МАЙското детенце си мечтае за моренце

• 60 520
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • У дома
Добро утро мамчета, хайде кафенце за разсъняване Hug

Така, изпита го взех, в неделя беше, сега съм затрупана с курсови работи, ама няма как като се бутам да уча, така ще е. Бях забравила какво е hahaha Joy
Тази нощ зъбите ни видяха сметката, цяла нощ Лили е проплаквала, не ме питайте как спах Crazy Да се озъбваме вече, че ми писна от тия зъби.
Днес не е плакала въобще на детската, сутринта ми съобщиха, че на 13 няма да работят, че учителките ще украсяват стаите им за Коледа, а след това започват да имат часове за приготвяне на подаръци и хмммм, "Пеперкаке" - незнам каква е БГ думата, едни коледни бисквитки, и платки, с които строят Коледни къщички за ядене, Цвети, при вас будалеят ли се така с хлапетата? Много ми е интересно Лили как ще ни прави подаръци, ама важното е да се забавлява там.
Мамчета, мислили ли сте да взимате Коледни календари на дребните? Гледах тук има един календар подходящ за нашите дребосъчковци, с играчки е - аз не искам да взимам от тези с шоколадите Thinking
Благодаря на всички за отговорите за ядките и семената, още не съм и дала, но ще знам и ще и давам.
Хайде лек и усмихнат ден от мен Hug

# 571
Браво, Гени Simple Smile Успех и за напред.
Днес преди обяд времето беше страхотно. Доста време поиграхме пред блока.
Да се похваля и с първото кучешко зъбче. Душичката ни извади. Чакаме и второто съвсем скоро.

# 572
здравейте

и ние днес добре си поиграхме
сутринта на люлката, а следобеда с едно куче .. е тя само го гонеше и искаше да го пипа, но аз не й дадох  Joy
вярно, че беше студено, но не духаше никакъв вятър и затова - навън
вчера бяхме на много хубав детски рожден ден, Силвето беше най-малката, но по нищо не отстъпваше на по-големите - на мама гордостта  Heart Eyes

приятна вечер от нас

# 573
Здравейте,

Гени стягай се Simple Smile back 2 school Simple Smile
Mgg честито ви зъбче  bouquet дано излизат леко и безболезнено
(ние сме далеч от тези постижения, но рано или късно ще ви настигнем Wink )
Juli добра разходка си направила на Силвето  Party Д спи до 9-9:30 и докато се натуткаме, закуси, после игра, после пак яде и едва тогава излизаме и то с една обиколка на квартала и е заспала Joy та аз два часа и половина си кукам на пейката.

една кулинарна оферта хаха вчера готвих пиле (домашно) в торбичка (с дом подправки ала каквото имам) + добавих няколко малки цели картофи и моркови по наедро, вода, олио, цели скилидки чесън и едро нарязан пипер. Та много добре беше уважено вчера , днес на обяд и току-що на вечеря хаха

Последна редакция: пн, 02 ное 2015, 19:57 от monicat

# 574
Добър ден ! Влизам да се оплача общо взето. Росен снощи вдигна температура. Не е много, 37,8 , нищо не му дадох като след 1 час измерих пак: 37,5 . Викам си добре, сваля я , а и беше спрял да плаче, да мрънка, общо взето изглеждаше добре. След малко му се приспа и легнахме. Заспа нормално. И след 2 часа се събуди с рев. Многооо горещ. ММ вика много е дигнал температурата , дай да дадем вече нурофен, а то милото реве, цялото червено и горещо. Дадохме нурофен на сила естествено и като се задави това  дете и го повърна. Разтворихме го в малко вода, пак не иска да го изпие. Решихме с оцет и вода да сваляме ама ММ докато го направи и то детето вече нямаше темпертура , нормално топло , да не кажа даже и студено чело  Shocked Поуспокой се и заспа пак. Днес ставаме, видимо добро настроение, на обяд се смяхме много и преди малко заспа. Обаче пак ми се струва топъл. Сега има 37,7 Sad Добре,че не е повече де, ама явно има нещо...

Днес, по принцип сме си на консултация, та ще го видим , май сме болни,а другата седмица на ясла трябва да тръгне....  Вчера сутринта пък дадохме кръв,ако, тиксото за изследвания ама сега ако е болен, сигурно пак ще трябва да даваме кръв...

