Как тренирам - 18 тема

• 48 298
  • 727
  •   1
Отговори
# 285
  • Велико Търново
Добър вечер и от мен Heart EyesЧета ви редовно и с интерес Hug Hug
Елан, като си така отзивчива и аз ще замоля за помощ -кг не падат, преди две години качих едни ужасни 5 кг и така само си ги задържам, а искам да ги разкарам Confused Confused
Бях диетолог и треньор на моя мъж и за 20 дни той отслабна 5 кг. обаче жена му не Mr. Green

Та като удавник за сламка сега се хванах за 90 дневната диета и уж гледам и калориите да са около 1400-1600, но съм направила ужасен задник и ужасно дебели крака/ходя само сдълги поли и рокли/ и добре, че нагоре съм слаба и фитната, че да компенсирам Embarassed

Ходя на фитнес или тренирам у нас, но нямам ден без тренировка.

Храната:
след тренировка протеин
закуска купичка череши
обяд и вечеря по две пилешки шишчета+салата от краставица само с оцет
1 с.л сусамов тахан
В една голяма тетрадка пиша всеки ден какво съм изяла и по колко и ще видим към октомври какво ще стане. Не бързам, не искам мигновен резултат

# 286
Куца ми мързеливото мъжко тяло, което не яде риба, но не иска и хормонално пилешко. Авокадо, салата табуле, чия, тахан?! Всеки път като му изскоча с нещо подобно ме поглежда изпод вежди, пробва и ми вика яж си го. Да, ще си го ям. Но не мога да готвя по цял ден и за него, и за мен, не защото не искам, даже обожавам, но малкият звяр не ми позволява... Отделно, че много се изкушавам и дразня. Ей сега ми яде сладолед на среща в сто часа...
Това като лирично отклонение.
Закуската ми обикновено е около 10/11 ч. - 2 банана, 2 праскови, два плода в общи линии. Винаги пия чаша вода около 15 минути преди това. Ако случайно тренирам понякога закуската ми е само протеинов шейк , но в прясно мляко. Не че не мога във вода, но не ми харесва особено. Кафе пия макс веднъж в седмицата.
Обяд около 14-15ч. - предната седмица омлет от 2 яйца със сирене и домат, краставица. Тази салати главно.
Вечеря около 18-19ч - тя варира, според каквото съм сготвила. Миналата седмица имаше и тиквички с ориз, и пица, гювечета със свинско и картофи, калмари и сиренца ядох в едно заведение, гъби в масло....Зависи, но рядко се оливам. Не пържа ( ако излизаме някъде си позволявам да ям пържено). Почти не соля, не пия газирано. Последните 3 неща от много години всъщност. Вода около 1,5-2 макс имам на ден. Ако съм правила десерт някакъв си бодвам леко, но също не прекалявам. Иначе си умирам за сладко.
Преди 2 месеца , докато кърмех количествата ми бяха проблем. Сега смятам, че количеството е ок, но..
Вкъщи тренирам. Пилатесът е сравнително кратко, 15-20 мин , не ми е позволено час, по-скоро като загряване  Mr. Green
Ако имам време правя :
https://www.youtube.com/watch?v=ks_tqbwh8-s  корем
https://www.youtube.com/watch?v=nmJXHq5n300 крака
https://www.youtube.com/watch?v=jyXXUcrZerw кардио
Ако съм въртяла обръч десетина минути обаче трудно насмогвам на кардиото.
Определено имам разлика и видима и осезаема, но аз не се харесвам. Не се чувствам както преди. Обиколки не меря, съдя по дрехите. Всичко си ми става с много малки изключения заради таза.
Уф, и така... воля имам, време да се образовам по темата нямам. Дано не ви е дотегнал постът ми.

