Великобритания - тема 59 Лятно Морска

• 67 089
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
  • Истински се вижда само със сърцето.
Здравейте момичета   bouquet чета ви от година и винаги сте ми били много полезни. Нямах намерение да се включвам, но реших да дам пример с моите пей слипове (което е точно което Аве и Мери обясняват).

Работя за агенция, минимална ставка 6.50, NI rate A, за отработени 22.98 часа, са ми превели 149,37 без удръжки за такси и осигуровки, при отработени 24.22 са ми платили 157.43 и са ми удържали 0.53 за осигуровки. Дано е станало донякъде ясно на момичето, а и може сама да намери и да прочете какви са съответните прагове.

Извинявайте, че нахлух в темата ама не се сдържам, когато има хора които се държат меко казано некултурно в една тема, където момичетата винаги се стараят да дадат адекватни съвети.

# 151
  • UK
Dejie, ами агенцията има договор с работодателя му предполагам. И ако му намерят друга работа и му я предложат, подливат вода на клиента си. Просто да се свърже с друга агенция или да търси сам в интернета и в профилирани в неговата област сайтове за работа.
Мерси, Мери, възможно е, въпреки, че той сам си намери тази работа без да е уредена от агенцията, но е възможно, градът не е толкова голям и фирмата е голяма.

# 152
  • Манчестър
Я да питам аз пак нещо друго, някой ми отговори по-рано относно агенциите за работа, може да сте наясно. Мъжът ми започна работа по професията си, ниско заплащане, но за първа работа става, доволен е, иска все пак междувременно да продължи да си търси друга, която го устройва повече. Тази си я намери сам, договорът е директно с работодателя, от агенцията обаче сега му казват, че няма повече да му търсят работа, няма да го пращат по интервюта, да се обади, когато стане пак без работа. Това практика ли е? Той не иска да остава без работа, а докато работи, да търси. Има възможност да излиза, да ходи по интервюта и срещи. Защо така го режат? 

Ами по принцип отношенията с агенции са по тънък лед. Значи, ако той е започнал работа , агенцията смята,че щом е приел работата и т.н значи той потенциално е happy и за него няма място на ранптния пазар. Ако им каже,абе аз почнах, ама не ми харесва и т.н, никога няма да го вземат насериозно.
Дори и в друга агенция да отиде, пак обикновено като видят СВ и т.н питат защо искаш да напускаш и т.н и трябва да имаш задоволителен отговор ...
Според мен да се ориентира към други агенции или онлайн опции, а чрез тази агенция поне след 6 м...

# 153
  • Англия
Живея в англия от 12 год. и знам как стоят нещата особено след като работя и съм учила нещо свързано с данъците.
Ей, Много озлобени лелки значи.  Joy
Ееее, настроението ми скочи на макс. Понеже и аз съм от 12г.в чужбина, след гимназията заминах, сигурно сме наборки...та понеже си мисля, че моите връстнички са си баш лелки вече и това ми дойде като комплимент. И хайде по-спокойно, че ще се сбръчкаш преждевременно.  Peace

# 154
  • Bristol
Dejie, останах с впечатлението, че тази агенция му е намерила работата... Аз лично, ако от няколко месеца работя някоя работа и не съм хепи, не казвам на агента въобще, но си променям изискванията, ставам по-претенциозна  Wink Не знам дали така обаче не съм нарушавала някой закон, като скривам информация от тях Embarassed Така че и в нова агенция да отиде, както Аве каза, това че е започнал работа скоро и пак търси, звучи несериозно. Трябва да има добра причина.
Освен агенции нека ползва сайтове за работа, където можеш да регистрираш CVто си. Много агенти ровят по такива сайтове.
Още една опция за специалисти е LinkedIn. Там също много рекрутери вършеят.

# 155
  • UK
Причината да търси нова работа толкова скоро след започване на първата е, защото като първа му беше нужно да се закачи някъде да си поема разходите и да трупа местен стаж. Сега вече ще има повече възможности да избира и да търси нещо наистина подходящо за него. Но нямам представа това как звучи в техните уши и колко е сериозно или несериозно. Прави сте, търсим по алтернативните начини извън агенциите, така намерихме тази, но все пак е гадно като видим, че всеки две от три добри обяви, на които попаднем, са пуснати от тази агенция. Тя е нещо като лидер в неговата сфера в Нотингам явно. Хубавата новина е, че обяви има, хора се търсят, сега има работа и доходи и време достатъчно, не е притиснат финансово.
Агентката му е повторила два пъти, че ако остане без работа, напусне, пак ще работят заедно.
Да си наляга парцалите, да работи, пък с времето ще се наредят нещата. Simple Smile

Последна редакция: вт, 30 юни 2015, 01:10 от dejie

# 156
  • UK
Внимавайте, защото три месеца стаж и после напуснал да си търси по добра работа може да звучи по лошо на евентуален бъдещ работодател от никакъв стаж.

