Банята - 23 тема

• 114 520
  • 759
  •   1
Отговори
# 150
ЗДравейте, някой има ли отзиви от шкафовете за баня на Икеа. Искаме да подменим старите ни и сме се насочили към тях, дали си заслуават или бихте препоръчали други?

# 151
  • Варна
desytka, искам да те попитам за душ кабините. Няма да слагам корито, ще оградя душевото пространство с плочки - размерът ще е 90 на 90 см квадрат. Качествени ли са душ-кабините на FAYANS - струват 400 лв и стават за прагове от плочки /или поне така пише в сайта/ или по-добре параван със стъкло по поръчка?

# 152
  • На черешата
desytka, искам да те попитам за душ кабините. Няма да слагам корито, ще оградя душевото пространство с плочки - размерът ще е 90 на 90 см квадрат. Качествени ли са душ-кабините на FAYANS - струват 400 лв и стават за прагове от плочки /или поне така пише в сайта/ или по-добре параван със стъкло по поръчка?

Не съм деситка, но и аз се занимавам с такива неща та да си кажа мнението. Не ги знам, не съм ги виждала тези. Попитайте какъв е обкова, погледнетое го, личи си, когато нещо е качествено. Ако е плъзгане огледайте добре от какъв материал са количките и релсата. дебелината на стъклото също е важна. Всичко под 8мм е компромис.  Peace Има ли уплътнения да не изтича вода? Ако е с панти, фиксираните стъкла имат ли допълнително укрепване? Магнитни уплътнения между вратите?

# 153
  • Под Сините камъни
Доколкото знам FAYANS само фаянса си произвеждат в Каспичан.Всичко друго е изработено в Китай по техен лиценз и пак си дават гаранция.
Торнадо ти е дала хубави указание съобрази се с тях .Ние си взехме душ кабината от някаква фирма която ги произвежда за износ в Испания.На нас с размер 90 х 100 ни излезе 610лв.Квадрат е с две плъзгащи врати  Peace

# 154
  • Бургас
На нас ни предстои да правим баня и тоалетна. Банята е доста малка - 1,25м./2м., тоалетната също - 0,8м/1,05м. /или както казвам - ако кача някой друг килограм ще се заклещвам в тоалетната/. Спрели сме се на бежово-гафявата гама. Лошото е, че нищо не ми харесва. Навсякъде всичко е с едни китки, розички, орхидеи и маргаритки и пр. За момента сякаш съм се спряла на това
http://prikachi.com/images/584/8280584s.jpg
http://baniastil.com/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BE% … eramica-7019.html
Декоративната плочка на живо изглежда много по-добре. Как ви се струва? Трябва ми нещо, което оптически ще увеличава пространството.

# 155
miss july, харесва ми изборът ти /и то много/! Огледалата и светлите цветове "увеличават" пространството.

Раличка, банята ти е много свежа!

Инес, в банята си имам шкаф-колона от Икеа вече трета година и съм доволна.

# 156
  • Бургас
miss july, банята и тоалетната ви са със същите размери като нашите, адски миниатюрни. И аз избрах същите плочки, но само за тоалетничката. Взех от кафевите за пода и бели за стените. Получи се много сладурско.

За банята избрах тези :

http://baniastil.com/%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%B7 … -helena-8089.html

Винаги съм си мислела, че оптическото разширяване на помещение е по-скоро за хората с богато въображение, но с тези плочки и с едно голямо огледало ми се получи горе долу. Въпреки това мисля, че с всякакви плочки от светлата гама ще изглежда по-широчко.

# 157
  • Под Сините камъни
На нас ни предстои да правим баня и тоалетна. Банята е доста малка - 1,25м./2м., тоалетната също - 0,8м/1,05м. /или както казвам - ако кача някой друг килограм ще се заклещвам в тоалетната/. Спрели сме се на бежово-гафявата гама. Лошото е, че нищо не ми харесва. Навсякъде всичко е с едни китки, розички, орхидеи и маргаритки и пр. За момента сякаш съм се спряла на това
http://baniastil.com/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BE% … eramica-7019.html
Декоративната плочка на живо изглежда много по-добре. Как ви се струва? Трябва ми нещо, което оптически ще увеличава пространството.

