Професионални серии за коса - тема 81

• 77 169
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
Фрея благодаря за прекрасната нова тема   bouquet

Аз докато бях с черна коса определено нито преди нито след боядисване съм правила нещо по специално,то и не знаех,какво трябва и какво не   Embarassed

От миналият септември до април правих два пъти кичури,след това два пъти ме боядисва фризьорката.Това което правих аз преди посещението ми във фризьорският салон е измиване с ДПШ след него протеинова маска,а след боядисване наблягам на хидратация.
Боядисва ме с 8.1 светло пепелно русо,но на моята коса се получава по тъмен цвят,може би тъмно пепелно русо..

# 46
  • гр. София
Фрея, благодаря и от мен за новата страхотно оформена тема!!!   bouquet

1.Каква по-специална грижа прилагате преди и след боядисване на косата? Каквато почти всички - протеин преди боядисване, хидратация след това. Ако имам слагам и ампули по дължините. Досега не съм слагала масла в боята, но може да пробвам. Боядисвам се от 18-20 години, но резки смени на цвета не съм имала. Била съм тъмен кестен /какъвто е естествения ми цват/ и червена.  Боядисвам се вече само в корените, последно с безамонячната на Nectra Color.
2.Какъв е цветът ви и как го поддържате? В момента съм патладжанено червена. Не полагам някакви грижи за цвета. Нямам и такива продукти, освен едни ампули на Матрикс, които не използвам много редовно.
Все се каня да пусна снимки, но не мога да се снимам сама.... Косата ми не е дълга. Sad

А всъщност какво против имате силиконите във финишите?   newsm78 Финишите не заглаждат ли като цяло косата  Blush? И, Линде, в тази връзка от кой точно финиш в момента си доволна? При мен какъвто и да сложа май, след известно време краищата и горния слой на косата пак щръкват и хвърчат.

# 47
Оправих първа страница, сега съвсем се спретна темичката ни  Hug

1.Каква по-специална грижа прилагате преди и след боядисване на косата?
Преди боядисване предимно протеинови продукти, като последното измиване преди боядисването слагам най-силните такива, в момента двустъпковия протеин на Афоджи.
След боядисване първото измиване е с хидратиращи продукти, ако имам шампоан за боядисана коса, ако ли не хидратиращ.

В момента съм прясно боядисана, т.е. след блондор. В самата смес сложих малко реконструктор на Матрикс + рициново масло, а косата ми от вчера бе намазана с кокосово масло. Резултатът ме впечатли, косъмът ми не е толкова изтощен, колкото очаквах. Мисля, че се дължи на кокосовото масло, което ползвах за основа. То прониква дълбоко в косъма и поема част от удара от химическото третиране. Не възпрепятства по никакъв начин поемането на боята, само защитава косъма при процеса. Горещо го препоръчвам, особено на бъдещите руси мацки.  Peace

2.Какъв е цветът ви и как го поддържате?В момента е омбре, в корените близък до естествения ми цвят 5-ца, надолу средно русо, което ще трябва да тонирам, за да премахна оранжевия оттенък.
Смятам да поддържам цвета единствено с тониращи продукти. Ако нагоре боята падне до толкова, че да е грозно размито кафяво ще нанеса отново в горната част. Целта ми е да спра да боядисвам корените си, а дължините да са русоляви сега за лятото. Есента сигурно ще ми хрумне друга идея и пак ще се мацам нещо  Crazy

Завиждам на хората, които могат да стоят с един и същи цвят повече от две години. А виждам, че повечето от темата дори не се боядисват, това си е цяло постижение за мен   bouquet

Leila, не всички не обичаме силикони, аз ги харесвам и са задължителни за финишите ми.

# 48
1.Не използвам никаква специална грижа за боядисана коса.Това е, защото още не съм намерила идеалния цвят,който искам да зъдържа за по-дълго.Не се боядсвам,не го бях правила от 3 години.И взех,че се прецаках преди седмици,ма добре,че няма последици никакви.
2.Цветът на косата ми е естествено тъмно кестеняв,почти черен.Както казах вече не се боядисвам-съответно не се грижа за цвят.Само отвреме-навреме за да подсиля цвета.
В момента съм след боядисване,изсветлял,леко червенеещ,почти моя си цвят.Скоро ще мацна едно Лакме,че да сложа край на червените нюанси и с експериментите до тук. Simple Smile
Бели коси нямам.
Момичета доволна съм от Биолажа олиото, не ми утежнява,добре се сработихме.
Сега мисля да си поръчам серията Митик ойл,но единствено ме притеснява чувств. ми скалп и как ще му се отрази.Иначе си мисля-не знам защо,че тази серия ще е точно за мен.

