Професионални серии за коса - тема 81

• 77 205
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
Има ли доволни от тази кератинова маска и можете ли да я сравните с кератиновата на Лореал?

# 331
Риъл, аз съм ползвала само кератиновата на Лореал.

# 332
  • София
Аз я харесвам, имам я в размер 750 мл. Редувам я и с други, защото е силна, но възстановява отлично изтощената коса, става мека и гладка. Не е със силикон доколкото знам, но има доста химия, два вида кератин и marula oil. Много по-силна е от Лореалските, кератинът в нея е доста повече.

Последна редакция: ср, 17 юни 2015, 09:59 от Serpentine

# 333
bellisssima преди да се зачета изобщо за СЛС не се и замислях, че сухотата може да се дължи и на това.Сега вече съм убедена,че е така.Тези натурални шампоани,Дж.М. същите ли са, за които писахте подробна статия тук и които ги има в Арлен?

# 334
Магнолия Hug Много се радвам, че са ти харесали нещата на Джон. Само да вметна една поправка - според мен не си ползвала шампоана с мед, а този цинковия с градински чай Laughing Щом ти мирише на млечен карамел, няма кой друг да е. Само той ухае така, че те кара да го изядеш Heart Eyes Ш-нът с мед също съм ти го давала да го пробваш, но на тестерче. Бях ти го дала заедно с крема с роза и кайсия (също на тестерче) и детанглъра. Той си има билков аромат, не карамелен. Между другото, и за тях чакам да кажеш как ти се отразяват Whistling На мен са ми от любимите продукти, нали знаеш Heart Eyes А за шампоаните, аз съм си за бой, трябваше да ти надпиша контейнерчето да знаеш какво ползваш Blush
И на мен от продуктите на Джон косата ми много хубаво се къдри Heart Eyes Явно като се махнат силиконите от менюто, косъмът се освобождава от тежестта им и си се къдри, както си може Grinning Това, че ти е станала леко рошава косата, може да се дължи и на маслата. На мен често ми правят този гаден номер. Но пък си личи, че е бляскава. Следващия път накарай някой друг да те снима. Тази твоята коса си струва да се види цялата Heart Eyes

Bellisssima, питах няколко страници по напред, но сега вече направо теб ще тормозя - хидратиращият Алтерна Caviar, както и волюм, имат силикон в тях - значи натрупването става още с шампоана?! За балсамите и маските вече ясно. Т.е., ако не е напълно органик, шампоанът много често съдържа силикон. Освен това безсулфатните ДПШ успяват ли да измият натрупаните силикони ?!
aniK Hug  Не съм сигурна, че отговорът ми е много правилен, но ще ти кажа аз как си ги обяснявам нещата, без да имам претенции, че това което казвам е на 100% така.
И аз бях забелязала, че имат силикони и според мен натрупването им започва още от шампоана. Неслучайно някои шампоани правят косата толкова хлъзгава, чак лигава. Типичен пример - червения на Тиги. При шампоаните на Алтерна също се усеща една хлъзгавост при изплакване, макар и не толкова явна както при Тиги /там просто са се оляли/. Обяснявам си наличието на силикони в шампоана с това, че повечето марки действат на сигурно и се презастраховат - искат клиентите им да ги харесат, пък дори и да са ползвали само шампоана. Представи си, че клиентът купи само шампоан ей така, за да пробва марката, преди да я изкупи цялата Mr. Green Ако махнат силиконите от шампоана, не се знае с колко пригладена прическа ще излезе клиентът след баня и дали ще повтори покупка на шампоан за 70-80 лв. (за Алтерна говоря, но и другите марки действат на този принцип, само че при по-ниски цени). Тоест, целта е един шампоан да се хареса дори и използван самостоятелно без балсам. А какъв по-лесен начин от това да му сложиш малко силиконче Laughing
Единственото, което не ми е логично при Алтерна е, че шампоаните им са безсулфатни, водят се като цяло с по-изчистен състав от Керастаз и Лореал примерно, а в същото време във всички продукти слагат силикони като се почне от шампоаните newsm78 Нещо ми се губи логиката. А може би точно това обяснява факта, че много момичета като минат на Алтерна, в началото страшно много ги харесват и постепенно косите им се пренасищат и се стига до момент, в който се разхвърчават, клепват, стават сухи, твърди и т.н. Явно е дошъл моментът, в който се проявява и негативният ефект от това претрупване на силикони. Тук за разлика от други марки обаче, натрупването на силикони сякаш става по-бавно и не се усеща веднага, просто защото в количествено съотношение силиконите са по-малко -  усещат си се, но косата не е толкова лигава, както при Тиги, да речем. От една страна, Алтерна слагат в продуктите си хубави съставки, които сами по себе си също подсигуряват крайния добър резултат, но от друга страна, не искат да се откажат от силиконите, за да са по-сигурни, че продуктите ще се харесат на по-голям кръг от хора.
Пак казвам, аз така си ги обяснявам нещата. Приемам критики, ако някой има друго по-логично обяснение Peace

Относно "безсулфатни ДПШ" newsm78 аз такива май не съм срещала. Всички си имат сулфати. Може да не са тези лесно разпознаваемите SLS/SLES, но това не значи, че нямат.

