СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 4

• 187 071
  • 915
  •   1
Отговори
# 120
Ама разбира се - когато молиш за помощ по национални медии, трябва да го правиш само за себе си.
Когато съобщаваш за успехи по национални медии - трябва да го правиш само за своите.
Общи цели и радости... какво е това.
Хипотетичен пример - вижда меценат репортажа, превежда 50000 за участие на CIMC. Трябват 15, останалите 35, да ги заделим за други състезания, вместо да помогнем на целия български отбор.

# 121
  • София
Докато вие спорите за пореден път, и Крис донкихотовски защитава някои нереализуеми идеи за бг действителност, децата и учителите от двете софийски мг-та са преодолели всичко това и всеки ден репетират заедно хореография с народни танци, която ще представи страната ни във вечерта на талантите. Мога само да ги поздравя и им пожелая успех!

# 122
Първо, примерът ти е прекалено хипотетичен. Второ, когато се прави дарение дарителят може да укаже за какво да се използват парите. Може да иска да дари пари само на СМГ, защото са му симпатични и тогава е съвсем нормално тези 50 000 да са само за СМГ. Едно важно перо във финансиране на западните университети например са дарения, но не съм чула дарение за конкретен университет да се разпределя за всички университети. Когато има кампания за лекуване на дете например пак се превеждат пари за конкретно дете, не за всички болни деца.

В конкретния случай Директорът на СМГ има отговорност само за СМГ и се грижи за тях. СМГ са си открили и сметка, според теб дали е редно да се иска финансиране за всички отбори, което да отива по сметката на СМГ? А няма обща сметка, защото директорите на другите училища са си стояли пасивно и какво им е виновен директорът на СМГ за тази тяхна пасивност? Ако и другите директори бяха проявили активност можеше да излязат с общ апел и да си направят обща сметка. Много пъти е имало кампании за събиране на средства за олимпиади и винаги са били съвсем конкретни - за конкретно училище (че даже и дете) и за конкретно състезание. И с оглед на всичко не виждам нишо нередно. А ти се дразниш, защото си пристрастен и се чувстваш ощетен.

# 123
Нищо нередно няма разбира се, просто българска действителност, в която всеки дърпа черджето.
Дарението трудно може да се адресира до правилния получател, защото той е неизвестен.
Това не се случва за 1-ва година и в никакъв случай не го прави само СМГ - прави го всеки.
Хайде да гледаме по-реално.
Трябва ли директор на СМГ да иска финансиране за всички - да, според мен в случая трябва.
Давам и моята обосновка защо:
Телевизионната трибуна е скъпо нещо. Достъпът до нея в случая е получен, защото деца от България отиват на важно международно състезание. Състезатели, без значение от пол, раса или училище. Това е единственият фокус на материала - участието на CIMC 2015.Според казаното, там ще участват състезатели от СМГ. Което не е вярно. Миналата година МГ Русе беше намерила мощен спонсор и в медиите масово се говореше за отбора на Русе, който отива на PMWC.
На мен това не ми допада, затова се и дразня на подобни частични репортажи, създаващи погрешна представа в обществото.
Убеден съм, че има много по-позитивен начин за развитие, вместо борба с всички сили само за твоето.

# 124
Код, моите уважения, но дразненето ти е меко казано пресилено и репортажа няма нищо обшо с абсурдната БГ действителност. Каква реклама, какво цепене, каква "погрешна представа в обществото" или пък "борба с всички сили само за твоето" Shocked newsm78- направо се чудя едно и също ли сме гледали. Това което аз видях е как един директор на математическа гимназия иска да закара децата си на състезание в Китай и разказва как не му достигат средства, и толкоз Laughing
Ако се дразниш от това, че миналата година в медиите масово се е говорело как отбора на Русе отива на PMWC, с което е била създадена грешната представа, че само русенци отиват на състезанието, разбирам, но в този случай няма такова нещо. Не знам дали си пристрстен и дали се чувстваш ощетен, както твърди Черна станция, но определено си го гледал с предубеждение Peace

