Великобритания - тема 59 Лятно Морска

• 67 354
  • 753
  •   1
Отговори
# 495

Някъде бях чела нещо назад - кога купувате билетите си за прибиране за Коледа?
Днес точно Уиз имат някакво намаление, но дали излизат изгодно цените за билети по Коледа не съм поглеждала.

# 496

Някъде бях чела нещо назад - кога купувате билетите си за прибиране за Коледа?
Днес точно Уиз имат някакво намаление, но дали излизат изгодно цените за билети по Коледа не съм поглеждала.

Намалението е 20% за резервации направени днес и утре, но само за притежатели на Wizz Discount Club.

# 497
Здравейте! Чета темата от известно време. Съпругът ми работи в Англия и обмисляме следващата година да се преместим там и ние с децата. Много се притеснявам как ще се адаптират те. Имам  момче на 7 и момиче на  12. Докато  се преместим ще станат  на 13 и 8. Не знам дъщеря ми как би се справила ,защото  доколкото разбрах там ще е в гимназия.  Ако можете да ми помогнете със съвет ще съм благодарна.

# 498
ponqkoga, какви са тези допълнителни платени часове?
Детето може да остава два часа след училище допълнително, както и да отива по - рано и да закусва там. В нашето училище се заплаща по 3 паунда на час. И доколкото разбирам децата си играят групово през тези часове под наблюдението на преподавател.  Peace

Имаш предвид че отива на breakfast и after school клубове.
Понеже всичко свързано с училище ми е на дневен ред, а нищо не ми е  ясно (естествено е толкова различно от Бг), имам въпроси...
Тези два часа по-рано или по-късно предполагам са в помощ на родителите, съобразно тяхното работно време (правилно ли го разбирам), т.е. ако започвам в по-ранни часове работа, мога да заведа детето по-рано на у-ще и обратно, така ли е?

А как стои въпросът при заниманията с ресурсните учители, които помагат на децата незнаещи добре английски - дали и те влизат в тези 2 часа, плащат ли са?

Въобще всички подробности с училището, ще са много полезни.  Например - ясно ми е, че униформи и чанти се поръчват спрямо училището, но българските несесери поне ще могат ли да си използват?...(не ми се смейте, ако звучи откачено)
 Ние ще трябва да превключим от един септември в българско училище към където и когато ни приемат в нашият район.

# 499
Camembert много зависи от конкретното училище
Несесери не ви трябват - всички материали са от училището - тетрадки, моливи, всякакви материали.
Ресурсните учители работят по време на часовете. Например докато има занимания по история, които дете, което не знае английски няма как да разбере го водят в друга стая и чете лесна книжка с индивидуален учител.
За униформите - от училището се купуват дрехите с лого. Панталон/пола и ризи се купуват от обикновенни магазини. Само цвета е уточнен от училището.
Часовете след училище се заплащат. Във всяко училище е различно. Някой спомена 3 паунда за час, при нас е 12 на ден на дете.  При нас например няма часове преди училище. Само за децата със специални нужди има занимания половин час преди да дойдат останалите. След часовете има спорт в някои от дните, които също се заплащат допълнително. В часовете след училище само си играят, не се занимават с учене.
sprite не знам какво да те посъветвам. Няма да е лесно, но не е невъзможно. Ние се преместихме за 2 месеца и нямах време да наблягаме на езика, а и ме съветваха да не се притеснявам. Все пак мисля, че ще им е полезно.

# 500
  • York
ponqkoga, какви са тези допълнителни платени часове?
Детето може да остава два часа след училище допълнително, както и да отива по - рано и да закусва там. В нашето училище се заплаща по 3 паунда на час. И доколкото разбирам децата си играят групово през тези часове под наблюдението на преподавател.  Peace

Имаш предвид че отива на breakfast и after school клубове.

Точно, да! Но май с нищо не ги занимават, освен да си играят.

Сега проверих цените на билетите с намалението и се оказа, че билетите, които резервирах миналата седмица за родителите ми за гостуване по време на Октомврийската ваканция и седмица след това, днес с намалението са по - високи.

