ПАРИЖ 11

• 72 569
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
  • Burgas, Bulgaria
Моля за разяснение за транспорта, защото от много четене съвсем се обърках.
Ако пътувам до Версай и обратно с дете на 11г. колко ще струва билета с РЕР с посочена посока Париж-Версай за мен и за детето? И мога ли да ползвам същия билет от която и да е спирка на метрото до Версай (т.е. да се кача с билета на метрото от спирката до хотела, да слеза на спирка и да се прекача на РЕР до Версай)?

Билета до Версай за възрастен е 3.55 евро. Дете до 4 години се вози безплатно. Дете до 10 години ползва намаление от 50%.
Във вашия случай ще ви трябват 4 редовни билета от 3.55 евро - два за отиване и два за връщане. Да, с този билет може да се качите и прехвърляте на което си искате метро в Париж и от там на РЕР С, и така до Версай и обратно. Peace

Последна редакция: ср, 29 юли 2015, 16:02 от mamsity

# 241
Мерси!  bouquet
А при прекачвания метро-РЕР или метро-метро може ли да се излезе от станцията на метрото и да се влезе в станция на РЕР наблизо или трябва да е обща станция (без излизане от пероните)?
Билетите мога да купя от която и да е спирка на метрото нали?

# 242
  • Burgas, Bulgaria
Мерси!  bouquet
А при прекачвания метро-РЕР или метро-метро може ли да се излезе от станцията на метрото и да се влезе в станция на РЕР наблизо или трябва да е обща станция (без излизане от пероните)?
Билетите мога да купя от която и да е спирка на метрото нали?

Не, не можете да излезете на повърхността. Naughty Всички кореспонденции стават под земята, включително и метро-РЕР. Просто взимате метро, което има кореспонденция с РЕР С. Естествено, станцията не е обща. Просто следите табелите на линията която търсите и те ще ви отведат до станцията. Но, без да излизате. Дано съм ви разбрала правилно, защото под "излизане" от станция аз разбирам да излезете на повърхността през автоматичните врати.
Билетите може да купите от коя да е станция на метро, или РЕР.

Последна редакция: ср, 29 юли 2015, 16:33 от mamsity

# 243
  • СОФИЯ
Аз искам да попитам някой наскоро ходил в Дисниленд - ровя се из сайта, но нещо не мога да намеря хубава карта с разположението на атракционите? Понеже предполагам, че за един ден няма да можем да видим всичко - приемам препоръки за кои са по-интересни за момиче на 8 години. Може и на лични !

ПП все пак ще започна да чета назад, но като гледам колко теми има ........ Grinning

# 244
Привет отново!Стигнах до резервацията на хотелите,но като гледам с какво темпо се движа май само ще си лежим в стаята със съкровището. Laughing
През юни ходихме до Истанбул,като цялата организация я направих за 3 дни-пътуването,хотела,забележителностите-движехме се по часовник.Този Париж обаче ми се струва много сложен-чак се плаша.Та да попитам за хотелите.Спряла съм се на тези 3 хотелаи ако някой е бил там или има мнение ще се радвам да ми помогне.Още не мога добре да се ориентирам по картата на Париж,но ми се струват далече от Port Mallot.Кой ще ми препоръчате или пък ако имате предложения ще се радвам ако ги споделите  Sunglasses

https://www.booking.com/hotel/fr/star-etoile-paris.en-gb.html?ai … 376402#map_closed

https://www.booking.com/hotel/fr/le-michel-montparnasse.en-gb.ht … 414002#map_closed

https://www.booking.com/hotel/fr/jardindeparisnationbercy.en-gb. … 045402#map_closed

# 245
Първият хотел е на пешеходно разстояние от Порт Малю. Една спирка на метрото е, но те там са близко. Вторият е до Люксембургската градина, в Латинския квартал. Достатъчно романтично място също!. Третият е най-далече, но не е на лошо място, напротив. Като локация, заради късния полет на wizair на отиване(ако пътувате с тях), аз бих избрала първия. Застраховам се, че нищо друго не погледнах, освен ситуацията им.

# 246
Благодаря за съдействието Zaharinka.В крайна сметка букнах първия хотел.Поне после ще мога да дам мнение дали е добър или не  Grinning

# 247
Имам едно бързо въпросче,с едно бързо отговорче,градския транспорт (Метро и РЕР),до колко часа работи?Имах го някъде из писаниците,ама не мога да намеря информацията. Simple Smile Благодаря ви! Simple Smile

# 248
  • пак на Рив Гош
Горе-долу до полунощ/1ч, в зависимост от линиите.

# 249
Благодаря,около 12 ч да кажем. Simple Smile

# 250
  • между морето и небето
Ние по някаква случайност, успяхме да се качим на последното влакче към квартирата. И разбрахме , че сме имали късмет след като слязохме  ShockedБеше към 12,30.

# 251
Не забравяйте, че има добре развита мрежа от нощни автобуси(справка в първия пост).  Laughing

# 252
да да знам,разгледах ги и тях. Simple Smile Хубав ден на всички! Simple Smile

# 253
  • Варна
Тъй като тази тема е по-активна от темата за Дисниленд ще си копна питането и тук, в случай , че някой може да знае и да ме ориентира :
" ....Планираме посещение на Дисниленд с две деца на 17,09 и 18,09. Поразрових из сайтовете за билети и наистина най-евтини ми се видяха от френския сайт, където за 1 ден за 2 парка е по 47 евро на възрастен и 40 евро на дете. Общата сума за цялото семейство за 1 ден излиза 181 евро /едното дете е на 12г./ Това го дават в специална оферта. Когато обаче искам да закупя за 2 дни за двата парка цената скача над 500 евро./т.е. не е двойно/. Възможно ли е да се закупят два пъти по отделно билети за 1 ден 2 парка / като единият ще се използва на 17,09 в единия парк, а другия на 18,09 в другия /, вместо еднократно 2 дена 2 парка, където цената излиза тройно. #Crazy  Ако някой има опит , моля да сподели. Дали пък аз не греша нещо  newsm78  "

bouquet

Последна редакция: пн, 03 авг 2015, 12:24 от BOOTY

# 254
Тъй като тази тема е по-активна от темата за Дисниленд ще си копна питането и тук, в случай , че някой може да знае и да ме ориентира :
" ....Планираме посещение на Дисниленд с две деца на 17,09 и 18,09. Поразрових из сайтовете за билети и наистина най-евтини ми се видяха от френския сайт, където за 1 ден за 2 парка е по 47 евро на възрастен и 40 евро на дете. Общата сума за цялото семейство за 1 ден излиза 181 евро /едното дете е на 12г./ Това го дават в специална оферта. Когато обаче искам да закупя за 2 дни за двата парка цената скача над 500 евро./т.е. не е двойно/. Възможно ли е да се закупят два пъти по отделно билети за 1 ден 2 парка / като единият ще се използва на 17,09 в единия парк, а другия на 18,09 в другия /, вместо еднократно 2 дена 2 парка, където цената излиза тройно. #Crazy  Ако някой има опит , моля да сподели. Дали пък аз не греша нещо  newsm78  "

bouquet
Струва ми се, че е някаква грешка това.
Не мисля, че ще има проблем да се купят отделни билети.

Общи условия

Активация на акаунт