Великобритания - тема 59 Лятно Морска

• 67 122
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
Iveelina, ето тук е инфото за колелата. Внимавай, ние вече се подведохме. Прочети внимателно на тази страница отдолу са ти разиграни три сценария, от които става ясно,че се таксува на време.....а не 2 за цели 24часа. Изгодно е за кратки преходи под 30 мин. в рамките на 24часа. Ние покарахме доста Sad

# 256
Здравейте, не съм в Англия, в Сф съм. Искам за ви попитам има ли някоя добра душа, която ще се съгласи да ми направи една услуга срещу заплащане. Става дума за една рамка за диоптрични очила с цена 1 евро и цена  за доставка 7 евро, но не до Бя. Та, бих искала да помоля, ако някой от вас в близките месеци, ще пътува към Бя, да му изпратя пари, и съответно, като си идвате по някакъв начин да я взема. Попитах в Еконт, но доставката до тук е 95лв. Затова би ли се съгласила някоя от вас?  Не държа да ги взема веднага.

Благодаря на отзовалите се  bouquet

# 257
Здравейте ,има ли и други майки,живеещи в Doncaster ,ако не е тази темата се извинявам

# 258
Alra, поръчай ги на офиса на тази фирма и ще ти излезе много евтино. Тук е обяснено: http://www.dostavka-anglia.com/как-да-пазаруваме-от-англия/

# 259
.

Последна редакция: вт, 04 авг 2015, 23:43 от kybella

# 260
Момичета, фирмата, за която работя търси добра/добър career Exec. Assist. за лондонския ни офис. Ако сте или познавате такъв човек, моля, пишете ми на лични.

# 261
# 262
Здравейте мами във Великобритания Simple Smile
Съжалявам, ако не насочвам правилно питането си, но съм съвсем нова и много притеснена.
Накратко: имам 10г. дъщеря, нямаме брак с таткото, в момента съм подложена на страхотен натиск да дам разрешение тя да тръгне с него за Великобритания, с или без аз да съм в цялата организация. Няма нищо подсигурено, квартира или работа, не се отчита молбата ми първо той да се установи и след някой месец и ние да отидем. Тръгва се с не много пари. Мястото за установяване не е ясно, няма да е Лондон, а се мисли в движение.  Аз в момента съм в период на възстановяване след тежко боледуване, нуждая се от време и грижи, за да укрепна и да мога да работя. С малката не говорим английски. Детето е настроено и иска да пътува сега, заплашва, че ако не я пусна ще избяга.
Питането ми е, ако знаете, в случай че тръгна с тях и нещата не се нареждат добре, каква е вероятността да не мога да си взема детето и да се прибера в БГ? Има ли някакви правни норми, които да определят правилата в такава ситуация? Какво би трябвало да направя първо, при пристигането там, някакви съвети моля ви. Буквално ме притиска да се тръгне до дни, нямам никакво време за подготовка. Какво ще прави малката, ако не съм там, а баща и почне работа, просто идея нямам, за момента аз не съм сигурна и до колко ме искат въобще, супер объркана работа, но нямам никакво време за мислене. Благодаря ви за съветите

# 263
worried1 много хитър твоя мъж....Не съм запозната с правото тук, та не мога да ти дам съвет. Като цяло никой няма да те върже, различен от твоя мъж, че си отиваш в БГ. Но той, ако подаде молба, че си отвлякла детето например, може да имате проблеми. Но ти може да направиш същото в БГ, ако помислим реално. Аз съм малко инат и бих ги оставила сами да отидат, доста бързо ще се върнат. Да му е ясно, че тук няма да се гледа добре да остава детето само, докато той работи. И малката като поседи сама и поспи на пода друга песен ще запее и бързо ще ревне да се върне при тебе. При условие, че нито мъж нито дете ти уважават мнението, аз не бих тръгнала, за да им стана буфер на настроенията.  Разбирам, че ти е дете и не може така лесно да я оставиш, но нали ще бягала, да се научи как се бяга тъкмо по трудния начин и следващия път може да ти ужавава мнението повечко.....