Последна редакция: пн, 31 авг 2015, 20:13 от ponqkoga

# 501
Те имат определени бройки на различните тарифи. Предполагам, че доста хора са купили днес и билетите от най-ниската тарифа са свършили и си видяла по-скъпите с 20% намаление

# 502
  • York
Те имат определени бройки на различните тарифи. Предполагам, че доста хора са купили днес и билетите от най-ниската тарифа са свършили и си видяла по-скъпите с 20% намаление
Зная как действат намаленията на Wizz  Peace
То е възможно да е нямало и въобще билети на ниски цени за определените полети/както беше на миналото намаление/. Още миналата седмица самолетът в посока Острова беше пълен на над 60%. Wink

# 503
  • До хладилника, който обичам
В нашето училище има breakfast club & after hours club. Платени са, общо £12, или 4.75 сутрин и 7.25 следобед. Децата там играят, няма учене почти. Сутрин има закуска, следобед плод, включени в цената. Няма ресурсни учители за децата, незнаещи английски. Започва в 7.45 до часовете в 8.50, следобед е от 3.30 до 18.00. В тези часове детето може да бъде доведено или взето. В други училища може да е различно.

# 504
  • Англия
Знаете ли дали тук издават удостоверение, че е прекратено получаването на детски при окончателно напускане на страната?

# 505
  • След завоя в дясно
Аз вчера купих билети за следващото лято 2016 на Wizz, на доста добра цена. Не знаех, че пускат билети толкова рано, добре че една приятелка ми каза.
Camembert зависи от общината, ако имат заложена програма в училището може да има след училище занимания безплатни за деца, на който анг. не е първи език. В някои има в някои няма зависи. Най-добре попитай в училището.
sprite -няма да ви е лесно в началото, и на теб и на децата. Ако имате възможност ги запиши на курсове по анг., гледайте повече филми и ако можете четете книги  на анг.
Ljoli- преди нямах деца и имах много теории как се гледат деца. Сега имам 2 деца и нито една теория. Laughing
Gi- готова съм и аз (not), строени и двамата в две редици готови, само дето почваме другата седмица. Laughing
Какви етикети за униформите ползвате?
Толумбичка се изгуби нещо... сигурно е ваканция още.

# 506
Знаете ли дали тук издават удостоверение, че е прекратено получаването на детски при окончателно напускане на страната?
  Англия ли, ако напускаш? Не съм чувала такова, но в БГ винаги можеш да им кажеш, че не си получавала и толкова за да не се занимаваш.

За адаптацията на деца и тн се дъвче усилено и непрекъснато последните поне 5 теми, смятам ще е полезно да се прочетат от всички новопристигащи.

За говорене на деца на супер базов английски и на мен ми е смешно. Не ги упреквам, не съм в шок, но ми е доста забавно. Не говоря за нормален англ. , с акцент, с грешки, а за супер базов, където няма нито едно изречение правилно съставено и нито една дума изговорена правилно що годе. Не виждам с какво щес е помогне на детето, освен да говори и то същите безмислици...

# 507
  • UK
В повечето случаи хората не знаят, че говорят глупости. Те си мислят, че съвсем правилно си говорят, ако знаеха, щяха да се поправят. Всеки ден във Фейсбук някой публикува коментар или пост на зключително кофти английски, обикновено в български словоред, и си мисли, че говори езика. Как да говорят правилно с децата, като не знаят, че говорят грешно?

# 508
Не съм се интересувала и замисляла в детайли как действат намаленията на Уиз, просто гледам цени и преценявам дали ме устройват. Най-удобни са ни като авиокомпания по простата причина, че летят до и от Варна.

Нашето училище почва на 3.09 и не сме в предстартова треска още. Но сме готови, де. При нас има и специализиран магазин и там продават дрехи и чанти с логота за махленските училища. Може и от училище да се купят.
Надписвам униформите с маркер или химикал на фабричните етикети. Embarassed

# 509
  • Англия
  Англия ли, ако напускаш? Не съм чувала такова, но в БГ винаги можеш да им кажеш, че не си получавала и толкова за да не се занимаваш.

Не е за България, връщаме се в Германия и там уж го изисквали...

Общи условия

Активация на акаунт