моите плочки са нещо подобно,и се получава супер

# 158

Плочките на които си се спряла са хубави и наистина пространството ще  изглежда по-голямо. При нас банята е  170х210, но я напълнихме с много неща: вана, мивка с шкафче, тоалетна, пералнята сложихме... Затова също избрах бежова гама- кафява Осака на КАЙ и се получи чудесно- подът е кафяв. Майсторите току що свършиха ремонта и съм доволна много- изглежда широко и е функционално. Не съм направила снимки още, но ще ги кача и ще се похваля
..  Grinning

# 159
Момичета,

Аз си мислех че скоро ще се хваля, пък то да се оплача Sad
Първия ден от ремонта се къпах сутринта в банята
Скрит текст:
и вечерта я намерих така
Скрит текст:
и всичко изнесено. Викам си  - супер, ще стане за 10 дена.
Сега почти месец по-късно сме на фазата, че майсторите ще къртят едната стена на която има мозайка и ще я правят на ново, защото е като развълнувано море и в ъглите има по два сантиметра фуга. Вчера като видях ми се дорева.

За това бъдете много внимателни с майсторите които избирате. Нашите по никакъв начин не изправиха стените, въпреки неколкократното повдигане на въпроса от наша страна и сега ще си платят за мозайката. Върху останалите стени обаче нашляпаха така върху кривите стени, скъпия гранитогрес, но понеже плочите са големи не си личи толкова. И там имам забележки, но по се преглъщат и ще трябва да живея с тях.
Дано да свърши скоро  Praynig

Съжалявам, че сте попаднали на лоши майстори. При нас старата баня беше с криви стени и тъй като знаем, че може да се изправи по два начина с мазане и с плоскости- казахме на майстора, че искаме да ги изправи с мазане. Чудесно няправи всичко и тавана изравни, въобще стана много хубаво. Но много работа иска- нашият майстор си изпипа нещато и не претупваше, не го плашеше работата- просто е добър майстор.

# 160
# 161
За малка баня, аз бих избрала светли плочки, за да уголемя оптично помещението.
Огледало на вратата на банята и голямо над мивката. Стъклен параван.
Висяща тоалетна чиния и мивка. Изчистени дизайни. Окачен таван с лунички.

# 162
Аз съм на същото мнение. Правя ремонт на малка баня и точно поради размерите реших всичко да е в бяло. Плочките са бели и с гланц (два вида) - едните са с флорален мотив.
Бялото отразява повече светлината, а гланцът създава лек огледален ефект и също прави оптически по-голямо помещението. 1-2 огледала и нещата стават чудесни.
Първоначално бях залитнала по бежовата гама, но се радвам, че се отказах.

# 163
И ние така се "справихме" с малка баня, голямо огледало над мивката, светли плочки, огледало над вратата, висяща чиния и мивка с шкаф пак висящи. Помещението "светна".
Обаче искам да ви предупредя, че плочките на КАИ им се напука покритието отгоре, бясна съм...в другата ни баня пак бяхме взели евтини бг плочки, но не КАИ, лепени с най-евтиното промоционално лепило и материали- е вече 7-8 години проблем няма, като нови са. Тук просто недоумявам защо стана така. И определено е от плочките, защото само по-светлите се напукаха. Явно некачествени просто. Та си имайте едно на ум за КАИ.

# 164
Когато погледът не се спира, се създава илюзия за по-голямо пространство.
Винаги ми е било странно, когато на малка баня сложат тъмни плочки и бял таван. Така се получава едно отсичане. Изобщо за малка баня е желателно големи контрасти да се избягват.
Гланцовите плочки отразяват светлината, а тя е първи приятел на малките помещения.
Виждала съм много готини дизайни в бежова гама.

Имате ли идея как да скрия един бойлер, освен с гипсокартон? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт