МАЙското детенце си мечтае за моренце

• 60 523
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте,
вън сме от 12:30 и току що успях да я приспя, та се препичале на слънце и двете.
Джули, добре дошла ми е тази смена Simple Smile заспа в 23 вместо в полунощ, събуди се в 9,20 вместо в 10:20 и сега заспа, вместо в 15:30 Simple Smile За храната си права, поогладня към 11 Peace

за бъзи-сушихме тази есен и сироп направихме, но го прилагам само на нас големите, не смея да й го предложа.

май ще направя още кръгчета, че това бездейстие бързо ще ми омръзне

сетих се за Гени -ами аз ухото го чистя само отвън т. е с клечата не бъркам вътре и до момента не сме имали подобни перипетии

Последна редакция: пн, 26 окт 2015, 13:48 от monicat

# 541
Здравейте!

Благодаря ви, че се отзовахте! Снощи ММ й беше дал Осцилококцинум директно в устата, много и хареса да го хрупа. Наложи се да пръснем Стеримар в нослето, че се беше запушило и не спираше да плаче. Нощта беше сравнително спокойна, успях да поспя, а на сутринта й нямаше нищо, нито температура е вдигала днес, нито носът й е текъл, все едно това вчера не е било. Днес дори излязохме на разходка на обяд, радвахме се на щедрото слънце.

Pancake_86,  Hug, дано бързо се възстанови баща ти!

Genni, благодаря за кафенцето! За ушната кал нищо не са ни казвали, то не че много са я преглеждали, досега са й гледали ушите само веднъж, когато беше няколко дни с температура лятото заради горните кътници.

Елена много бързо свиква със смяната на времето. Само вчера й се доспа по-рано наобяд, днес заспа както обикновено, но снощи си легна много късно, защото не й беше добре и сутринта спа до 09:30. Спомням си, че и пролетта за 2-3 дни свикна.

Хайде ставам, че започна да пише вместо мен Laughing!

# 542
Здравейте отново. Да си продължа мисълта, докато Диана гледа Диего и яде салфетка Simple Smile

Не мога да се занимавам с гърнета и отказвам да се срамувам от това. От 8 м до 1 г я слагах като стане от сън през деня и вечер преди къпане. На година започнаха да я мъчзт много зъбите и беше ужасно нервна и неи се седеше,та спрях. Лятото майка ми нещо ми обясняваше да съм я учела - казах, нямам сили. Ако искаш, научи я. Естествено би отбой. Миналата седмица нещо се бях сетила отново да я уча. започнах след следобедния сън. Еми плаче. Отказвам се. То,нестига, че го мъчат кучешки зъби, аи и аз ще го разревавам без нужда, вюесто да се събуди с добро настроение. Как не!

аз мислех, че този сок от бъз е за по-големи деца. Мисля, че се водеше черен бъз.

Не са ми казвали за ушна кал, защото никой не и е гледал ушите. Предполагам, че ако някой погледне, точно това ще каже. Аз в ухо не бъркам. Забърсвам отстрани и това е.
Гени, не се притеснявай от процедурата. Доколкото знам са няккви малки като прахосмукачици и всичко е много лесно и елегантно.

Никак не и се отразява зимното часово време. Даже и е по-добре. Днес спа до 8:15, което.е.9:15 и щях да съм я събудила два дни преди това,защото не оставям да спи след 9. Нашата храна можем да я вземем още в 10:45, въпреки, че на вратата пише 11:30. Джули, попитай не може ли да я взимаш малко по-рано

Не съм мсилила за коледен подарък. Аз не правя някакви специални и големи подаръци за Коледа и рд. За рд и подарих едно бебешко Лего. За Коледа ще и купя една мозайка за най-малките - набелязала съм си отдавна. Ще видя и още нещо, ако харесам.