# 49
  • гр. София
Скрит текст:
Оправих първа страница, сега съвсем се спретна темичката ни  Hug

1.Каква по-специална грижа прилагате преди и след боядисване на косата?
Преди боядисване предимно протеинови продукти, като последното измиване преди боядисването слагам най-силните такива, в момента двустъпковия протеин на Афоджи.
След боядисване първото измиване е с хидратиращи продукти, ако имам шампоан за боядисана коса, ако ли не хидратиращ.

В момента съм прясно боядисана, т.е. след блондор. В самата смес сложих малко реконструктор на Матрикс + рициново масло, а косата ми от вчера бе намазана с кокосово масло. Резултатът ме впечатли, косъмът ми не е толкова изтощен, колкото очаквах. Мисля, че се дължи на кокосовото масло, което ползвах за основа. То прониква дълбоко в косъма и поема част от удара от химическото третиране. Не възпрепятства по никакъв начин поемането на боята, само защитава косъма при процеса. Горещо го препоръчвам, особено на бъдещите руси мацки.  Peace

2.Какъв е цветът ви и как го поддържате?В момента е омбре, в корените близък до естествения ми цвят 5-ца, надолу средно русо, което ще трябва да тонирам, за да премахна оранжевия оттенък.
Смятам да поддържам цвета единствено с тониращи продукти. Ако нагоре боята падне до толкова, че да е грозно размито кафяво ще нанеса отново в горната част. Целта ми е да спра да боядисвам корените си, а дължините да са русоляви сега за лятото. Есента сигурно ще ми хрумне друга идея и пак ще се мацам нещо  Crazy

Завиждам на хората, които могат да стоят с един и същи цвят повече от две години. А виждам, че повечето от темата дори не се боядисват, това си е цяло постижение за мен   bouquet
Leila, не всички не обичаме силикони, аз ги харесвам и са задължителни за финишите ми.
[/quote]

Аз всъщност се чудех какво правят тези силикони, което не харесвате? Не мога да ги разпозная в съставките на продуктите. Все още съм много боса в това отношение  Blush . Най-сигурно разпознавам само СЛС/СЛЕС  Joy  

# 50
Фрея благодаря,че сподели за кокосовото масло   bouquet
Към края на месеца ще се боядисвам и задължително ще пробвам  Hug

# 51
Силикони е всичко, завършващо на cone, но има и други наименования. В интернет има списъци.
Ето примерно тук http://blog.philipkingsley.com/2012/04/11/hair-product-ingredien … nd-how-they-work/

Ето тук дори има списък на 10 вида, които къдравите коси не обичат http://www.naturallycurly.com/curlreading/products-ingredients/1 … roducts-to-avoid/ (между другото блогът е страхотен, има страшно много информация)

Пропуснах да кажа на Вив  Hug косата ти е супер, аз си я представях като захарен памук от описанията ти, а положението съвсем не е толкова отчавайващо  Peace Сега, след като я видях нагледно ще помисля, а и може да попрочета нещо тук там за този проблем. Наистина косъма изглежда летлив, сякаш е прекалено изтънен,а явно че не е. Със сигурност обаче има решение и блясъкът ти е доказателство, че на косата и трябва още съвсем малко за да добие желаната от теб текстура.