# 287
Елан, аз някои уреди ги повтарям. Смисъл да речем правя за външният бедрен мускул(трябва да седна и да понауча малко анатомия, че съм зян) и отивам на други уреди и да речем след 30 мин.пак се връщам на същият. Определено има осезаема разлика, доста се стегнах там.
Инак правя 5 серии по 20 повторения на 25 кг. тежести, че инак с по-големи тежести краката ми стават козунаци. По-късно пак повтарям уреда и схемата. Имам три уреда, които задължително си ги повтарям, че и потретвам някой път. Дано съм била по ясна този път. Embarassed

# 288
  • Русе
Сиска, няма проблем, каквото мога. Но първо с уговорка - не съм трениьор, нито диетолог, тома което знам е от от личен опит върху мен, от наблюдения на други хора в залата и от нета. Първо - изчисли си калорийния баланс(ако не си) и виж какво ти е необходимо като калории. Прецини за себе си колко да ги намалиш.мин 15%. 90-дневната е нещо което при мен не действа, а и ме натоварва психически, така, че не мога да кажа нищо по темата, особено за зеленчуковине и плодовите дни, може би някой друг(имаме си веган в групата  Hug и тя ще може да помогне за тези дни) ще помогне там. Аз съм направила схема на прием на В-П-М според НВД, защото този режим - такова ми е храненето по принцип - месо, заленчук и плод. Та приема ми е 6гр. протеин на 1кг телло, 1гр. въглехидрат на 1кг тегло и останалото мазнини. Пак казвам това е мой избор.
Относно краката - едри са защото са мускулести или просто са едри защото са пълни. Моето разбиране е такова - първо качваш мускул с по-големи тежести и после с аеробни тренировки - виждаш моите сваляш сланинките и мускул. Ако нямаш мускул има опасност да станеш слаба без оформени крака. Аз съм мезоморфен тип - качвам навсякъде горе долу еднакво, но краката са ми болно място и особено коленете. З това правя това. Имам Година и половина здраво зала и съответно изградени мускули, които трябва да чистя.
В бб-тийм(това не е реклама)имма дневник където пиша всичко. В сайта калориен баланс съм си направила профил и пиша всичко какво ям, каква ми е целта, за да следя какво се случва с храната - по-лесно я контролирам.
Ох стана дълго. Ако имаш конкретни въпроси давай - ще споделям каквото знам, а дано помогна.
Джия, сега разбрах - но защо не правиш всички серии наведнъж? другите упражнения, които правиш между повторенията за крака ли са или ... Интересни са ми тези кръгои тренировки (ако твота е такава)и резултатите от тях.

Последна редакция: вт, 21 юли 2015, 08:22 от elan

# 289
Новичка съм тук, разгледах темата и искам да ви питам дали 4 пъти седмично фитнес + веднъж тичане навън е добре, защото започнах от скоро(около 3 седмици) за сега виждам лека промяна, но искам и вашето мнение Simple Smile

# 290
Елан, вчера тренирах горе-долу по твоята схема. Крака:
- клек с 10 кг /това беше най-голямата тежест, която съм пипала вчера/ - 4х20;
- напади 4х20 на крак с по 2х2 кг в ръцете;
- сгъвач и разгъвач с 10 кг - 4х 25 на сгъвача и 4х25/20/15/15 на разгъвача;
- плие клек с пудовка 8кг 4х30;
- тяга с прави крака с лоста/той май е над 10 кг  newsm78/ - 4х15
корем:
- странични наклони с пудовката - 3х10
- коремни от вис - 3х10
- коремни с усукване и сгъване на краката в колело - 3х20
Ако имате корекции и забележки, ще съм благодарна да ги споделите  Hug

# 291
Елан, аз не тренирам само крака днес, утре ръце и рамене и т.н. Тренирам си почти всичко, всеки ден. Е без мускулите, които не искам да набъбнат, като трапецовидният например и прасеца. Четох за начинаещи, че това било оптимално, като начало. Все пак само от месец съм в залата.

