Православието като начин на живот 5

• 49 496
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
Честит и благословен празник!

# 601
  • Dope Reach
yulinga, много полезна статия, благодаря!

Ето и нещо, което днес прочетох: Богоносци: Децата и училищният успех

# 602
«Господи Иисусе Христе Боже наш, Ты сказал нам: «Если двое или трое из вас согласятся на земле просить о всяком деле, то чего бы ни попросили, будет вам от Отца Моего Небесного». С глубокой верой в непреложность слов Твоих и с надеждой на безмерное Твое к нам милосердие смиренно просим Тебя услышать рабов Твоих (имена) согласившихся совместно просить Тебя: Господи, да будет Твоя Святая воля. Вразуми нас, укрепи нас и помоги нам во всем на пользу людям и во славу Твою, Господи. Сподоби нас, Господи Боже Спасителю наш, идти за Тобою, помогая и ближним нашим идти по пути спасения, совершая дела веры, чтобы с Твоей помощью и по Твоей милости наши усилия служили увеличению добра и уменьшению зла в наших делах, словах и мыслях. Аминь».
Молитва по взаимно съгласие:
Господи Иисусе Христе, Сине Божий, Ти си рекъл със Твоята пречиста уста: "Пак ви казвам, че, ако двама или трима от вас се съгласят на земята да попросят нещо, каквото и да било, ще им бъде дадено от Моя Отец Небесен; защото, дето са двама или трима, събрани в Мое име, там съм Аз посред тях." С дълбока вяра в неизменността на Твоите Слова, безмерното Ти милосърдие и безкрайното Ти човеколюбие. Молим Те, чуй всички молещи се Твои раби, които се съгласихме смирено да Те молим за Светия наш Синод, досточтимите архиереи и всички, които ще участват в избора на нов патриарх. Умъдри, освети мислите им с Твоята неизказана светлина, за да направят правилния избор и за доброто на всички нас. Молим Ти се Боже, чуй нашата молитва, за да се величае и слави Твоето всемогъщество и голямата Ти милост, но не както ние искаме, а както Ти, Господи. Да бъде за всичко Твоята свята воля. Амин.

Нали знаеш, че е хубаво да се уговорите за час, в който едновременно да четете? Най-добре вечер късно. Simple Smile

Rochelka, линкът ти не работи.

simpatikonia, ако искаш, пиши на Петко Хинов, ако намери време ще оправи линка към блажени Августин. Аз се свързах с него през фб (hinov petko). Разкошен човек! Между другото има негови стихотворения в новоиздадена антология на християнската поезия от Омофор.

# 603
simpatikonia, ако искаш, пиши на Петко Хинов, ако намери време ще оправи линка към блажени Августин. Аз се свързах с него през фб (hinov petko). Разкошен човек! Между другото има негови стихотворения в новоиздадена антология на християнската поезия от Омофор.

Благодаря за информацията, mama Barba , но никак не ми е удобно да моля напълно непознат човек да ускори работата по сайта си заради мен. Знам колко ценно е времето за всеки. Ще имам търпение да изчакам. Засега имам какво да "чета" - започнала съм Псалтир.

# 604
mama Barba, благодаря много!  bouquet
 За часа знаех, но ще съм благодарна ако някой има интересна статия или някаква друга информация за молитвата по съгласие да сподели. Едва наскоро разбрах за нея.

# 605
FiloTea, aз знам от приятели. Предложиха ми да се включа с такава молитва по времето, когато се избираше нов Патриарх.

Simpa, Simple Smile

# 606
  • Пловдив
На всички ни се случва да имаме моменти на униние, отчаяние, депресия. В тази връзка една книга, която, струва ми се, ще е интересна и полезна: http://omophor.com/%D0%BF%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0 … %B8/#.VwD26jHiyCk

# 607
  • В царството на игрите:)
Много сме се затишили нещо....
Темата започна да ми липсва. Днес за първи път си умесих сама хлебчета и направих петохлебие. Баба ми имаше такъ обича по време на Великите пости. Задължително правеше петохлебие.

# 608
milmich, и на мен ми липсва темичката, но може би така е по-добре. Да не вземе да се развихри някой спор и да си загубим мира насред Великия пост... Simple Smile
Колко хубава традиция! И колко приятно да направиш петохлебие с омесен от теб хляб. Баба ти, която е била попадия ли? Simple Smile

Като ще се хвалим, да споделя, че днес за пръв път пях сама на Литургия. То моето не е за хвалба, че беше едно фалшименто, но си беше вълнение.

