Отговори
# 75
О Лео, много ще се радвам, ние ще сме тук още и още сега ще ти пратя координати на лични  Hug

# 76
  • Варна
несъмнено гешефтите с немските танкове, подводници и друго въоръжение са ощетили гръцкия липсващ бюджет повече от възстановените с общи дарения храмове.

Всъщност от хилядите и хиляди изговорени часове по митинги , телевизий и радиа не чух съвсем прост и елементарен 15 мин. анализ къде всъщност отидоха парите , примерно:380 млрд. дълг , от тях 180 лихви - 200 теглени кредити отишли примерно -  50 - за ''гешефтите с немските танкове, подводници и друго въоръжение'' , 50 - изядени за 13 - 14 - 15 заплата и пенсия , 50 - за разни инфрастуктурни или какви да е проекти ,50 -  просто откраднати .....Разбира се цифрите са съвсем измислени и списъка би трябвало да е доста дълъг за да излезе сметката на 200 или колкото да са там млрд.Как така вече години никой не казва за какво се харчат общите пари , а всеки следи и знае как харчи всяка стотинка от джоба си!

# 77
leo75 успех от тук нататък на девойката и успешно дипломиране  Hug
Препокри напълно моите мисли за това, което исках да напиша от вчера относно храмовете и АТМ, но все не успявах!

Къде се загуби, как сте там на острова? Имате ли туристи?

# 78
Мда, пък и си има тема за бистрене какво се е случило в Гърция, май навъртя над 500 страници. Тук не бистрим политика и финанси като цяло  Grinning

Лео, аз пропуснах да честитя на твоето умно момиче, поздравления и много успехи и занапред   bouquet
H/I, вие как сте и накъде сте?

# 79
Μαрия, в Атина сме под жаркото слънце  Sunglasses
Никъде не се очертава да ходим това лято.
Вие как е карате на Черно море  Wink

# 80
Ами у дома си е друго, обожавам Варна  Heart Eyes

# 81
  • Λάρισα
leo75, браво на момичето! Само напред и нагоре от тук нататък Simple Smile
За малко ще се разминем, ние ще сме от 6 до 9-ти август в Кранево, после към Русе да си приберем престолонаследничките и обратно към вкъщи. Sad

# 82
Добър вечер на всички! Simple Smile

Пиша изключително радостна и горда (вече се владея:)), за да благодаря на всички, които стискаха палци и мислиха за нашето момиче - днес излязоха резултатите от крайното класиране и тя е приета 7-ма зъботехника от общо 15 момичета, има квота и за 15 момчета. Simple Smile

..........................

Честито и от мен на девойчето! Да е жива и здрава, и вие покрай нея, пожелавам й да се реализира и да продължава да ви радва и дава поводи за гордост и радост!
Приятно изкарване във Варна и дано да се видите с Мαрия и Зори!

За политика и финанси не искам да говоря в тази тема. Убедена съм че всички четем достатъчно и имаме мнение по въпроса. Само ще кажа че аз не съм от тези които просто "обичат да си палят свещички", аз влизам в храм с вяра в сърцетоа не за свещички...  и последното, което би ме възмутило или подразнило е един добре поддържан и обгрижен храм! Дай Боже един ден да няма ни една занемарена цървица нито в Гърция нито у нас...

# 83
Момичета, благодаря ви много за топлите пожелания! Виртуална почерпка с домашния шоколад с мед, който стяга в хладилника.  Grinning Има и лимончело от Соренто - все пак празнуваме!  Hug

Хавайче, надявам се да сте добре. Simple Smile   bouquet Благодаря за грижата! Всичко е нормално при нас, и без това голяма част от храната е местна и земеделието е на първо място. Все пак не сме типичното туристическо местенце... Сега туризмът трябва да е двигател на гръцката икономика, но не съм съгласна, че само на него трябва да се залага. В този случай хората ще са обречени на бедност. Трябва да се заложи на много други сектори, като оставим агро продукцията настрана...

Преди години в Митилини братът на Лео бе попаднал насред протест и понеже колата бе Ауди, я бяха надраскали, а той бе тръгнал нея да спасява. Simple Smile Оттогава не сме имали инциденти тук.

За туристите - руските не анулират нищо, доколкото знам от приятелите в Моливос, но резервациите са намалели заради икономическите проблеми в Русия... Все така си обичат Гърция. Английски и немски туристи може и да отменили някое и друго пътуване, но холандци и скандинавци - не. По-особени са ни посетителите, а и ние сме нетипична притегателна сила.  Laughing

Аз засега се въздържам да пласирам картините и другите си творби, изчаквах да видя какво ще стане и как да планираме. Не е заек да избяга, рисувам за приятели и така им създаваме радост. Simple Smile Имах намерение да наема малко магазинче (тук наемите са безбожно ниски) и да намерим работа на един човек, но засега се отлага. Мога да дам няколко неща на консигнация тук и в Моливос. Simple Smile

llama, значи всички ще изкараме една кратка "варненска" почивка!  Grinning Ето, че пак се "кръстосваме"... А имам чисто нов фотоапарат от майка с разните му там детайли и джаджи за рождения ден (заради който няма да ходи на почивка), и се ослушвах досега, за да ми помогнат професионалистите. Simple Smile Wink Но обещавам да се заема сериозно и при следващата ни среща (която ще е скоро!) да боравя свободно с него.  Heart Eyes  bouquet Прегръдки на принцесите!

И в България, и в Гърция досега зад реформите (да, извинявам се за клишето) не е заставала критична маса хора, защото е нямало кой да назове проблемите ясно и точно: "Краде се!". Сега добронамерените съседи са безценни за Гърция. Има една поговорка -  πρώτα βλέπεις τον γείτονα και μετά τον ήλιο (първо виждаш съседа, а едва след това - слънцето). Като българка с гръцки деди ви благодаря за съпричастността!

Помня, че търсехте да закупите имот в Гърция и изразих своята скептичност тогава неслучайно. Не помня дали бе с цел инвестиция или лично ползване. Ако е за второто Ви желая успех. Simple Smile

Честито и от мен на девойчето! Да е жива и здрава, и вие покрай нея, пожелавам й да се реализира и да продължава да ви радва и дава поводи за гордост и радост!
Приятно изкарване във Варна и дано да се видите с Мαрия и Зори!

Много благодаря, Минковаки! Пак силно ме разчувства.  Hug Обещавам да се видя с когото мога, да се снимаме и да разказваме! Кой като мен - на такова хубаво място, с такива добри гидове-варналии. Отсега си завиждам.  Grinning

Хубава неделя на всички!

# 84
Пращам Ви топла прегръдка от Парос  Heart Eyes

Ще съм във Варна след 21.08 и няма да мога да се видя с Лео и Мария.

Обстановката на Парос - островът е гъч, кръчмите са гъч, в супермаркетите гъч, по улиците тесни едва се разминаваш от колони автомобили и всякакви търкалящи гуми устройства.

Където има туризъм няма да има глад. Слънцето, пясъка и тенджарите лопащи из таверните са магнит за чужденците, а и за гърците.

Всеки сам ще си намери изход от ситуацията. Кой ще намаля разходи, кой ще увеличава работата, кой ще хване чужбина, кой България .... кой ще излезе от Матрицата....

И сега да поднеса въпрос:
Търся настаняване в Атина за седмица. От 23.10 до 28-29.10 за поне 4 човека. Ако някоя от Вас има проверено местенце на сносна цена, може апартамент или къща, нека ми пише на лични. Имаме обучение в Дивани Каравел хотел до Хилтън и трябва да организирам спането. На Букинг не разчитам, защото три пъти резервирах през тях, но хотелите бяха отврат и далеч от упоменатото в сайта.

Приятен следобед! Ние и тук нямаме ТВ и не сме в час какво, къде, кога. Плаж, винце, узо и много любов  Heart Eyes

Редакция: Егейците имаха тези дни 40% намаление и билетът Атина-София бе 40Е. Ако важи още - възползвайте се пътуващите самолетно.

# 85
Зори, аз съм във Варна до края на август, та ако имаш време за кафе, ще ми е драго  Hug

# 86
Честит Рожден Ден, Зори!  Grinning :hugbouquet Бъди здрава, много щастлива и обичана!

Пожелавам ви да се видите с Мария и после да споделите. Simple Smile Пък по-нататък дали детето няма да ни идва по-често на гости с ферито (или лодката на чичо й:)) и кога ще ви навестявам във Варна - това ще го уточним.  Hug

# 87
Ех, няма да съм във Варна през август, с удоволствие бих се запознала с вас!

Зори, честит рожден ден! Желая ти много здраве и късмет!

# 88
Аз в началото на септември ще съм в Пирея за няколко дена, та който е на линия, да казва  Grinning
Приготвям малката за училище, вчера купихме чанта. Много ми е странно, та тя изглежда толкова мъничка... Миналата година го играх същия филм с баткото и пак по същия начин се чувствах.

# 89
MaryJane, и за теб си мисля непрекъснато, така да знаеш!  Grinning Hug Кой какво прави и къде ходи - сбирката е винаги във Варна.  Grinning Сега ще ходя да инспектирам паважа по пешеходната  search. Ще обиколим и Аспарухово, преди да излязат класиранията за общежитията...

Мария, сигурна съм, че чантата е много хубава и така бързо ще й "легне", че после ще се чудиш как е била без нея.  Hug Дано ти допаднат нещицата, които съм ви приготвила. Миналия път бях заковала регистрирания багаж на 22.900, сега ще го раздавам по лятному, обещавам.  Laughing И аз тепърва ще ги преживявам тези емоции, че при нас нещата тръгнаха наобратно, но животът не пита. Simple Smile Много бързо се преориентирах към търсене на помагала и лекции по зъботехника, но нашите българо-кипърски хора стоматолози и синът им, който наскоро завърши в София, ще помагат. Simple Smile

Детето вече няма търпение... Като ме хване на къс пас да си говорим за котката и за тайния-явен любим и по-малко от час не ми мърда. Simple Smile)) А при нас жега и работа - баналностите на живота. Simple Smile Вече се е похвалила на всички, че ще кацам скоро и щом миналия път се чувствах като "звезда" в часовете по скулптура, този не ми се мисли.  Laughing Не ме изпуска от поглед, ако може ще ме гушне и така ще си ходим, а вече е на 19. Следи из центъра и по автобусните линии кой къде ме забелязал, харесал и затова ми помага с куфара (и после докладва на ММ:)))). Този път ми заръча да си взема банските. Аз отвърнах: "Ахам, значи и пушката".  Joy

Ей-такива работи при нас, едри-дребни - кат' камилчета.  Mr. Green Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт