Връщане на ползвани обувки от Метро ?

• 1 853
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте. Вчера ходих до Метро и на място си купих обувки, които на първо обуване ми се сториха с точен номер. Леко тесни ми се сториха отпред, но барам отпред пръстите имаше място, не ми убиваха и ги купих, казах си че след време ще се отпуснат. Като се прибрах, ми се обадиха да отида на кафе и викам ОК и реших да отида с тези новите, да ги поразтъпча. Излязох, ходих с тях за около час и половина, повече не съм ходил с тях. И почнаха да ми убиват, отзаде и 2те ми направиха прижка и явно съм взел един номер надолу. И отпред не са ми комфортни и като цяло са доста странни.

А по принцип старите ми маратонки са 44 номер, а тези които ги взех от метро са 43 1/3. Признавам че и аз съм направил глупава грешка, но дадох 95 лева за тези маратонки и не знам какво ще правя ако не ги върна.

Въпроса ми е мога ли да ги върна. Пазя фактура и всички етикети към обувките. Само тези етикети които бяха закачени за обувките, само тях съм махнал, но ги пазя в кутията. Не са изцапани, взех една гъба да премахна и праха на подметката, и са като нови.

Според Вас мога ли да ги върна, прав ли съм или аз съм си виновен, че съм избързал и да забравя за парите и няма да ми ги върнат.

# 1
При положение, че си излизал навън с тях, малко ме съмнява да можеш да ги върнеш.

# 2
  • Пловдив
Носени обувки в Бг не се връщат в магазина, защото са се оказали малки.Някои магазини , като Deichman , дават някакъв срок гаранция за качеството.Вашите са си здрави, не са показали производствен дефект, за да им се прави рекламация. Трябвало е да мерите и по-голям номер/ който по принцип носите/ и тогава да купувате.Пришки се получват и при точен размер.

# 3
Няма да се уважи рекламацията. В случая не става дума за появил се или установен впоследствие дефект.
Обуйте ги след време отново, често се получават прошки при обуване на нови обувки за първи път.

# 4
Опитай поне да ги смениш.

# 5
аз веднъж се преборих с едни обувки, които ми бяха малки, но бяха купени онлайн и беше много сложно и скъпо връщането...около месец ги носих  с огромен дискомфорт, но се поотпуснаха или просто крака ми свикна с тях
все още ги нося 4 години по-късно...

# 6
Продава се спрей за отпускане на обувки, освен това доста обущари предлагат услугата - разширяване на обувки. На мен рани са ми се получавали и от точен размер обувки, без значение скъпи или евтини са те.

# 7
Ако няма следи по тях ще ги приемат.
Пробвай. Все пак едва ли има повече "щети", отколкото при пробваните от сума ти народ там.

На мен в Дайхман ми ги смениха (1 номер по-малък ми трябваше), не ги бях носила, но бях срязала тези етикети от самите обувки. С касовата бележка и кутията ги приеха.

Общи условия

Активация на акаунт