Miss_Bingley, за Дж.М. бях писала подробно в миналата тема. Можеш да намериш линк на първа страница, ако се интересуваш. В Арлен ги няма със сигурност Peace

Последна редакция: ср, 17 юни 2015, 11:48 от bellisssima

# 335
Аз след маслена маска ползвам и протеинови продукти. Никога не съм чувала това "правилл", че не може.

Магнолиа, супер блясък! Косата ти по принцип къдрава ли е?

# 336
Аз след маслена маска ползвам и протеинови продукти. Никога не съм чувала това "правилл", че не може.
Ами забелязах че ползваш  Mr. Green , пък и косата ти е разкош  Hug
Беше обяснено доколкото си спомням нещо в същия дух както за съчетанието прот.маска след хидр.шамп., че се затваряли люспите и било безмислено да се ползва така.

Имам на Афоджи хидр.шамп.и балсам (лилавите),ползвала съм ги 2-3 пъти и хич не ме кефят-бях решила да ги взема за морето да се опитам да ги ползвам, но сега се замислям да си взема Нутри термик на Керастаз.Дали има логика-нали се активират от топлината.Четох разни мнения в темата и извън и се чудя за тънък косъм-маската ли да взема или балсама.Мненията са противоречиви.Заредила съм кошницата-и малко помощ ще ми е много полезна   bouquet

# 337
Ами забелязах че ползваш  Mr. Green , пък и косата ти е разкош  Hug
Беше обяснено доколкото си спомням нещо в същия дух както за съчетанието прот.маска след хидр.шамп., че се затваряли люспите и било безмислено да се ползва така.

Имам на Афоджи хидр.шамп.и балсам (лилавите),ползвала съм ги 2-3 пъти и хич не ме кефят-бях решила да ги взема за морето да се опитам да ги ползвам, но сега се замислям да си взема Нутри термик на Керастаз.Дали има логика-нали се активират от топлината.Четох разни мнения в темата и извън и се чудя за тънък косъм-маската ли да взема или балсама.Мненията са противоречиви.Заредила съм кошницата-и малко помощ ще ми е много полезна   bouquet
Аз съм с гъста коса, но доста фин косъм. Ползвала съм маската и не ми е утежнявала.

# 338
michelle_ma_bell, Нутри-термик не съм ползвала, но преди време се бях излъгала да си купя Маскинтенз за плътна коса (в съчетание с ш-на Сатен 2). Много ми клепваше косата от тази маска. А доколкото знам от коментари на други момичета тук, Маскинтенз е по-слаба от Нутри-термик. В такъв случай надали Нутри е подходяща за фин косъм, освен ако косата не е наистина много изтощена Peace

# 339
  • Стара Загора
Аз също след маслена маска ползвам протеинов ш-н дори съм чела, че така е по-правилно  newsm78.

Сега да споделя впечатленията си от маска Нутритермик на Керастаз(пробичка от мила съфорумка  Hug).Стигна ми за 2 пъти  Peace и двата пъти ползвах едни и същи продукти и резултата беше еднакъв.
Измих се с Денсифик ,подсуших доста добре и нанесох маската по дължиите.Започнах да суша със сешоара на средна степен около 10 мин-нацяло беше изсъхнала, но реших да постоя още 30 мин преди да измия  Laughing
В банята се започна едно дългооо изплакване  Joy и до последно се усещаше хлъзгавото.
Оставих я да изсъхне сама ,като не сложих никакъв финиш.След като изсъхна беше много напоена и тежка ,но на места си имаше  кичури на клечки.Цял ден беше на кок и вечерта като я пуснах се изненадах, че клечките ги нямаше  Crazy.
Следващото миене го направих с Редкен Екстрийм– в старите теми Магнолия беше писала ,че така се проявява ефекта от маската най-добре.И сигурно е вярно ,защото косата ми беше уникална  Shocked.Радкена по принцип ми действа много добре, но този път всичко беше в пъти повече- тежест, гладкост, блясък  Heart Eyes
Втория път всичко беше 1:1 същото

# 340
Здравейте, красавици! Рядко пиша, но непрекъснато следя темата. Аз още не съм намерила подходяща комбинация, с която косата ми да стои тежка, напоена, плътна и с блясък. Като се заговори за агресивните пенители и силиконите се замислих, че нямам маска за коса с изчистен състав, която да използвам с единствения ми натурален шампоан- хидратиращият на Кюн. Все още не мога да си обясня защо ми се разхвърчава така косата и става малко суха след употребата му, но тъпо и упорито съм решила да си изразходвам. Имате ли впечатления от маска и балсама от серията?