# 52
  • гр. София
Силикони е всичко, завършващо на cone, но има и други наименования. В интернет има списъци.
Ето примерно тук http://blog.philipkingsley.com/2012/04/11/hair-product-ingredien … nd-how-they-work/

Ето тук дори има списък на 10 вида, които къдравите коси не обичат http://www.naturallycurly.com/curlreading/products-ingredients/1 … roducts-to-avoid/ (между другото блогът е страхотен, има страшно много информация)

Скрит текст:
Пропуснах да кажа на Вив  Hug косата ти е супер, аз си я представях като захарен памук от описанията ти, а положението съвсем не е толкова отчавайващо  Peace Сега, след като я видях нагледно ще помисля, а и може да попрочета нещо тук там за този проблем. Наистина косъма изглежда летлив, сякаш е прекалено изтънен,а явно че не е. Със сигурност обаче има решение и блясъкът ти е доказателство, че на косата и трябва още съвсем малко за да добие желаната от теб текстура.

Благодаря, Фрея. Косата ми не е къдрава, но ще разгледам и този блог.  Peace

# 53
Здравейте, виждам, че новата тема е на "тема" бои и боядисване, но аз не мога да отговоря на нито един от въпросите, защото не се боядисвам.

Имам един проблем, който бих искала да споделя с вас и се надявам, както винаги да получа компетентно мнение. Косата ми е доста гъста и склонна към суха, с дебел косъм, чуплива, обемна. Никога не съм имала проблеми със скалпа, освен, че е чувствителен, но откакто почнах да ползвам професионални продукти, не съм имала раздразнения.
Проблемът е, че скоро започнах да спортувам и докато тренирам,  кожата на главата ми много се поти. Разбира се, че след тренировка следва къпане на косата, но успя да ми се образува нещо като пърхот, имам сърбеж, кожата ми е раздразнена. Просто явно кожата се спарва и е наистина неприятно. Ползвам протеинови шампоан и балсам на Чи, балсамът редувам с маска Макадамия. След баня слагам термозащитен крем на Лореал от серията Liss unlimited и малко Митик ойл като финиш.

Поръчах си два шампоана на Label m, които чакам да пристигнат. Единият е дълбокопочистващ, другият - подходящ за честа употреба. От рибката ме посъветваха да използвам дълбокопочистващ, защото понякога се натрупват продукти върху косата и кожата и е добре да се почистват по този начин.

Но все пак, искам да ме насочите към подходящ продукт. Чудя се дали ми трябва нещо против пърхот или по-скоро за чувствителен скалп? Приемам всякакви съвети. Благодаря, че изчетохте дългия ми пост. Лека нощ.

# 54
Боядисвам се от година и половина - златисто русо. Преди не полагах грижи, но преди последното ми боядисване слагах от реконструктора на Aphogee + кератиновия балсам на Chi. След боядисването - ампула vitamino color на Loreal (не забелязвам да запазва особено цвета, но поне косата ми изглежда по-лъскава). За хидратиране ще ползвам маската на Макадамия, понеже имам едно тестерче. Термозащитата също ми е хидратираща - Нутри термик на Керастаз.

# 55
  • София

Фреичка, благодаря ти за коментара, не знаеш, колко ми е ценен  Hug
Все пак тук е загладена със сешоар, но ако я оставя да изсъхне сама, 50 % си прилича точно на захарен памук  baby_neutral  Косъма наистина е доста изтънен, не че някога съм имала дебел косъм, но сега е просто безобразен. Предполагам че и оттам идва целият проблем с пухкавия вид.

Вчера фризьорката ми каза, че горещата струя на сешоара също отваря катикулата, затова се препопръчва  накрая да се мине заграждащо със студената. Аз винаги минавам със студената, дори суша на средна степен, което е хладко, но може би трябва изобщо да спра сешоара, което означава, че трябва да ходя вързана  Embarassed

Последен въпрос - започва да ми се върти мисълта да си взема терапевтична преса. Искам да попитам за всичко ли става? За маски, ампули, масла? Колко често може да се ползва?

# 56
  • Бургас / София
Благодаря за новата тема. Не боядисвам косата си   bouquet . Последно пробвах Алтерна Тен и впечатленията са ми много добри косата издържа 3 дни е има си омазняване леко на третият ден, но със сух шампоан положението се оправя . Сега съм с хайверната серия тя ми идва тежичка косата е с блясък и обемна, но утежнява. Жалко, че трябва да чакам до краят на месеца да си поръчам Тен...