Таа оплаках ви се . Сега да кажа ако някоя от вас е пропуснала, в Лидл има бебешки дрешки много хубави на ниски цени. Днес му взех 2 бодита за 10лв и 2 чорапогащника май пак за 10 лв бяха.
Иначе имаше и жилетки (18лв.), комплект суитчер с долно(15лв.) и комплект 2 бр. блузки (10лв.)

# 575
  • У дома
Щруделче, ние бяхме така, но ние не сваляхме температурата, та вземи си свещички ако искаш, като повръща и няма как да му дадеш сироп (нашата пиеше сироп за кашлица, сироп за бронхите-някакъв различен, Витамин Ц и отделно Панадол или Нурофен като вдигне температура), не се хранеше и просто на третият ден започна да не иска лекарствата и да повръща, тогава само свещички, вземи си те са на килограм, виж си табличката преди да ги купиш Hug Дано Росен се оправи и да му хареса на детска Heart Eyes
Аз днес съм се захванала с домашен фитнес wash hang newsm79 1dishes newsm75, и направо капнах, а трябва да пусна прахосмукачка и нагорния етаж, и да пека некви глупави наденици на ММ Sick
Офф отивам, че то станало 12, ей не мога да се оправя от сутринта #2gunfire Аман от задължения #Cussing out #2gunfire
Лек ден мамчета Hug

# 576
Гени, ще си взема. Точно си мислех да питам педиатърката за свещички. Иначе никакво лекарство не мога да му дам , повръща се задължително. След час и половина сме на консултация. Дано се окаже нещо по-леко. Ще докладвам после . Wink

# 577
Здравейте, момичета,

Щруделче, съчувствам ти, дано бързо се оправи и да не е нещо сериозно.

При нас е някакъв кошмар заради пробиващите първи кътници. На единия се показаха връхчетата, още 3 са подути. Няма температура, но не може да спи от болка, през деня кривее и ще си изяде ръцете направо. Снощи дадох панадол, уж да спи по-добре, на 15 минути проплакваше.
Днес излезе и последното изследване за яслата, утре трябва да я дам. Може би ще е само за ден, колкото да не трябва да повтарям след седмица всичките изследвания, че отнемат и време и средства, а и не искам пак да я бодат...
Дано утре да е по-добре и в настроение, защото иначе лелките с писъци ще ми я върнат. Сутринта мисля да дам Дентокинд и да й намажа венците, не знам какво повече мога да направя.

Хубав следобед от нас!

# 578
  • У дома
Дени, стискам палци да й хареса, не са важни лелите, а детенцето, не мога да го разбера това нещо в БГ ooooh! За зъбите ти съчувствам, тая нощ се събудихме с писък в 3 и до 4.30 "играхме" Tired дано и нашите зъби да излизат, че аман от тия драми.
Тук ако знаете в детската като ходим, има няколко деца, които се хвърлят като луди по прозорците, а тия женички там, незнам откъде това търпение и спокойствие, винаги ще дойде някоя да вземе детето да го гушне, ако ще й 30мин само с него да се занимава, но ще го успокои.
В този ред на мисли, защо няма да отидеш и ти в детската няколко дена докато свикне дребосъчка? Няма ли такава пратика, или си е още като по комунизма, както нас ни третираха, леле как е мразех тая детската #2gunfire Дано да хареса на детенцето, аз имам няколко снимки от детската на Лили когато имам време, ще ви ги кача в албума Hug

# 579
  • Toronto, Canada
Аз на бързо....следобяд ще пиша повече, че сега нямам време. Днес имам важен тест.
Гени и при нас всичко, което описваш с детската е така, за подаръците, уч-ките. Малко се чудих какво означава будалеят? Simple Smile
Щруделче дано да се оправите.
хайде лек ден мами

# 580
Genni, родителите тук нямат право на достъп до помещенията на децата в яслите. Поне за държавните е така. Моята щерка е 27-ма в групата, а сигурно има и още деца, които тепърва ще започнат. Двете сестри, ако трябва да гушкат и успокояват всяко мъниче ще трябва да се клонират. Нямам идея как се справят с 30 деца. Явно разчитат поне половината да са болни. Толкова куца цялата система, че не ми се коментира.... Sad  Утре ще споделя първи впечатления, дано въпреки всичко са добри.