Пластелин не съм давала - ужасявам се да не омаже навсякъде. И без това е кочина в къщи. Флумастери имаме същите. Перат се от плат със сугурност. Диана се омаза с черния веднага щом се прибрахме. Синият го изгуби в Пикадили, оещ преди да напуснем етажа на мола, в който беше магазина, откъдето ги купихме.

Не пиша разкази вече. Не съм имала вдъхновение Simple Smile Онова беше някакъв изблик на творческа енергия породен от системно неспане. Идваха ми направо в главата.
Сега съм се зомбирала с книгите за оцветяване. Сега си купих Омагьосаната гора и когато имам възможност оцветявам. Страшно е релаксиращо. Лошото е, че го правя тайно, защото ако Диана докопа флумастерите, ще стане чудо. Та вечер, ако има кой да я гледа за половин един час и нямам друго спешно за вършене, оцветявам Simple Smile

# 543
Pancake  Hug кураж и търпение  Hug уви, това сопнатото поведение е като по стандарт в повечето лечебни заведения  Rolling Eyes

# 544
  • У дома
Mамчета, не записах час. В едната клиника ми казаха, че ни трябва направление и се чака над месец. НА другите две клиники - частни, не приемат толкова малки пациенти Crossing Arms Отидох и в аптеката, взех спрей олио, та с него, но не съм го правила днес.
Тук винаги, ама винаги и гледат носа, гърлото и ушите Rolling Eyes Ама аз докато беше болна мисля 7 пъти в рамките на месец ходих hahaha А и на частен лекар - там мноого е гледаха, натискаха, абе много обстоен прегледа (като за 300лв), всеки път и кръв и взимаха, нашата е "куче марка", един път не е плакала.
За часовата разлика, да много ни се отразява #Crazy Иска да спи в 7-7.30, днес държи фронта, сутринта стана в 5 #Crazy Принципно става около 6.30.
За сироп от бъз, давам на Лили и добре че ми донесоха от БГ, няма такъв "вълшебен сироп", след два месеца кашлица, след три приема Лили вече е здрава, да де и Витамин Ц, за хората нямащи домашен бъз, купете "Sambucus Kids" Heart Eyes Aмерикански лиценз е, това е сиропа:
Скрит текст:
За гърнета, въобще, ама въобще нямам време и желание да се занимавам, още сме с памперси, в тоя ред на мисли Либеро имат невероятни нови памперси - Libero Touch, е няма такива меки памперси Peace
Хайде ще гледаме Благуните и ще спим Hug Лека нощ от нас Hug

# 545
  • Toronto, Canada
Оф аз сутринта писах, писах и се загуби....Както и да е. Гени и аз щях да пиша за този спрей, което ме подсеща че трябва и аз да купя. Габи си чисти сама ушите и бърка с клечката, та трябва да взема спрей.
За сиропа трябва да видя дали го има тук, че за кашлица има само измислени сиропи които не помагат.
За часовата разлика, ние ще сменяме тази неделя.
За гърнето, слагам я от преди годинка, май беше 7-8 месеца. Вече си казва когато има, но все още сме с памперс.
Ние сега сме с сополки, трябва да проверя тук дали имат витамин Ц. Аз от БГ взех някакви капки, Виброцил май бяха. Не мога нищо да и сложа, въобще не дава и за лекарствата е така. Снощи така е бягала от нас. Като я хванахме, не можахме да я удържим и двамата с ММ. Хайде лека и спокойна нощ. Ааа панкейк бързо възстановяване на баща ти. Един съвет, ако можеш го премести в друга болница, ние имаме 2 неприятни опита в тази. Лека нощ мами.

# 546
Здравейте, момичета,

При нас е доста натоварена програмата тези дни. За щастие мм се прибра близо седмица по-рано от командировка и вчера ни пренесе обратно у нас. Пак опаковане, разопаковане на багажи. Започнахме още днес с някои от изследванията за яслата, защото паразитологията отнема повече време. Разбрах се със сестрите и девойката другата седмица ще започне ясла. Имах и поредните разправии с мм, не иска да я давам на ясла, но аз му предложих да му прехвърля майчинството и той да си остане да я гледа до 3-годишна възраст и така успях да го откажа от темата. Simple Smile

Смяната на времето и при нас се отразява. Храни се и си ляга на обед по-рано от обикновено, но се надявам следващите дни постепенно да се премести.
Ушите и аз не почиствам вътре, само с клечка с предпазител почиствам ушната мида след баня.
За имунитет все още нищо не давам. Другата седмица като ходя за бележка за яслата при педиатърката ще я помоля да ми препоръча нещо.
На гърне започнах около деветия месец да я слагам. Девойката ходи редовно по голяма нужда. Като й се пишка рядко си споделя, понякога ми съобщава само докато го прави в памперса. Но като я сложа на гърне и я помоля си пишка там. Стремя се да го правя често. В общи линии сме далече още от махането на памперса. А и когато майка ми или мм я гледат се случва и да го напълни и да си ходи така напред назад докато аз не се появя и не установя този факт.... Доста се дразня, те все не я били усетили, не им била казала и изобщо не разбрали какво е свършила. Лошото е, че и тя не мрънка, ако са й пълни гащите, та се притеснявам в яслата да не се получи така и да си ходи дълго време мръсна...
Аз все още я кърмя. Сега особено като й пробиват зъби сученето много я успокоява и не бих започнала в такъв момент да я отбивам. Като тръгна на работа може това да е проблем само ако се наложи да пътувам, но тогава мм ще има грижата да я приспива. Идеята ми е да свикне в яслата и евентуално след това ще мисля за отбиване. Отдавна не си поставям срокове по въпроса, установих, че само ме изнервят и стресират - кога и как ще я отбивам. Реших, че ще си преценя по детето и толкова.
Има в момента 5 подути венеца - очакваме последния резец и 4-те първи кътника. Дано скоро пробият, че само се мъчи. Болката й се отразява на съня, а и денем е по-раздразнителна.

Палачинке, бързо оздравяване на баща ти!

Хубав следобед от нас!

# 547
  • Toronto, Canada
Дени, супер за градината. Дано да свикне бързо и да сте доволни от уч-ките. Simple Smile

# 548
Дени, ние почваме пък по-другата седмица. Тези дни ще даваме материал за изследване  Laughing
Дано бързо се адаптират дечицата без големи драми.

С гърнето сме доникъде. Не иска да седи. На сила не мога да го накарам.

За имунитета нищо не давам. Смятам, че е достатъчно ,че си хапва плодове.

# 549
здравейте

пожелавам успешен старт на започващите детска ясла, дано лесно свикнат децата  bouquet

# 550
Добро утро!
Цвте,тези капки Виброцил имат кратък срок на годност, след като се отворят. 20Тина дни. Сигурно си обърнала внимание, но аз да си кажа Simple Smile

Гледах готози Самбукус кидс на една листовка, която 'четеше' Диана, но бях останалас впечатление, чее за по -големи деца. Както и да е. Засега ще караме на Биозин. Бече му свикна и сутрин го пие без да се разправяме.
Хапва и пресни плодове, но не ми се струва достатъчно количеството. Медец също по 1/2 лъжичка.
 От няколко ди и предлгам по малко компот на обяд и за щастие яде и него.

И Д.не мрънка като и е пълен памперса. Аз се отказах да я водя в частната ясла. Само да ми боледува. Засега ще се гледаме в къщи. То и без това и д започна някаква работа, никой няма да ме търпи да отсъствам през ден.
Ще общува с деца на площадката сутрин.

Хубав ден на всички

# 551
Майчета да ви питам как ги обличате децата сега, като е 12-18 гр.. Моето защо все замръзва, а е с чорапогащи, маратонки, панталон боди къс ръкав, блузка тънка с дълъг ръкав, яке и шапка. Чудно ми е какво ще го правя зимата, това дете.  Tired За друго не мога да взема отношение, аз давам осцилок... веднъж в седмицата и мед всеки ден, добавям и лимонов сок в някои пл. десерти.

# 552
 bouquet успешен старт на всички, на които им предстои да прекрачат прага на яслата скоро!

Палачинка - боди потник, боди с дълъг ръкав и нещо връхно ала сутшърт или др с дълъг ръкав, чорапогащник, чорапи и панталонче меко ала анцунг долнище ( като излиЗаме й обувам дънки, за връхно -добавям един плетен и аз не знам как да го нарека - като пуловерче с качулка, мн е леко и тъничко)

има и едно яке с промазана едната страна (двулицево), но с него ръцете и лицето са все студени newsm78

обувки- маратонките й станаха малки, за това сега носи ддни кожени пантофки ooooh! единствената ми и последна бъдеща във времето моя покупка на обувки. Носи ги сега, че вън е сухо. После ще ги носи по моловете Joy

# 553
  • Toronto, Canada
Габи я обличам с боди потник, блузка с дълъг ръкав, панталонки и чорапки. Вече сме с зимното яке и дебелите ботушки.
Апр не знаех за капките, мерси че каза.  bouquet Значи вече са за боклука.
Скрит текст:
Аз да се оплача, че Габи от неделята не иска да си спи в стаята, заспива много трудно, започва да реве много. Ако я сложим при нас иска и двамата с ММ да си лягаме. По ринцип в детската спят до 2:30 следобяд. аз я слагам в 9. Преди давах и млякото и тя си заспива с него след може и 30 мин, но си заспива сама и не плаче. Е например снощи заспа към 11, ама я местихме ту при нас, ту в хола и най-накрая пак с мляко заспа в нейната стая. Но към 2 започна да реве и я взех при нас. Аз не мога да спя с нея, тя само се върти, бута се. А пък вечер вместо да заспи по-бързо като е при нас, започва да си играе на спалнята. Сутрин едвам едвам я събуждам. Довечера ще я сложа към 10 та да видя дали ще заспи сама. Имам чуството, че вече не се изморява толкова и за това не може  да заспи бързо. Като я взема от детската тича там в коридора, все едно е била вързана целия ден. Ние после не ходим на площадката понеже става 6 и е студено вече. Та не знам какво ще я правя зимата. Зъби ли са, какво са...
Хайде лек ден мами. Аз отивам да събуждам ММ и Габи. При нас е 7 сутринта. Simple Smile

# 554
  • У дома
Привет мами, аз съм се зомбирала с четене, че нали в събота имам изпит ooooh!
За облеклото сме като Цвети, явно нашите деца са моржчета от малки, тук е около 2 градуса сутрин, и до -2 стига, през деня като е взема от детска е около 10-15 (днес е 12), играем навън стига да не вали, тук ги извеждат всеки ден навън, но им слагат върху дрешките и едни водонепромукаеми гащеризони, днес Лили е с боди с къс ръкав, блузка от Мерино, клинче и вълнени чорапки, аз и слагам за навън ботушки, шапка и якенце, а в детската гащеризона и гумени ботушки.
Дано всички деца, на които предствои детска да им хареса Heart Eyes Hug
Цвети, най-вероятно са зъбки, Лили реве на сън от няколко дни, през час се буди, ако е боли по-силно се събужда с писък и се носим. Ние обаче си лягаме около 8.30, пеем и си говорим в леглото и тя заспива около 9, сутрин става 6.30-7.30 (спи още при нас в нейно си легло), в детската спи по час и половина - два. Тук постоянно ги извеждат и мноого играят, най-вероятно Габи не може да се измори, защото Лили в събота и неделя не спи много, но и не се изморява вкъщи Rolling Eyes
Хайде отивам да дочитам лекциите, че днес ще ходим за тикви ММ да прави фенери Crossing Arms ooooh! И ние ще украсяваме за Хелуин, съседката ще дойде с хлапетата, вчера ми каза, като ми донесе едно колело за баланс за Лили.
Лек и усмихнат ден Hug

Общи условия

Активация на акаунт