Току-що видях, че в Рибката са пуснали марката O`right и си казах, че сега ще е моментът, в който ще си употребя ваучера за 10% отстъпка, но като видях цените...  Thinking Доста скъпички ми се видяха. Някога ползвали ли сте техни продукти, имате ли впечатления?

http://www.zlatnaribka.com/oright

# 341
Е сега вече съм в джаза  Mr. Green
Val -и аз клоня към маската.
Белисима ми аз като си преподредих нещата-нямам нито една хидр.серия освен Вела Енрич (още не съм я отворила)  Embarassed и тази Афоджи дето не мога да я понасям.

naditop искаш да кажеш да взема само маската без шампоана ли?

ина-мина -мисля че ваучерът беше до 12.06.

# 342
  • София
И понеже сме заговорили за био-мио, еко-меко  Joy със или без сулфати, в Златна рибка са пуснали тайванска био козметика - O'right. От бутилката на шампоана след като го изхарчиш може да порасне дърво, защото били сложили семена на акация в дъното, а той бил биоразградим. Ще е интересно да се пробва.
http://www.zlatnaribka.com/oright

Определено ми хареса шампоана и ще си го купя. Първо, макар да има сулфати не са от SLS/SLES и шампоана много добре измива, без да гипсира напълно косата. Второ разфасовката му е по-малка и няма да залежава толкова като на Алтерна.

Иначе като каза за мостричките се сетих кога ми ги прати с Детанглъра,  а аз си ги прибрах в несесера с гримовете. После ги търсих сумати време и не се сещах къде съм ги сложила  Joy а сега като ми спомена за тях просто веднага ми изкочи в главата как много внимателно ги прибрах  hahaha и си ги извадих. Утре ще ги пробвам и тях.

На снимката косата има блясък, но не се вижда добре. В действителност е много по-силен. Косата е жилава. Има разлика, определено. Но не се дължи на маслата. Аз почти на всяко миене слагам масла, много рядко пропускам, така че знам, че не е от тях блясъка  Simple Smile
По отношение на маслените маски и протеиновите шампоани не знам какво си чела, но аз мия с различни шампоани.  Ако намериш мнението постни го. Предполагам, че се предпочита миене с хидратиращи шампоани, защото се предполага, че косъма е затворен след маслените маски. Това е така, но не си представяй, че косъма е като стъкло и кутикулите са прилепнали напълно. В действителност наистина се образува филм върку косъма, но той се измива с шампоаните, още повече, ако те са силни /имат сулфати/. Маслените маски си вършат работат докато са на косата, при измиване със шампоан докато се отмива филма от косъма също го пазят, особено порьозния косъм, който е на дупки, образно казано и много лесно пропуска вода в него, която го раздува, като допълнително разрушава кератиновите вериги. Този мазен филм върху косъма се отмива от шампоаните в голяма степен, но наистина пази косъма от силните химикали, затова аз дори и да не си правя маслена маска,  преди да си мия косата намазвам малко масло в последните 10-15 сантиметра от косата, именно за предпазване на косъма, защото колкото и да е здрава косата, образно казано, краищата винаги са по-порьозни и по-лесно се раздуват от водата.

# 343
  • Стара Загора
 michelle_ma_bell
Докато съм писала сте  коментирали Нутритермика, след това видях.
Ами аз ш-на не съм го ползвала.Маската за тънък косъм определено идва тежка.Аз сложих малко количество и пак бях на клечки, но пък косата ми не е суха...не знам при теб как ще е  Thinking
Със сигурност е за много суха коса, въпреки че не е от най-гъстите маски явно има много силикони и трудно се измива .

# 344
На моя ваучер пише, че е до 19.06, вкл. Вчера се обадих на магазина им в Пловдив и ми потвърдиха, че е валиден. В последният ден ще го оползотворя. Обмислям да си взема стимуланта за коса на Алфапарф. Спомням си, че в миналите теми се коментираше и имаше доволни. Някой ще бъде ли така добър да ми снима състава му?  Praynig Нещо не мога да го намеря в нета.  newsm78
Бях се засилила да си поръчам Редкен Екстрийм от Енцо, но силиконът в шампоана ме спря. Не съм вманиачена в еко-меко, както казвате  Grinning , но запушването на порите със силикон няма ли да попречи на растежа и подхранването на косъма? Сигурна съм, че съм го чела в някоя от много старите теми.

Общи условия

Активация на акаунт