# 581
писах, писах и... таблетът умря  ooooh!
за това сега , докато сме вън. през тел
Щеуделче, не ви е било лесно тази нощ. Дано не се повтаря  Hug
Гени знам го тоя фитнес  Crossing Arms денят ми започва и завършва с прахосмукачката  Tired
Дени и при нас растяха 3 наведнъж и още растат. Вечер в 22 и 23 давам по 2бр дентокинд и преди самото лягане мажа с калгел. Това решение намерих, след като се събуждаше с плач посред нощите  Rolling Eyes
Цвети успех на теста Peace

днес времето е повече от чудесно Simple Smile по традиция с излизането заспа хаха Simple Smile като се наспи   ще я оставя да си поиграе.

за държавните ясли няма да коментирам, отдавна съм се отказала от вс що е държавно

# 582
  • У дома
Цвети, сори за цветущите ми изрази -  "Будалеят" - значи, че уж правят нещо, ама май нищо не правят, и правят колкото да отбият номера hahaha Joy
Успех с изпита Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
Мони, ами ти как успяваш с дребното вкъщи, Лилиан още пищи от прахосмукачката, дърто магаре стана още се лигави, пищи като заклана и се крие и просто е невъзможно да изчистя когато тя е вкъщи, вчера баща й пък спа до 1 наобед и просто днес направо капнах Tired
Дени, дано всичко да е наред, аз също не си представям как 2 жени се оправят с 30 деца, това е "Mission Imposible" ooooh! Оф аз започвам да се радвам, че сме тук като чета какво е в БГ направо плачевно, но и тук не всички детски са като нашата, мноого детски, където работят чужденци и са основно деца на чужденци, са като в "катун"-смесват групи, стоят ос*ни по цял ден, не им сменят памперисите, въшливи са повечето деца, сополиви, ужасна картинка са. Това са квартални детски, където живеят чужденци, нас ни бяха приели в такова "Гето"-живеят основно индийци, араби и африканци, аз директно се изпокарах с общината и отказах детската, и точно преди да започне детската градина за тази година -2 сед преди това ми звъннаха от нашата да ме питат искам ли, аз директно казах "ДА", защото просто не се знае догодина дали ще ни приемат, в нашата детска тази година са приели само три деца, и само ние сме чужденци, в цялата детска мисля има две или три деца, които не са норвежчета. Та и тук има такива калпави детски, и ни делят на наши и ваши Crossing Arms Дано всичко при вас е наред и дано на детенцето му хареса Praynig

# 583
Здравейте

Щруделче, дано малкият се оправи бързо
добре, че писа за лидл, веднага пратих моят мъж за бодита и чорапогащник, но имало само бодита и той решил да вземе и жилетката  Laughing

Цвети, успех на теста и от мен, въпреки че вече е минал

Дени, дано всичко с малката утре е наред, ти гледай като я изпращаш да си усмихната, а не тъжна  Hug

Моникат, ти мислиш за частна ясла ли? на коя си се спряла?

исках да ви питам дали малките ви имат любима играчка, с която не искат да се разделят
Силвето има едно бебе (което аз смятам за ужасно), но тя много си го харесва и все си го търси, но не спи с него, а например го иска, когато излизаме на разходка, люлее го на люлката, пързаля го, вози го с количката, абе направо си гледа бебето  Joy

# 584
Благодаря за съчувствието мами  Hug

Джули,  и жилетките са много хубави. Росен има много и за това не се изкуших да взема и аз  Laughing
Въобще,тоя лидл ми е любим напоследък .Само дебна промоциите  Laughing

Сега да докладвам. Пищя през цялото време на консултацията. Как не преграхна това дете не знам. Високи сме 84 , тежим 11,900.  Прегледа го и каза ,че гърлото е леко зачервено. Може и от зъби да е проблема. За всеки случай му изписа осцилококцинум,тонзилотрен и витамин Ц. Заредих се и със свещички. След като си тръгнахме, Росен се успокой и видимо изглеждаше добре.Пуснах го на една площадка без деца да поиграе. Голяма игра падна, голяма работа. Следобяд никакви проблеми нямахме. Нямаме и температура. Явно наистина е зъбче, но все пак ще си давам лекарствата 3 дни да се подсигуря,че имахме контакт с болно дете наскоро.

Общи условия

Активация на акаунт