Великобритания - тема 59 Лятно Морска

• 67 014
  • 753
  •   1
Отговори
# 15
  • UK
Зависи от нивото, все пак, и аз няма да науча нищо на подобен курс, понеже не преподават нищо, което да не знам, но има хора с много лош или никакъв английски, които все нещо ще научат. Все пак е курс.

# 16
Аз се записах на следващо ниво директно, не почнах от бигийнър. Упражненията са четене с разбиране, времена, други разни граматически... Домашните са съчинения по дадена тема. Да, на мен лично са ми полезни. На хората с broken English определено биха им дошли добре. Сега се опитвам да чета една книга, ама е американска, разлики бая, объркват ме Grinning

# 17
  • След завоя в дясно
Аз моята пералня съм я кръстила Марчето Laughing
За HSBS това е новина от поне две години, защо сега излиза в новините не знам. Имам приятелка, която работеше там и ги съкратиха преди доста време поради причините посочени в новините. Това,че се местят по никакъв начин не би трябвало да се отрази на сметките ви девойки.
nana_cool -къде се изгуби.. пооправи ли новата къща?
За курсовете.. аз съм за. Като дойдох преди н.. на брой години имах езиковият запас от училище, но не можех да се отпусна да говоря. Единият от уроците ни беше да говорим с непознати на улицата, като им се представим и разменим по няколко думи с тях... няма да ви казвам колко пъти се изпотих първият път. Но накрая се отпуснах, за мен това беше важна крачка в този момент Grinning
Малката Госпожица Мърморана - съчувствам ти, дано нямаш повече такива инциденти. По принцип не е добра идея да си сама в магазина.. това ги прави по смели

# 18
Може ли и на мен линкове за курсовете?
До края на годината би трябвало да се преместим при вас.

# 19
Малката Госпожица Мърморана , наистина дано да нямаш повече такива инциденти, но ако в каквато и да е ситуация се почувстваш застрашена, веднага набирай 999, не чакай някой да вилнее из магазина един час, че и да ти крещи и да те заплашва. На полицията това им е работата, ще се отзоват. Ако физически на теб ти е невъзможно, помоли някой на улицата да се обади. Човекът може и да е имал психични проблеми, но защо ти трябва да си потърпевшата. Може би, ако си го заплашила веднага с полиция, той е щял да си тръгне сам.

Май малко назидателно звуча. Съвсем не ми е това целта. Просто настръхнах докато четях обяснението ти. Не си защитена отникъде и това е лошо. В по-големите магазини поне имат охрана. Няма ли как да организираш часовете на доброволците, та поне един от тях да е винаги с теб в магазина?

# 20
Запис и от мен, за новата тема 💐
Аз също се интересувах от курсове...тук ( в западен Лондон) има ESOL курсове към колежите, но когато попитах преди 2 месеца ме посъветваха да изчакам до септември и тогава да си започна отначало курса. Ходих и в библиотеката и там има курсове, но са през седмицата по обедно време, а аз няма на кой да оставя малкия. Затова чакам търпеливо септември и ще се запиша на ESOL.
Хубав ден!

# 21
Колкото повече, толкова повече. Никога не е излишно да научиш още нещо, особено чужд език.

# 22
  • София
Запис и от мен, за новата тема 💐
Аз също се интересувах от курсове...тук ( в западен Лондон) има ESOL курсове към колежите, но когато попитах преди 2 месеца ме посъветваха да изчакам до септември и тогава да си започна отначало курса....
И аз така към колежа при нас, но на мен ми отговориха, че до месец-50 дни ще ми дадат отговор по имейла или ще ми се обадят. Времето почти изтича, нямам никакво известие от тях и не знам дали да ги попитам или да изчакам Септември ( всъщност от тук разбирам, че тогава стартират) ?!  

Мамета, много скоро сина ми ще направи 5 години и много съм затруднена с какво да почерпим съучениците му. Тортите не са на такава почит за училище, ми се струва, затова отпадат. Не ми се ще и близалки, желирани бонбони и др. подобни. Насочвам се към разни кейкове/мъфини, но не знам дали е правилно? Вчера в АСДА-та гледах, че има всякакви джиджафки за такива увеселения. Харесаха ми едни балони със свирка и се чудя дали да не взема за децата?  Моля ви, помогнете ми със съвет или идейки? Струва ми се, че тук не правят големи "изхвърляния", затова съм объркана как детенце да усети празника си заедно с децата от класа, а децата да разберат, че той има РД.

Последна редакция: ср, 10 юни 2015, 16:13 от dmm

# 23
dmm, препоръчвам ти да питаш учителката. Ако има деца с алергии - желираните бонбони са най-подходящи. И да, не се изхвърляй.

# 24
  • София
Благодаря, Julie.
Ще попитам, но исках да попитам и вас Simple Smile

# 25
Ами аз по препоръки занесох жилирани бонбони, Харибо имат голяма опаковка с малки пакетчета вътре, чудни за черпене. Учителката каза всичко, което не е правено вкъщи Grinning

# 26
Благодаря за новата тема!  bouquet

Julie, удобно ли е да ми ги изпратиш и на мен? (последния ти пост в предната тема)
Julie защо на лични само? Направо ги пускай в темата, даже може да се сложат и на първата страница, защото ще са полезни на много от нас!

# 27
  • UK
Нямам достатъчно доброволци за съжаление, особено в неделя не идва никой. Друг път просто няма да чакам толкова, ще звъня веднага при нужда.

# 28
  • UK
Минавам за запис бързо и аз  Hug

Да кажа само, че ни предстои местене и вече нямам търпение  Mr. Green Надявам се до края на другия месец да е минало всичко, че Август ще си ходим до БГ и искам да сме приключили с това преди почивката.... да видим Wink

# 29
Имам още много въпроси,надявам се да не досаждам. При записване на детето в училище,общината ли определя в кое училище ще учи или родителят си избира? Искат ли преведен акт за раждане и някакви документи от българското училище?Защото аз настоях от България да ми извадят справка с изучаваните предмети и хорариумът,има ли смисъл изобщо да го превеждам?

Общи условия

Активация на акаунт