# 157
  • UK
А не, не, той няма намерение да напуска, ще работи, докато си намери и тогава.

# 158
  • UK
Точно това може да се окаже проблем, ако е започнал преди месец-два и вече си търси нова работа, може да си помислят, ч и при тях ще направи така и да не искат да го наемат.

Ха, гръмотевици. Май за пръв път тази година.

# 159
  • UK
Е, то няма как. Сигурно са рядкост тези, които с пристигането са попаднали от първата си работа на работата-мечта. По-добре ли щеше да е да работи на мивка или да разнася лефлети? Тогава щеше ли да е оправдано напускането за по-добра работа? Благодаря за съвета, все пак. 

# 160
  • Bristol
Е, то няма как. Сигурно са рядкост тези, които с пристигането са попаднали от първата си работа на работата-мечта. По-добре ли щеше да е да работи на мивка или да разнася лефлети? Тогава щеше ли да е оправдано напускането за по-добра работа? Благодаря за съвета, все пак. 
Ние само споделяме личен опит и наблюдения за работодателите тук. Както ти казах, аз също криех че работя, ако нямам поне година стаж на новото работно място. Менаджер също ми е споделял, че не харесва работници, които често сменят работното си място, показвало липса на ангажираност от страна на кандидат работника. Съответно ако има трейнинги няма да прати пчеличките отскачащи често от цвете на цвете в търсене на по-сладкия нектар, защото най вероятно те ще напуснат и парите вложени за обучение са безвъзвратно загубени за фирмата. Ето и една интересна публикация по въпроса, Moving jobs – how often is too often?. Това не означава да не пробва да си намери ново по-добро работно място, а да е подготвен и да не се чуди на проблемите, които могат да изникнат пред него в процеса на търсене на работа, примерно отказа на агента да му съдейства за намиране на ново работно място.

# 161
  • някъде в орбита...
dejie, рядкост са, но такъв е живота - и аз като Мери криех че работя в началото до като търсех добра работа. Момичетата са ти помогнали, при това с точни съвети Peace

# 162
  • UK
Благодаря ви, аз оценявам. Ще крие тогава, щом това е начинът. А после при едно евентуално наемане не лъсва ли всичко, по документи не се ли вижда, не се ли изпада в неловка ситуация? На интервюто ако те питат работиш ли в момента, лъжеш ли?

# 163
  • Манчестър
Благодаря ви, аз оценявам. Ще крие тогава, щом това е начинът. А после при едно евентуално наемане не лъсва ли всичко, по документи не се ли вижда, не се ли изпада в неловка ситуация? На интервюто ако те питат работиш ли в момента, лъжеш ли?

не е желателно да се лъже, защото recruitment агенциите си комуникират помежду си и може да лъсне много бързо.
На интервюто пък съвсем не трябва да лъжеш.... просто нека да работи един месец, след това да започне да търси работа и като го питат защото така бързо иска да напуска, моя дежурен отговор е - the job is not as it was sold to me. И вече трябав да имаш причина, аз имам, но е само за моята работа.

# 164
В докторската ни практика, цитанамазка по желание е 150 паунда, но това го няма открито обявено, т.е трябва да се пита. 25 остават за практиката, за другите пишеш чек на лабораторията, която прави теста.

Наемен работник трябва да си натиска д-то, контрактори могат да си я сменят и на месец, та дори и като чистачи да работят.

Онази, с 12те години няма да я коментирам - баш с Аве намери да се заяжда. Точно пък тя отговаря на един и същи въпрос сигурно стотици пъти!

Забравих за лъжата да коментирам. Не, не се лъже! Забравете да лъжете още щом се качите на самолета.
Забравете да давате празни обещания и не надценявайте възможностите си когато се хвалите, т.е пишете си резюмето.
Бъдете честни, дръжте на думата си!

Общи условия

Активация на акаунт