И да се пооплача, че взе много да ми тежи постът откъм хранителната му част. Нали все готвя разни непостни неща за децата и като ми замирише. Леле! Но пък нали трябва нещо да се пожертва за Христа.
И една смешка: оплаках се на мъжа ми, че не ми се пости, а той: "Ми, яж мръвки, тогава." То на чужд гръб и сто тояги са малко!

# 609
  • София
Браво на вас, момичета.
Още малко остана. Ще се справим с Божията помощ  Simple Smile . И на мен взе да ми се прияжда я сиренце, я нещо друго... Но по- трудни са другите изкушения. Бях си поставила за цел поне по време на поста да огранича фейсбука, игрите на телефона и всички подобни работи. Е, не ми се получава особено.  Embarassed

# 610
Ох, и аз като вас.  Joy
Вече много ми си прияжда сирене или нещо от този род.  На постна храна съм и то все разнообразна, но постна... Grinning
Цяла седмица си мислех за яйца, както аз си ги обичам-бъркани със сирене. Стоя и си мисля, ям си постните манджи, но яйцата не ми излизат от главата Laughing и накрая измислих нещо глупаво, но проработи:сварих ориз, добавих куркума, за да се получи жълтият цвят на яйцето, и така ми мина апетита за яйца.  Явно окото се нахрани, като видя жълтите " бъркани яйца". Simple Smile

# 611
  • В царството на игрите:)
Колко хубава традиция! И колко приятно да направиш петохлебие с омесен от теб хляб. Баба ти, която е била попадия ли? Simple Smile
Да, точно тя..И при нея е останал обичая от детството и. Hug
Момичета, и аз съм като вас. Даже обещах на мъжо, че ще вкарам от време на време риба в менюто, след като се причастихме миналата седмица. Аз готвя само постно за всички. Казала съм, в къщи постно, а извън къщи да яват каквото искат и точно поради тази причина на тях не им омръзва, но на мен да. Все съм гладна  и се чудя кво да ям.  По отношение на ФБ и филмите съм същата, но поне до сега удържам обещанието си по отношение на молитвите и четенето на Евангелието и Житията.

# 612
Гледам да съм стриктна само за  рождения ден на сина ми , купих замразени морски дарове и ги приготвих със макарони.Днес загледах едни малки консерви миди , октопод и калмари , но понеже не видях цена бързо изчетох съдържанието и ги оставих.
Последната седмица съм толкова постна , че чак ме мога да се позная.
Карам основно на салата от марули и краставица и филия с горчица.Сега за вечеря направих пържени картофи ( това се яде веднъж в месеца, дори и по рядко) мъжете и сиренце си сложиха , а аз картофи и  салата.
Все ми повтарят че ще се загубя , ама аз и килограм не съм мръднала надолу от началото на поста( а килограмите ми са много малко и това е притеснението на близките ми)

# 613
  • София
Има едни замразени калмари пане в ЛИДЛ и са постни. Като много ми се прияде  нещо по-така си взимам от тях. В промоция са за идващата седмица. Но всъщност това е за другата тема.

# 614

Благодаря за информацията, mama Barba , но никак не ми е удобно да моля напълно непознат човек да ускори работата по сайта си заради мен. Знам колко ценно е времето за всеки. Ще имам търпение да изчакам. Засега имам какво да "чета" - започнала съм Псалтир.

Извинявам се за състоянието на аудиобиблиотеката. Засега не ми остава много време за работа по нея, но съм намислил с мравешки стъпки (по половин час на ден) да продължа да записвам, ако успея. Книгата на блаж. Августин само съм я започнал, в момента правя страница във Фейсбук за български аудиокниги, когато я направя, в нея ще съобщавам за новите постъпления. Иска ми се да оформим нещо като „Общество на говорещата книга в България“, където да споделяме желания за аудиокниги, да записваме и споделяме това, което ни харесва. Ако се интересувате от новини, добавете ме във ФБ facebook.com/petkohinov или просто „следете“ за новини стената ми. Благодаря за топлото отношение!

Общи условия

Активация на акаунт