Банята - 23 тема

• 114 421
  • 759
  •   1
Отговори
# 720
  • Пловдив
Хриси, страхотна баня - свежа, модерна!

# 721
  • Нейде из лудите гори...
Предложените плочки са много закачливи, харесват ми, благодаря.

# 722
  • Пловдив
За много години!
Да сте здрави и щастливи!
Ще побутна темата, дано получа съвети и мнения.
Та! Вчера бъдещия майстор на банята дойде за първи оглед. И ме посъветва да си купим плочки на Кай груп. На мен първо не ми харесват /за сега съм се спряля на испански/ и четох по разни други форуми за доста проблеми с плочки Кай - просмукване на вода по фугите, поради пореста структура, криви, трошливи... Верно, повечето мнения са писани преди години и има вероятност да е подобрена технологията на производство, но все пак...
Много моля да споделите своя опит.
Със сигурност ще възникват тепърва въпроси, за които ще се обръщам за помощ към вас.
Още веднъж ви желая да е честита, успешна и щастлива новата година!

# 723
Според мен е важно плочките да бъдат на добър и доказан производител и  да са първо качество.
Важно е да се увериш, че плочките, които си харесала са подходящи за стени или под на банята и да бъдеш консултирана правилно при избора си.
Аз мисля, че гранитогресът е по-подходящ за под защото когато е първо качество не би трябвало да попива изобщо.
За стените изборът е по-лесен.

# 724
Моят опит с плочки е от имоти ,които се отдават под наем.
Гранитогреса е за под не за стена. По-твърд е и се работи по-трудно. В резултат би стоял по грубо на деликатни места където трябва да бъдат изрязвани разни участъци. Предимствата са  че е по твърд ,а някои видове и подходящ за външни атмосферни условия-сняг.
Зависи колко качествено е направена фугата. До момента само евтини плочки сме слагали и не е имало никъде проблем за 10г-12г.След този срок правим пълно реновиране на цялата баня от ....до винаги само с евтини български плочки.
 Подготвяйки нещата за следващия проект тези дни минах през бау-макс и видях много приятна промоция на моноблок видима от 140лв на 99 лв. От опит знам ,че са с добро качество ,а цената е много прилична. Имам такива с активно ползване 8-9 г от наематели. Peace Надявам се с тази информация да бъда полезна на новодомци с по-ограничен бюджет, но не приемащи компромис с качеството.
Благодаря ВИ за идеите ,които споделяте тук и ни давате възможност да си открадваме по нещичко bouquet! Да ви е честита и спорна новата година, а ремонтите да минават бързо и неусетно !

Последна редакция: пн, 04 яну 2016, 17:51 от mamamari

# 725
В нашата баня плочките  и теракотата са Каи от преди 10 години,до сега никакви проблеми...

# 726
  • София
четох по разни други форуми за доста проблеми с плочки Кай - просмукване на вода по фугите, поради пореста структура, криви, трошливи... Верно, повечето мнения са писани преди години и има вероятност да е подобрена технологията на производство, но все пак...
Много моля да споделите своя опит.
Със сигурност ще възникват тепърва въпроси, за които ще се обръщам за помощ към вас.
Още веднъж ви желая да е честита, успешна и щастлива новата година!
Еееее, чак пък толкова ..........
Когато са първо качество няма абсолютно никакви проблеми. Няма такъв филм като пореста структура, трошливи .....
Виж, относно визия - въпрос на вкус. Разбира се, че испанските са по-интересни и по-красиви!

# 727
  • София
Нa Кaй. плочките не сa много кaчествени.Или сa с рaзлични рaзмери или
по средaтa сa изпъкнaли с рaзликa около 2мм спрямо крaищaтa нa плочкaтa.

# 728
Имаме плочки на Кай в банята. В началото имаше проблем с просмукване на вода - не знам дали от плочките или от фугите. Сега правим ремонт в ново жилище и майсторът беше категоричен, че всичко друго е по-добро от Кай. В крайна сметка се спряхме на испански плочки.

# 729
Момичета, имам нужда от помощ. Някой има ли наблюдения върху еверлок системите за окачени аксесоари за баня. Интересуват ме, защото не изглеждат толкова паянтови, а не се дупчи, освен това имат красиви модели, които ще ми свършат работа. А и не се виждат силиконови лепки, които на мен не ми допадат.. Обаче се притеснявам, дали хващат здраво. Споделете, имате ли такива?

Ето една снимка от недовършената ни баня и тоалетна. До няколко седмици ще са готови, чакаме си стъкления параван с врата за душ и едното казанче, което се оказа фабрично повредено. Другите големи неща ги имаме и ще се монтират идните дни.
Скрит текст:

# 730
  • Пловдив
Не знам колко хора могат да си позволят ремонт на банята на всеки 10 години, но ние определено не можем.
Румен, ценя мнението Ви и се надявах да го чуя /прочета/.
Бях писала преди, пак за БГ фаянс, у сестра ми, който след близо 10 години употреба се рони като пясък. Тя не си спомня точния производител. Но и е възможно качеството тогава да е било ниско, различна технология и т.н.
Благодаря на всички за отговорите!

# 731
  • София
 Shinebox, от снимката, която си пуснала подозирам, че ще стане чудна баня. Ще очаквам с нетърпение завършването й.

# 732
Здравейте,
предстои ни ремонт на баня - още сме в самото начало, но това не пречи да "оплескаме" нещата. За съжаление с половинката сме на различни мнения. По негова идея сложихме водно подово отопление, тръбите за чистата и мръсния канал са положени, сифоните също (два сифона- един в душовото пространство и един между тоалетна и мивка), стените са шпакловани (половинката не искаше гипсокартон в банята, единствено където е вградения душ). Сега към въпроса ми - прикачам две картинки - чудя се за 3 неща - 1/ как да разположим тоалетната чиния - да гледа към вратата или не 2/ иска ми се да отделим душовото пространство от останалата част от банята - понеже майстора ни не можа да направи различни нива - трябва да помислим може би за някакъв праг - може ли да е от плочки 3/ ако изберем тоалетната да гледа към вратата не ми се иска докато се къпя да гледам отзад тоалетната чиния - чудя се можем ли да сложим статичен параван но да не е прозрачен (където е черния правоъгълник на картинката без да дупчим пода заради водното подово) или примерно да изградим някаква стеничка (не до тавана ами на нивото до 1 м.височина и от какво можем да я изградим, за да е стабилна и да не дупчим пода? Мъжо не иска и да чуе за последната ми трета идея - той само си иска прагче и една завеска  Cry а майстора иска да му кажа как и какво да прави  newsm78 Приемам всякакви идеи и предложения      ,   https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png , https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png

# 733
  • София
Прагчето можете да го направите и така. http://rumen1972.snimka.bg/daily/suha-reka.847047.34558676
Тоалетната е добре да не сочи вратата а да е към стената.

# 734
  • В сърцето на любимия човек
А защо не размените местата на тоалетната и мивката? Не може да се подвърже мръсния канал ли?
Ще се получи така, както е на снимката на Румен Янков.
Иначе и аз бих разположила тоалетната така, че да не гледа към вратата и гърбът и да е опрян на стената.

Общи условия

Активация на акаунт