Нашите кухни-60

• 114 950
  • 863
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря за споделения опит, взех да се замислям по-сериозно за китайски камък и аз, но като цяло за Варна не виждам да има кой знае какъв избор. Иначе все е камък, не виждам смисъл да влагам много пари в технически или "марков" естествен, или за да е от определен производител. Китайският гранит ми се вижда компромисен вариант.Simple Smile

Ще потърся фирма от Варна или да доставя до тук, междувременно ако някой от вас е поръчвал такъв, ще се радвам да сподели откъде и доволен ли е.

Иначе "моя" майстор ме остави сама да избирам всичко - от вида плоскости до конкретните механизми, та малко се издразних... ако имах понятие от тези неща, нямаше да питам него, вероятно. Вие обаче сте ми много полезни, докато сте "образовам".  Laughing

Иначе в сайта на Роси виждам, че има и бюджетни алтернативи на скъпите (и много добри, несъмнено) механизми на Blum и Hettich, което ме обнадеждава. Може и да излезе нещо сполучливо от моя проект за кухничка.  Laughing

# 76
И аз се спрях на китайски гранит. Цветът също е избран. След като монтират кухнята ще викна фирмата да вземат размер и да го сложат.

# 77
Според мен няма значение дали е китайски или не, камъкът е камък, просто се добива в Китай, мисля че няма разлика.Моят ще е бразилски каквото и да значи това.

# 78
  • Раковски
Проблема е там, че китайския гранит е в 2-3 цвята и ако не ти хареса ще се наожи да се прави компромис.
Saudadе, всички механизми за чекмеджета дали на блум, хетих, самет имат различни класове и съответно различни цени, като марковите започват от около 17 лв.

# 79
Не знаех, за китайският, че няма разнообразие, ами може пък някой да си хареса и китайски.
Другото което знам е че е хубаво плотът да е 3см, а не както навсякъде почти предлагат 2, на някой който по-разбира да каже.

# 80
  • Раковски
Плота е 2 см, но може да се подлепи с едно парче и да се получи 4 см което на външен вид е по-добре, оже и 3 см, но смятам, че ще стане по-дкъпо и по-тежко за носене.

# 81
Моят се оказа че ще е 3 см., не съм го търсила специално да е 3см., просто този харесахме и се оказа че  е 3 см, Дано да няма проблем.

# 82
  • София
Точно вчера техническият ни коментираше, че забравен лимон на плот от технически камък го е "стопил" на 2 см дълбочина и ни препоръча да погледнем евтиния китайски естествен гранит.

Стига бе, значи ли че техническият камък се топи като захарен памук от киселина? Аз ще съм с технически камък.

Последна редакция: вт, 16 юни 2015, 17:11 от ginger tea

# 83
  • Русе
На барбекюто на двора сложихме китайски гранит, подлепва се отдолу, а и се прави по-здрава основа на шкафовете, слагат допълнително не знам как се казва, но нещо като рамка. При нас в Русе повечето гранит е китайски и да, добива се просто от там, иначе гранита си е гранит. Някой ден ще сменим и вътре.

# 84
  • На брега
С какво се подлепва отдолу? Това, което Шадоу и Meggysan коментират как да го разбирам - че се прави обрамчване само във видимата част за да изглежда по-дебел плота ли?
ginger tea, не знам... и аз проучвам! Техническият ръководител на ремонта у нас го коментираше. Само го цитирам.  Разговорът тръгна от един термолющен гранит за стълбището, пък завърши с лимона върху плота от технически камък Mr. Green.

# 85
С какво се подлепва отдолу? Това, което Шадоу и Meggysan коментират как да го разбирам - че се прави обрамчване само във видимата част за да изглежда по-дебел плота ли?
ginger tea, не знам... и аз проучвам! Техническият ръководител на ремонта у нас го коментираше. Само го цитирам.  Разговорът тръгна от един термолющен гранит за стълбището, пък завърши с лимона върху плота от технически камък Mr. Green.
Плотовете от камък в предния край се удебеляват а в/у шкафовете се монтира подложка и в/у нея се слага камъка http://prikachi.com/images.php?images/444/8177444s.jpg

# 86
  • София
За техническия камък, моят ще бъде 2см дебел, предложиха подлепка само в предния ръб, 2 или 3 см за да изглежда като по-дебел плота, а той всъщност не е. Точно както е показала 4efits.
Моят плот няма да има подлепка.

# 87
  • Раковски
Другия начин на лепене е под 45 градуса. При лепенето е важно и самото лепило да е много тънко, че на никой няма да му хареса да гледа лепилите където са събирани детайлите.

# 88
Моята кухня още се бави.....чакам я в началото на юли. Не мога да разбера защо винаги всичко се забавя, дори, когато си платил доста.

# 89
  • На брега
Благодаря! Разбрах за какво иде реч Peace! Тази сглобка под 45 градуса изглежда много добре естетически. Харесвам я! И за плотове на маси и етажерки я използват.

Общи условия

Активация на акаунт