Великобритания - тема 59 Лятно Морска

• 67 084
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
  • Манчестър
Здравейте!Имам NIN и банкова сметка,ходя да работя събота и недела.Не се водя на никакъв договор. Превеждат ми парите по сметката.Въпрсът ми е следния трябва ли да плащам NIN и да приключвам година.Ще бъда благодарна,ако някой може да ми даде компетентен отговор.

Първо,ми как така нямаш договор? Без значение по какъв начин си наета, ако не ти платят следващата седмица. поне знаеш ли кой трябва да гониш да ти плати?

Всеки в тази държава плаща такси, следователно ще трябва да плащаш  и ти, но нямам как да гадаем как си наета, освен ако не дадеш повече детайли?

# 136
Здравейте!Имам NIN и банкова сметка,ходя да работя събота и недела.Не се водя на никакъв договор. Превеждат ми парите по сметката.Въпрсът ми е следния трябва ли да плащам NIN и да приключвам година.Ще бъда благодарна,ако някой може да ми даде компетентен отговор.

Първо,ми как така нямаш договор? Без значение по какъв начин си наета, ако не ти платят следващата седмица. поне знаеш ли кой трябва да гониш да ти плати?

Всеки в тази държава плаща такси, следователно ще трябва да плащаш  и ти, но нямам как да гадаем как си наета, освен ако не дадеш повече детайли?

Викат ме в събота и неделя,когато има работа и ми превеждат парите по банков път,нямам  договор,всичко е  с устна договорка.Да знам кого да търся и как се казва фирмата,през седмицата не работя ,т.к. си гледам детето.
Въпросът е че фирмата за която ходя на работа,ми плаща по банков път.Аз как трябва да ги плащам тези осигуровки след като не се водя никъде по документи.Незнам дали се изразявам разбираемо.

# 137
  • Bristol
AVE, благодаря! В крайна сметка се оказа, че всичко е ок май. Курса ще е в Гласгоу, към 2100 , отделно някакво ДДС и нощувките за тези 10 дни.Та, ще излезе към 3000. Курса е за оператор, tower crane. Каквото сабя покаже, туй ще е. Гадничко е, когато човек няма много достъп до информация. Тааа, здраве и живот да видим, какво ще излезе.
Прати това на мъжа ти да прочете.
The vast majority of contractors now require a crane operator to have a Construction Plant Competency Scheme (CPCS) licence. To get one you need to go on a two-week training course where you'll be schooled on the functions and properties of a crane with a theory and practical test at the end. There are three main test centres in the UK: CITB in Kings Lynn, Phoenix Training in Sheffield and Ritchie's training centre in Glasgow. И т.н. още информация ще намери тук
http://www.theguardian.com/money/2014/feb/20/how-become-crane-driver

# 138
Здравейте, планирам почивка в Бат, заради мин. вода. Моля за препоръки за хотел. Предварително благодаря.

# 139

Понеже работиш много малко, парт тайм, сигурно по малко от 20 4аса на седмица, нищо не трябва да плащаш никъде. Ако работиш над 20 часа тогава би трябвало да ти удържат каквото трябва. Аз също съм така, дори и писмен договор нямам. Доскоро устните договори имаха същата тежест като писмените. С една дума, на никой нищо не дължиш, не се притеснявай, а и какво ти пречи да питаш човека който оправя заплатите кое как стои. Всичко това при условие, че не си селф емплойд.

# 140
  • London
С устен или писмен договор, поне пей слипс трябва да има!? Освен ако фирмата не ги праща на мейл.  Wink
Тази фирма българска ли е?

# 141
С устен или писмен договор, поне пей слипс трябва да има!? Освен ако фирмата не ги праща на мейл.  Wink
Тази фирма българска ли е?

Благодрая!Фирмата е българска,ходя на part time,не работя повече от 8 часа на седмица.Какъв договор,няма такъв,всичко е на устан договорка.

# 142
  • Манчестър

Понеже работиш много малко, парт тайм, сигурно по малко от 20 4аса на седмица, нищо не трябва да плащаш никъде. Ако работиш над 20 часа тогава би трябвало да ти удържат каквото трябва. Аз също съм така, дори и писмен договор нямам. Доскоро устните договори имаха същата тежест като писмените. С една дума, на никой нищо не дължиш, не се притеснявай, а и какво ти пречи да питаш човека който оправя заплатите кое как стои. Всичко това при условие, че не си селф емплойд.

Няма нужда да даваш подвеждаща информация. Дали дължи нещо или не, не се определя от това колко часа работи, а какъв доход получава. Ти няма как да знаеш това,защото тя не е посочила цифри.

И аз работя малко, 4 часа на седмица...ама чарджа 100 лири на час.....аз дължа ли нещо? По твоята логика вероятно не, но HMRC не мисли така.

Да не говорим,че имат достъп до всички банк акаунти и не им трябва специално разрешение да разследват произход на парични потоци.

