отделно, че в градините яко натискат децата там да пишкат в гърнета. Та и по-мързеливите майки са принудени да се захванат за работа.

# 1 600
  • Варна
Не съм напълно съгласна ,и все пак има деца ,който преди да навършат 2 години вече си казват и за пиш и за ако, преди да е имало памперси да не би да са ги чакали да станат над 2 ,за да ги учат да казват .Много често майките изпускат момента и после стават нещата малко по към третата година ,дори и мързеливи понякога

+1 всяко  дете е различно както и майка му но поне при нас(,Варна) масово е около 2г+ да не казвам че и към 3г отиват нещата и повечето майки каьват те в градината ще се научат на гърне!...

# 1 601
преди да е имало памперси да не би да са ги чакали да станат над 2 ,за да ги учат да казват .Много често майките изпускат момента и после стават нещата малко по към третата година ,дори и мързеливи понякога
Това са градски легенди. Голямата ми дъщеря е отгледана без памперси, и не съм я чакала, просто си се напикаваше. Дори и в градината на обяд редовно се напикаваше по време на сън. Така че такива ама аз помня преди 30 години моето не се напикаваше, да бе да, то да не бях видяла с голямото как е, щях и аз да повярвам. Помни тя бабата преди 30 години дали е спряло да се напикава на 2,5 или на 1,5 години. Ама като ги пишете тези дали наистина си вярвате?!

# 1 602
  • Северозапада
Напълно съм съгласна със Скарлет за преди 30 години. Сестра ми със сигурност се е напикавала до след 2 години и майка ми го помни. Същото е било като сега са много деца - бягала е от гърнето, крила се е и си е пикала в гащите. А при сън, и до по-голяма се изпускаше.

# 1 603
Две години не са преклонна възраст за махане на памперса, че и три. Уж всяко дете е различно, ама пак го вкарвате в рамки.

# 1 604
Две години не са преклонна възраст за махане на памперса, че и три. Уж всяко дете е различно, ама пак го вкарвате в рамки.

Еее сега друго си е да се похвалиш във форума как на 1,5г ходи само до тоалетна, и рецитира Шекспир в оригинал  Naughty не като мен тук само да си викаш егати и изостаналото дете имам до преди два месеца /почти на 4г е/ не можеше да се качва и да слиза по стълби без опора. А от МОН за малко да я оставят в 1 група, че не им покрива изискването за стълбите  Mr. Green А я пък друго си е да порицаеш някоя и друга майка, мързеливи гадове, само по градинки и кафенета, вместо да си впрегнат силиците в махане на памперс и биберон с глупости ще ми се занимават. Crossing Arms
Имам чувството, че някои потребителки специално са се регистрирали с тази цел - даване на порицание на другите, не че някои нямат нужда де.

Общи условия

Активация на акаунт