Православието като начин на живот 5

• 49 519
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
  • София

Изповедта и причестяването принадлежат ли изрично към постите?

Смяташ да постиш без изповед и причастие ли?Според мен няма смисъл така,получава се просто една диета  Peace
Не, съвсем не смятам. Просто нямам избор. За обстоятелствата, в които съм.

Покаяние имам. И не го правя по задължение, а от вътрешна дълбока потребност.

Не знам може ли някой да си представи каква мъка е да искаш да се изповядаш , да се причестяваш и да нямаш къде и при кого......

Аз се извинявам, ако не е тайна в коя държава живеете?

# 571
Take a smile,  не може да няма поне Руска Православна църква в радиус от приемливо разстояние там, където си. Спомням си, че спомена, че си в Европа.

# 572
Да, в Германия съм.
Ходя в църквата, за която писах по- напред. За съжаление, до момента, не съм успяла да осъществя никакъв контакт. Не знам какво още трябва да направя. Има литургии, паля свещи и това е. Като чужд гостенин се чувствам при тях.........Това, което ме свързва е православието ни.
Какво трябва да направя, за да почувстам постенето(визирам неяденето на определени храни) като подвиг. Blush
Има ли някой като мен, който не изпитва никакво затруднение при храненето с такава храна? Та тя за мен е най- естественото нещо, избор, който съм направила от години.
Стремя се  да постя духовно. Невежа съм. Има много борба, заблуди, наследени навици, потопена съм в света..... Много неща за дялкане, чувствам се като сложена в океан и опитваща се да разгребва заливащите ме вълни......
Много е дълго за обяснение, може и да бъда недоразбрана.

# 573
  • София
Да, в Германия съм.
Ходя в църквата, за която писах по- напред. За съжаление, до момента, не съм успяла да осъществя никакъв контакт. Не знам какво още трябва да направя. Има литургии, паля свещи и това е. Като чужд гостенин се чувствам при тях.........Това, което ме свързва е православието ни.
Какво трябва да направя, за да почувстам постенето(визирам неяденето на определени храни) като подвиг. Blush
Има ли някой като мен, който не изпитва никакво затруднение при храненето с такава храна? Та тя за мен е най- естественото нещо, избор, който съм направила от години.
Стремя се  да постя духовно. Невежа съм. Има много борба, заблуди, наследени навици, потопена съм в света..... Много неща за дялкане, чувствам се като сложена в океан и опитваща се да разгребва заливащите ме вълни......
Много е дълго за обяснение, може и да бъда недоразбрана.

В Германия е седалището и нашата западно и средно европейска епархия с митрополит Антоний. Знам, че имаме и няколко български енории, ама нямам идея в кои градове. Иначе няма проблем ако със свещеника от местната църква се разбирате (примерно на немски), да се изповядате при него.

# 574
take a smile, ще дойде момента в който ще направиш контакт с хората. Може би е въпрос на време. Трудно е, когато няма кой да те приобщи и да ти подаде ръка  Hug. А може и това да е твоето изпитание на твърдостта във вярата, знам ли ...
За поста - направи опит да говориш със свещеника в храма, който посещаваш. Аз поне бих направила така. Бих потърсила съвет как да постъпя Simple Smile.

# 575
Здравейте,
пиша с молба за съвет.
Катастрофирхме със сестра ми и съпруга ми преди една седмица. Тя заспа на волана докато шофираше с 140км.ч.
По Божия воля сме живи и здрави. И тримата сега постим с благодарност към Бога.
Сестра ми обаче ми се обади преди малко и ми каза, че постоянно сънува как шофира и заспива и катастрофира. Буди се с невероятен страх.

Моля се и постоянно благодаря на Бога
Записахме имената си за здраве

Вие какво бихте ни посъветвали да направим?

# 576
Вземи усмивка, няма ли Сръбска църква наоколо? Има много сърби в Германия, още от времето на бившата Югославия.
В Берлин е седалището Западно- и Средноевропейския митрополит дядо Антоний - млад и интелигентен човек. Моят съвет и да си потърсиш енория с общение и да си намериш добър изповедник, независимо дали е българин, руснак, сърбин или местен. Вече има доста западноевропейци, приели Православието.
Успех!

# 577
  • София
Здравейте,
пиша с молба за съвет.
Катастрофирхме със сестра ми и съпруга ми преди една седмица. Тя заспа на волана докато шофираше с 140км.ч.
По Божия воля сме живи и здрави. И тримата сега постим с благодарност към Бога.
Сестра ми обаче ми се обади преди малко и ми каза, че постоянно сънува как шофира и заспива и катастрофира. Буди се с невероятен страх.

Моля се и постоянно благодаря на Бога
Записахме имената си за здраве

Вие какво бихте ни посъветвали да направим?

Заведете я при свещеник просто да си поговори с нея, като преди това сте го запознали със ситуацията. После той вероятно ще иска да и прочете някаква молива с водосвет и т.н.

# 578
Евжени, отидете да поговорите със свещеник. Предполагам, че ще прочете благодарствена молитва и молитва, с която да се успокои сестра Ви. Господ ви е спасили тримата и иска да повярвате в Него и да спасите душите си. Това става чрез истинско покаяние и осъзнаване на греховете лично за всеки един от Вас. После следва Причастие. Но най-добре е да поговорите с добронамерен и опитен свещеник.

# 579
  • София
Ето още един източник за православни електронни книги, които могат да се четат и на андроид.

# 580
Благодаря Ви за отговорите , идеите и подкрепата bouquet Hug

# 581
Ето още един източник за православни електронни книги, които могат да се четат и на андроид.

Много ценен линк. Благодаря! bouquet

# 582
  • по пътя
Има смисъл от поста, дори човек да не може да се причасти по някаква причина.За мен другото дори е по притеснително, постът не се прави за да се изповядаш после, много по-широк е неговият смисъл. Peace

# 583

Здравейте! Позволете ми да Ви препоръчам да гледате онлайн телевизията на Пловдиската Митрополия от техния сайт. Излъчват на живо службите.  Има и много видеа и допълнителни материали.
http://www.plovdivskamitropolia.bg/

# 584
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
аз не ги гледам он-лайн, а по телевизията, но примерно Покайния канон е с един ден по-късно, в интернет сайта им на живо ли излъчват?

Общи условия

Активация на акаунт