Перилни препарати и омекотители - 31

• 61 526
  • 731
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Мерси, ще го потърся.

# 691
  • София
Дайте ми съвет - как най-ефективно се изпира бяла тениска със пожълтели подмишници. Благодаря предварително!
С препарат против котлен камък - например такъв за кафе машини и кани за вода. Или с лимонена киселина. Разтваряш в малко вода и накисваш тениската. Може и да повториш. После переш качествено - дълга програма, добър прах за бяло, може да добавиш и прахче за избелване.

С химиите за почистване на баня и тоалетна има известен риск да съсипеш дрехата.

# 692
Онзи ден си купих една малка кутия от новия Персил.
Скрит текст:

Както се вижда от втората снимка, дозата е 108 мл = ±70 г. По една случайност имам стара хенкелска мерителна чашка с деление за 108 мл. Установих, че:
1. 108 мл не са равни на 70 г, а на около 90 г;
2. 70 г не са равни на 108 мл, а на около 80 мл;
3. Прахът в кутията не е 280 г, както е написано, а около 330 г.
Нямам представа нито колко да слагам, нито за колко пранета ще ми стигне тази кутия.
Написано е, че е за 4 пранета, но ако слагам 108 мл, ще ми стигне за по-малко, ако слагам 70 г, ще ми стигне за повече от 4, но мога ли да съм сигурна, че слагам достатъчно прах? Ако искам да ми стигне за 4 пранета, трябва да слагам около 80 г прах. Просто приключвам с Персил и изобщо повече не ме интересуват хенкелските простотии, лъжи, неточности или каквото и да е там.

# 693
Guess Who,
Дозирай на обем както е показано на опаковката. Ако не ти е проблем, публикувай му INCI декларацията да го видим.

Не им се дразни на Хенкел, и другите са същите. В крайна сметка си получила повече (като маса) прах за парите си, защо си недоволна? Имай предвид, че от лабораторията до опаковката една формула преминава през много ръце, не всички от тях принадлежат на разумни хора.

Последна редакция: сб, 25 юли 2015, 23:38 от TAED

# 694
Да ти кажа честно, затруднява ме. Нямам представа коя е актуалната, затова:
от българския сайт
Скрит текст:
SODIUM SULFATE
SODIUM CARBONATE
SODIUM CARBONATE PEROXIDE
ALKYLBENZENE SULFONATE-NA C10-13 LIN
NA-SILICATE 2.1
AQUA
SODIUM POLYACRYLATE
TAED
CARBOXYMETHYL CELLULOSE, NA-SALT
ALCOHOLS, C12-13, 7 EO
TETRASODIUM ETIDRONATE
SODIUM BICARBONATE
FATTY ACID-NA C16-18
FATTY ACID-NA
STARCH
SODIUM TRIAZINYLAMIN
OSTILBENEDISULFONATE
POLYETHYLENEGLYCOLTEREPHTHALATE
CELLULOSE
PARFUM
PROTEASE
COLORANT
LIPASE
AMYLASE
CELLULASE
MANNANASE
DISODIUM DISTYRYLBIPHENYL DISULFONATE

от полския сайт:
Скрит текст:
SODIUM SULFATE
SODIUM CARBONATE
NA-SILICATE 2.1
TAED
SODIUM POLYACRYLATE
AQUA
ALCOHOLS, C12-13, 7 EO
TETRASODIUM ETIDRONATE
NAAL-SILIKAT ZEOLITH A
SODIUM BICARBONATE
STARCH
FATTY ACID-NA
PARFUM
SODIUM TRIAZINYLAMINOSTILBENEDISULFONATE
CELLULOSE
PROTEASE
COLORANT
LINALOOL
LIPASE
AMYLASE
CELLULASE
MANNANASE

от чешкия сайт
Скрит текст:
SODIUM SULFATE
SODIUM CARBONATE
NA-KŘEMIČITAN 2.1
TAED
SODIUM POLYACRYLATE
AQUA
ALCOHOLS, C12-13, 7 EO
TETRASODIUM ETIDRONATE
NAAL-SILIKAT ZEOLITH A
SODIUM BICARBONATE
STARCH
FATTY ACID-NA
PARFUM
SODIUM TRIAZINYLAMINOSTILBENEDISULFONATE
CELLULOSE
PROTEASE
COLORANT
LINALOOL
LIPASE
AMYLASE
CITRIC ACID
FORMALDEHYDE
CELLULASE
MANNANASE
Предполагам, че актуалната е или полската, или чешката, защото българската е еднаква със сръбската, а сръбският Персил е съвсем различен.

