Великобритания - тема 59 Лятно Морска

• 67 285
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
И аз я прочетох, благодаря ти Чек!

# 631
  • някъде в орбита...
Lady Stardust, националността на мъжа няма връзка. Трябва е при регистрацията на брака в Бг да се заяви и смяната на името. При моята регистрация в Бг приложих и deed poll, за да съм сигурна, че ще ми сменят името, и че ще е изписано правилно Blush

Check Please, не съм разбрала че пишеш за UK брачното. На брачното стоят имената на сключващите брак, а към тогавашният момент жената е все още с моминското си име. След това ако иска да ползва на мъжа фамилията просто показва брачното като доказателство (или основание) за смяната. Или ако мъжа реши да ползва името на жена си - по същият начин.

За мен цялата разправия със съда само заради един брак си е ненужна загуба на време и ресурси... Tired

# 632
  • Манчестър
Къде ги четете тези неща,че фамилията се сменяла само чрез съд? Няма такова нещо.
При брак в УК, няма тази простотия като в БГ (вземам/не вземам) фамилията на мъжа ми/жена ми.
Пишат си имената ти както са си, а после си сменяш тук фамилията по всички институции.

В БГ, регистрираш брака и разбира се хващат за факта,че в преведения акт не пише нищо за фамилията.....Настояваш да попълниш тази глупава декларация на място+ показваш документи с новата фамилия(банкови карти, сметки, книжки и тн).

# 633
  • Манчестър
За фамилията става въпрос, разбира се, извинете ме за неточността. Мъжът й не е българин, може би е важно в случая, защото тук отказват да й сменят името по друг начин освен в съда. Бракът им е легализиран, т.е. всичко останало е изпълнено в срок. От общината в Англия не са им издали удостоверение или нещо от сорта, в което да е упоменато, че тя желае смяна на фамилията(тя е заявила желание там да я смени), защото не издавали такива документи. В брачното свидетелство е записана с бащиното ни име. Струва ми се много идиотско да проемаш фамилията на съпруга си, чрез съда, нещо което би следвало да ти се полага по нормален ред, но явно това е начина. Благодаря за отговорите!   bouquet

случайно да става дума за община Варна? Щото и мен навремето се опитаха да ме пратят в съда.

# 634
За Стара Загора става въпрос, но явно вече е късно. Майка ми е регистрирала брака, с брачното свидетелство, уж да улесни сестра ми. Казали й, че не може при тях да стане тази смяна и я пратили в полицията. От там я пратили в съда. Явно късно попитах, ама кой да ти знае, че е толкова сложен казуса. Схванах, че няма връзка националността на съпруга, то е логично де.

# 635
  • ENGLAND
При регистриран брак и издадено бг свидетелство със старата фамилия вече смяната е само чрез съда.

# 636
Здравейте,момичета!
Имам един въпрос:спорим с мъжа ми за училищата на децата. Той е там почти 2 години и твърди,че децата могат да учат в едно училище, а от информацията,която аз намирам, децата трябва да са в различни училища /на 9 и 11 години са/.
Как е всъщност?

# 637
  • До хладилника, който обичам
Зависи дали 11-годишното е родено преди или след 1 септември. В първия пост на темата съм писала едни обяснения как се определят наборите, може да са ти полезни. Също в интернет има на доста места подробни таблици как се делят наборите и можеш да видиш твоето 11-годишно в кой клас трябва да е тук.
Съответно дали ще е Y6, все още в primary, или Y7, вече в гимназия.

# 638
Благодаря, Бу!
Прегледах всички таблици и според тях трябва да е Y7, роден е преди септември.
Така с две различни училища ми се струва доста по-сложно.Тук в Бг съм свикнала да са заедно. А в UK няма училища от типа на нашите СОУ.

# 639
Обикновено са разделени, но и за децата е по-добре да са основно сред връстници или на сходна възраст. В гимназия са вече по-сериозни, има по-големи изисквания. Около гимназиите често има поне едно primary, ако не и няколко, ще се оправите.

# 640
Може и да ми се смеете,но точно училищата ме притесняват най-много.Ясно ми е, че емигрантите не могат да си позволят много добри училища, и все пак ми се иска поне да са в прилично училище.
Колкото и на мен да не ми се рискува децата искат вече там, така че ще се нагаждам в движение.

# 641
Може и да ми се смеете,но точно училищата ме притесняват най-много.Ясно ми е, че емигрантите не могат да си позволят много добри училища, и все пак ми се иска поне да са в прилично училище.
Колкото и на мен да не ми се рискува децата искат вече там, така че ще се нагаждам в движение.
А, защо да не могат? Англия не е Лондон Grinning
Аз съм много доволна от училищата на децата.

# 642
Тук живеем в среден по големина град, там също мъжът ми е в малък град на около 40 км. от Лондон, в област Surrey, така че се надявам да е по-лесно, отколкото в големия град.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2015, 19:31 от Flo_Rida

# 643
  • Bristol
Той градът е малък, но заради близостта му до Лондон, най-вероятно е пренаселен и училищата, особено тези а добра репутация, са пълни. Нека мъжът ти предварително разпита кои са хубавите училища и да се обади да пита дали имат места. Ако нямат места и обща ограда да делите с училището, няма да приемат детето ви, за съжаление.

# 644
  • На село (близо до Лондон)
Flo_Rida, пиши тук или на лични къде в Surrey и сигурно ще мога да те посъветвам за училищата. Най-голямото ми дете е колкото твоето и сега тръгна в Y7 имам и две по-малки в primary school и за там мога съвет да дам.

В Surrey имам много хубави училища, както и не толкова такиваи в повечето случай не е заради преподаването, учителите и условията в училище, а по-скоро защото младежите не са заинтересовани да учат  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт