Великобритания - тема 59 Лятно Морска

• 67 346
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
Знаете ли дали тук издават удостоверение, че е прекратено получаването на детски при окончателно напускане на страната?
  Англия ли, ако напускаш? Не съм чувала такова, но в БГ винаги можеш да им кажеш, че не си получавала и толкова за да не се занимаваш.

Не е за България, връщаме се в Германия и там уж го изисквали...
  Не съм запозната. Виж дали няма хелп лайн и се обади да попиташ най-добре.

# 511
Благодаря за отговорите, аз като една прилежна ученичка от една година следя темата, даже си копирам в един файл на компа най-важното и сте ми много полезни. Peace

# 512
  • На село (близо до Лондон)
Готова съм с етикетите/надписването на дрехите, цял следобяд ми отне вчера! Всичко надписвам (първо с залепващ етикет с гладне и после с текстилен флумастер; даже и моливите/химикалите на най-голямия). Много разсеяни са моите (особено голямия).

ponqkoga обикновено на децата им харесва да ходят на тези клубове, тъкмо ще се запознае с други деца от училището по-малки, по-голями. Там си играят, не правят домашни и др. учебни занимания.

# 513
  • Bristol
Знаете ли дали тук издават удостоверение, че е прекратено получаването на детски при окончателно напускане на страната?
  Англия ли, ако напускаш? Не съм чувала такова, но в БГ винаги можеш да им кажеш, че не си получавала и толкова за да не се занимаваш.

Не е за България, връщаме се в Германия и там уж го изисквали...
На писмата за чайлд бенефит има телефон и уеб сайт, където можеш да ги информираш за промени в статута. Например, напускаш страната от еди коя си дата. Те ти пращат писмо, с което те уведомяват, че поради напускане на страната от еди коя си дата бенефита ще бъде спрян. Това мисля те устройва перфектно.

# 514
  • Пазарджик/Лондон
Привет  bouquet!

Прибрахме се преди 2 дни, хубавко се прекарахме - видяхме роднини, приятели и моренце, доволна съм Wink.
Опитваме се да работим по въпроса за mortgage, от банката искат дохода на мъжа ми за 3 години защото е self employed, та агенцията за която работи вече 4 месеца ги изпраща ooooh!. Говорихме със счетоводителката, но тя каза, че не издава подобни документи. Та въпросът ми е от къде и как може да получим документ с размера на доходите му?

# 515
  • York
ponqkoga обикновено на децата им харесва да ходят на тези клубове, тъкмо ще се запознае с други деца от училището по-малки, по-голeми. Там си играят, не правят домашни и др. учебни занимания.
GI, моята дъщеря е много общителна и никак не е срамежлива. Не се притеснявам въобще за това. Просто ми се искаше в началото да съм с нея след училище повече време, да и помагам ако има нужда и.т.н.  Confused

# 516
Аз ползвам тези самозалепящи се етикети и съм супер доволна: http://www.wovenlabelsuk.com/school-labels/wl-js.html Не се заниммавам да гладя, а издържат много без проблем и на пране и на сушилня, даже като реша да ги махам си е малка играчка, толкова добре залепват. За тези, които държат на гладещите се, наскоро мярнах един трик във Фейсбук, който може да ви спести много нерви и време: използвайте преса за коса Simple Smile

Аелис, мъжът ти като самонает нали всяка година приключва годината. Влезте в сайта на HMRC и вижте дали не можете да си принтирате подадените формуляри за миналите години в случай, че не пазите копия от тях.

Относно униформите, най-скъпи са от училище. Има специализирани магазини, от където могат да се купят, а и супер маркетите също произвеждат униформи. Например Теско: http://www.clothingattesco.com/icat/embschoolwear

П.П. - за етикетите забравих да добавя, че тези за обувки и аксесоари са също много издържливи. Simple Smile

Последна редакция: вт, 01 сеп 2015, 18:21 от varnagirl

# 517
  • Пазарджик/Лондон
 varnagirl, опитах в HMRC, но ми иска акаунт и парола , а тя счетоводителката ги вършеше тези неща...А тя беше категорична, че не може да ни помогне с тези документи Rolling Eyes.

# 518
  • До хладилника, който обичам
Varnagirl, ще се възползвам от етикетите, благодаря. Още имам от миналогодишните, поръчани в магазина за униформа за голямата. Държат се добре на пране, сушене и гладене, но за малкото дете са ми почти свършили. Моите сегашни са за гладене с ютия, доволна съм.

# 519
  • Оптимист по принуда
Аелис, няма как да не може да ви помогне счетоводителката. Как му е приключвала годините досега? Трябва да му е направила парола и акаунт, просто няма как иначе да попълва self assesment-a. От акаунта спокойно си принтирате годините назад.  Peace

# 520
  • Манчестър
varnagirl, опитах в HMRC, но ми иска акаунт и парола , а тя счетоводителката ги вършеше тези неща...А тя беше категорична, че не може да ни помогне с тези документи Rolling Eyes.

Тази счетоводителка подавала ли е такс ретърнс изобщо?
Поискай си log in details от нея и си го направи сама. Също трябват и bank statements.

# 521
Ние още чакаме отговор за училище,дано дойде до началото на учебната година,но да питам : в задължителната учебна програма има ли часове по физическо и за тях трябват ли специални екипи, както са униформите?

# 522
Мисля, че по време на ваканциите admission team-a не работи и няма как да ви дадат място преди началото на учебната година. Дано после се разреши бързо въпроса.
Имат спорт в училище, има дрехи за спорт към униформата, които стоят в училището (с обувки за спорт) и се носят вкъщи почивните дни за пране. При нас може да не са специалните дрехи, а да се вземат черни шорти и бяла тениска. Държат да няма надписи и картинки

# 523
  • Пазарджик/Лондон
 Ave, demmy26, varnagirl - много ви благдаря за помощта  bouquet!
Обадих се на счетоводителката, оказа се , че скъпият нещо не е разбрал Rolling Eyes. Както и да е, вече имам документите за доход, сега ще проучвам за independent mortgage advisor.

# 524
Да,това с английския наистина ми е странно..какво значи да говориш добър английски?Мъжът ми казва,че имало работа стига да говориш добър английски,това означава да си покрил определено ниво ли?Направило ми е впечатление,че много хора преди да заминат си мислят,че е,знаят английски,а когато отидат там една дума не могат да кажат или да разберат.Всичко е толкова субективно.

Общи условия

Активация на акаунт