Нашите кухни-60

• 114 795
  • 863
  •   1
Отговори
# 420
miss july, първо се подменя ел.инсталацията кабелите и таблото с бушоните (в това число се местят контакти, правят се нови, ключовете за осветлението) Едно такова начинание излиза около 1000 лв труд с материали от квалифициран ел.техник (това е сметка за цял апартамент). После се сменя дограма и врати, чак накрая се шпаклова. Няма как иначе, защото къртенето на старите врати и дограма нанася щети по стените... Подмяната на ВиК инсталацията на баня и прокарването на такава до кухненския бокс няма да е 380 лв с материалите, а по-скоро около 600 лв (без миникранчета, сифони за мивка за баня и др.) Монтажът на санитарията си е отделно.

Последна редакция: пт, 24 юли 2015, 11:25 от drago_2008

# 421
  • Под Сините камъни
Мис Джули,прав е мъжа ти.Не че няма да стане и по твоя начин,но представи си какво те чака след някоя и друга година,като решите да правите пак ремонт.А пък и вече ще живеете там,и става по трудно.За парички е малко трудно,защото във всеки град и цените са различни.На нас ела ни излиза около 1000лв.Това са кабелите,контакти ключове и лунички,като моя мъж го прави на майстор не сме плащали.Но пита,взимали по 5лв на точка  ooooh!ВиК само за части около 500лв без майсторлък.Канализацията и тя около 300лв.Там вече платихме на майстор и след него пак го майсторихме,защото си остави ръцете  #2gunfire
Моята кухня ще излезе около 2000лв.П-образна ще е.С размер 190х 260х190.От ПДЧ ще е,за МДФ нямам финансовата възможност.

# 422
Ето и снимки на завършената холо-кухня (само абсорбатора трябва да се дооправи) Simple Smile

imagur

post a picture

Последна редакция: пт, 24 юли 2015, 11:34 от drago_2008

# 423
  • Бургас
Много ви благодаря за насоките   bouquet
Апартаментът е чиста площ 60 кв.м. Ще се подменя изцяло ВиК и Ел. За съжаление мъжа ми не е майстор и ще трябва да се наеме такъв. Така като чета за ВиК и Ел трябва да си подготвя около 2 000  Confused
Кухнята ще ми излезе не повече от 3 метра и искам да я направя с МДФ плоскости. Бюджетът ми за изработка на кухнята е максимум 3500 лв. /ако плотът влезе в цената ще съм още по-доволна/. Дали бюджетът ми е адекватен на това, което искам?

# 424
С корпус ПДЧ и само врати МДФ както се прави и термоплот, ще ти стигне бюджета за шкафове без уреди „да”. За Ел и ВИК също.

# 425
miss july, първо се подменя ел.инсталацията кабелите и таблото с бушоните (в това число се местят контакти, правят се нови, ключовете за осветлението) Едно такова начинание излиза около 1000 лв труд с материали от квалифициран ел.техник (това е сметка за цял апартамент). После се сменя дограма и врати, чак накрая се шпаклова. Няма как иначе, защото къртенето на старите врати и дограма нанася щети по стените... Подмяната на ВиК инсталацията на баня и прокарването на такава до кухненския бокс няма да е 380 лв с материалите, а по-скоро около 600 лв (без миникранчета, сифони за мивка за баня и др.) Монтажът на санитарията си е отделно.

Да сега уточних с мъжа ми при  нас с точност ВИК в баня и кухня 200.00 труд +250.00 материали =450.00 лв .Като тръбите били някакви чешки ,уточнявам че това е в Пловдив преди месец и пак зависи какъв е пътя на тръбите  ,но пък още не сме стигнали до слагане на санитария  Sunglasses

# 426
  • Бургас
С корпус ПДЧ и само врати МДФ както се прави и термоплот, ще ти стигне бюджета за шкафове без уреди „да”. За Ел и ВИК също.
Мъжът ми смята, че при ПДЧ шкафове и МДФ врати, има опасност вратичките да увиснат, защото МДФ-а тежи повече.

