Великобритания - тема 59 Лятно Морска

• 67 124
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Извинявам се за намесата, нали вече нямам дете на Острова. Но по навик ви поглеждам,
Аз не бих пуснала дъщеря си с бащата, независимо дали сме женени или не. Да, разбирм, че се обичат, че той има същите права, но искам сигурност за детето. За мене той трябва да е сам за да е свободен да търси и работи каквото намери. Може да се наложи и на 2 места да работи в началото.
Винаги може да му отидете на гости или пък да останете. Но само когато нещата са уредени.
Детето не е малко, може да му се обясни каква неизвестност го чака там в началото. А и по този начин няма да затруднява бащата да работи, да се утвърждава за да може да ви посрещне после.
Ако може да им прочетеш, какво са те посъветвали в темата. Поне бащата дано разбере - трудно ще е с дете.
Тя сигурно си представя нещата като по филмите, но живота не е кино.
Също мисля, че трябва бащата да направи пълномощно на мйката за излизане в чужбина.
Ами дори и на почивка в Гърция или Турция да отидат от България ще  им го искат.

# 271
  • След завоя в дясно
Аз ще си позволя малко по остро да отговоря,worried1  моля да ме извиниш, за което.
Бащата на детенцето ти ако я взима само за да взима той помощи, които не са кой знае какво като погледнеш общата картинка му кажи, че поне минимум от 3 до 6 месеца ще се чуди откъде да намери пари за коричка хляб, ако не работи.
Ти ако решиш да идваш тук имаш период от три месеца, в който законно нямаш право да ползваш здравната система тук, изключение правят спешните случаи. И дори ако имаш такъв те претупват, защото чисто и просто си бройка в  и без това безбожно натежалият им бюджет.
Миналата година помагах на една новодошла приятелка в Лондон да си запише детето на училище, документите подадохме Август, детето почна една седмица преди Коледа. Факт!
От поста ти виждам, че няма осигурена:
- Работа
- Място където да живее
- Документи
- Достатъчно пари (3-6мес.) за да преживее, ако не работи
Детето ти е в деликатна възраст... навлиза в пубертета, което е нож с две остриета
Няма нужда да продължавам....

# 272
  • След завоя в дясно
МГМ- ама ти много работиш.. браво, остава ли време за гаджета Laughing

# 273
Здравейте мами, имам питане към вас. Някоя от вас знае ли как стои въпроса с продажбата на храни по пазарите. Аз се намирам в Лондон, ако знаете някоя агенция помагаща с документи или някаква друга информация ще съм благодарна!  Simple Smile

# 274
  • UK
Почти не. Утре ще се вждам с един, готин е обаче не мисля, че е човекът за мен.

# 275
Благодаря ви момичета за съветите, все повече съм объркана и в размисъл как да постъпя. Най-смислено е той да замине и ние след като се установи да дойдем, но просто не мисли. А малката, след като са й напълнили главата с розови обещания си мисли, че там я чакат само весели и хубави моменти. Никой не чува какво говоря. Благодаря ви.

# 276
Здравейте  Simple Smile  От две седмици вече сме в УК. Почти всичко ми харесва с изключение на времето и английската храна  Sick  Бихте ли ми казали,кой йогурт се доближава най-много по вкус до нашето кисело мляко и дали го има в Теско или Азда.  Децата искат пълнени чушки,а няма с какво да им направя застройката. Мерси  Simple Smile

# 277
di_p
Киселото мляко, което ние купуваме от Теско е Bio Natural Yogurt на Lancashire Farm. Синя кутия от 1 кг. и струва 1.50, понякога даже го пускат на 1... На нас мнооого ни харесва! Пробвай и кажи Simple Smile

# 278
Благодаря ви момичета за съветите, все повече съм объркана и в размисъл как да постъпя. Най-смислено е той да замине и ние след като се установи да дойдем, но просто не мисли. А малката, след като са й напълнили главата с розови обещания си мисли, че там я чакат само весели и хубави моменти. Никой не чува какво говоря. Благодаря ви.
А черната страна на нещата? Че може да дели малка стая с баща си в къща с други мъже? Че може да дели баня и тоалетна с тях? Че й предстоят чисто женски физиологични промени и дискомфорта в такива условия?
За да стигнете до такива отношения явно има много предистория, но силно ти стискам палци здравия разум да надделее. Hug

di_p
Киселото мляко, което ние купуваме от Теско е Bio Natural Yogurt на Lancashire Farm. Синя кутия от 1 кг. и струва 1.50, понякога даже го пускат на 1... На нас мнооого ни харесва! Пробвай и кажи Simple Smile
Имат и тъмносиня кутия от 1кг, луксозно уж, гръцки стил, тежко и гъсто. Срещу 2л го дават в Морисънс. И то много се тачи у нас.

Още няколко дни и летим за гореща България. Laughing

# 279
  • Bristol
И според мен така е по-добре. Обясни, че в момента училищата са ваканция, безсмислено е да води малката. Да отиде той, намери жилище и училище, в което има свободни места и могат да я приемат и тогава веднага вие ще отидете. Иначе какво ще прави 10годишно дете в къщи по цял ден, никого не познава, голяма скука ще й е!

# 280
За кисело мляко и сирене вземам гръцки стил от всички вериги. Идеални са за всякакви заливки, баници и т.н.
Ето тези поръчвам от Асда за ориентация:
Сиренето - http://groceries.asda.com/product/mozzarella-feta/apetina-salad-cheese/81785642
Млякото - http://groceries.asda.com/product/natural-greek/asda-greek-style … gurt/910000773349

# 281
  • София
worried1, накарай девойчето да седне до тебе и да прочете какво са писали тук мамите. Все пак те имат дългогодишен опит и знаят най-добре.

# 282
Благодаря за коментарите за млякото   bouquet   В крайна сметка взехме това  

Малко е сладникаво,но за застройки става

worried1,и аз не бих си пуснала детето само в неизвестността. Ние дойдохме 6 месеца след мъжа ми на готово и пак е трудно - език,училище и т.н.

# 283
Къде можем да видим какви са данъците върху определена сума за заплата?

# 284

Общи условия

Активация на акаунт