# 292
  • Русе
Джия, именно, разбрах че тернираш по-друга схема, затова ми е интересно. Всичко ли включваш в една тренировка и как се въртят упражненията, бр. повторения - такива неща.
Yoya, аз клекове и напади не правя в един ден. Краката ги тренирам два отделни дни - с наблягане на преден четириглав мускил и на задно бедро.
Ако е един ден можеш да ги редуваш - единия път клек, единия напъди. Но ако така ти е ОК няма проблем. Аз съм с травма на коленете и не ги натоварвам много и на един път. Това което не видях е упражнения за външната част та крака, което е болна зона за нас жените.  умишлено ли сериите са по 4. На корема може да вдигнеш повторенията, ако можеш, не е лошо да включиш и римски стол.
И пак повтарям и ще продължа да го повтарям - не съм инструктор, това което казвам не е миродавно, а е мой опит. В залата съм от 1.5 години постоянно, т.е.е имам някакъв опит, но той е само съдейки по мен и това което виждам и чувам. Така че всеки е индивидуален и е хубаво да слушате тялото си.

# 293
Елан, аз съм обяснила кое по колко, в по предишният пост.  Peace

# 294
Здравейте, аз съм вегетарианка и почти никакви животински продукти не ям, спортувам редовно. Решила съм да си сваля петте качени килограми от зимата и исках да ви попитам с какво мога да заместя месото?
П.П. Рядко тренирам крака, защото бързо качвам мускулна маса, наблягам вече на кардиото, но преди тренирах много и редовно, тогава ядях и риба. Прекъсна ми месечния цикъл за 3 месеца и от тогава го давам по-спокойно. 

# 295
Miss Angel, аз го замествам с бобови, но те си имат и доста въглехидрати...може да сме по-полезни, ако споделиш какво разбираш под "заместване"  newsm78

# 296
Miss Angel, аз го замествам с бобови, но те си имат и доста въглехидрати...може да сме по-полезни, ако споделиш какво разбираш под "заместване"  newsm78
Проблемът ми е, че съм ниска 157-160см съм висока, имам здрави крака, лесно качвам на крака - и мускули и мазнини, с нормално телосложение съм. Спрях да тренирам с тежести краката, защото започнаха много бързо да ми наддават мускулите. Направих си хормонални изследвания (мислех си, че съм със завишени нива на тестостерон) и всичко беше в нормата. Май само от плодове и месо не пълнея. Месо не ям от  4 години, като до преди това ядях само пилешко и риба, никакво друго. От вчера съм на диета, искам да си поизчистя малко мазнините, всеки понеделник на вода (за прочистване на токсините от организма), днес съм само на диня, и се чудя какво друго да ям освен плодове и зеленчуци. Няколко пъти съм гладувала - ефектът е страхотен, изчиства ми се организма от болести и токсини, кожата ми става прекрасна, но килограмите много бързо ги качвам. Нe знам какво друго да ям - купих си от биомагазин добавки - спирлина, хлорела, асаи, чия, годжи бери, какао, оризов протеин. Ще си правя шейкчета, но с храната, какво да ям и да не се омазнявам не знам. Благодаря ви много за отговорите.  Hug Hug

# 297
Забравих да кажа, че другите места където качвам са лицето- бузите и шията. Ужас.  Blush

# 298
  • Русе
Ангелче, Феичката е веган можеш да разгледаш назад нейните постове, а тя сигурно ще се включи когато може. Иначе добре дошла в клуба, аз съм същата само дето ям месо. Хайде сега ние ниските трътлести да стоим, я моля ти се. Simple Smile

SuzzyV, не е важно само колко, а и как тренираш. Щом виждаш резултат значи е ОК.

# 299
Ангелче, Феичката е веган можеш да разгледаш назад нейните постове, а тя сигурно ще се включи когато може. Иначе добре дошла в клуба, аз съм същата само дето ям месо. Хайде сега ние ниските трътлести да стоим, я моля ти се. Simple Smile

SuzzyV, не е важно само колко, а и как тренираш. Щом виждаш резултат значи е ОК.
Благодаря!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт