СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 4

• 187 122
  • 915
  •   1
Отговори
# 105
Четене с разбиране при Людмил Попов за 3 и 4 клас.
Той води ли някакви курсове някъде за по-големи?

И да води, аз не знам.

А това "Четене с разбиране при Людмил Попов за 3 и 4 клас." го мернах някъде и аз. Надявам се учителката на малкия да си свърши работата , така както при баткото стана и да не мислим за такива курсове.

# 106
  • София
....

А това "Четене с разбиране при Людмил Попов за 3 и 4 клас." го мернах някъде и аз. Надявам се учителката на малкия да си свърши работата , така както при баткото стана и да не мислим за такива курсове.

И аз се надявам да е добра учителката по БЕЛ. В предишното училище на детето госпожата отделяше специално внимание на четенето с разбиране и постоянно го упражняваха...

# 107
  • София
Видяхте ли да пише кой ден е курса при Люси Попов и от кога започва?

# 108
  • София
 bg
http://www.boi2015.uni-ruse.bg/media/attachments/article/186/RankingTotal.pdf

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 16:51 от mamamilk

# 109
Здравейте,

Дали някой може да ми обясни правилата при кандидатстване, защото не ми станаха ясни.
Дъщеря ми не е класирана в СМГ и IАЕГ, и се надяваше да я приемат на второ класиране, с надеждата някое дете да се откаже.
Доколкото разбрах, тези деца, които тя чака, имат пред себе си два избора:
1. Да се запишат.
2. Да не се запишат, а да подадат заявление за участие във второ класиране, като мястото им се запазва.

На първите деца мястото е заето, а на вторите деца мястото се води заето (защото се запазва).
Ако това е така, излиза, че разликата между I и II класиране е само децата, които отиват в частните училища.
Това така ли е, или пропускам нещо?

# 110
Здравейте,
имам един странен въпрос, защото у дома имаме някакъв странен спор. Можете ли да ми кажете за бъдешите 10-ти класове в коя паралелка колко деца има по списък.

# 111
На първите деца мястото е заето, а на вторите деца мястото се води заето (защото се запазва).
Ако това е така, излиза, че разликата между I и II класиране е само децата, които отиват в частните училища.
Пропускаш всички училища със самостоятелен прием, записването в друга област, заминаването зад граница...
Въпросът не е точно за тази тема.

# 112
    Анелия, точно незаписалите се на първо освобождават местата за второ, те не им се пазят, но не могат да изпаднат по-надолу от тях - изходът от второ класиране е само: а/запазване на същата позиция или
                            б/минаване на по-горна позиция от желанията - вижте първата страница на седмокласните теми.

# 113
  • София
Здравейте,

Технически погледнато мястото на вторите не е заето. При II класиране те отново участват в класацията, като ако имат късмет да се придвижат на по-предно желание, освобождават мястото, което са заели при първото класиране. Ако ли не - остават на същата позиция.

Последна редакция: пт, 03 юли 2015, 09:04 от Elfi

# 114
А някой знае ли 8те класове кога ще бъдат разпределени по паралелки с класни или трябва да си чакаме 15-ти? Thinking

# 115
Да се включим и ние в отбора. Напрежението отмина и сега - заслужена почивка. Запълваме празното пространство (от решаване на задачи) с четене - една купчина книги и график с норма, за да успее да ги изчете - това си е решила сама. Не става от леглото, не заспива, докато не си прочете заплануваното. Мисля си, че и липсва това да бъде постоянно ангажирана  newsm78

# 116
http://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/zashto-zlatnite- … anie-v-kitaj.html
          http://www.smg.bg/nastoqtelstvo.php

Последна редакция: чт, 09 юли 2015, 11:37 от One of you

# 117

Който има възможност, нека внесе по сметката на настоятелството някакви пари. Тези пари са дарение и като дарител може да изисквате сумата да се използва за нещо конкретно. Това става като напишете в основанието за плащане своето изискване  - например "За участието на деца от СМГ в CIMC 2015".

# 118

Изключително дразнещ репортаж.
За поредна година се вижда цепене и рекламиране на една малка част от общата картинка!
На това състезание участват ученици от 4 - четири училища, а не само от СМГ. За пореден път, някой се докопва до медия и си говори само за своята продукция - миналата година беше МГ Русе, тази СМГ.
Това не прави чест на никого, целта е обща, надеждите за участие и нуждата от финансиране е еднаква и за СМГ, и за МГ Варна, ПМГ Бургас и ПЧМГ.
Не разбирам това сегрегиране и приемствеността, която намира.

# 119
  • София
надеждите за участие и нуждата от финансиране е еднаква и за СМГ, и за МГ Варна, ПМГ Бургас и ПЧМГ.

Това, което видях в репортажа, е как директорът на СМГ изрази нуждата от финансиране за това участие. Не си представям, че той трябва да търси финансиране и за останалите училища.

Общи условия

Активация на акаунт