48 летен пъб на ЕЛП

• 22 935
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • София
О, на "каким Макаром" нашето момче щеше да сдаде окончателно багажа, и без това руски знаеше, колкото да си изкара боя.
Той и изпитите едва си изкарваше заради пустия език. Преподавателят по дескриптивна геометрия на десетото скъсване взе да му се моли вече да направи нещо не толкова идиотско, може и грешно да е, но поне да има частица смисъл, за да му пише тройка и да му се разкара от главата. Много сладък човек беше преподавателят, дребен, изключително жизнен, като му свърши дъската, почваше да чертае по ламперията на стената, а като не му стигаше дължината на линията, вдигаше някой стол и чертаеше по крака му. Казваше се Юлий Николаевич, но поради изключителната му прилика с гипсовата глава на Цезар, която рисувахме на приемния изпит, всички го наричахме Гай Юлиевич  Mr. Green

# 646
  • n/a
И като стана дума за готини преподаватели:
http://www.adme.ru/zhizn-nauka/kogda-uchitel-dejstvitelno-krut-870060

# 647
  • София
Ха! Ей такова баш сювсем точно!
Скрит текст:

Същият този често напомняше, че името на предмета "начертательная геометрия" не идва от "на черта" (за Ники - "от дявола, по дяволите"), а от "начертать".

# 648
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
а, не идва от черта! баш от там си е  Hug

ще подскажете ли на добрия човек къде бяха онези стихове в цифри?
можв и не на добрия, а на мен  Sunglasses

още чакам Куркума с неговото произведение Blush

# 649
  • София
Ето за добрата Добри  Hug

# 650
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Hug Hug Hug сега ще опитвам  Blush Blush пак

шъ умръ  Crazy

Скрит текст:
четырнадцать, сто двадсят шесть... и т.д. до форти трии  Crazy

# 651
  • София
Hug Hug Hug сега ще опитвам  Blush Blush пак

шъ умръ  Crazy

Скрит текст:
четырнадцать, сто двадсят шесть... и т.д. до форти трии  Crazy
МУХА в спойлера!  Laughing Обаче си си в ритъм и рима  Grinning

# 652

Ех, мечта (почти) неосъществена... Разкошни са.

# 653
  • гр. София
Разкошни са учителските снимки.

Малко ме е срам, но ви показвам това. За втори път нещо мое излиза извън едно-друго-място  Embarassed
https://www.facebook.com/RevCult/photos/a.652711468192851.107374 … =3&permPage=1
Само не са ми публикували бележките под черта с обясненията.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2015, 19:43 от Зимна роза

# 654
  • София
Розе, не трябва да те е срам, а да се гордееш с този разказ. Мен ме е срам, че рева като магарица и се чудя къде да се завра да не ме гледат децата. Надявам се искрено да получиш признание и да спечелиш, каквото се печели, а също и да не спираш да пишеш така  Hug

# 655
  • гр. София
Атти, благодаря ти, много си мила  Hug

Ето ги бележките под черта:

Мала - Будистка молитвена броеница

Хибакуша - От японски – „хора, засегнати от взрив“. С това име наричат оцелелите от бомбардировките на Хирошима и Нагасаки. Понастоящем има живи над двеста хиляди хибакуша.

Обаке - Духове (демони) от японския фолклор, които умеят да се трансформират.

Иначе надали точно аз ще спечеля, но нали олимпийският принцип гласи, че е важно участието Simple Smile

# 656
  • София
Не от куртоазна любезност или от задължение заради това, че се познаваме, но - направих си труда да прегледам произведенията на всички участници - само твоят разказ и още едно стихотворение си струват да им се обърне по-сериозно внимание и според мен наистина заслужаваш да бъдеш отличена в този конкурс.

# 657
  • n/a
Розе, много силно. Благодаря!   bouquet
Няма място за срам, систъра верно е рекла. Пиши.

Hug

# 658
  • София
Може и да съм го поствала това вече, обаче... Европът всеки път за първи път  Blush
За всички, които си мислят, че знаят руски. Нищо не знаете, хорааа... Сядайте и учете!

# 659
  • гр. София
Ло, благодаря ти!  Hug

Атти, търкалям се вече....  Joy
То какво излиза - по всички учебници най-много за водка се пише  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт