МАЙското детенце си мечтае за моренце

• 60 522
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
здравейте

Гени, успех на изпита
аз няма да украсявам за Хелоуин, но съм накупила лакомства, защото знам, че съседските деца ще дойдат - те са по-големи и миналата година идваха и ме хванаха малко неподготвена

вчера тъкмо седнах да пиша и малката се събуди и нищо не написах  Joy

обличам малката с боди с дълъг ръкав и блузка, но ако преценя, че ще й е студено й слагам и елече или тънка жилетчица, отдолу е с чорапогащник и клин, или само по термоклин и чорапки, имаме и ватирани дънки, панталони и комплекти, общо взето си правим вариации
за навън й слагам много топло яке, което й е под дупето и ватирани ботушки, слагаме и шапка, която покрива ушите, рядко съм слагала и ръкавици
при нас си е студено, тук сме си в планината, ръцете и носът й винаги са студени
когато стане още по-студено, ще й обличам космонавт или гащеризон и яке

Силвето вече спи с нас, но си се буди през два - три часа
моят сън се подобри, защото не се налага да ставам, а направо я слагам на гърда и тя си заспива отново
малката се буди доста често, дори следобедния сън се буди и се налага пак да я приспивам, а сега нищо не я тормози, просто не може да преминава през фазите на съня

сега да ви попитам за нещо, как извеждате децата, с количка или пеш
пробвах да извеждам Силвето пеш, защото градинката ни е доста близо, но тя иска да бъде гушкана, затова пак почнах да я извеждам с количката
голяма е глезана

страничката във фейса за тези "тихи книжки" се казва ушито с любов, днес й писах на жената да си поръчам книжка за коледен подарък на малката, мисля, че ще й хареса много и без това вечерно време преди сън си четем книжки  Joy

# 556
И нас зъби здраво ни тормозят. Не може да спи добре и през деня и през нощта. Следобяд поспива 30-40 мин и се буди. Ако легна с него поспива още малко. Вечер ляга късно. Към 22:30 се къпем. Заспива след 23 с мн зор. Заспива с баща си на спалнята. Като лягаме ние го местим в неговото легло. Но се буди информация вземам при нас. Не ме така мн мога да спя, но по-добре от колкото да играем посред нощ. Снощи ми разказа играта. Постоянно ме търсеше да се гушка. Ляга върху мен... По едно време станах до ВЦ и той на секундата: мама, мама... Лудница е.
За навън го обличам с боди потник, блузка с дълъг ръкав и тънко яке, дънки или панталон, чорапки и маратонки/обувки. Сега му се потят кеачетата. Ако сложа ботуши не ми се мисли какво ще е. Ако е по-хладно слагам шапка. Като се постопли сам си я сваля. Не я търпи изобщо.
За вкъщи му купих отворени сандали, вместо пантофи. И сега постоянно му обяснявам, че са му мн хубави обувките. И той мн се радва. Иначе се събува. И чорапите маха. Иска да е бос.
Ние за ясла не бързаме. Успех с адаптацията на всички. И по-малко боледуване.
Тази вечер ще имаме гости. С подготовката съм до никъде, а зверчето се размрънка и сега си лежа до него...

# 557
Ако някой иска отворени сини, ортопедични пантофи имам 23 номер, обувани 2 пъти за по 1ч.. hahaha Купих ги за 17 лв., оферти приемам. Днес установих, че са му вече малки.  hahahaМоже и размяна.  hahaha
За съня спи непробудно 11ч.,защото съкратих сл. дрямка на 1ч..Събуждам го, защото ми писна със среднощните млечни запои.

# 558
Излизаме с количка и съответно обличам повече, а като я сваля от количката да играе разкопчавам якето, за да не се изпоти. Та, обличам боди с къс ръкав, блузка и жилетка или нещо подобно. Отгоре дебело яке. На краката - термочорапогащник или чорапогащник +клин или тънък панталон,или само подплатено панталонче.

Д.си спи при мен откакто се е родила. Поразмърдва се по някое време, но пийва малко чай и пак заспива. Ако я мъчат много зъбите мажа с Генгигел или давам Камилия. Винаги имам на нощното шкафче

Ох, яде си мръсния пантоф. Чао засега

# 559
 Blush  явно аз я понавличам подобаващо Simple Smile но за мен критерий са топлите ръце и нос Simple Smile и в тази комбинация не се поти, така че за сега така я караме

Джули, зависи от задачите. Ако напрходим в магазина-количка, ако ли не -пеша ама с доста криволичещ маршрут Simple Smileспоред зависи какво й привлече вниманието

днес месих хляб и отделих тесто за 2 пици  chef тази вечер всички сме наиталианско меню (Д има парче с лютеница, кашкавал и моцарела Simple Smile. )

# 560
здравейте

Моникат, звучи доста вкусно - да ви е сладко  Hug Силвето хич не обича лютеница, но кашкавал и сиренце си хапва  Joy

аз писах на жената от "ушито с любов" и тя ми каза, че може да ми ушие такава книжка чак през месец май, поне ме записа в списъка за чакащи, така че това ще остане подарък за рождения ден на Силвето, а за Коледа трябва тепърва да избирам и да мисля  newsm78

днес има много хубаво слънчице и се надявах да има деца навън, но уви, пак сами.. ще видим как ще бъде следобеда

най-накрая й купих четка за зъбки, снощи й ги мих, а и на нея й я оставих малко и тя да се измие хи хи, вече сме големи  Grinning

# 561
  • Toronto, Canada
Тези книжки са много хубави. Аз правих такава скоро за един проект. Ако имаш време може да си направиш и ти, не е толкова трудно, но иска време. Мога да дам няколко идеи, ако някой му е интересно. Аз съм правила и букви от различни материали и книжка, сега правя нещо като дъска с упражнения, да помагат на децата по математика.

# 562
Добър вечер,
Аз да кажа едно "дзак" на бързо и да лягам,че утре ще е дълъг ден.
Ей така да ви пожелая лека нощ и да се отчета с едно постче bouquet

# 563
  • У дома
Добро утро мамчета, хайде слагам ви едно кафенце за събуждане Hug

И пак с един сигурно страннен въпрос, давали ли сте сусамов тахан Laughing Аз и ММ ядем по една ч.л. всяка сутрин на гладно тахан и мед (смесено), препоръчва се против анемия, мноого е полезно за костите, та си мислех може ли да дам на тантурка, половин ч.л. примерно.Сусама са семена, от кога можем да даваме на фъстъчковците newsm78 В този ред на мисли, ядки някой давал ли е и какви? Лили преди два дена опита обезсолени гиганстски черни маслини мноого ги хареса Crazy
Хайде бягам да чета, ще мина да видя довечера какво мислите за ядките и семената Hug Лек и усмихнат ден ви желая bouquet

# 564
здравейте,
Гени мерси за кафето  Hug
 Thinking за сусама, имам спомен, че е алерген. Иначе ядки може, но смлени към кекс, сладкиш и т.н иначе има опасност от всмукване и задавяне (фъстъците се броят за алерген).
До сега съм давама орех в сладкиш Peace

времето вън иЗглежда слънчево, но сигурно е студенко Simple Smile както и да е , дояжда си ябълката и излизаме малко за разнообразие. Ако си изиграем добре картите с обедния сън, може пак да излезем следобяд

# 565
Цвети, на мен би ми било интересно за дъската, защото вече съм поръчала книжката

Гени, аз съм давала орехи, направо ядка и тя си я хрупка и често я плюе, но има и да си глътне, давала съм сурови ядки - лешник, индийско кашу, бадем, Силвето много обича ядки, четох статии в нета, че след годинка може да се дават, но да се избягват тези с остър връх - слънчогледови и тиквени, както и фъстъци, заради алергия
сусамов тахан съм й давала малко да опита, но без мед

маслини е опитвала, но не харесва, нито безсолни, нито солени

# 566
Здравейте!
ние днес рано станахме, рано излезнахме и се прибрахме, когато започнаха да излизат другите деца. Но пък и рано ще лягаме и ще има повече време за игра навъ следобяд Simple Smile

Аз май най-много навличам Диана, но имаме поне около 40 мин статично в количката и винаги взимам предвод това.

Орехи съм давала в кекс. Други ядки - каквото има в хляба. - семчици, сусам, лен. С нищо не се е давила. Сусамовият тахан е много полезен. Аз самата хапвам по една лъжица смесена с малко мед, за да не е съвсем безвкусно. Много помага при разни болки в костите - изпиатно от майка ми и баща ми. Препоръчвам, но е добре да се консумира няколко месеца. На детето не съм давала, защото се води алерген. Иначе е полезно и за стомашно-чревния тракт.

Маслините не ги харесва.
Тихи книжки няма да хареса. Ако не е от хартия, да мже да го гризне, да хапне мастило и хартия не се брои за книга. Днес ме измамути за нова книжка - вече коледна.

Панкейк май беше писала, че дава мед. Какво количество дневно се дава? рових из интернет, но получавам тикове, като прочета нещо от рода на 8 гр. Как да ги премеря, бе, джанъм тия 8 гр!

Айде хубав ден! Отивам да чета за снежко-пощальон за двадесети път, откакто се прибрахме от разходка

# 567
  • Toronto, Canada
Здравейте мами, да се отчета и аз.
Аз давам мед всеки ден по една чаена лъжичка. Ядки не помня дали е яла. Маслини не харесва.
На нас днес ни е партито, та от сега ще ставам да приготвям някои неща, че сме около 30 човека. Снощи бяхме на детски рожден ден, беше мн хубаво. Мин седмица пак бяхме на детски рд в един детски кът, Габи много се забавлява. Както и е тръгнало от мин.седмица все на партита. Simple Smile
Вчера в детската са обличали децата с костюми, но Габи не е искала.
Хайде лек ден мами, утре ще кача снимки от партито.
Гени, успех на изпита.

# 568
здравейте и от нас Simple Smile
Гени успех на изпита Peace
Цвети на вас весело парти  bowuu

маслини не съм давала... днес и с кус куса имаше проблем Thinking запазих част от него, ще опитам да го добавя към супата довечера, може и да мине Simple Smile

сега сме вън, Д спи , а аз се препичам на пейката Simple Smile няма деца, явно вс са по моловете  newsm78

Да питам аз -давате ли някакви мулти витамини?

# 569
здравейте  bouquet

ние пък точно на днешната разходка видяхме едно приятелче - момиченце с шест месеца по-голямо от Силвето, много хубаво си играха и се занимаваха децата, доволна съм

аз не й давам витамини, ние сме на консултация на 20 ноември и ще питам педиатъра за нещо подсилващо имунитета
нямам търпение да мине тази последна ваксина

желаем ви прекрасен следобед и гледайте да имате лакомство под ръка - да не ви спретнат някоя пакост  Joy

Общи условия

Активация на акаунт