# 143
Егаси възпитанието, благодаря, че ме информирахте по колко "чарджите" госпожо. Сигурно поради вашето велико чарджене, не можете да си представите че има и хора на минималното почасово заплащане, в българска фирма. Тя ако чарджеше по толкова щеше и да е наясно с данъците. Момичето е от 2 месеца в англия, работи 8-10 часа през уикенда, защото си гледа дтето. Какво да си помисли човек, сигурно няма някакви други доходи, и не изглежда да чарджи като вас. Ако има др доходи или пък споменатите са по 100 на час е друг въпрос. Мнението ви можеше да се каже по много по-приемлив начин, а не да влизате и да хапете на ред. Знам че сте стро куче в англия и в темата. Аз не съм някой новак да ме нападате така, пък и да бях, нямате право. Живея в англия от 12 год. и знам как стоят нещата особено след като работя и съм учила нещо свързано с данъците. За повече подробности и детайли, хората си плащат. За съвет във форума, при дадените обстоятелства толкова. Няма да водя леккции. С питащото момиче си писахме и на лични и ако не е доволна от отговора да си каже. Ей, Много озлобени лелки значи.  Joy

# 144
  • Лондон
А вие госпожо/ госпожице Darcey, не знам какво сте, как за 12 години в Англия не придобихте някакви обноски?! И след като сте посъветвали питащата адекватно, защо не казахте никой тук да не се хаби повече ooooh!
Не виждам нищо обидно и подвеждащо в казаното от Ave, всеки доход в тази държава се декларира, а дали се облага, е нещо, което HMRC решава, останалото е криминология...
Всеки път когато влезна в темата, всеки път нова простотия... Не знам кой как квалифицира другите като "злобни лелки", но на мен ми писна от дискусии как са вземем по-лесно от това, което плащат другите...

# 145
  • Bristol
Мисля, че Аве го даде това като пример, а не точно нейната ситуация Wink Тя може и повече да чарджи в действителност, а може и по-малко, а вие се вързахте за думата ...
За информация, преди години съм работила почасово на ниско заплащане, 12 часа на седмица и ми удържаха няколко пенса за нешънъл иншуранс, а за данъци не. Та от личния ми опит, без да имам квалификация в тази област, бих казала също че няма връзка с отработените часове. Проблемът обаче е, че момичето няма договор. Тогава кой клас иншуранс да плаща, май за различните класове има различна минимална сума под която нищо не плащаш. Споделям само чуденката си, не претендирам за точност на информацията ми.

# 146
Merry, благодаря за и инфото. Той ми каза същите неща, които пише тук. Това ме кара да си мисля, че не е на пързалката. Дано има късмет.

# 147
А вие госпожо/ госпожице Darcey, не знам какво сте, как за 12 години в Англия не придобихте някакви обноски?! И след като сте посъветвали питащата адекватно, защо не казахте никой тук да не се хаби повече ooooh!
Не виждам нищо обидно и подвеждащо в казаното от Ave, всеки доход в тази държава се декларира, а дали се облага, е нещо, което HMRC решава, останалото е криминология...
Всеки път когато влезна в темата, всеки път нова простотия... Не знам кой как квалифицира другите като "злобни лелки", но на мен ми писна от дискусии как са вземем по-лесно от това, което плащат другите...

Права сте че тук има много простотии в тази тема, за това никога не се задържам тук. Ето, днес влязох
 сигурно за пръв път от една година насам и пак заяждане и простотии, като вашето мнение е най-голямата простотия. HMRC решавало, другото било криминология. Казва се закон, личи ви че не разбирате нищо, но се намесвате Simple Smile
По повод злобните лелки да считам ли 4е сте се разпознала като такава, щом го коментираш. Не ми отговаряй, това е реторичен въпрос.
А това че ти писнало как са вземем по-лесно от това, което плащат другите.... няма просто никакъв смисъл?????????Едва ли някой разбира какво искаш да кажеш с това.
И естествено, че се защитатвате тук сега една друга, много важно.... Очаквам и други да дойдат да плюят хахаха

Последна редакция: пн, 29 юни 2015, 20:52 от Darcey

# 148
  • UK
Я да питам аз пак нещо друго, някой ми отговори по-рано относно агенциите за работа, може да сте наясно. Мъжът ми започна работа по професията си, ниско заплащане, но за първа работа става, доволен е, иска все пак междувременно да продължи да си търси друга, която го устройва повече. Тази си я намери сам, договорът е директно с работодателя, от агенцията обаче сега му казват, че няма повече да му търсят работа, няма да го пращат по интервюта, да се обади, когато стане пак без работа. Това практика ли е? Той не иска да остава без работа, а докато работи, да търси. Има възможност да излиза, да ходи по интервюта и срещи. Защо така го режат? 

# 149
  • Bristol
Dejie, ами агенцията има договор с работодателя му предполагам. И ако му намерят друга работа и му я предложат, подливат вода на клиента си. Просто да се свърже с друга агенция или да търси сам в интернета и в профилирани в неговата област сайтове за работа.

Очаквам и други да дойдат да плюят хахаха
Shocked newsm78 просто те коригираха, че информацията, която даваш не е вярна, а то какво стана...
...Ако работиш над 20 часа тогава би трябвало да ти удържат каквото трябва.
Пак ще повторя почти 3 години съм работила 12-16 часа на седмица неквалифицирана работа като employee с договор и пейслипове и са ми удържали за нешънъл иншуранс, символична сума, но са ми я удържали.

Общи условия

Активация на акаунт