Последна редакция: чт, 09 юли 2015, 20:18 от unna

# 125
Нищо нередно няма разбира се, просто българска действителност, в която всеки дърпа черджето.
Дарението трудно може да се адресира до правилния получател, защото той е неизвестен.
Това не се случва за 1-ва година и в никакъв случай не го прави само СМГ - прави го всеки.
Хайде да гледаме по-реално.
Трябва ли директор на СМГ да иска финансиране за всички - да, според мен в случая трябва.
Давам и моята обосновка защо:
Телевизионната трибуна е скъпо нещо. Достъпът до нея в случая е получен, защото деца от България отиват на важно международно състезание. Състезатели, без значение от пол, раса или училище. Това е единственият фокус на материала - участието на CIMC 2015.Според казаното, там ще участват състезатели от СМГ. Което не е вярно. Миналата година МГ Русе беше намерила мощен спонсор и в медиите масово се говореше за отбора на Русе, който отива на PMWC.
На мен това не ми допада, затова се и дразня на подобни частични репортажи, създаващи погрешна представа в обществото.
Убеден съм, че има много по-позитивен начин за развитие, вместо борба с всички сили само за твоето.

А дано, ама надали - бг действителност.
Директорът на СМГ НЕ може да иска пари за всички училища. Но всички директори могат да пробват да се обединят и заедно да искат подкрепа.
А дано, ама надали.
И аз съм идеалист и смятам, че груповите каузи имат по-голям шанс за успех. Проблемът на орташката работа у нас е, че ортаците НЕ искат да вложат услилия, по-често чакат друг ортак да си губи времето, а да се делят само ползите. Пиша принципно. В конкретния случай нямам представа дали директорите са направили опит за съвместни усилия.

# 126
  • София
Новoрегистриран потребител, с 5 мнения днес, и всичките за IH.  Stop

# 127
  • София
Май ще станат дразнещи и по форумите, не само с листовки.

# 128
https://www.facebook.com/IMO2015ChiangMaiThailand/photos/pb.3833 … ype=3&theater
https://www.facebook.com/IMO2015ChiangMaiThailand/photos/pb.3833 … ype=1&theater
национален отбор по математика
1. Любeн Личeв – ХІІ клac,  Плeвeн
2. Дeницa Mapкoвa – ХІ клac,  CMГ
3. Aлeкcaндъp  Чepгaнcки – ХІ клac, CMГ
4. Bиoлeтa Haйдeнoвa – Х клac,  CMГ
5. Eмилиян Poгaчeв – ХІІ клac, CMГ
6. Aлeкcaндъp Teнeв – ХІІ клac, CMГ

Последна редакция: нд, 12 юли 2015, 00:02 от One of you

# 129

Мисля, че Ерик вече успя да събере група за догодина съдейки по мненията и в една друга тема. Rolling Eyes

А дано се напълнят групите , че да ни оставят на мира.

# 130
Аз имам много лоши впечатления от фирмата като крайно некоректна и измамно подвеждаща в офертите си - плащаш едно, а получаваш друго, а отговора на въпроса "защо" е "просто - ами то ви е ясно, че няма как да стане точно така".

# 131
Аз имам много лоши впечатления от фирмата като крайно некоректна и измамно подвеждаща в офертите си - плащаш едно, а получаваш друго, а отговора на въпроса "защо" е "просто - ами то ви е ясно, че няма как да стане точно така".

Поясни се, не можеш да хвърлиш така някакви обвинения и да не дадеш подробности. Стана ми интересно.

# 132
  • София

Мисля, че Ерик вече успя да събере група за догодина съдейки по мненията и в една друга тема. Rolling Eyes

А дано се напълнят групите , че да ни оставят на мира.

Gerka, това за Ерик го приемам лично, понеже аз писах за него. Достатъчно отдавна съм регистрирана във форума, не съм анонимна и заставам зад мнението си - много съм доволна от нивото което постигна дъщеря ми. Както и писах за нещата от които не съм доволна. Всеки решава за себе си и за детето си. Дъщеря ми 1 година ходи в школа "Престиж", една в "Британика" и последната беше в IH. сравнявайки трите определено съм за IH и както писах, дъщеря ми ще продължи да ходи на курс при тях.

# 133
Ами, не го приемай лично.

# 134
  • София
Приемам го, защото говоря от личен опит - доволна съм.
Ти/детето ти имате ли личен опит, за да можеш да прецениш дали IH и струва или не?

Общи условия

Активация на акаунт