# 264
Благодаря ти Miss Fine, наистина трудна ситуация. Съзнавам, че ако съм там, пак не е най-доброто решение, но ако остана и я пусна сама с татко и, определено пак ще бъда виновна за евентуалния неуспех, а за нервите и притесненията ако е сма да не говорим. Какво първо бу трябвало да съобразя и направя ако отида все пак? За училище какво да направя? Документи да се подготвеят ли от тук, медицински. Сега ще чета информацията тук назад, но просто разполагам с супер малко време.

# 265
  • Оптимист по принуда
Не мога да дам кой знае какъв съвет, но по-скоро не бих тръгнала и не бих я оставила да замине. Все пак ти си възрастният в ситуацията и трябва да взимаш решенията, които смяташ за правилни за детето си. А да тръгнеш с 'главата в торбата'  е меко казано...смело. Нека тм отиде сам за седмица-две и ще се убеди колко е сбъркал и ще спре да те тормози  Peace Струва ми се, че и да заминеш, пак ще си виновна, защото после детето ще те обвiни, че го сте го откъснали от приятелите, че му липсва домът и т.н. Сценарии много. Какво ще му стане толкова ако дойде и се 'поогледа' и тогава да ви вземе?

# 266
Проблемът е, че няма адекватно мислене, за съжаление. Най-правилното е да замине и да се установи, а после и ние, но не мога да го накарам да мисли нормално. За това са ми много ценни ваши съвети, от къде да тръгна и какво да направя в началото.

# 267
worried1, ти също от тук вземи нотар. заверено разрешение от бащата да може да пътуваш сама с момичето до навършване на 18 год.
Така, ако трябва да се прибирате двете или да пътувате на друго място няма да имаш проблеми.
Нека отиде с баща си, да се убеди че не е леко. Като огладнее и потъпее сама до 15.09 ще се върне за у-ще.

# 268
  • Англия
Сигурно си наясно, че детето без теб или декларация не може да напусне страната. Училището почва скоро, до сега е трябвало да сте подали документи, за които ви трябва жилище, доказателство за адрес...къщи не се намират лесно, депозитите за новодошли може да се равняват на 6 месечби наема-това за доста пари на куп. Рационален или не, оставяш мъжа ти да прави каквото ще, да си чука главата, пък после ще изтърпиш едно мрънкане от него и детето.
Еми, декларация е необходима само за напускане на България.

# 269
  • Bristol
За училище ти трябва паспорта на детето/акт за раждане и адресна регистрация. От България нищо не можеш да направиш, трябва да сте на място в Англия. В момента училищата са ваканция, така че и да подадете молба сега, тя ще бъде разгледана чак септември месец. Какво ще прави детето цял август месец пък и септември, защото няма гаранция че ще ви предложат училище веднага. Може да отнеме 2-3, а понякога и повече седмици...
Ти по всяко време можеш да се прибереш в България с детето, стига да знаеш как да отидеш сама до летището и да имаш пари за билети. Пълномощно за прибиране в България не ти трябва, вие сте български граждани.
Щом още се възстановяваш, аз не бих препоръчала емиграция точно сега и точно по този начин да те притискат. Бих казала категорично Не, пък те ако искат да отидат. Но да има в предвид, че му трябва някой да гледа детето. Моята дъщеря е на 10, когато мъжът е командировка, сутрин в 7 я водя на детегледачката, която я води на училище и прибира, а аз я прибирам от нея след 5:30рм. Много дълги и уморително са й дните, за мен също е голямо натоварване, не всеки може да го направи. А аз съм с постоянна работа с гъвкаво работно време и ако ми звъннат, че има проблем с дъщерята излизам от офиса веднага без проблем. Има места, на които не е възможно да се направи това.

Общи условия

Активация на акаунт