Нашите кухни-60

• 115 008
  • 863
  •   1
Отговори
# 105
  • Luxemburg
Да, това е най лесно, да се сменят само на видимата част. Чудих се дали има начин до края да се смени (без цоклите че толкова навътре няма да може). А защо трябва да се проереже блендата? Ако плочките са със същата височина като предните би трябвало да няма разлика във височината на пода, нали?

# 106
По-рано питах за микровълнова, с дръжка за отваряне отляво. Някой срещал ли е? Или такава, на която вратата се отваря като на обикновена фурна?

мисля, че в Икеа имаше такива, които се отварят като фурна

И аз мисля че там има  Peace

# 107
  • Раковски
Да, това е най лесно, да се сменят само на видимата част. Чудих се дали има начин до края да се смени (без цоклите че толкова навътре няма да може). А защо трябва да се проереже блендата? Ако плочките са със същата височина като предните би трябвало да няма разлика във височината на пода, нали?

Ако се лепи плочка върху стара плочка разстоянието става по-малко и заради това се прерязва цокъла, ако къртите старите пак не се знае колко ще се получи размера.

# 108
  • България, София
Има нужда от съвет. Виждате ли недостатъци в този проект?
http://vimares.snimka.bg/properties/dom.870762.35604225
Имам огромно желание да преместя колоната с фурната от другата страна на абсорбатора, за да имам 2 нормални правоъгълни плота без чупки и да имам повече работна площ близо до мивката (в този вариант има доста да крача докато стигна до мивката).
Дали обаче няма да е по-тъмно на вътрешния плот? И разделянето на работната площ на две дали не е недостатък?

Какво мислите? Ще бъда много благодарна, ако споделите мнение.

# 109
  • София
Вляво бих направила стена с шкафове до горе и фурната и евентуално микровълновата бих сложила там, а до аспиратора не бих сложила нищо, ще си е само плот, котлоните и аспиратора отгоре.  Даже бих пропуснала и "колоната" до прозореца, да е само плот, много повече работна площ би останала и много въздух и светлина. Иначе, и така е хубаво.

# 110
  Даже бих пропуснала и "колоната" до прозореца, да е само плот, много повече работна площ би останала и много въздух и светлина.
Това не е ли хладилник?
Бих направила първо плот, после да е мивката, за да може от вратата да си слагаш продуктите на плота, а не да задминаваш мивката, пък и така в края ще пръска по пода.
Хладилникът би ми бил по-удобен на мястото на колоната с печката, иначе има да спринтираш между него и мивката, пък и ако е там, няма да спира светлината, после чак до прозореца - плот, фурната да си е под аспиратора, върху нея котлоните.

# 111
А къде ще е хладилникът ? Каква квадратура е кунята ?

# 112
  • България, София
  Даже бих пропуснала и "колоната" до прозореца, да е само плот, много повече работна площ би останала и много въздух и светлина.
Това не е ли хладилник?
Пропуснах да кажа, че вратата ще се затвори и ще отвори част от стената, която не е показана (към хол). На мястото на вратата ще бъде хладилника. На 2.10 трябва да събера мивката с хладилника. Остава 1.50 за мивка с прилежащи пространстра, мисля, да ми стигне. Високия шкаф до прозореца го измислих, защото няма да пречи на светлината (дали). А фурната я "вдигнах", за да спечеля още един шкаф, но дали наистина няма да пречи до абсорбатора (независимо от коя страна)?  newsm78 Уф, не мога да го измисля, някой неща трябва да си ги ползвал, за да прецениш.

# 113
Може да сте коментирали но не намерих а ме гложди един въпрос. Струват ли си аспираторите с периметрално засмукване. В една фирма за проектиране и изработка на кухни ми казаха че е пълна глупост и само реклама тъй като така или иначе е важен дебита на засмукване. Лично аз се поинтересувах от аспираторите които са наклонени едни такива стъклени. Беше ми отговорено че няма начин наклонен аспиратор да върши работа така както този който е хоризонтално над плота с котлоните.

# 114
  • София
Като гледам как се издига парата от тенджерата, май са прави.

# 115
Кои са прави неразбрах. Вие имате от тези наклонените аспиратори със стъкло които засмукват от едни процепи и парата при вас бяга от аспиратора ли?

# 116
  • София
Прави са тези хора, които са казали, че наклонените аспиратори не засмукват добре. Когато на мен ми заври тенджерата, парата се издига вертикално нагоре. Моя аспиратор има една плексигласова подвижна "лента", която когато я отворя, спира издигането на парата по посока вратичка на шкафа. Аспираторът ми е успореден на плота. Така засмуква цялата пара. Ако обаче аспираторът е под ъгъл 45 градуса спрямо парата, ще вижда зор да я издърпва цялата.

# 117
Да нашия аспиратор сега е като вашия - издърпвам едно стъкло напред. Явно наклонените аспиратори отпадат. Обаче немога да намеря успореден на плота с периметрална аспирация на поносима цена до 600-700 лева и то като се има предвид че кухнята ми е 12 квадрата и ми е нужен аспиратор с дебит около 400  кубика дебит.
Май ще се размина с периметралната аспирация.
А така ми се иска нещо такова http://electron.bg/teka-dpl-e690che-p-223698.html обаче ширина 60 и не е нужно да е толкова мощен и разбира се цената да е по-ниска. Ако може някой да помага.

Последна редакция: нд, 21 юни 2015, 17:55 от Анонимен

# 118
  • София
Гледала ли си Тека в Технополис (ако правилно съм разбрала какво е периметрална аспирация)?

# 119
Здравейте, Може ли мнение за този аспиратор HOTPOINT-ARISTON AG 60 T X/HA .http://www.buy-bg.com/vgraden-absorber-hotpoint-ariston-ag-60-am-ix-ha.html. Поръчахме вчера на Eurolux Integra lux A52, но гледам че Хотпойнта е  с почти същите параметри, а фурната и пералнята за вграждане са Хотпойнт, та се чудя дали да не го сменя...
Моля помагайте, че техни аспиратори не бях гледала въобще, а и колко са читави?

Общи условия

Активация на акаунт