Може ли майка ми да стане кръстница на дъщеря ми?

• 2 058
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте! Въпросът ми е следния може ли майка ми да стане кръстница на дъщеря ми? С бащата живеем на семейни начела, нямаме брак и кумове. Благодаря предварително.

# 1
  • София
Здравейте! Въпросът ми е следния може ли майка ми да стане кръстница на дъщеря ми? С бащата живеем на семейни начела, нямаме брак и кумове. Благодаря предварително.

преди около 15 години баба ми стана кръстница на брат ми,не вярвам до сега да се е променило нещо,но знае ли човек  Laughing

# 2
  • Русе
На мен леля ми ми е кръстница.
 Вече всичко може, стига да си платиш  Tired

# 3
И аз мисля, че може

# 4
Разбира се, че може.
Кръстник значи духовен родител / родител пред Бог!

Не се допуска да се омъжиш/ожениш за кръстник/ кръстница.

# 5
Ето какво намерих в един православен сайт, само че нищо не пише за бабите...: newsm78
,,Кой може да бъде кръстник и какви са неговите задължения?
При избора на кръстник трябва да се спазват правилата на Църквата, а не светските обичаи. От кръстника се изисква да бъде наставник в християнския живот на новокръстения, а не просто негов приятел, довереник или покровител. Той трябва да е православен християнин, да има безукорен живот и да се ползва с доверието и уважението на кръщаващия се или на неговите родители, ако се кръщава малко дете. Кръстникът става духовен родител на новокръстения и това родство Църквата поставя по-високо от кръвното родство. Важно е да се знае, че църковните правила забраняват встъпването в брак между кръстник и кръщелник, както и между кръстник и родителите на кръщелника му. Родителите на детето и свещеникът, който извършва тайнството, не могат да бъдат кръстници. Съгласно църковните правила малолетни лица също не могат да станат кръстници.,,
Най-добре питай в църквата дали може...

# 6
Всеки може да е кръстник, без родителите.

# 7
Свидетел на брак и кръстник на дете нямат нищо общо.
Попитайте в най-близката черква или там, където сте решили да правите церемонията.

# 8
Благодаря за отговорите.

# 9
Разбира се, че може.
Кръстник значи духовен родител / родител пред Бог!

Не се допуска да се омъжиш/ожениш за кръстник/ кръстница.

А допуска ли се да се ожениш за сина/дъщерята на кръстницата си?

Общи условия

Активация на акаунт