Последна редакция: пт, 24 юли 2015, 19:48 от miss july

# 427
Ние никога не сме си поръчвали корпус МДФ на нашите кухни. То МДФ е мек освен ако не е фурнирован. Вратите винаги са били масив. Никога не съм чувала от мебелист подобен аргумент ама все пак майсторите да кажат.

# 428
  • Раковски
Мъжът ми смята, че при ПДФ шкафове и МДФ врати, има опасност вратичките да увиснат, защото МДФ-а тежи повече.

Това което смята мъжа ви няма логика, вратата (независимо какъв материал е) се носи от панти които се хващат на страницата. Тук е важно да се използва качествена панта и според размера да се определи дали да са две или три врати. Другото е, че с мдф страници кухнята ще излезне по-скъпо.

# 429
  • София
drago_2008, честита нова кухня, прекрасна и много просторна, като гледам е последен скосен етаж, гредите предполагам са истински. В празното пространство между нея и острова трапезарна маса ли ще има? Колко квадрата е площа на кухненския бокс, на мен ми изглежда огромно.

miss july, по-добре е всичките мазаческо-шпакловъчни дейсности да са за целия апартамент наведнъж - да вървят по ред нещата. За вратите, ние сложихме нашите след шпакловката и боядисването и станаха много добре. За изместването на вратата, хамалогия е, но е еднократно, ще мине и замине. Аз бих я преместила, сега е момента. 40см не са молко за неголямото ти помещение, един хубав шкаф от пода до тавана, изтеглящ се, както го искаш. И аз цепих сантиметъра за моя кухненски бокс, че и той е малък.

Последна редакция: пт, 24 юли 2015, 17:26 от ginger tea

# 430
Не знам, ако е носеща стена дали е удачно да се мести вратата. Посъветвайте  се с конструктор. Все пак е първи етаж и да не дава господ България си е земетръсна зона.

# 431
Хубава темичка, ще я следя. Предстои ни ремонт на двустаен апартамент, решила съм да преустроя бившия хол на кухненски бокс + дневна. Давате ми интересни идеи за бъдещата кухня..
Поздрави

# 432
  • Бургас
Мъжът ми смята, че при ПДФ шкафове и МДФ врати, има опасност вратичките да увиснат, защото МДФ-а тежи повече.
Това което смята мъжа ви няма логика, вратата (независимо какъв материал е) се носи от панти които се хващат на страницата. Тук е важно да се използва качествена панта и според размера да се определи дали да са две или три врати. Другото е, че с мдф страници кухнята ще излезне по-скъпо.
Да, днес ходихме до няколко магазина и ни обясниха това  Blush Така, че явно ще я правим ПДЧ с МДФ вратички.
Друго, което ме притеснява е плота. Казаха ни, че ако искаме технически камък, трябва да си подготвим сума горе-долу колкото тази на кухненските шкафове  Crazy, а аз не мога да платя повече от 600-700 лв за плот. Загледах дървените плотове. Мисля си, че на кухня бежов гланц ще стои красиво. Смятате ли, че е добра идея да сложа такъв? Обясниха ни, че на 6 месеца се намаслявал. Като цена бил около 200лв/кв.м. Предложиха ни закалени стъкла за гръб на кухнята също по 200 лв/кв.м.
Магазинът, в който бяхме - Стило мебел се оказа, че са официални представители на Тека. Гледахме уредите, мивките и батериите и бяха на сносни цени. Имате ли някакви отзиви за марката? Дали са читави?

Последна редакция: пт, 24 юли 2015, 19:48 от miss july

# 433
Скъпа Мис Джулай, много чаровно споменаваш някакъв материал за шкафчета ПДФ, но май ПДФ е компютърен файлов формат, докато ПДЧ е вид плоскост за мебелоправенето.  Wink

# 434
  • Бургас
Скъпа Мис Джулай, много чаровно споменаваш някакъв материал за шкафчета ПДФ, но май ПДФ е компютърен файлов формат, докато ПДЧ е вид плоскост за мебелоправенето.  Wink

Joy Да бе, направо съм за темата със смешките  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт