Перилни препарати и омекотители - 31

• 61 449
  • 731
  •   1
Отговори
# 675
Не, няма да те занимавам повече.

Но като става въпрос за "полезни на практика", можеш да обясниш например това, ако ти се занимава, разбира се:
В контекста на формулата, с много по-малко активатор. Разликата е в пъти и това съвсем не е маловажно. Първото бих си го купил, второто-НЕ!
То е практическо. Много от пишещите тук следят с какво перат и би било полезно.
Имам предвид следното: повечето хора тук знаят - обсъждали сме го, - че активаторът се влага, за да може продуктът да избелва при ниски температури, защото водородният пероксид е неефективен избелител при температури под 60°. Ами ако си перат на 60° или нагоре, какво толкова голямо значение има, че активаторът е по-малко. В този смисъл да се изясниш. Ето, това е практика.

...аз имам съвсем ограничени възможности за разлика от теб...
Ами защото явно си нормален човек. Wink На мен това ми е малко мания и пробвам всичко, до което мога да се добера. Ако излезе нещо ново, трябва да го пробвам.

Последна редакция: сб, 25 юли 2015, 01:17 от Guess Who

# 676

То е практическо. Много от пишещите тук следят с какво перат и би било полезно.
Имам предвид следното: повечето хора тук знаят - обсъждали сме го, - че активаторът се влага, за да може продуктът да избелва при ниски температури, защото водородният пероксид е неефективен избелител при температури под 60°. Ами ако си перат на 60° или нагоре, какво толкова голямо значение има, че активаторът е по-малко. В този смисъл да се изясниш. Ето, това е практика.

Не е толкова просто. Тези 60° не се достигат мигновено и не се поддържат до края на програмата. Активаторът определя и избелващата молекула. Водородният пероксид е НЕЕФЕКТИВЕН ИЗБЕЛИТЕЛ. Именно поради тази причина течните бустери не вършат работа. За да не занимаваме аудиторията с глупости, почети по темата защо NOBS е по-ефективен от TAED. Причините са главно две.

ПП: P&G слагат и катализатор, разбира се не органоманганов. Много колеги още сънуват скъсаните гащи след употреба на Persil Power.

# 677
Е, вече две години е това положение.
Как две години? Миналото лято последно купувах Ариел за бяло, още беше в старите опаковки и състава се проверяваше с код. Имаше си целулаза. Сега с последното "префасониране", което не беше толкова отдавна я махнаха. Rolling Eyes

В тази връзка, наскоро погледнах състава на Тема за бяло и ми направи впечатление, че няма TAED. Това означава, че за да имаме избелващ ефект трябва да перем на 60о и нагоре? При по-ниски температури няма да имаме избелване, въпреки че съдържа избелители на кислородна основа?

# 678
Не се учудвам. От макрокомпонентите (т.е. тези които се съдържат в количества над 0,5%), TAED  е най-скъпия. Обикновено евтините препарати го съдържат в количества под 2 %. Фикосота са решили да си го спестят изцяло. И после защо сме били препоръчвали водещите производители...

# 679
И все пак права ли съм? Peace
Скрит текст:
Това означава, че за да имаме избелващ ефект трябва да перем на 60о и нагоре? При по-ниски температури няма да имаме избелване, въпреки че съдържа избелители на кислородна основа?

# 680
Без активатор, ще имаш неефективно избелване само за времето, за което температурата на лугата е над 55-60 градуса, а то е много малко на всяка 60-градусова програма. Накратко, продукт, който се определя за бели дрехи и не съдържа активатор Е БОКЛУК!

# 681
Как две години? Миналото лято последно купувах Ариел за бяло, още беше в старите опаковки и състава се проверяваше с код. Имаше си целулаза. Сега с последното "префасониране", което не беше толкова отдавна я махнаха. Rolling Eyes
Първите ми снимки на новите Ариели са от юли 2014 г., значи малко повече от 1 г. Права си.

TAED, защо казваш, че са глупости? Виждаш ли, че има интерес и, уверявам те, няма да е само от wdv? Това, което написа, е важно и не е нужно да пишеш формули. Който има интерес, може да си ги намери. Но е важно защо трябва да има активатор и то в правилното количество.

Последна редакция: сб, 25 юли 2015, 08:38 от Guess Who

# 682
  • София - Рим и обратно
На мен също ми е много интересно Peace.

# 683
Идеалното съотношение активатор/персол е 1:2 до 1:3. Не знам дали има препарати за основно пране, в които да има достатъчно персол и да поддържат такива съотношения-вероятно не. Общо взето, качествените препарати съдържат около 5 % TAED, а по-евтините 1-2 %.

Прахообразният препарат на P&G против петна е категорично най-добрата избелваща система на пазара в момента, с два активатора в добро съотношение и катализатор. Скъп е но си заслужава. Препоръчвам, ако може да си го позволите да добавяте 20-30 мл във всяко зареждане с бели дрехи.
Не си давайте парите за течната версия.

# 684
  • София
Как се казва по-точно?

# 685
Дайте ми съвет - как най-ефективно се изпира бяла тениска със пожълтели подмишници. Благодаря предварително!

# 686
За същата цел наскоро пробвах Medix razor (антибактериален гел)за баня - лавандула.
http://shop24.bg/11649-thickbox/preparat-medix-razor-750ml-unive … len-lavandula.jpg
Намазах тениските, едната- бяла, а другата- ярко синя. Изчаках около 30 мин и изпрах в пералнята.
И двете тениски се бяха изчистили.

# 687
Актуалната опаковка на Ариел против петна:
Скрит текст:

И две по-стари опаковки:
Скрит текст:

Това е варианта за блестящо бяло. Има и още два варианта - за бяло и цветно и дезинфекциращ. Повече информация - тук.

Последна редакция: сб, 25 юли 2015, 17:49 от Guess Who

# 688
Официално не се внася и може да се намери само от паралелен внос? Ако е така, внесен от кои си струва да се купува и от кои не?

# 689
Прецапах почти всички европейски страни и навсякъде е еднакъв, включително в Полша и Чехия (намира се тук-там внос и от тези държави). Ето как изглежда.

Общи условия

Активация на акаунт