# 695
Тези двете са си еднакви. Не е лош. Няма претенция за космически иновации, но на първо четене един съвсем приемлив препарат за бели тъкани. Не вярвам да има разочарования при използването му.

# 696
Тези двете са си еднакви.
О, съжалявам, в чешкия сайт има две декларации и съм копирала другата.

Не им се дразни на Хенкел, и другите са същите. В крайна сметка си получила повече (като маса) прах за парите си, защо си недоволна? Имай предвид, че от лабораторията до опаковката една формула преминава през много ръце, не всички от тях принадлежат на разумни хора.
Ами получавам повече като маса, но по-малко като брой пранета. Плюс лъжа, че си купувам компактен прах.

# 697
Разбирам, че си го претеглила, но измерели го като обем? А, че купуваш "компактен" прах (каквото и да значи това) няма как да знаеш просто защото такова понятие няма. Има марктинов трик. Не дръж на тези неща.

# 698
Персил да си актуализират информацията в сайта. Гледам, че няма глюкозидаза и пектатлиаза, но пък има мананаза. Peace

# 699
Имаше пектат лиаза много отдавна, още като пуснаха "expert". При следващите промени я махнаха.

Разбирам, че си го претеглила, но измерели го като обем? А, че купуваш "компактен" прах (каквото и да значи това) няма как да знаеш просто защото такова понятие няма. Има марктинов трик. Не дръж на тези неща.
Ей сега ще му измеря обема. Да пукна, ако изкарам четири пранета от тая кутия. Три и малко, като малкото няма да ми стигне и за половин пране.

Е, маркетингов трик. Инициатива на AISE. Поредна. Примерно Ариел от 80 г - 65 г, от 130 мл - 102 мл на пране. Резултат - около 30% по-малка опаковка.

Редакция: не мога да повярвам, че посред нощ се занимавам с глупости, но както и предположих: три пранета и половина.

Последна редакция: нд, 26 юли 2015, 00:53 от Guess Who

# 700

Редакция: не мога да повярвам, че посред нощ се занимавам с глупости...

Замисли се само с какви глупости се занимава значима част от човечеството в момента (петък срещу събота след полунощ). В момента поне милиард се интоксикират, тези които вече са го направили повръщат, припадат... скандинавски възпитаник съм, знам как е. Толкоз по въпроса за глупостите.

Раздели си обема на четири и това ще ти е дозата. Няма да е проблем.

# 701
Ами ако си бях взела пакет за 20 пранета? Laughing Голямо делене на 20 щеше да пада.
Добре, да приемем, че въпреки че е произведен на 5 юни 2015 г. прахът се е сбил и си е намалил обема, за сметка на което си е увеличил теглото. Laughing
Ти нали спомена, че си си взел Персил за цветно? Набутан си. На 4 пранета дават половин пране по-малко. Смятай на 20 пранета с колко си назад.

Замисли се само с какви глупости се занимава значима част от човечеството в момента (петък срещу събота след полунощ). В момента поне милиард се интоксикират, тези които вече са го направили повръщат, припадат... скандинавски възпитаник съм, знам как е. Толкоз по въпроса за глупостите.
При мен е събота срещу неделя, но щом казваш. Wink Хората много работят и трябва да разпуснат. По най-тъпашкия начин го правят, но всеки има глава на раменете. Ама да си го правят у тях, да му се не види, оповръщаха Слънчев бряг.

# 702
Вярно беше събота допреди малко. Вече не знам и кой е деня-чудесно!

Относно дозата, няма как да знаеш колко прах ще получиш в торба за 10-20-50... пранета. Възможно е и да им е бил зле настроен/повреден дозатора на линията, възможно е да си уцелила и единична такава бройка, Въобще не ги защитавам. Ако ти се занимава, погвай КЗП, наистина имаш основание. Аз никога не съм се замислял по въпроса защото дозирам според зареждането на машината, а то всеки път е различно. Честно казано не съм вярвал, че могат да изпаднат дотам, че да лъжат в количеството.

# 703
Дайте по лежерно , професионално детайлни коментари и дискусии са отегчителни за повечето предполагам.Направо ми писна да чета .. последните една две страници . Confused
Нито сме химици , нито чак толкова детайлна информация е нужна  на друг, освен на вас двете/трите .
Що не си прехвърлите дискусията на лични ? newsm78 Tired Rolling Eyes
Надявах се , че сами ще се усетите , но не би.

# 704
Дискусията от последните страници е изключително полезна. Форумът е за споделяне и нова информация и аз точно за това съм тук.

Общи условия

Активация на акаунт