# 57
  • Sofia
Боядисвам се от повече от 15 години заради бяла коса Sad Иначе никога не бих и съветвам на който не му се налага, да го отложи доста във времето. През декември 2012г. обезцветих косата да премахна натрупаното с годините тъмно кестеняво от Лореал Кастинг, което беше станало гарваново черно и да премина към наистина кестеняво с проф.бои, какъвто е и моят естествен цвят. Още имам последици от това обезцветяване - последни 2-3 см отдолу, които ще отрежа след около месец, когато се върнем от морска почивка (в тази връзка имам въпрос).
Не полагам по-специални грижи за косата преди/след боя. Боядисвам корените всеки месец. На второто и третото измиване след боята определени участъци от моя толкова изнежен скалп си се обелват. пробвах много бои, в търсене на най-поносимата за главата ми. В момента съм с Ревлон и положението е ОК. Не посягам към безамонячни, защото няма да хванат на белите ми коси или ще издържат не повече от 2 седмици Sad Преди последното боядисване, се измих почистващия Джон Мастърс с мента, но мис е струва, че с него и след това боята, каточели скалпът ми реагира по-негативно  Confused Сега съм в чуденка, дали пак така да направя или да заложа на протеини преди боята.

2 въпроса:
1. Когато слагате масла в боята, няма ли опасност тя да не хване добре?!  newsm78 много ми е важно на мен с тези мои бели корени Sad
2. Относно подстригването на едни заплетени крайчета - разбрахме се с фриз. след морето, когато косата така или иначе се изтощава, но мен ме сърбят ръцете да ги кръцнем преди това. Чудя се дали ако ги орежа, няма да изпършавее здравата ми коса и да се наложи второ подстригване след морето(, а аз не искам да я скъсявам)  newsm78

Аз също полудях с тези силикони (Бел  Hug), чета като лудите - забелязвам, че и глицеринът много замазва и изпъва чупките/къдриците. Детанглърът не ми е перфектен като грижа за косата - когато слагам маски, я чувствам по-подхранена.

Аз също пробвах Тен, но съм със смесени чувства - ще и дам още един шанс. Първия и втория ден косата беше хубава, но на третия стоеше една суха, без блясък, dull...все едно съм се мила с ДПШ. Аз по принцип си мия косата на 3-4 дни. Може би за по-мазна коса Тен ще е по-добре. Скалпът ми обаче беше безупречен без да слагам никакви еликсири, масла или каквото и да е (умишлено, за да тествам).

# 58
2 въпроса:
1. Когато слагате масла в боята, няма ли опасност тя да не хване добре?!  newsm78 много ми е важно на мен с тези мои бели корени Sad
2. Относно подстригването на едни заплетени крайчета - разбрахме се с фриз. след морето, когато косата така или иначе се изтощава, но мен ме сърбят ръцете да ги кръцнем преди това. Чудя се дали ако ги орежа, няма да изпършавее здравата ми коса и да се наложи второ подстригване след морето(, а аз не искам да я скъсявам)  newsm78

1. Точно със слагането на масла има много голяма вероятност да не ти реагира скалпа,даже имаше пост на Магнолия, че първо маже косата с кокосово масло и след това нанася боята,в която също слага масла,но тя ще се включи за повече информация,че не си спомням на 100 % как точно беше  Blush
За белите коси не мога да ти кажа дали ще се отразят маслата,аз както писах имам десетина такива около челото и се покриват без проблем с безамонячната на Лакме,с масла в нея  Hug , за това предполагам,че няма да имаш проблем с покритието...още повече с амонячна боя,но нека се включи някой с повече бели коси  Blush

2. Не мога да търпя изпръхнали краища,все там ми е погледът  Blush и точно заради това вчера се подстригах  Laughing С около два сантиметра,след морето пак ще се подстрижа с толкова  Blush , така че на твое място бих ги клъцнала  Laughing  Hug

# 59
http://www.zlatnaribka.com/joico/presa-za-kosa-joico-styler................как може тази преса да се продава за 500 лв,когато цената й в чуждите сайтове е http://www.lookfantastic.com/joico-styler-keratin-infusion-tool-set/10995754.html.......извинявам се за оф-топика:)))....между другото ако може на личен мнение за пресата/да не натоварвам темата/,извинявам се още веднъж:)))

Общи условия

Активация на акаунт