ПАРИЖ 11

• 72 569
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
  • между морето и небето
Здравейте ,сега започвам да организирам екскурзията ни до Париж през септември.Едновреммено се опитвам и да ви чета,но има доста за прочитане.Имам и два въпроса.Харесах си апартамент в 8-ми раьон от линка на 1-ва стр. http://www.homelidays.com/ и ме интересува как да процедирам.Дава ми да се свържа със собственика не като в букинг да плащам веднага.Писах му преди няколко дни на английски но нямам отговор.Притеснявам се да не резервират апартамента,понеже е на хубаво място а сме с 2 малки деца и ще ни е удобно.Как процедирате,по какъв начин си резервирате апартаментите?
И втория ми въпрос е пак от първа стр.линка за билети на кулата изписва ,че няма места за нашите дати.Какво става в такива случаи,няма ли да можем да се качим?

Привет,
Мисля, че е по-добре да си набележиш няколко апартамента и пиши на всички.Така ще имаш по-голям избор.
Аз използвах друг сайт, писах на повече от 15 собстеника на апартаменти, един и същ текст. Едната собственичка не ми потвърди в 24 часовия срок и ми блокира парите за няколко дни. С друг водих преговори, платих, но аз се отказах и прекратих резервацията. Третият опит беше успешен. Не всички ми отговориха веднага, т.е. до ден-два. Някои бяха любезни да ми напишат някоя дума, незавизимо дали отказваха или не, а други изобщо не отговориха дали е свободен деден апартамент или не.

Последна редакция: пт, 24 юли 2015, 03:04 от Gabie

# 226
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Така ... да ви попитам, че ме хваща параноята  Embarassed
Резервирах ап. във Версай, който открих чрез HomeAway ... Изпратих 30% от цената за резервация ... От 2-3 дни си пишем с дамата за остатъка от суматада изпращам и като пристигнем трябва да дадем депозит, който после се връща ... Но - вчера видях, че обявата е изтрита от платформата HomeAway ... Да започвам ли да се притеснявам? ... Да изпращам ли остатъка от сумата? Имам само мейли с дамата (като 3 са през платформата останалите не са); имам адрес; имам код на външната врата; имам плащане през ПейПал ... Може ли да се окаже, че е измама? Не намирам имената и на дамата и на съпруга й през ФБ, Туитър ...  Притесни ме снощи и това изчезване на обявата от платформата ...

# 227
  • София
Почти безобидн@, притеснително си е това изчезване на обявата.  Sad
Дай линк към нея да видим дали ще излезе при нас.
Аз затова не харесвам HomeAway и фамилните му сайтове.
Има хубави апартаменти, но за разлика от Airbnb, където си напълно защитен относно плащанията, които правиш, в HomeAway това го няма.
Сайтът не отговаря за плащанията, не взима и процент от тези плащания и реално ти си оставен на един договор, който задължително сключваш с хоста преди плащания и на добронамереността на хоста. На всичкото отгоре пък и депозита по принцип се плаща в брой и дали накрая ще ти го върнат е въпрос малко на късмет. Още повече в повечето случаи не се срещаш със собственика.
Това че имаш код на външната врата няма да ти помогне да отвориш апартамента.
Ако е  до кодове и аз мога да ти дам кодовете на  външните врати на два парижки апартамента, в които съм бил, но в тях не можеш да влезеш
Затова и е добре в HomeAway да се проверява изключително пълно хоста преди плащане.
А най-важното условие, за което съветват и от сайта е да се проведат няколко телефонни разговори преди сключване на договора и плащанията.
Затова звъни по бързо на хоста и виж какво е положението. newsm78
Дано всичко е наред. Стискам палци Hug

# 228
И аз съм на мнението на Роже. Не ползвам друг сайт , освен airbnb.com. Опитай се да се свържеш с хоста и да ти даде някаква гаранция, че всичко е наред. Дано имате късмет!

Последна редакция: пт, 24 юли 2015, 23:43 от цлете

# 229
  • sofia
И аз стискам палци, дано не е измама!
Пробвай да се подсигуриш някак. Кога заминавате

# 230
Не съм ползвала сайта, но има много хора, които го ползват и са доволни.
През годините са писали и тук форумци, които са го ползвали.

Дано всичко е наред с резервацията!

За да не помислите, че съм пристрастна, ще кажа, че аз отсядам само в хотели!  Laughing

# 231
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Мерси за отговорите, хора  Hug
Открих ап., в няколко други сайта. Има го и в официалния сайт за туризъм на Версай, та се поуспокоих малко Simple Smile А, моят мъж ми вика: "Не се занимавай с глупости, всичко ще е наред!" и си продължи с резервацията и плановете Simple Smile
Ето това е ап.:
http://www.versailles-tourisme.com/en/furnished-flats/hebergemen … de-neptune-1.html

# 232
  • София
Здравейте, вчера  се върнах от Париж. Няма да описвам как е, защото  впечатленията са много:))))Аз по друг въпрос - купих си билети за метрото за Париж - 10 билетчета, че  излиза по евтино, но използвах само три. Ако някой ще ходи скоро на там и му трябват 7 билетчета нека ми пише, за да му ги подаря.

# 233
Не съм ползвала сайта, но има много хора, които го ползват и са доволни.
През годините са писали и тук форумци, които са го ползвали.

Дано всичко е наред с резервацията!

За да не помислите, че съм пристрастна, ще кажа, че аз отсядам само в хотели!  Laughing

И аз съм за отсядането в хотели. 

# 234
Цитат
И аз съм за отсядането в хотели

И това не е много сигурно от към измами... Писах и в темата за Букинг, да се оплача и тук.... Mr. Green
Резервирах чрез Букинг хотел в Париж за септември с опцията Free cancelation един ден преди датата на настаняване. И каква ми бе изненадата, когата видях, че няколко дни след това са ми взели от кредитната карта парите за всички нощувки... newsm78 Някой писа дали не са само блокирани, каква е разликата след като банката си иска парите да се погасят този месец.... Та това не е ли вид измама, ако реша да анулирам и не ми върнат парите кой да обвинявам - Букинг или хотела?

# 235
  • sofia
Ако банката си иска парите този месец не са блокирани, а дръпнати.Поне моя опит така сочи.
Мен пък Букинг ме обезщетиха с 1 нощувка за некоректно отношение в хотела.

В момента намирам билет от петък до неделя за 160лв ( октомври) да изчакам ли да (възможно ли е още намаление ) или да купувам?

# 236
Привет и от мен!Скачам директно на въпросите,защото съм доста притеснена.Изчетох почти всичко,но имам нужда от малко помощ.
Заминавам със съпружеското тяло  Simple Smile на 25 септември.Екскурзията е изненада,защото имаме годишнина и този път реших,че е мой ред да организирам романтична ваканция.Основната ми цел е да бъде мноооого романтично. Heart Heart Heart Heart Heart Heart newsm51 newsm51
Спряла съм се на разходката по Сена,Айфеловата кула разбира се,но до тук Sad Не ми се ще да го мъкна цял ден по катедрали и музеи или на пазар.Е да може да видим и други забележителности,но не искам да бъде задължително в програмата.Та въпросът е какво още мога да включа за тези два дни.Дайте съвет мами,пък може и да се върнем 3-ма  Wink

# 237
Кажи от какво се интересувате, все пак в Париж има от всичко по много и за всеки вкус.

# 238
Отделете един ден за Версай-достатъчно романтично е, включително и опознавателно. Качете се на туристическото влакче там и обиколете парка до Големия и особено до Малкия Трианон.
Вечерта се пуснете по Сена, а на следващия ден се качете сутринта на Монмартър, минете през пл. Де Вож, Нотр-Дам-де-Пари и музея Клюни, пък вечерта се качете на Айфеловата кула, за да видите Париж в светлини.
П.П. Добре е да си вземете билети за Версай и Айфеловата кула предварително.
Поздрави!

Последна редакция: ср, 29 юли 2015, 12:42 от Zaharinka

# 239
Моля за разяснение за транспорта, защото от много четене съвсем се обърках.
Ако пътувам до Версай и обратно с дете на 11г. колко ще струва билета с РЕР с посочена посока Париж-Версай за мен и за детето? И мога ли да ползвам същия билет от която и да е спирка на метрото до Версай (т.е. да се кача с билета на метрото от спирката до хотела, да слеза на спирка и да се прекача на РЕР до Версай)?

Общи условия

Активация на акаунт